Mitt andra hem, som jag älskar så mycket. Det känns konstigt att åka tillbaka till Lund efter en magisk sommar. Jag vill inget hellre än att stanna eller åtminstone ta med mig Nacho till Sverige. Den senaste tiden har gått för fort, men tre veckor och sen är jag tillbaka.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Blombutiker är något jag verkligen tycker om. Det är egentligen inte blommorna jag är intresserad utav utan de gröna växterna. Mina favoriter är eucalyptus och monstrea, blommor finns aldrig i mitt hem. Men det är så mysigt att strosa runt bland allt grönt (och färgglatt). Den här lilla butiken råkade vi gå förbi när vi promenerade i de gamla delarna av Madrid.

Likes

Comments

Under sommaren har jag besökt en del utställningar och museum. Vid Calle de Fuencarral 3 inne i Telefonica-byggnaden hade de tre olika. Vi gick egentligen dit för 3D-utställningen på översta planet, men tyckte istället att de andra två var bäst. Den ena var telefonens och skrivmaskinens utveckling, den andra svartvita fotografier. Gratis och intressant!

Likes

Comments

Takterrasser (och pooler) är bland det bästa med sommar i Madrid. Vid turistiga Puerta del sol finns det en terass på översta våningen i El Corte Inglés. Inte den allra finaste utsikten över Madrid, men läget gör stället till en perfekt paus i shoppingen.

Likes

Comments

När vi var hos Nachos föräldrar för att mata hundarna under tiden de var på semester åkte vi en liten bit bort för att se och strosa runt vid ett det här lilla palatset. Ibland är det faktiskt skönt att komma bort från innerstaden en stund.

Likes

Comments

Mitt andra besök vid El Escorial och jag fick se betydligt mycket mer av spansk historia. Som den här kyrkan uppe (och inne) i bergen. Korset syns långa vägar och stället är maffigt men också obehagligt. Där inne ligger Franco begravd och en annan fascistisk man från samma tid. Det är skilda åsikter i Madrid/ Spanien gällande huruvida det är rimligt att dessa två (vidriga) män ska få ligga kvar där inne, eftersom stället uppfattas som en hyllning till dem. Vid hans/ deras födelsedagar åker ofta personer som dyrkar Franco dit och lägger blommor och vissa gifter sig i kyrkan. Jag mår illa av bara tanken, men det var ett intressant besök. Tyvärr fotoförbud där inne.

Likes

Comments

Jag älskar mat. Ibland nästan mer allt runtomkring än själva maten i sig, men alltihop är väldigt härligt. I tisdags var vi på väg till ett café i Malasaña, men det var stängt på grund av röd dag. Istället gick vi till La Bicicleta café ett stenkast därifrån, som jag varit på innan men då inte testat något från menyn. Det blev en lemonad för mig, kaffe för Nacho och så delade vi på en morotskaka. Kakan var lite för torr, men det är skön stämning och ett bra ställe för plugg såväl som vanligt häng.

Likes

Comments

Varje söndag hålls marknaden El Rastro. Jag var där en gång förra sommaren precis när jag hade flyttat hit, men tyckte inte att den var något speciellt. Den är enorm och det är lite jobbigt att gå runt hela i stekhet sol. Den här gången tog jag med Nacho som kunde visa en betydligt bättre sida. Vid de mindre torgen hittas icke-turistgrejer som antika prylar och möbler medan gatorna har både bra och mindre bra utbud. Det blev inget köp, men kommer kanske att bli nu på söndag. Jag har inte bestämt mig gällande en väska..

Efter marknaden som är proppfull av människor gick vi till ett ställe känt för sniglar. Nacho har länge tjatat om att jag måste testa. Han förstår inte riktigt det där med att vissa saker är äckliga. Men tro det eller ej, en åt jag även om den var väldigt nära att åka upp igen. Det blev inget mer tjat efter det. Sedan promenerade vi vidare i de äldsta delarna av Madrid. I La Latina, ungefär 5 minuter bort, stannade vi till för en vermut som föll mig betydligt mycket bättre i smaken. Jag har tidigare inte tyckt så mycket om de som Nacho beställt, men Vermú casero de Reus är annorlunda och så god.

Likes

Comments

Kväll på restaurang, ett ställe som föll mig prick i smaken. Fint och avslappnat på en gång. Tidigare under lördagen gick jag på stan och köpte en ny klänning kvällen till ära, vilket kändes lite extra härligt. Beställ tuna tataki och fisk med saffransaioli när ni är där. Bollarna var tyvärr inget speciellt och inte heller en bläckfisk vi beställde, men jag vill snart tillbaka.

Likes

Comments

Padeltennis är något som vi spelar med jämna mellanrum. Det är svårt att träna utomhus i Madrid under sommaren. På förmiddagen är det behaglig temperatur som 28, men på eftermiddagarna blir det runt 37. Ni kan nog lista ut när vi spelar. Här i Madrid var första gången jag testade padeltennis och tycker nästan att det är roligare än vanlig tennis. Hur som helst kan man boka bana vid Canal Isabel II, i samma område som poolen ligger. Det kostar 5€ för en timme, men är sällan fullbokat så det är bara att stanna kvar lite längre efteråt. Sist vi spelade gick vi direkt från banan in till poolområdet.

Likes

Comments