Kunde inte fått en bättre sista riddag innan några dagar "ifrån" hästar. I morgon rullar jag mot Göteborg Horse Show.

Figge var först ut idag i blåsten, efter att ha gjort något som jag tror skulle likna en kapriol på väg mot ridhuset, presterade som aldrig förr! Fina skolor, piruetter och serier. Känns verkligen som att det börjar hända någonting! 😃🌟

TNT var näst på tur, och hon ville inte vara sämre utan sprang så fint. Hon kunde till och med hålla en lugn och balaserad galopp i båda varven och en förvänd serpentinbåge. Stort plus på de! 😃🌟.

Sist ut var Florre som för första gången var lugn från att vi kom in i ridhuset till att vi kom ut! Inget flams och trams, utan lugnt och fint hela tiden! Till det ger jag en stor eloge, snart är vi igång! 😄🌟

Kunde inte avslutas bättre!

Nu ska jag panik-packa och sova. En lång och rolig vecka väntar i Göteborg bland fina hästar och massa folk! 😃 Kom gärna och säg hej, ni hittar mig i Agrias monter 😊

PS. Har jag sagt att jag älskar skolan!? 😄🐴

Likes

Comments

I förra veckan hände något som kommer förändra mitt liv, som några av er kanske redan sett.
Då jag till sommaren går ut hippologen och ett kapitel i livet tråkigt nog tar slut, så börjar också ett annat.
Jag ska nämligen starta en verksamhet, där jag kommer ta emot hästar och ponnyer för inridning, utbildning, träning, tävling och försäljning. Jag kommer hålla till på en anläggning mellan Vetlanda och Eksjö med stort och luftigt stall, ridhus, paddock och fina uterittsvägar.
Jag kommer också ta emot elever för träning mm.
Så gå gärna in på Facebook på "MA Stable" och ta er en titt, där finns det lite mer information och kontaktuppgifter för den som är intresserad!

Likes

Comments

Efter att ha varit utan internet i en och en halv vecka, är det dags för en liten uppdatering. 

Förra helgen bar det iväg hem till de djupa skogarna i småland. Det bjöd på bio, 90års kalas för morfar med släkt och vänner. Middag och mellomys. En efterlängtad skidtur i backarna (backen). Och ett besök som jag återkommer till i nästa inlägg.

Denna vecka har varit ganska lugn med mycket ridning. Figge har bara blivit finare och finare. Igår satt vi och filade på lite piruettarbete och det börjar ta sig! 🌟 Och i måndags hoppade vi lite för Ancan och han var lugn och fin och hoppade med lite tryck trotts att det inte var några höjder.
TNT har haft både toppar och några dalar, men känner att det går åt rätt håll och det börjar bli mer stabil. Hon har till och med förtjänat sin första 🌟!
Florre är under igångsättning och där bjuds det på allt mellan himmel och jord. (dock inte dejtat marken än, men det har varit nära en gång. Och ibland tuffar han på som han ingeting. Hoppas han kommer igång snabbt så jag kan börja träna med honom igen.

Likes

Comments

När man hoppar är det viktigt att man har en bra galopp, säger Figge. Och de hade vi..

I måndags var det äntligen dags för att rida lite markarbete för Ancan, för första gången på över en månad. Vi hoppade en lite serie med en bom, sockerbit och ett räcke i studs, sedan var det ett galoppsprång till ett räcke och sedan två språng räcke, två språng räcke. Vi satsade på superman ur telefonkiosken, och detta slutatde med att vi klippta av på ett språng mellan sista hinderna. Glad häst? Ja, mer överlycklig skulle jag tro. Tror han skulle behöva göra detta lite oftare! 😄
TNT däremot tog lektionen med ro. Lugnt och fint skuttade vi igenom serien.

En annan stor sak som hänt nu de senaste dagarna är att jag fått reda på mina sista tentor. Detta innebär att jag klarat alla mina tentor för dessa tre åren, utan en enda omtenta! Så detta firades med ett besök på Roségarden 😍 Nu är det bara examensuppsatsen kvar sen är det slut! 😃

Likes

Comments

Denna veckan har verkligen sprungit iväg. Jag har ridit en väldigt fin Figge hela veckan, många 🌟 till honom! Hoppas aldrig att denna känslan försvinner!

Igår invigde vi även kastanjegården för första gången i år, i vårsolen. (Ja, nu är det vår!)
Pigga och glada hästar hade vi, som for åt alla håll i början, men avslutade på bästa sätt! 🐎💨

TNT och jag har kämpat på så gott vi kan. Hade en privatlektion för Penilla i onsdags, kan säga att det var till stor hjälp. Nu kör vi på och ser vad som händer! (Får man tävla dressyr i hoppsadel?!, verkar fungera bättre för henne 😄)

Har också skrittat på Florenty för första gången nu. Med martingal som fegsnöre skrittade vi runt, lugnt och fint. 😊 Längtar till han är igång och vi kan äntra dressyrbanorna! .


TNT fick också känna på kastanjegården i kvällssolen


Avslutade veckan med en mysig uteritt i solen med han jag gillar mest


Florre taggar första gången med sadel för i år..

Likes

Comments

I går var vi och testade på något nytt, som inte har något alls med hästar att göra.
Vi var nämligen och klättrade! Har länge vetat testa detta. Typ väldigt länge, flera år om jag ska vara ärlig.
Så nu var det äntligen dags! Vi var inne i lund där de har en lokal där man kan klättra på alla slags väggar, raka, lutande och helt omöjliga väggar. Då vi inte hade selar eller någon erfarenhet för den delen, kände vi oss för lite fint och klättrade på de lite enklare och några lutande.
Måste medge att man är ganska klen av sig. Hade ju tänkt att jag skulle svinga mig upp som Tom Cruise i mission impossible. Kan inte påstå att det gick så bra, men roligt var det!
Nu ska bara armarna återhämta sig så blir det nog en tur tillbaka 😃

Likes

Comments

Nu är snart denna vecka till ända och skönt är väl det!

Denna veckan har vi börjat med vår special-inriktining, där jag valt dressyr. Med detta betyder också att de som valt hoppning åker ut på praktik nu på måndag. Men innan de åker måste vi ju hinna med lite information samt få reda på vad vi ska titta på och undersöka när vi är ute på praktik. (Ja tänka sig, vi får inte bara glassa runt på praktiken, vi måste göra arbeten också! 😱)

Så denna vecka som varit har vi haft fullt upp med att lyssna på intressanta föreläsare om mekanisering av stallar, hur man ska trivas på en anläggning och så har vi pratat om miljöfrågor. Och då bara måste man ju åka på studiebesök för att titta på bajs! Kanske inte låter så frestande, men något som är väldigt intressant och framförallt relevan när man håller på med hästar. Jag gissa och hoppas på att ni hästmänniskor som läser detta har en liten aning som hur mycket våra gödselplattor och bajs påverka miljön och hur viktigt det därför är att ha koll på hur mycket man kan hjälpa naturen och påverka utsläppen. (Läste faktiskt inte intressant artikel för några veckor sedan som hur mycket forsfor hästskit faktiskt innehåller.. Men det ska jag inte gå in på, med risk för att ni somnar..) 💩

Förutom att vi gjort allt detta halva dagarna, har jag också haft stalltjänst (för andra veckan i rad) samt ridit två hästar om dagen. Hur detta går till i praktiken är det ingen som riktigt vet, förutom min mage som mullrat efter mat lite väl ofta och mina ständiga gäspningar och tunga ögonlock..

Och lite kort om hästarna, Figge har vart lite spidad i veckan och därav lite stark, med detta gottgjorde han i torsdag då han glänste som den stjärna han är med fin bärighet och mjuk kontakt. 🌟
TNT som har haft denna veckan då Florre ännu inte är helt igång än (har dock fått börja sätt igång honom nu, tömkörning en vecka och sedan hockeyutrustningen på!😳🐎💨).
TNT är ett sto, hopphäst. Om man säger att vi har lite att jobba på i dressyren så sammanfattar man nog det mesta. Men hon är en väldigt trevlig häst och försöker sitt bästa, hon har en trevlig trav men en lite för stor galopp för sig själv. med lite vilja och arbete kan nog detta blir en mycket trevlig dressyrhäst också!Florre är mer taggad än någonsin


TNT poserar efter ett jobbigt tömkörninspass

Likes

Comments

Insåg att jag inte skrivit något inlägg på över en månad, så dags för en liten sammanfattning från förra inlägget.

Veckorna innan jul, var lite lagom hektiska med examen av alla des former. Vi hade dressyrexamen med både de äldre och de yngre hästarna och hoppexamen med de små. Och de skötte sig super, Figge pinnade på som aldrig förr och Florenty hoppade som han inte gjort annat. Kunde inte haft bättre avslut på det året, med fina lovord från Janne Jönsson.

Hem och fira jul, med släkt och vänner, och tillbaka till skolan för lite stalltjänt. Och gissa vem som blir halt då? Florenty så klart (som har en lång skadelista sedan tidigare.) Han är än idag inte helt fräch, men jag hoppas snart få sätta igång honom.
Hem igen och fira nyår med familj och vänner och sedan ner igen.

Denna vecka och slutet på förra har det varit tenta-period så det enda vi har gjort de senaste veckorna är att plugga, (därav inget bloggande). Tur då att man har fina hästar att rida så man får tänka på något annat emellanåt.

Ja, juste då kommer vi till det, eftersom Florren är halt, så har jag haft en annan häst de här veckorna, Cronist. Trevlig unghäst som jag gärna hade fortsatt att jobba med, men som en klasskompis ska ha nu när vi går över i dressyr-specialen.


Nöjd Figge i decembersolen.


Florren charmar alla efter en fin banhoppning.


Gosade med dessa sötingar när jag var hemma


"Ellie, gör en rolig min"


Cronis (lägg märke till att det är snö i bakgrunden! var låg kvar en hel dag!) 

Likes

Comments

I morse var det vi hippolog treor som hade den äran att stå för lussandet på Flyinge.
Med flera minuters träning kvällen innan kunde det inte bli annat är succé! 🌟
Roligt var det och fina kommentarer fick vi 😊

  • 134 readers

Likes

Comments

Nu är det inte långt kvar till jul! Och med julstämningen på topp och massa med snö och minusgrader kan det ju inte kännas bättre! ⛄
Nej, vänta nu, jag bor ju fortfarande i skåneland, där det är plusgrader, lera upp till knäna, översvämning i dikena och endast snö och kallt två dagar om året.. ☔
Missförstå mig inte nu, jag tycker om att det inte är en meter snö att pulsa genom hela dagarna och att det inte är kallt så man tappar känseln i hela kroppen och slipper stå på näsan på isen till skolan.

Men jag är också en sådan där person som åker skidor, jag gillar när det går fort ner för backarna och snö yr omkring. Och se snöklädda träd så man tror att man är i Narnia.  Och efter att ha sett massa bilder de senaste veckorna på folk som är i Åre eller Trysil eller någon annan skidort och lever livet, med snö på träden i ett vinterparadis, börjar jag längta väldigt mycket efter att också stå där uppe på toppen en dag.

Men för att komma tillbaka till ämnet, är det som sagt inte mycket kvar av denna terminen och väldigt mycket som ska hinnas med innan den är slut. Så en extra växel läger vi i och kör ända in i kaklet.

Som tur är har jag två fantastiska hästar som förgyller min vardag och gör den lite lättare.
Figge fick guldstjärna 🌟 varenda dag förra veckan och känns verkligen på topp! Florenty har också känts superfin och fått guldstjärnor 🌟 nästan varje lektion det senaste. Var dock nära att inte bli någon idag då han hoppade runt och for början, men han räddade dagen med att hoppa jätte bra!

Tänk att man får ha så här roligt i skolan! Förstår inte vad folk pratar om, måndagar är ju den bästa dagen på hela veckan! 😃🐴Likes

Comments