Vad sägs om en matig surdegsmacka med pocherat ägg, renskav och en rökig hollandaisesås? Perfekt till helgens brunchtallrik om ni frågar oss som smakat den!

Samarbetet med smaksättaren Ta Fram Det Bästa (instagram: @taframdetbasta) fortsätter för Sovmorgonpodden. (här kommer ni till avsnitten!) I avsnitt #11 av podden så blev Joanna & Gustaf serverade en matig macka med extra allt. Om den ser god ut? SVAR JA! Om den var god? SVAR JA!

I samarbete med Ta Fram Det Bästa.

4 portioner

INGREDIENSER:

100 g smör

2 äggulor

1 msk citronsaft

några droppar TABASCO® Röd Original Pepparsås

salt och peppar

Suovas

200 g suovas (rökt reninnanlår)

1 1/2 msk TABASCO® Chipotle Pepparsås

1 msk sherryvinäger

1 msk råsocker

olivolja till stekning

salt och peppar

Pocherat ägg

4 ägg

Lag:

1 1/2 dl ättiksprit 12 %

1 1/2 dl vatten

Kokvatten:

1 l vatten

1/2 msk salt

Tillbehör

4 skivor surdegsbröd eller toastbröd

smör till stekning

sallad

färsk timjan

TILLAGNING:

  • 1.Hollandaise: Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda äggulor och citron i en bunke och sätt över vattenbad. Vispa tills äggkrämen tjocknat.
  • 2.Häll i smöret under vispning droppvis.
  • 3.Smaka av med TABASCO® Röd Original Pepparsås, salt och peppar.
  • 4.Suovas: Skär suovas i tunna skivor. Värm olja i en stekpanna och stek köttet så att det får färg och krydda med salt och peppar.
  • 5.Häll i TABASCO® Chipotle Pepparsås, vinäger och råsocker och koka ihop i några minuter. Ställ åt sidan.
  • 6.Pocherat ägg: Blanda ättika och vatten i en bunke.
  • 7.Knäck ett ägg i taget i vätskan med ca 30 sekunders mellanrum. Låt ligga ca 5 minuter.
  • 8.Koka upp vatten och salt i en kastrull. Häll ner äggen och lagen i kastrullen och låt sjuda i ca 3 minuter. Lyft upp med en hålslev och lägg i isvatten en kort stund.
  • 9.Tillbehör: Stek bröden i smör.
  • 10.Lägg sallad på bröden, suovas, pocherat ägg, hollandaisesås, en kvist timjan och krydda med nymalen svartpeppar. Toppa gärna med extra TABASCO® Chipotle Pepparsås.
Writer
Editorial staff