Har du inga planer i helgen och vill helst bara ladda batterierna? Läs då detta reportage och få lite inspiration på saker du kan göra.

1. Umgås med din familj
Kryp ner i soffan, ladda upp med en massa godis, klicka på en film och omringa dig bland din familj. Det är viktigt att tillåta sig själv att ibland ta det lugnt och bara vara. Att få somna tidigt en lördag och vakna upp på söndagen helt utvilad må vara underskattat och alldeles underbart.

2. Träna
Din vecka har förmodligen varit helt fullspäckad med jobb eller plugg. Det är denna lugna helg du kan ta dig tiden att träna. Gå ut och promenera, spring eller varför inte gå på ett roligt pass på gymmet? Jag lovar dig, det kommer kännas helt underbart att krypa ner i mjukiskläder på kvällen när du är lite mör i kroppen.

3. Tvätta dina sminkhorstar och rensa garderoben
Ja, det kanske inte var ett jätte roligt förslag men varför inte? Det är sådana ångestpuckar som man bara måste ta tag i ibland. Rensa ut det gamla och städa in det nya. Efter din garderobsrensning tycker jag att du ska ta dig ut på stan och unna dig ett nytt klädesplagg. Tycker inte du?

4. Börja kolla en ny serie
Hur mysigt är det inte att gotta ner sig framför en ny serie? Att bara ligga kvar i sängen hela dagen och bara drömma sig bort till en ny värld.

5. Tidsinställ blogginlägg
Har du mycket inplanerat nästa vecka? Då är denna lugna helg ett perfekt tillfälle att skriva en massa blogginlägg. Här kan du få inspiration vad du kan blogga om: 10 saker att skriva om när du har bloggtorka!

Bild lånad av @moamattsson

Skribent