3 sätt att rädda höstglåmig hy

Det finns en hel del enkla knep för att få din hy att må bättre och se bättre ut. Här tipsar vi om hur du gör för att säga bye glåmig hy och hello lyster!

Peela och återfuktning - Skrubba din hud regelbundet med en peeling som tar bort den gamla huden och låter din nya fräscha komma fram. Peela din hud en gång i veckan, speciellt om du använder foundation dagligen då den sätter sig bättre på huden och ger ett jämnare resultat. Återfuktning är A och O under hösten då huden blir extra torr och känslig. Har du bland/fet hy ska du inte använda feta krämer med olja i utan då det är bara fukt som gäller! Har du riktigt torr hy borde du satsa på feta krämer och passa på att göra egna ansiktsmasker med mango, avokado och olja i.

Håll rent - Tvätta alltid bort sminket innan du går och lägger dig (superviktigt!). Tvätta ansiktet både morgon och kväll så huden får andas och återhämta sig under natten. Tvätta även dina sminkborstar, gärna en gång i veckan då sminkborstar är rena bakteriebomben. Du vet väl att vi avlägsnar en massa smuts och bakterier på kudden? Byt örngott när du känner att det behövs. Sen finns det ju inget mysigare än nytvättade sängkläder, så byt ofta!

Byt hudvårdsrutin - Många använder fel produkter så fråga efter proffshjälp så du hittar dina ansiktsprodukter som passar just din hy. Ett bra tips är att alltid använda sig av produkter ur samma hudvårdsserie då det inte är bra att blanda olika produkter = huden kan bli i obalans. Se även till att byta foundation till en ljusare nyans då huden blir allt blekare nu under hösten.

Bild: @hannasch

Skribent