Hösten är över och vintern är på ingång med stormsteg. Kallare och råare klimat biter på hyn. Vi tipsar om hur du hjälper din torra hy att må bättre i kylan!

1. Exfoliera. Något många hudterapeuter där ute snackar om - av en anledning. Att ta bort döda hudceller från kroppen gör att produkterna sjunker in i huden bättre och huden får mer lyster. Ansiktet är många av oss duktiga på att exfoliera, men många av oss glömmer kroppen! Tips: skaffa dig ett par exfolieringshandskar och torrborsta kroppen innan du kliver in i duschen. Både billigt och du slipper du hantera kletiga kroppsskrubbar!

2. Byt tvål mot olja. Har du en duschtvål eller gel kan det vara smart att byta ut den mot en rikare duscholja på vintern, då känns huden inte lika torr efter att du duschat. Att använda för mycket produkt kan torka ut huden, så testa att tvätta dig med en tvättpuff som du kan löddra upp duscholjan med. Då kommer du inse att du behöver mycket mindre produkt än om du bara använder händerna.

3. Duscha inte för ofta. Ångande duschar är ibland ren terapi för själen, men hettan och vattnet är en bov i dramat för torr och uttorkad hy. Duscha med måtta! Vill du värma dig en frusen kväll? Kryp upp i soffan, med en filt, bredvid någon du tycker om!

4. Smörj. Smörj både kropp, fötter, läppar och händer ofta. Att vara noga med att smörja händerna gör att du slipper torrsprickor och smärtande och söndriga nagelband. En bra vana är att smörja händerna efter varje gång du tvättat händerna. Känner du att huden är supertorr - tillsätt ett par droppar ren jojobaolja eller arganolja i din body lotion eller ansiktskräm. Kommer göra susen!

5. Vårda inifrån. Vad du stoppar i dig har också påverkan på din hud, vilket betyder att du även kan vårda huden via vad du äter! Omega 3 är en essentiell fettsyra som smörjer huden inifrån. Den kan hjälpa till att lugna irriterad hy, minska rynkor och även hjälpa till att lindra acne, eksem och psoriasis. Du hittar omega 3 naturligt i bland annat; lax, valnötter och hampafröolja.


Omslagsbild: @ofemma