Det finns en hel del enkla knep för att få bättre hy som många inte vet om. Visste du till exempel att otvättade sminkborstar kan ge dig finnar? Läs mer här nedan!

1. Torka inte ut finnarna. Många tror att det är bra att orka ut dem, men det är fel. Om huden torkar ut produceras mer talg vilket gör att det kommer fram ännu fler. Därför ska man undvika krämer med olja, men med mycket fukt!

2. Tvätta ansiktet, morgon och kväll. Det är viktigt att hålla rent i ansiktet och att få bort sminket. Tänk vad mycket smuts som går in i huden efter en dag utomhus. Exempelvis avgaser och bakterier.

3. Tänk på att byta sängkläder ofta. Massor av bakterier lämnar du på huvudkudden efter en god natts sömn. Tränade du utan att tvätta håret? Då är det en god anledning till att byta lakan, åtminstone på kudden.

4. Passa dig för schampo, balsam och andra stylingprodukter! När du duschar eller stylar håret är det lätt hänt att det hamnar nedanför hårfästet, det kan leda till dålig hy speciellt på pannan.

5. Drick mycket vatten. Vatten renar kroppen och är givetvis inte bara bra för huden, även för hela kroppen! Vattnet gör att du blir av med onödiga slaggprodukter så drick några glas om dagen!

6. Tvätta dina sminkborstar! Dessa drar åt sig en hel del med bakterier och bör tvättas minst en gång i veckan. Detta är något jag är helt värdelös på dock.. Men måste bättra mig!

7. Använd produkter ur samma hudvårdsserie. Det är inte bra att blanda olika eftersom det kan leda till att huden blir i obalans. Hitta en serie som passar dig och kör på den!

Text skriven av: @almalindqvist

Skribent
Editorial staff