9 knep inför första dejten

Är du nervös för att du snart ska gå på en första dejt med någon du gillar lite extra? Då ska du klicka dig in här för att bli peppad och inspirerad till att vända nervositeten till något positivt.

1. Är det första dejten och du håller på att spy för att du är så nervös? Först och främst: Lugna ner dig! Ta ett djupt andetag och så tänker du på det värsta som kan hända. Att det blir stelt? Tur då att det bara är en kväll i ditt liv. Att ni har absolut ingenting att prata om? Glöm den tanken, för det kommer ni att ha. Tänk på att den personen har ett HELT liv att berätta om. Tänk på att om det skulle gå dåligt så är du bara en erfarenhet rikare. Jobba bort katastroftankarna och avdramatisera dejten!

2. Planera tillsammans vart ni ska gå! För du vet säkerligen ditt favoritställe med bra stämning och god mat och hen vet sitt. Möts på mitten så att du kan reka stället lite i förväg.

3. Varför måste man äta middag på första dejten? Bestäm annars att ni ska sätta er i baren och ta ett glas vin på något härligt ställe. Om det skulle bli dålig stämning, ja, då kan du lättare rymma iväg. Om det blir trevligt kan ni beställa in ett till och kanske en lite chark-tallrik till det. Hur romantiskt?!

4. För guds skull, fråga inte ut varandra om allt innan första dejten. Spara smarriga ämnen som ni kan prata om på middagen. Du kanske är jätte intresserad av hens största intressen? Spara den frågan tills dejten! Det kommer du tacka dig själv för efter.

5. Ett jobbigt stadie man är nervös över är hur man ska reagera när man träffar varandra utanför restaurangen. Kanske att ni ska mötas upp på hållplatsen och tillsammans gå dit? Då kan ni prata lite i lugn och ro innan.

6. Ett vinnande koncept är alltid att möta upp sina vänner efter dejten. För hur tråkigt är det inte om hen verkligen inte skulle passa bra ihop med dina polare? Så ät middag/drick vin, lär känna varandra och sedan möter ni upp era vänner tillsammans och går ut.

7. Är du nervös inför din outfit och sminkning? Planera i god tid. Ta på dig kläder som du känner dig bekväm i och smink som du normalt har på dig. Du behöver inte överdriva någonting, du är perfekt som du är och det är därför ni ska gå på dejt! Varför ska du bli någon annan än dig själv?

8. Släpp förväntningarna och tänk bara att det ska bli en rolig kväll. Det kanske inte gnistrar om er redan första dejten, det brukar komma när man lär känna varandra lite mer. Det är bättre att ha lägre förväntningar och överraskas åt det positiva hållet.

9. Glöm inte att hen är exakt lika nervös som dig.

Lycka till och andas tre djupa andetag innan, det kommer att gå bra för du är fantastisk precis som du är!

Skribent