Jag älskar mat. Ibland nästan mer allt runtomkring än själva maten i sig, men alltihop är väldigt härligt. I tisdags var vi på väg till ett café i Malasaña, men det var stängt på grund av röd dag. Istället gick vi till La Bicicleta café ett stenkast därifrån, som jag varit på innan men då inte testat något från menyn. Det blev en lemonad för mig, kaffe för Nacho och så delade vi på en morotskaka. Kakan var lite för torr, men det är skön stämning och ett bra ställe för plugg såväl som vanligt häng.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Varje söndag hålls marknaden El Rastro. Jag var där en gång förra sommaren precis när jag hade flyttat hit, men tyckte inte att den var något speciellt. Den är enorm och det är lite jobbigt att gå runt hela i stekhet sol. Den här gången tog jag med Nacho som kunde visa en betydligt bättre sida. Vid de mindre torgen hittas icke-turistgrejer som antika prylar och möbler medan gatorna har både bra och mindre bra utbud. Det blev inget köp, men kommer kanske att bli nu på söndag. Jag har inte bestämt mig gällande en väska..

Efter marknaden som är proppfull av människor gick vi till ett ställe känt för sniglar. Nacho har länge tjatat om att jag måste testa. Han förstår inte riktigt det där med att vissa saker är äckliga. Men tro det eller ej, en åt jag även om den var väldigt nära att åka upp igen. Det blev inget mer tjat efter det. Sedan promenerade vi vidare i de äldsta delarna av Madrid. I La Latina, ungefär 5 minuter bort, stannade vi till för en vermut som föll mig betydligt mycket bättre i smaken. Jag har tidigare inte tyckt så mycket om de som Nacho beställt, men Vermú casero de Reus är annorlunda och så god.

Likes

Comments

Kväll på restaurang, ett ställe som föll mig prick i smaken. Fint och avslappnat på en gång. Tidigare under lördagen gick jag på stan och köpte en ny klänning kvällen till ära, vilket kändes lite extra härligt. Beställ tuna tataki och fisk med saffransaioli när ni är där. Bollarna var tyvärr inget speciellt och inte heller en bläckfisk vi beställde, men jag vill snart tillbaka.

Likes

Comments

Padeltennis är något som vi spelar med jämna mellanrum. Det är svårt att träna utomhus i Madrid under sommaren. På förmiddagen är det behaglig temperatur som 28, men på eftermiddagarna blir det runt 37. Ni kan nog lista ut när vi spelar. Här i Madrid var första gången jag testade padeltennis och tycker nästan att det är roligare än vanlig tennis. Hur som helst kan man boka bana vid Canal Isabel II, i samma område som poolen ligger. Det kostar 5€ för en timme, men är sällan fullbokat så det är bara att stanna kvar lite längre efteråt. Sist vi spelade gick vi direkt från banan in till poolområdet.

Likes

Comments

Det här stället upptäckte Nacho för ett tag sedan när han var ute och gick. Gömt bakom enkla höga väggar med två små ingångar är det lätt att missa. Men så mysigt på insidan med alla gröna växter och de färgglada stolarna! Vi var där förra veckan och även igår. Betydligt mycket lugnare innan lunch än runt 19-tiden. Där hittade jag även en ny favoritöl, Mahou maestra. Tyvärr vet jag inte vad stället heter, men håll ögonen öppna efter svarta väggar i korsningen mellan Calle de Hortaleza och Calle de Serrano Anguita.

Likes

Comments

En otroligt mysig och lugn park som den här hittas några minuters bilfärd bort från Madrid. Inte en turist i sikte, förutom mig själv, men mycket annat att se. Få människor och ljudet av kvittrande fåglar är svårt att hitta i stadskärnan. Efter en promenad genom hela lade vi oss ner i gräset med våra böcker en bit bort från en grupp människor som yogade både när vi kom och gick.

Likes

Comments

Fick feeling för att baka och kanelbullar blev ett ganska så självklart val nu när jag tagit med de ingredienser som jag inte hittat i spanska matbutiker från Sverige, det vill säga pärlsocker och kardemumma. Efter försök med både torrjäst och bakpulver blev jag så glad när jag gick förbi El Corte Inglés och fann levadura fresca, (det är även ett av få ställen som säljer créme fraiche). Resultatet blev så bra!

Likes

Comments

Förra helgen tillbringade vi i Coruña där vi var bjuda på en av Nachos kompisar från universitetets bröllop. Bilder ser ni från staden, som var charmig (bortsett från gatulamporna) och sval. Det var inte mer än 22 grader, men två dopp i havet blev det för mig ändå medan Nacho väntade på stranden. Märks vem som är svensk/ spansk.

Bröllopet var så fint. Jag har inte varit på något bröllop hemma i Sverige förutom som bebis, men vet ju på ett ungefär. Det var så roligt att se hur det går till i Spanien. Dagen innan är det vanligt att alla gäster bjuds in till mingel. Det började 21:30 och där bjöds det på typisk spansk plockmat och vin. Vi stannade till midnatt medan vissa var kvar till 05. Själva bröllopet hålls vanligen på förmiddagen eller kvällen. Det här var ett kvällsbröllop och vigseln började 19:30 i kyrkan (sista bilden). Jag förstod inte mer än "Yo ..... todos los dias de mi vida", som är delen när personerna tager varandra och lovar evig kärlek. Därefter kom bussar som skjutsade alla gäster till en fin lokal lite utanför staden. Där var det återigen mingel och tilltugg följt av en lång middag och sen dans och fest. Jag älskade verkligen att musiken till en början var låtar från Grease, Dirty Dancing och liknande. En ny favorit är numera Let's twist again, dansade/buggade/skakade loss som aldrig förr! Tur att brudparet tänkt på alla tjejer i klackar då det direkt efter middagen ställdes fram två stora korgar med espadrillos. Jag hade inte ens skoskav, men istället lossnade min sula, haha. Utöver det stod små korgar vid handfaten utanför toaletterna med bland annat tamponger, spraydeo, tandborstar och andra saker som kan komma att bli nödvändiga under kvällen. Väldigt roliga detaljer! Bussar gick hem runt 02, 04 och kanske 06, som skjutsade hem alla 200+ gäster. Festen är helt klart bland topp 3 jag varit på! Vill att alla ska gifta sig nu nu nu.

Likes

Comments

Ytterligare en rolig sak vi gjorde förra veckan var att gå på hästkapplöpning (rätt ord..?). Det hållas varje vecka, vanligen söndagar och i juli månad på torsdagskvällar. Mitt intresse för hästar är nära noll men nya miljöer, food trucks, öl, glada människor och kärlek däremot! Stämningen när hästarna närmade sig mållinjen kan liknas när det blir mål eller inte i fotboll. Nacho och jag gissade på varsin häst innan de två första loppen och förloraren fick bjuda på öl. Det blev jag båda gångerna.

Likes

Comments

Den bästa glassen av alla ställen jag testat i Madrid är Giolatto. Nacho är beredd att hålla med, vilket kanske syns eftersom han hann äta upp en tredjedel innan jag ens fick min glass. Samma sak hade hänt om jag fick min först så krämig och smakrik som den var. Liten extra tumme upp för att man får välja två smaker även om man väljer minsta bägaren.

Likes

Comments