5 indretningstendenser i 2017

​Marmor har domineret 2016. I år forventes det at mere naturlige materialer kommer til at dominere. Hvad vil være det nye sort i vores hjem, hvad hænger fra loftet og møblerne gør en uventet comeback? Vi kender svarene!

Velour. Allerede i 2016 kom tendensen snigende, men i 2017 vil vi sandsynligvis se fløjl i mange hjem. Mere specifikt ser vi sofaer betrukket med fløjl. Sandsynligvis i en mørk blå farve - ligesom blå har været nye sort i den indvendige design verden i årevis!

Naturnær. Tendensen til at dekorere med metaldele forbliver, men i år vil vi se flere detaljer i sølv i stedet for kobber, som vi har set en masse af i de seneste år. Det er mere oplagt at være miljøbevidst og leve og tænke mere bæredygtigt, noget der også kommer til at gælde indretning. Tendenserne er forudsagt til at være stor på indretning i naturmaterialer - helst genbrugte naturmaterialer.

Krystaller. Efter det år, hvor alt handlede om marmor vil det nu være krystaller! Lidt mere farve og lidt mere gnist er, hvad der sker, når bjergkrystaller fejer ind og tager over.

Twisted & Stenurt. Mini kaktuser som er set til højre og venstre i det sidste år er nu ved at tage et skridt tilbage og vi må vige til mere frodige og grønne planter. Gerne imponerende planter, der kan klamre sig og sno sig omkring vores værelse. Eller Stenurt I en lille vase på sofabordet eller hængende i glaskugler fra loftet.

Klassikere kommer tilbage. Nu gør piedestal sin entre igen. Jo flere planter jo bedre i 2017! I år er det grønne planter i masser, der gælder. Selv en klassiker i en ny forklædning hængende tilbage fra vores tag - vi taler selvfølgelig om lysekronen! Den enkelte dinglende pære har gjort hans i et stykke tid, og i år vil vi se flere armaturer, der kan hænge fra loftet statelige.

Hvordan ser du på indretnings tendenser, vil du satse på nogen af dem i år?

Omslagsbillede: @joannafingal