#Nouw30DayChallenge - En riktigt bra bild kan bli ännu bättre med lite tid i en redigeringsapp. Det finns en uppsjö av olika appar där ute, men vi har listat de fem vi tycker fungerar allra bäst. Dessutom är alla fem helt gratis!

Pixlr. Appen har så mycket som över 600 effekter till dina bilder, såsom filter och olika ramar. Du kan även beskära, ta bort eventuella röda ögon, göra collage, justera färgbalans och genom dubbel exponering låta dina bilder lysa igenom varandra.

Finns till: Android & iOS


Bildexempel VSCO @mariellelindahl

VSCO. Förmodligen den mest välkända bildredigeringsappen efter Instagrams inbyggda. Här har du ett antal filter och funktioner, men även möjlighet att köpa till ytterligare filter. Du kan även skapa en VSCO-sida, en bild-grid, där du laddar bilderna direkt från appen. Som en mini-blogg med dina VSCO-bilder!

Finns till: Android & iOS

Snapseed. En redigeringsapp som ger dig mer frihet och möjlighet att fokusera på detaljer. Du kan exempelvis sudda ut saker du inte vill ha, eller ändra bakgrundsfärg på bilden. Du kan även redigera dina bilder med mobilen både ståendes och liggandes, något som inte är möjligt i varken Instagrams egen app eller i VSCO (än, i alla fall!).

Finns till: Android & iOS

Instagram. Sedan Instagram lanserades har det introducerats ett flertal bildredigeringsappar på marknaden - som ett alternativ till de inbyggda funktionerna i Instagrams app. Men, efter ett antal uppdateringar och nya funktioner, har möjligheterna till att skapa snygga bilder i Instagrams egen app förbättrats märkbart. Den är numera så bra att den ibland är allt du behöver!

Finns till: Android, iOS & Windows


Bildexempel Photo Splash @mariellelindahl

Photo Splash. Appen gör det möjligt för dig att göra vissa partier i bilden i en annan färg. Se exempel ovan - du kan låta bilden vara svartvit, men låta rosorna vara röda. Dessvärre finns denna appen endast till iOS och inte Android.

Finns till: iOS


Omslagsbild: @bymartina