5 anledningar till att bli vegetarian

Idag väljer fler och fler människor att bli vegetarianer. Vi har listat de fem bästa anledningarna till varför man ska välja ett mer vegetariskt liv. Kika in!

Hälsan - ett av det vanligaste skälen till att bli vegetarian är just av hälsoskäl. Studier och forskning visar att vegetarianer drabbas mer sällan av hjärt och kärlsjukdomar samt har lägre kolesterolvärden. En myt om vegetarianer är att de inte få i sig allt man behöver. En vegetarisk kost är minst lika näringsrik för kroppen eftersom den väldigt rikt på protein och vitaminer exempel linser och bönor!

Miljön - Miljön påverkas mycket av den mat vi äter, mer än vad man faktiskt kan tro. Köttproduktionen tär på vår natur och påverkarn är så stor att om alla personer på jorden slutade äta kött i en vecka skulle föroreningarna minskas radikalt. Visste ni även att 1 000 kvadratkilometer kan ge 2 797 kilo vegetarisk mat eller 28 kilo kött? (Källa: cowspiracy)

Djurens väl - Det råder ingen tvekan om att det är synd om djuren som växer upp i hemska förhållanden och sedan ska slaktas för att bli mat. På Internet finns det många videos på hur det faktiskt går till innan djuren ska slaktas vilket gör ont bara av att kolla på. Många är djurvänner och tar illa vid sig när djuren kommer till skada, så för att värna om djurens väl är ett bra skäl för att bli vegetarian.

Renare mat - Vegetarisk mat är renare än kött, fisk och fågel som kan innehålla tungmetaller och miljögifter som många av de vegetariska ingredienserna saknar. Allt för mycket tungmetaller kan leda till hälsobesvär, kroniska besvär och sjukdomar så vill man äta renare mat är den vegetariska kosten att satsa på.

Ekonomin - På långsikt är det billigare att äta vegetarisk mat framför mat som kött, fisk och fågel. Vegetariska ingredienser är billigare och räcker ofta betydligt längre som linser, bönor, quinoa osv. Dock är det kanske inte det första man tänker på för att bli vegetarian, men de ekonomiska fördelarna kan däremot bli ett skäl och en motivation till att fortsätta att vara det.

​Bild: @100kitchenstories 

Skribent