Att skratta sig igenom en film är underbart. Men lika skönt kan det vara att ibland gråta sig igenom en film. Vi har listat fem riktigt bra filmer att gråta till. Fram med näsdukarna - du kommer behöva dem!

P.S. I love you. Vi gråter för att filmen är fin, annorlunda och gripande. När Hollys man dör av en sjukdom visar det sig att han skrivit brev som börjar komma till Holly den dagen hon fyller 30. Breven uppmanar henne att leva livet, våga nya saker och tar henne på äventyr hon sent ska glömma. Allt för att han vill att hon ska ha lättare i sin sorg och att hon ska inse hur underbart livet är - trots att han inte längre är där med henne. En berättelse om att förlora någon, komma tillbaka och att kunna hitta kärleken på nytt.

Philadelphia. Andrew (Tom Hanks) jobbar på en advokatfirma i Philadelphia och blir plötsligt sparkad, på grund av att det kommit ut att han är sjuk i AIDS. Andrew bestämmer sig för att stämma firman för deras orättvisa beteende. Men svårigheten att hitta en advokat som vill representera honom gör att han tvingas anlita en homofobisk advokat. Filmen porträtterar den hårda och orättvisa verkligheten som då var vardag för AIDS-smittade i USA. Berättelsen är ögonöppnande & sorglig, men framför allt riktigt, riktigt bra!

En oväntad vänskap. Två män från helt olika bakgrunder får sina liv sammanflätade och något helt oväntat sker. Driss har precis släpps från fängelset och blir anställd som personlig assistent hos Philip, en välbärgad man som blivit förlamad efter en olycka. Båda är tveksamma till en början men Driss stora livsglädje smittar av sig på Philip och snart växer en oväntad, men fin och stark vänskap fram - mellan två män som utåt sätt kommer från två helt skilda världar.

Livet är underbart. La vita è bella heter filmen på italienska, vilket låter romantiskt & underbart - men den är långt ifrån en film om livets lyckliga stunder. Guido och Dora blir kära och får en son ihop. För en stund är livet underbart, tills Andra världskriget kommer. Vi får följa med när juden Guido träffar Dora, när de får sin son och hur familjen sedan splittras då Guido och parets son blir bortförda av nazisterna. För att hålla sin sons hopp uppe säger Guido att koncentrationsläget är en lek och att första pris är en stridsvagn.

Remember me. Tylers hjärta brast och hans familj gick i kras efter tragedin kring hans brors död. Men när han träffar Ally lyckas hans själ bit för bit bli hel igen. Lyckan varar dock inte så länge då Ally snart får reda på att slumpen som gjorde att de två först träffades - inte var en slump trots allt. En film om broderlig kärlek, första kärlek och hur tragedi kan vändas och göra oss starkare.


Sitter du inne på fler tips på gråtfilmer vi andra inte får missa? Dela gärna med dig!


Omslagsbild: @kajsasven