Header

Förra vecka reste jag bort en vecka till den spanska värmen, just nu sitter jag på min säng och kollar ut genom fönstret när jag uppmärksammar ett enormt svart moln.
Det är 17 grader ute just nu och allt jag tänker på är den härliga värmen från Sevilla, med andra ord den 44 graders hettan.
I vanliga fall älskar jag värmen jag får i Spanin men jag tror att regnet är det som driver mig mer. Det är så svalkande och fridfullt att det blir svårt att inte njuta av det men Sevilla och Barcelona var fantastiskt vackert.

Tyvärr blev min kamera (den ända kameran jag tog med mig) stulen från mitt hotellrum, så dessa bilder jag lämnar er med är från min mobil. Enjoy! ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Besvikelse är något som är en del av livet. Vi gråter pågrund av det men vi lär oss även från det. Är det värdefullt. Jag skulle nog säga ja, det är det. Anledningen till varför det är värt något är ett svar som du får ta reda på själv. Jag kan inte ge ut något svar eftersom det inte existerar något. Det existerar inget giltigt svar som jag kan ge dig som du ens kommer tro på.

Allt i livet är ett mysterium och det inkluderar besvikelsen. Så varför var det tvunget att bli så? Varför varför försvann vissa från våra liv? Varför lämnade du mig? Du lämnade mig i den efterlängtade himlen med färgen persika. En vänskap jag trodde skulle bestå för evigt var det som gjorde mitt hjärta så blått. Nu sitter jag här med en sky, olikfärgad som mitt hjärta. Det var endast en reflektion av vad jag känt.

Likes

Comments

För några veckor sedan åkte jag och några vänner till Älvsjö, mot Fotomässan. Det blev en lång resa men helt och hållet värt det, även fast jag inte gjorde några köp till min fotografering. Dock fick man med sig två veganska yoghurt paket med smak av vanilj från en annan mässa som låg precis intill. Godaste jag smakat.

Man tänker inte så mycket på det fast när man väl är där så ser allt så stort ut. Vi upptäckte en massa fantastiska saker, ursnygga kameror och till och med en Anders Bagge, som man inte vågade ta en selfie med. Jag förväntade mig lite mer utställningar dock hittade jag en som jag helt enkelt föll för i första ögonkastet.

Detta är Emilia Bergman-Jimenez.

Emilia Bergman-Jimenez är fotograf, född 1982 i Stockholm till en venezuelansk pappa och svensk mamma. Hon är inte bara fotograf men även feminist och är helt galen i djur, speciellt hennes hund Mikey. Hon är även en av mina största idoler när det kommer till fotograferingen. Hennes bilder ger mig en färgglad känsla, nästan som när solskenet lyser upp från ditt fönster klockan fem på morgonen en varm sommardag. Under fotomässan fick jag chansen att se en bit av hennes fotografering som inte var på en skärm, utan helt enkelt live.

Emilia använder sig mycket av ljus och i serien Flower skate.

Till denna serie följer hon ett antal skateboard åkare på Sergels Torg i Stockholm. Jag älskar den och om ni skulle vilja se mer, vilket jag tycker att ni ska, så måste ni checka in hennes hemsida :http://www.annaemilia.se


Likes

Comments