5 X hårinspiration till våren

Med nytt år kommer nya trender och längtan efter en förändring är märkbar. Idag tipsar Nouws bloggerska Elvira om sina 5 vårfavoriter i frisyr – och hårväg.

Med nytt år kommer nya trender och längtan efter en förändring är märkbar. Idag tipsar Nouws bloggerska Elvira om sina 5 vårfavoriter i frisyr – och hårväg.

A low ponytail
Börja med att sätta upp allt håret, förutom några hårslingor runt ansiktet, i en låg hästsvans. Ta sedan de hårslingor som är kvar, dra bak dem och snurra dem runt tofsen för att dölja den, fäst sen med hårnålar. Locka håret för en lite mer slarvig vardagslook, eller platta håret och ta i lite hårolja för en mer stilren och elegant look.Half up, half down

En frisyr som du lätt kan ta från en vardagsfrisyr till en festfrisyr. I mitt fall så gjorde jag en half up, half down med två dutch braids på vardera sida av huvudet. Börja på ena sidan och gör en dutch braid. Det är en omvänd inbakad fläta, så istället för att låta hårslingorna gå över varandra så går de alltså under. Det gör att flätan står ut mer och syns. Gör en sådan på båda sidor av huvudet, ner till öronen och fläta sedan slutet av hårslingan som en vanlig fläta. Sätt hårband längst ner och börja sedan dra ut flätorna för att göra de större och lite slarvigare. När du gjort det så är det bara att dra dem bakåt och fästa ihop med en tofs.
The classic french braid
Vill man ha en extra tjock och stor fläta så är mitt tips att locka hela håret vilket jag gjorde här. Gör sedan en inbakad fläta och fäst med en hårsnodd. Dra ut lite hårslingor för en mer "messy" look.

Boho waves
Locka hela håret med en locktång. Jag använde i detta fall Babyliss curling wand. Borsta sedan ut lockarna lätt och avsluta med lite hårolja i topparna och torrschampo i hårbottnen för volym.

A messy bun
Dela håret i två sektioner, överhåret och underhåret. Ta underhåret och börja forma en knut, fäst med en hårsnodd och hårnålar. Den kommer fungera som en bas, själva bullen kommer du nu forma genom att dra bak överhåret runt knuten. Jag rekommenderar att även här ha lockigt hår för att få mer volym. Ta slinga efter slinga och dra runt den redan formade bullen, och fäst en efter en med hårnålar. Låt gärna några slingor hänga ner här och var för en mjuk och romantisk look. Jag tog även ett hårband med blommor och satte runt för att få lite mer vårkänsla.

Av: Elvira Jonsson. Besök hennes blogg här!

Skribent
Elvira Jonsson