#Nouw30DayChallenge - Det finns många bra redigeringsprogram där ute och bland dem en del guldkorn som är helt gratis. Vi har listat fem bildregieringsprogram du kan ladda ner - utan att betala någonting!

PicMonkey. Är ett online-verktyg där du laddar upp bilden du vill redigera direkt till sidan. Här kan du redigera dina bilder genom att lägga på filter, effekter och text - på ett väldigt snabbt och enkelt vis. Programmet är gratis, men du kan välja att uppgradera dig för att få annonsfritt, fler filter och fler funktioner. Vill du har tips på hur du kan använda PicMonkeys funktioner har de en blogg här och en sida med tips!

Finns till: online

PhotoScape. Några av nyckelfunktionerna för programmet är det som benämns som "batch editor", vilket betyder att du kan redigera ett flertal foton på en och samma gång. Du kan lägga ihop flera bilder för att skapa en gif, dela upp en bild i ett flertal delar och konvertera en bild från RAW-format till en JPG.

Finns till: Mac & Windows

GIMP. Är ett redigeringsprogram där du kan göra det mesta. Är du bekant med hur Photoshop ser ut känner du igen dig när du använder GIMP. Här kan du redigera i olika lager, ha flera bilder i olika flikar samtidigt och det finns plats för plug-ins. Programmet har ett stort antal funktioner och är ett riktigt bra gratisalternativ till dig som är väl bekant med att arbeta i liknande redigeringsprogram, exempelvis Photoshop. Är du däremot nybörjare kan programmet kännas lite överväldigande.

Finns till: Mac & Windows

BeFunky. Ytterligare ett program du enkelt kan använda, utan att behöva ladda ner till din dator. Istället laddar du upp dina bilder direkt till sidan och redigerar online. Här kan du regera dina bilder och skapa olika typer av kollage. Det finns även en funktion de kallar design, där du på ett enkelt sätt kan designa dina egna inbjudningskort, menyer, broschyrer eller varför inte din egen poster? Vad du än vill göra är det enkelt att göra det med BeFunky.

Finns till: online

Nouws bildredigerare. Du som bloggar på Nouw har möjligheten att redigera dina bilder snabbt och smidigt i vårt redigeringsverktyg - som finns där du skriver dina inlägg. Där kan du bland annat lägga på filter, justera färgskala, kontrast, skuggor & ljus, lägga på text eller rita på bilden med ett penselverktyg.

Finns till: dig som har en blogg på NouwHar du ett annat gratisprogram du vill rekommendera?


Omslagsbild: @moamattsson