Att få en bra start på veckan är a och o för att hålla sig produktiv. Vi har listat de bästa tipsen!

1. Plannera i tid

Många använder sig säkert redan av listor av alla dess slag för att hålla reda på allt man har att göra men hur gör man sig själv egentligen så effektiv som möjligt? Börja med att identifiera hur länge du kan hålla dig koncentrerad och planera därefter punkterna på listan efter det. Om du vet att du inte kan koncentrera dig i mer än 60 minuter så lägg inte in längre tidsblock än så i din planering.

Tänk såhär : 60 min läsa och svara på mail, 10 min paus, 60 min skriva blogginlägg, 10 min paus....

2. Eliminera möten

Att vara social och ta hand om sitt nätverk är superviktigt men glöm inte att få plugget eller jobbet gjort är prio ett! Välj ut en eller två dagar i veckan där du tillåter dig själv att ha möten och resten av dagarna måste du fokusera fullt ut på det som ska göras så du slipper bli avbruten mitt i ditt flow! Sanningen är att oftast så behövs inte långa möten för att komma fram till saker. Kanske behövs bara ett kort samtal eller ett mail till och med? Lär dig att prioritera!

3. Drick massa vatten

Det säger sig självt att vatten gör att man både mår bättre och fokuserar bättre. Så glöm inte att dricka under dagarna!

4. Sov

Om du inte får tillräckligt med sömn så kommer du inte kunna prestera ditt bästa under veckan. Och tro mig, även den mest upptagna människan har tid för sömn! Ha som rutin att sluta jobba eller plugga några timmar innan du ska lägga dig och sova så att du kan varva ner och få så många timmars ostörd sömn som möjligt.

5. Ta dig ut

I dina schemalagda pauser, försök att ta dig ut på en promenad eller varför inte bara för att sätta dig utomhus i friska luften för ett slag? Syre och tystnad kan göra underverk för en bristande koncentration så gör ditt bästa för att ta dig ut under dagarna för att hålla hjärnan på topp!

Skribent