Under sommaren kommer mobilen fyllas av härliga filmklipp och redigering är ju a och o. Vi vill därför tipsa om de 5 bästa apparna för just videoredigering för att du ska få till riktigt snygga klipp!

Hyperlapse - Instagrams egna videoredigerings app som är väldigt enkel att förstå sig på. Hyperlapse stabiliserar ditt filmklipp för bättre filmkvalitet och den går även att filma utan tidsgräns. Perfekt om man vill filma i rörelse!

Splice - Enkel och kraftfull app som varken har längdbegränsningar eller några annonser. Det går inte att filma utan enbart redigering där man kan välja att klippa, lägga till text och musik. Dela direkt på sociala medier!

Videofy - Är lite som Instagram att man lägger upp klipp och får likes och kan följa andra. Här kan du även välja om du vill ha den privat (om du bara vill använda den för redigering). Det finns 15 filter att välja mellan och man kan även föra över sina gamla videos för att lägga till filter.

Quik - GoPro har gjort denna app och beskriver den som snabbaste och enklaste sättet att fixa videos med. Dock är den lite svår att förstår sig på i början, så sitter man ett tag med den lär du hitta oändligt med funktioner. Exempel går det att importera musik från iClouds!

Nouw - Här kan man kan sätta ihop ett enkelt klipp på 30 sekunder (snart går det att ha 1 min klipp). Den finns just nu bara för iOS men kommer även till android inom kort. Den är enkel att förstå sig på och du trycker bara på REC för att spela in, välj filter, välj frontbild och spara!

Writer