Header
Madhygge

Jeg blev i går forkælet i alle afskygninger på min fødselsdag. Det var nu ikke så ringe, til trods for jeg forsømmer, jeg bliver ældre og ældre. Den embracer jeg ikke rigtig. Min morgen startede ud med selvforkælelse, hvorefter jeg tog på uni og blev forkælet med en lille surprise og lækkerier. Efter uni tog mine veninder og jeg på den lokale café Tobbers i Kolding, som alle, især studerende, holder enormt meget af, fordi der netop er lækkert mad til INGEN penge, win win. Så hvis I en eller anden dag farer vild i DK og ender i Kolding, så tag endelig et kig forbi denne hyggeligcafé, som udover maden og de billige priser er et sted med en hyggelig atmosfære. Inden min familie kom forbi, tog jeg selvfølgelig op og stemte til kommune -og regionsvalget (det skal man jo, ikke?). Herefter gjorde jeg klar til vietnamesiske forårsruller med peanutbuttersovs til. Noget jeg tit spiser selv og med mine veninder, men noget som vi aldrig har spist som familie, så det skulle de selvfølgelig introduceres for. Der kommer også en opskrift på det engang, for det er bare let og lækkert! Min familie smuttede engang om aften, også var jeg ellers også bare helt død. Men glad og tilfreds!

Lørdag skal jeg fejres af mine veninder til fest og farver og lækkert mad. Det plejer altid at være hyggeligt, så det bliver helt garanteret sjovt. Temaet for festen er MAND og maden bliver mexicansk i alle afskygninger. Her er der både tale om hjemmelavet nachos, en ægte mexicansk -og en dansker guacamole, hjemmelavet salsa, wraps, tacos og alt tilbehør. Hvis nogen har gode fif til andre lette mexicanske retter, så tager jeg pænt imod!

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Hverdagsmad, Bagværk

I går aftes da jeg kom hjem fra madklubbi, valgte jeg at bage boller, som kunne komme i ovnen her til morgen. Jeg elsker langtidshævede boller, da de bliver lækre sprøde udenpå og luftige indeni på den helt rigtige måde. Det gjorde disse også, man kan næsten fornemme strukturen bare udenpå boller, sprøde og luftige! De er utrolig nemme at lave, og du kan lave dem uden at have fingrene nede i, noget jeg i hvert fald sætter pris på! Så her kommer der en nem opskrift:


Ca. 10 gulerodsboller:

3 dl Lunkent vand
10 g Gær
1 dl Creme Fraishe
40 g Solsikkekerner
50 g Havregryn
1,5 tsk. Salt
ca. 3 små Gulerødder
Ca. 300-350 g Typo 00 mel (almindelig hvedemel kan også bruges, dog bliver bollerne mere luftige med typo 00 mel, da det er finere end normalt hvedemel)

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt Creme fraishe, solsikkekerner, havregryn, salt og revet gulerødder, sørg for at røre løbende, så alt bliver fordelt i dejen. Tilsæt melet lidt ad gangen og rær grundigt med din grydeske. Bliv ved med dette, indtil dejen er fast men stadig klistret bare med din grydeske (melmængden kan variere alt efter hvor saftige gulerødderne er). Dæk skålen og kom den i køleskabet natten over. Boller klattes på en bageplader om morgen og bages først i ovnen ved 260 grader i 4 minutter og herefter 225 grader i 16 minutter ca. Vurder bollen ved at bollen siger en hul lyd, når du slår på den under bollen, så er den færdig.


Likes

Comments

Madhygge

Et koncept jeg er kæmpe fan af er.... madklub. Så det har mine to madglade dejlige veninder og jeg selvfølgelig arrangeret, så vi nogenlunde ugentligt mødes, hvor vi på skift sørger for mad til hinanden. Madklub lyder så kedeligt, så vi omtaler det selvfølgelig madklubbi. Formålet med madklubben er ikke, at det skal være fancy eller noget, men en omgang god mad og masser af tøsehygge er noget vi sætter højt på listen. Det er meget uformelt og bare en god undskyldning for at forkæle hinanden lidt. I dag var det min veninde Cecilie, der kreerede den lækreste svamperisotto med store mængder af parmesan, mmhh det kan vi lide! Italiensk mad kan altså noget. Vi afrundede selvfølgelig aftenen af med kaffe fra hendes kaffemaskiner og masser af chokolade.

Formålet med min madklub indlæg bliver ikke opskrifter, dog vil jeg somme tider lægger opskrifter op, når jeg selv står for maden. Jeg tænker, det også er hyggeligt med lidt mere uformelle og personlige indlæg. Men nu vil jeg slå hovedet i puden, for min dag har været lang, dog rigtig god.


Likes

Comments

Hverdagsmad, Weekend/gæste mad, Madhygge

Det er edderdølme sjældent, at jeg er til færdigmad fra supermarkedets kølediske udover frysepizzaer (de kan altså noget!!), men nu har jeg fundet noget helt nyt. Som mange af jer ved, så er trøffel ikke ligefrem prioriteten, når man er studerende. Dog er min studieveninde og jeg KÆMPE fan af trøffel, og vi falder tilfædigt over en video fra Princip om denne her trøffelpastasause. Eftersom vi skulle have et let måltid i dag, inden vi skulle til valgmøde, valgte vi, at det skulle være i dag. Vi var en smule skæptiske inden og havde ingen forhåbninger om, at det ville smage af trøffel, men for sulan, det smagte altså godt! Jeg er kæmpe fan, og det er altså ikke sidste gang, jeg skal lave det. Også er det nærmest "færdigt", at det jo næsten kun tager 10 min at lave. Hermed er fiffet givet videre til andre trøffelelskere (som ikke vil give en formue for trøffel)  og her kommer der verdens nemmeste "opskrift": (ps. please også prøv trøffelchips fra Princip, mums!) - og det er ingen reklame for Princip, ren trøffelglæde.

Trøffelpastaret til 2 personer:


1 Pakke trøffelravioli fra Princip
200 gram Champignon
Smør til stegning
1 Bæger trøffelsause
Parmesan
evt brød til

Skær champignon ud i mindre stykker og steg dem på panden i smør. Kog raviolien imens, de skal blot have 3 minutter. Når champignonen er stegt tilsættes trøffelsausen og blandes godt. Når alt er tilberedt blandes alt sammen med parmesanost efter smag (jeg vil anbefale ca. 50 gram revet parmesan). Varm evt lidt brød. Det var det!!!

Tips: Lav evt en lækker tomatsalat til!

Likes

Comments

Hverdagsmad, Weekend/gæste mad

Jeg ELSKER burger, og jeg kunne nærmest spise det hver evig eneste dag. Den har nemlig lidt af alt det man vil have - det sprøde, det bløde, det fede og det friske! Jeg elsker at kombinere min burger, så der både er salt og sødme i, det passer bare super godt sammen. I dag prøvede jeg at lave en briochebolle, og det har jeg ikke prøvet før. Det er faktisk sjældent jeg bager i min egen lejlighed, da jeg kun ejer en miniovn. Dog har min desperathed fundet ud af at en miniovn kan mere end man lige tror. Dog er bagning ikke dens stærke side. Det køkken må jeg lige vise jer en anden dag, I bliver overrasket over dens størrelse, også kan jeg bevise jer, at ingen har nogen undskyldning for ikke at lave mad, når jeg kan i mit meget fesne køkken.

Min burgervariant i dag består af steak. Det er en god måde at spise en god bøf på end på en standard bøf bernaise måde (det er også enormt skønt, bevares!). Jeg har kommet alt det gode i, udover ost, da jeg følte det var nok i min burger, men det kan man sagtens tilføje og bacon for den sags skyld.

Steakburger til 1 person:

Briochebolle (da jeg ikke har lavet det før, huggede jeg opskriften her HER ,men ellers kan bollen også bare købes færdigt i fx. Føtex)
Smør til stegning
Tykstegsbøf 125 g (andre bøffer kan sagtens også bruges, dog en anden tilberedningstid)
Salat
Agurk i skiver
Tomat i skiver
Syltede rødløg (se min opskrift HER)

Steg bøffen på en knaldvarm pande med meget smør på. Med en bøf på 125 g steges bøffen i alt 4 min. for at få en medium/rare bøf. I de 4 min skal bøffen vendes ca. hver 20-25 sek. for at sikre samme tilberedning i bøffen hele vejen igennem, og du får hermed også en sprød stegeskorpe. Hvis du vil have den mere stegt end min bøf (se billede nederst), så lad den blive på panden i længere tid men fortsæt med samme metode. Når bøffen tages af gemmes panden og smøret til de bløde løg. Bøffen pakkes ind i sølvpapir og hviles i 5 min. Inden bøffen kommes på burgeren, skæres den i tykke skiver.

Søde bløde løg:

Restsmør fra stegning af bøf
1 Løg
2 spsk. Sukker

Kom løgene på den varme pande med restsmøret fra stegningen af bøffen. Tilsæt herefter sukker. De er færdige når løgene er helt bløde og slatne.

Avocadomos:

½-1 Avocado (kommer an på størrelse af burger)
1 tsk. Citron
1-2 Hvidløg
Salt og peber

Mos avocadoen grovt, tilsæt de øvrige ingredienser og bland det hele sammen.

Chiliaioli:

2 spsk. God mayo
½ tsk. Chilisovs
1 Hvidløg

Skær hvidløget i meget småstykker eller kom den i en hvidløgspresser og bland det med de øvrige ingredienser.

Saml din burger:

Underbolle, chiliaioli, salat, tomat, agurk, skiver af steak, avocadomos, bløde rødløg løg, syltede rødløg og slutteligt overbollen med chiliaioli på. Dette kan sagtens også gøres på andre måder, og hvis det lyster tilføjes der blot andre komponenter.



Likes

Comments

Hverdagsmad

I dag står menuen på pasta carbonara! Jeg glæder mig til at smovse det i mig her i aften. Ja det er jo sådan, jeg bliver nødt til at lave maden tidligt, når jeg har muligheden, så jeg kan få billeder, der ikke er har dårligt lys. Hvis der er nogen, der har et fif til fake dagslys, så modtager jeg det fif med kyshånd. Min kærlighed til denne klassiker har altid være stor, men efter min korte storbysferie til Rom her i efterårsferien, så blev den kun større. Så nu har jeg lavet den på min helt egen måde, og kan efter min lille smugsmagning fortælle, at den smager himmelsk!

Carbonara til 4 personer:

500 gram Spaghetti
1 Pakke bacon i tern (køb gerne en bedre kvalitet end den billige til 10 kr, for man kan sagtens smage forskel, og hvis man ikke er på SU, så anbefaler jeg selvfølgelig at købe det i en blok og selv skære tern eller købe pancetta, mmhh)
Olivenolie til panden
1 Løg
2-4 Hvidløg
3 Æg
250 ml Fløde 38 %
En sjat hvidvin for syre evt også lidt citron
Salt og godt med Peber
ca. 100 g Parmesanost (skru lidt ned på mængden, hvis du ikke er så glad for ost)

Kog spaghettien i meget saltet vand. Steg bacontern sprøde på en wokpande og tag dem fra. Lav i en skål en blandig af æg (pisk dem først), fløde, hvidvin, salt og peber. Svits løg og hvidløg på wokpanden, som du stegede bacon på, og tilsæt herefter æggemassen. Æggemassen koges op og herefter tilsættes bacon og spaghetti. Rør det hele godt sammen og sluk nu for panden. Tilsæt i den varme ret parmesanost og rær det hele godt sammen. Velbekomme!

Tip: Spis det evt med noget godt børd og lidt smør/kryddersmør eller en lille salat, hvis man ikke er til en helt fed ret, fx. tomatsalat!



Likes

Comments

​En af mine største guilty pleasures er helt klart french toast, og det er på den usundeste måde overhovedet, jeg desværre finder som den bedste version. Indtil den pose med toastbrød (Ja det skal være den der billige pose til 5 kr) er færdig, så går jeg helt amok. Somme tider bliver jeg nødt til at smide posen med brød ud, fordi jeg simpelthen ellers ikke får spist andet! Jeg synes, I skal prøve min version, også håber jeg ikke, I bliver ligeså afhængige 😊 Jeg laver tit æggemassen til 6 personer også spiser jeg den over to dage (bevarer den i køleskabet), men ellers kan opskriften sagtens halveres.

Frenchtoast 6 stk ca:
2 æg
1 dl mælk
3 spsk sukker
1,5 tsk kanel
6 stk toastbrød
Masser af smør til stegning
Sirup
Evt bær

Pisk æg og mælk og tilsæt herefter øvrige ingredienser. Pisk det hele godt sammen. Kom masser af smør på panden, næsten så du skammer dig, dyb toastbrød ned i æggemassen 2 gange på begge sider og steg dem herefter på den varme pande til de bliver gyldenbrune. Kom herefter lækker sirup på og evt. bær hvis du rigtig skal oppe dig.

Velbekomme!

Likes

Comments


Syltede rødløg må være et af verdens bedste tilbehør, der passer til næsten enhver ret. Her er der selvfølgelig tale om salater, burgere/sandwiches, gourmet hotdogs, risotto, ovenpå en oste -eller avocadomad og mange flere retter. Den sødme og sprødhed det giver til retten er et kæmpe hit hos de fleste mennesker. Her er min version af dette skønne tilbehør.

Syltede Rødløg til et lille glas:

1 lille Rødløg
1/2 dl Vand
1,25 dl Lys eller mørk eddike
1,5 Spsk. sukker
Hele peberkorn (tilsæt evt. andre ønskede krydderier)
Salt

Rødløget skæres ud i ønsket størrelse og form og kommer det herefter i glasset. Herefter tilsættes øvrige ingredienser i glasset og røres grundigt indtil sukkeret næsten er opløst. Lad glasset stå i køleskabet og spis tidligt af det efter 1 døgn for at opnå det bedste resultat. Hele eddikeblandingen kan også koges op, inden det kommes på glas udover rødløgene.

Likes

Comments

Desserter


Jeg har spist en del pavlovaer, og jeg har nu også fået taget min mødom i at kaste mig ud i min egen version. Eller næsten da. Marengs har jeg nemlig lavet før, dog til et andet formål. Oftest har jeg fået pavlovaer med bær, hvilket altid er en sikker vinder, men jeg prøvede at kaste mig ud i en lidt anderledes udgave, og det endte med at blive ret lækkert!! Så her er der en opskrift.

Marengbund 8 stk. ca:

2 bæger æggehvider (2 1/2 æggehvider)
110 g sukker
1 tsk. citron

Pisk æggehviderne stive, kom meget lidt salt i, så bliver hviderne hurtigere stive. Hviderne er stive, når massen ikke kan komme ud af skålen, når du vender skålen på hovedet. Tilsæt derefter sukker lidt ad gangen, imens du pisker samt citron til sidst. Klat marengsen ud i små klatter på en bageplade og sørg for, at hver marengsbund er dybere i midten ved at trække marengsen udad ved hjælp af en ske. Tænd ovnen på 100 grader og lad dem blive derinde i 60 min. Lad marengsene afkøle, inden de trækkes af bagepladen forsigtigt.

Vaniljecreme:

2,5 dl fløde
2 spsk vaniljesukker

Pisk fløden og tilsæt vaniljesukker. Tilsæt mere vaniljesukker hvis smagen ønskes kraftigere.

Sukkeræbler:

1 æble
3 spsk sukker

Skær æblerne ud i små tern og kom dem på en varm tør lille gryde. Svits dem kort og tilsæt herefter sukker. Rør rundt til æblerne er lettere karameliseret.

Øvrigt fyld:

Mynteblade
Hvidchokolade


På marengsbunden klattes der vaniljecremen på, herefter tilsættes æblestykker og til sidst kommer vi myntebladene og lidt tyndskåret hvidchokoladestrimmel på.



Likes

Comments

Om mig


Mit navn er Cejanah Vijayakanthan, og jeg er 23 år gammel. Lige fortiden får jeg størstedelen af min hverdag til at gå med at studere Designkultur og økonomi på Syddansk universitet i Kolding. Udover mode, boligindretning og marketing er en af mine helt store interesser mad i alle afskygninger. Jeg drømmer om, at inkorporere dette, på et tidspunkt, i mit professionelle liv på den ene eller anden måde. Hvordan, hvornår og hvor meget ved jeg slet ikke endnu. MEN nu vælger jeg simpelthen og sige, at startskuddet bliver en madblog. Til trods for jeg kokkererer til mine veninder igennem både en madklub og bare når vi hygger, så forekommer det ofte, jeg har disket et lækker måltid op og nyder det for mig selv en hverdagsaften i min lille 2-værelses lejlighed. Derfor fik jeg ideen om, at jeg istedet deler min mad med omverden og det rette segment istedet for mine venner på diverse sociale medier.

Hvilken slags opskrifter kommer op på bloggen?

For mig handler det ikke om at vise jer, hvad der er rigtigt og forkert at spise, for det er jeg slet ikke interesseret i. Jeg synes efterhånden, der er mange bøger og blogge, der vil gøre os sund og spændstig på 30 dage, at jeg næsten også er ovenud lykkelig for, at jeg gør det absolut modsatte. Ud fra mit perspektiv er SMAG den vigtigste egenskab i mad, og det kan både være usundt og sundt mad. Dem som kender mig ved, at sundhed og kur ikke er det, jeg gør mig mest i, og det er ikke fordi, jeg kun propper mig i smør, fløde og kulhydrater. For mig er det vigtigt, at maden SMAGER af noget, og det kan både være en salat ligesåvel som det være en smør/flødesovs. På bloggen vil man kunne finde et bredt udvalg af opskrifter bestående af SU venlige retter ligeså vel som gourmet og delikate retter. Feltet er altså bredt, og SMAG er i fokus.

Hvad er formålet med bloggen?

Jeg ønsker, med bloggen, at uddele min madglæde og mine opskrifter, så det kan glæde andre madelskere. Om I blot bruger den som inspiration eller følger opskrifterne slavisk er lige godt for mig. Jeg vil bare gerne uddele SMAG i maden til den danske befolkning :D

Hvor kan man følge med?

Udover min blog, hvor der løbende kommer opskrifter op, kan I også følge mig på Instagram, hvor jeg vil lægge et opslag op, hver gang jeg har lagt noget på bloggen samt sætte et direkte link ind til opslaget i min Instagrambio. Derudover vil der også være mulighed for at følge med i min madglæde og madlavning på min Instagramstories. Der er et link øverst til venstre på bloggen direkte til profilen, som I er meget velkomne til at følge. Ellers hedder min Instagramprofil 'Madsmovseren'.

Likes

Comments