Jag har två gånger lagat ordentlig middag hemma under min tid här. Visserligen har tortellini och någon matlåda med pasta lax, mozzarella, tomat och pesto (enda jag lagat själv..) åkt ner i magen de dagar jag inte haft några planer alls. Första med vänner blev tacos och det gav riktig känsla av fredagsmys mitt i veckan!

Andra var en vegetarisk gratäng gjord på aubergine, zucchini, potatis, lök, tomatsås och fetaost med tzatziki och baugette. Mums! Jag är alldeles för dålig på att laga vegetariskt, men Jennifer fick mig något mer inspirerad. Hade nästan glömt hur mycket jag då och då uppskattar lugna lördagkvällar bestående av gott att äta och diskussioner om allt möjligt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • MITT HEM

Likes

Comments

Fredag -> drinkar och den här helgen var vi ett stort gäng svenskar, danskar och britter som möttes upp vid Macera. Hit behöver man gå tidigt (runt 22:30) för att slippa knuffar och svett. Jag och Elin gick dit men lite sent, då blev det istället baren mittemot som har bra drinkar även de! Det kommer att komma ett större inlägg med tips på barer framöver, ofta tänker jag inte på att ta bilder eller så är det svårt på grund av mörkret..

Likes

Comments

90 minuter med Susanna för att komma framåt med vårt projekt i Entrepreneurship and Innovation, som vi skriver tillsammans med Alexander och två spanska tjejer som båda heter Pilar. Vi gick till Federal, inte alls långt ifrån universitetet. Då båda precis ätit beställde vi bara något att dricka och apelsinjuicen smakade för första gången på länge färskpressad på riktigt. Det gjorde mig glad! De hade dessutom ett stort bord till för studier och liknande, där vi givetvis satte oss. Perfekt ställe för en kortare håltimme!

Likes

Comments

Jag älskar växter men har inte en enda i mitt rum här. Spenderar betydligt mycket mindre tid hemma här jämfört med i Lund så kanske är det därför jag inte har små kvistar av murgröna både i badrum, kök och på sidobord. Idag fick jag min dos då jag sprang förbi Margarita se Llama Mi Amor bara någon gata bort. Jag ska tillbaka nästa vecka, då blir det ett köp!

Likes

Comments

Middag från i onsdags då jag mötte upp Ann-Sofie, en supertrevlig tjej från Köpenhamn, för att prova en ny restaurang. Vi är två riktiga foodies och tyckte att det här stället var toppen! Om ni undrar hur det går att förstå varandra på svenska och danska så kan jag säga att vi har gett upp för länge sen. Alexander, en annan dansk, sa att jag är den svensken som förstår språket sämst och det kan nog stämma. Hur som helst, det här stället var lugnt och serverade bra mat. Hade jag inte redan bokat bord när mina föräldrar kommer så hade det här varit ett alternativ! 

Likes

Comments

Theresa fyller år och det firade vi med en mumsbrunch! Innan vi började äta sjöng vi för henne på fyra olika språk, lagom vackert men väldigt roligt! Vi försöker lära varandra några ord på alla olika språk, det går sådär. "Grattis på födelsedagen" var komplicerat, men jag lyckades lära Gaby ordet vin när hon frågade vad grapes är på svenska i alla fall. Vi har en ny flatmate som dök upp lite senare också, Amelia från Italien. Så kul! Ikväll firar vi med utgång!

Likes

Comments

Området där jag bor heter Chueca och det ligger mer eller mindre mitt i smeten av Madrid. Innan flytten tipsade de flesta om Malasaña och Chueca (Universidad och Justicia) så det var de enda områdena jag fokuserade på, eftersom de båda innebär gångavstånd till både universitetet och stan för mig. Jag har inte ens ett metrokort då jag tar metron extremt sällan.

Jag gillar båda väldigt mycket. Fördelar med Chueca skulle jag säga är att det är närmre till Retiroparken och Salamanca (bra shopping, en del restauranger, nattklubbar och allmänt ett lite finare område). Chueca är känt för att vara ett gayområde och det rör sig alltid mycket folk på gatorna oavsett tid på dygnet så jag känner mig alltid säker. Malasaña är lite mer åt hipsterhållet- skön miljö och fullt av avslappnade barer. Där är också alltid mycket folk och det finns små torg runt flera hörn där man gärna äter lunch och pratar om veckan som gått. Det är närmre till Plaza de España, där det finns mindre grönområden och fler sevärdheter, såsom Templo de Debod och palatset, inte långt ifrån. Eftersom områdena ligger intill varandra är skillnaderna ganska små. Gatan som delar dem åt är Calle de Fuencarral och där finns all möjlig shopping så som Mango, Zara, Brandy Melville, Sfera, Maje mm samt stället på bild två som jag gärna går till. Om jag flyttar tillbaka till Madrid skulle jag kunna tänka mig båda områdena, de är dock livliga och känns mest passande för studenter och festglada människor!

Likes

Comments

Tips till helgen! Ta metron till området Azca, mer exakt Paseo de la Castellana 89, i Madrid där det under fredag, lördag och söndag ser ut så här. Konceptet kallas MadrEat och är värt ett besök! Det var säkert ett trettiotal food trucks med all möjlig blandad mat och skön stämning. Jag och Nacho åkte dit för lunch och testade de vietnamesiska burgarna, varsin sushiliknande rätt och delade en nutellacrêpe. Nästa är första helgen i november, kanske blir det då ett besök med mami och papi!

Likes

Comments

För fyra dagar sedan fixade jag mysigt i Retiroparken och delade min position. Inte väntar man sig en ljusslinga mitt i gräset, men Primark känner ni ju till. Med goda grejer för magen och bättre sällskap fick jag ett bra slut på helgen trots att Elin åkte hem!

Likes

Comments

Brunch är alltid en bra idé och för oss blev det tre stycken. De flesta ställena, alla jag nämnde nedan, hade jag provat tidigare för att vara säker på att de var bra. Det sista var däremot nytt och jag tycker alltid att det är roligt om man hinner med både och! Det blev varsin avokadomacka och granola, apelsinjuice och lemonad. Gott och trevligt!

Likes

Comments