7 peppande punkter om den svenska sommaren

Världens bästa årstid är här - sommaren! Här nedan har jag listat 7 punkter som jag anser är något av det bästa med den svenska sommaren.

1. Vi alla är nog enade om att sommaren är den bästa tiden på året och nu är den här. Tänk alla regniga måndagar, sorgliga torsdagar och gråa förmiddagar vi bara har suttit och längtat. Dags att slänga bort vinterjackorna och ta fram de öppna skorna och tunna skjortorna. Det är sommar nu, det är sommar nu!

2. Vi har alla sommarfestivaler framför oss. Bland annat Summerburst, Bråvalla och Way Out West. Förresten, ni ska väl på Håkan Hellström? Det finns nog ingen bättre investering till lycka än att gå på festivaler, för musik gör en lycklig. Det är vetenskapligt bevisat, intalar jag mig själv.

3. Tänk er alla sena nätter på uteserveringar där du kan sitta i sommarkläder med endast en liten filt vilande kring dina axlar. Mittemot dig sitter även en person som gör att du får fjärilar i magen. Sommarflörtar, är inte det dom bästa?

4. Du vaknar upp utvilad, tar på dig en bikini, ringer upp vännerna och ni tar er ner till hamnen. Tar båten ut till en ö. Solen är varm. Vattnet är behagligt och lyckan går att ta på. Ni grillar när solen börjar gå ner. Högtalarna sprutar ut magiska sommarplågor och ni börjar planera för kvällen. Det lutar mot en riktigt grym utgång och ni har blivit solbrända under dagen. Sommaren är HÄR!

5. Din frukost består varje morgon utav en tallrik fylld med svenska jordgubbar, mjölk och lite socker på det. Du äter gärna din frukost på balkongen också med solen mot ditt ansikte.

6. Vila! Nu har du tid att vila och kan äntligen få koppla bort jobb och skola.

7. Sommaren innebär inga måsten. Lev livet, somna för sent, ta ut alla täcken och sov över bar himmel, kyss för många, ångra ingenting, skratta tills du får ont i magen, dansa i höga klackar, flörta, sök bekräftelse, få den, lek med den, grilla varje dag, spela fotboll på en nyklippt gräsmatta, promenera längst havet, lyssna på alldeles för hög musik och vakna med ett leende på läpparna för du har hela sommaren framför dig.

Omslagsbild tagen av @fannyamandanilsson
Bild i reportage tagen av @elinskoglund

Skribent