6 hår-tips alla borde snappa upp

Med hösten här och vintern på ingång är det dags att ge håret lite extra omsorg. Vi delar med oss av våra bästa tips och tricks för att ta hand om håret under de kyligare månaderna!

1. Skölj med kallt vatten. Att tvätta håret med för hett vatten kan torka ut håret. Tvätta håret med ljummet vatten och avsluta tvätten med att skölja med så kallt vatten du klarar av. Det blir lite kallt i några sekunder, men ditt hår kommer att se glansigare och mindre frissigt ut!

2. Sov med lös fläta. Något som många frisörer tipsar om, särskilt för dig med lockigt hår. Håret blir mindre ruffsigt när du vaknar och du slipper dessutom få håret i ansiktet när du sover. Win - win! Var dock noga med att inte fläta för hårt, så att hårbotten fortfarande kan andas.

3. Hårsnoddar utan metall. Sätter du upp håret ofta, köp hårsnoddar utan metallklämma och var snällare mot ditt hår. Numera finns både vanliga hårsnoddar och plastsnoddar helt utan metall ute på marknaden.

4. Tämj frissighet on-the-go. Fukt ute och torrt inne på vintern kan få ditt barr att leva sitt eget liv. Blir ditt hår plötsligt superfrissigt under dagen, gräv i din väska efter en handkräm. Värm upp en liten mängd kräm mellan händerna och fördela i i håret. Du återfuktar håret samtidigt som du får ner den värsta frissigheten!

5. Rengör hårborste och plattång. Använder du styling-produkter i ditt hår? Då är sannolikheten stor att både din hårborste och plattång har rester av produkt på sig, som kan få ditt hår att kännas fett - trots att det är nytvättat. Tvätta din hårborste regelbundet och torka av plattorna på plattången med en trasa när de börjar kännas lite sträva. Förhoppningvis känns ditt hår då renare och du kan gå längre mellan tvättarna.

6. Tandborste-hårspray-tricket. För att få bukt på de småhår som ofta kantar ansiktet när du har håret uppsatt - skaffa en tandborste som du sprayar med hårspray. Spraya ett spritz på tandborsten och stryk sedan småhåren bakåt i samma riktning som ditt övriga hår, då smälter småhåren in bättre med resten av håret!


Har du något hår-tips som vi andra borde veta? Dela gärna med dig! 


Omslagsbild: @Josefinekstroms


Skribent