2011. Kristiansund. Mia.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

​2012. Buskerud. Marie. 

Likes

Comments

Kjære Marte. 15 år.

Jeg håper du veit du er et bra menneske. Jeg håper du veit at mange er glad i deg. Denne tiden er den vanskeligste tiden du noen gang har hatt, og det vil fortsette et par år til. Det går bra, for du kommer godt ut av det til slutt. Det er lov å føle seg håpløs og stygg. Det er lov å stenge seg innpå rommet i flere timer. Du vil føle deg tom. Lenge. Det er en følelse som ikke vil gå over. Men du blir vant til det. Tomheten blir en del av deg. Du vil også ha mange fine dager. Ikke gi opp.

Du veit vel at du er flink til å danse? For det er du. Så slutt å si at du ikke er flink. Dans vil bli en stor del av livet ditt i mange år fremover. Du veit det bare ikke enda. Det er der du finner dine aller beste venner som du kommer til å dele dine sorger med. Men også glede. Masse glede.

Du er ikke tjukk. Du bør slutte med det tullet der. Slutt å sulte deg. Du får ingenting ut av det, og det ødelegger deg. Ikke sammenlign deg med de jentene alle gutta er forelska i. Om du ikke visste det, så har du det største hjertet. Ikke tenk no særlig på det, for han som ender opp med deg en dag er sabla heldig.

Smil mer. Drit i den reguleringa. Det er stilig, og det er ikke så mange som har det. Og du ser penere ut når du smiler, selv om munnen er full av metall. Og forresten! Når du er ferdig, må du være flink å bruke plata om natta. Hvis ikke kommer de til å gå tilbake, sakte men sikkert.

Snakk om følelsene dine. Det er så innmari viktig at du snakker om hvordan du har det. Gå til psykolog, selv hvor fælt det er. Ingen trenger å vite om det. Det er viktig for deg i fremtiden. Så vær så snill, ta deg en tur til noen for å snakke. Få det ut. Gråt om det.

Prøv å se lyst på fremtiden. Den er ikke så ille, selv om det føles sånn akkurat nå. Du reiser en del også. Du blir kjent med mange nye mennesker du aldri hadde trodd du kom til å bli kjent med. Det kameraet du fikk i konfirmasjonen, det kommer godt med fremover. Du kommer til å ta mange fine bilder. Og ja, du får deg et par kjærester. Bare sånn at du veit det! 

Likes

Comments

Når regnet slår mot ansiktet. Når du ser sola gå ned i havet. Gåsehud. Lukten av våt asfalt og nyklipt gress. Vinden i håret. Tårer som renner nedover kinnet. Kjærlighet. Når du ser et stjerneskudd. Glede. Når sola står opp mellom fjellene. Lukten av sjø. Når første snøfnugg treffer bakken. Når sola varmer huden din. Når du kjenner hjertet ditt slå. Når mørkt blir til lyst. Holde hender. Bade i iskald, norsk sjø. Når stormen herjer utenfor vinduet. Smerte. Blåmerket på kneet. Når du våkner. Kjærlighetssorg. At du puster.

Likes

Comments

Når du forsover deg. Når du utsetter ting. Når du skuffer deg selv. Når du skuffer andre. Når du ikke klarer å forlate huset. Når du er for sein med å betale regninger. Når du ikke har en jobb. Når du ikke klarer skolen. Når du ikke gjør foreldrene dine stolte. Når du sårer deg selv. Når du sårer andre. Når du lyver til deg selv. Når du lyver til andre. Når du elsker feil person. Når du gjør den samme feilen igjen. Når du mister sinnet ditt. Når du ikke er god nok for deg selv. Når du ikke har planer. Når du føler deg håpløs. Når du hater deg selv. Når du er utålmodig. Når du forteller deg selv å gi opp. Når du ikke tror på deg selv. Når du mister trua. Når du tviler på deg selv. Når du glemmer å si at du er glad i noen.

Tilgi deg selv.


Likes

Comments