Slitna toppar, ofilade naglar och lite för stökiga ögonbryn. Känner du igen dig? Det är helt okej. Sommaren betyder vila för de flesta och då blir alla dessa skönhetsmåsten åtsidosatta. Här ger vi dig 6 grymma tips för att komma på banan igen!

1. Boka en tid hos frisören för klipp och sling. Ny säsong betyder förändring. Scrolla genom mänger av inspirationsbilder på pinterest, gå dit och luta dig tillbaka, bli ompysslad och gå därifrån med ny energi och en snyggare men framförallt fräschare look.

2. Gå till en nagelterapeut och få dina naglar fixade i någon fräsch färg. Om inte: Ha en ta-hand-om-dig-själv-kväll där du filar och målar själv istället!

3. Fötterna är också viktiga! Apoteket har ett stort utbud på olika fotkrämer som du kan smörja in dina fötter med efter duschen och innan du går och lägger dig. För vem vill inte ha babylena fötter? Ett billigt hemmatips: Fyll en balja med varmt (nästan för varmt) vatten, häll i olivolja och pressa i en citron. Sitt med fötterna i vattnet i ca 15 min innan du börjar fila och fixa.

4. Hösten betyder inte bara kallare temperatur och regn utan även höstnyheter i butikerna. Så rensa ut plaggen du aldrig använder, sälj dem (på blocket, tradera, trendssales eller på något annat sätt) Ta sedan en sväng förbi stan och shoppa. Ut med gammalt, in med nytt!

5. Nu för tiden behöver man inte gå på någon behandling för att få sina ögonbryn plockade och färgade utan man kan enkelt göra det själv. Plocka fram pincetten, köp ett färgkitt (finns på bland annat Kicks) och sätt igång. Jag vet att det gör ont att plocka men kom igen, ögonbrynen måste komma i fas nu!

6. Jag vet att det kommer bli jobbigt att höra detta men det är faktiskt dags att börja ta sig till gymmet nu. Sommaren och "inga måsten" börjar rinna mot sitt slut och träning är faktiskt en stor nyckel till energiförrådet och välmåendet. Det kommer vara tufft de första veckan, men sedan kommer du komma in i det och känna dig både starkare psykiskt och fysiskt.

Skribent