Vissa gör sig redo för solsemester redan nu, medan vi andra längtar efter att sommaren ska komma till oss. Därför tipsar vi på Nouw om 9 sätt att förbereda huden inför sommarsolen så vi slipper bränna oss och för att den bruna färgen ska bli jämnare och hålla längre.

Bodyscrub från Rituals 195 kr

Skrubb, skrubb, skrubb! När man skrubbar kroppen avlägsnar man döda hudceller och rengör på djupet vilket är grunden till en snygg och jämn bränna.

Tan activator serum från Decleor 539 kr

Med hjälp av växtessenserna i detta serum stärker man hudens celler och motverkar solens negativa påverkan. den stimulerar också pigmentproduktionen vilket ger en snabbare och jämnare färg. Vi gillar!

Maxosol 118 kr

Man ska hjälpa kroppen inifrån också. Med ett kosttillskott som innehåller vitaminer och betakaroten får man skydd från insidan.

Ansiktsmask från Dermalogica 529 kr

Fukt är A och O för att huden ska återhämta sig så snabbt som möjligt. Använd ansiktsmask 1 gång i veckan för att fuktboosta hyn.

Ögongele från Emma S. 159 kr

Huden runt ögonen är väldigt känslig, ta hand om den! Med ett ögon serum eller gelé lugnar man ner området runt ögonen och hjälper huden att hållas elastisk.

Skrubbhandskar från Åhléns 39 kr

Som ett komplement till peeling kan man använda sig av skrubbhandskar som även sätter igång blodcirkulationen.

Återfuktande solskyddsfaktor med silke från Hawaiian Tropic 116 kr

Skydda dig från solens strålar! Många börjar med solskydd när man lägger sig på stranden, men redan nu är solen så pass stark att man bör skydda sig mot den!

Kroppsolja från Origins 250 kr

Oljor hjälper huden att behålla sin egen fukt och gör att huden håller sig elastisk och mjuk. Så du slipper solrynkor. Duscha med olja så går den smidigt in i huden, tips!

Bodybutter från The bodyshop 185 kr

För att bibehålla brännan och slippa att man flagnar bort all färg, smörj dig med en fet hudkräm, ofta!

Writer
Ellen Hagberg