Sponsoreret indlæg


Jeg fik en enormt lækker pakke fra Urtekram, ind ad døren forleden. Pakken indeholdt en masse spændende ting, bl.a. en helt masse kokos, i stort set alle former og afskygninger. Med alt det kokos var det næsten oplagt for mig, at skulle lave en form for bountybar (som jeg desuden er vild med!), dog gerne en lidt sundere udgave. Udover kokos havde jeg også fået tilsendt noget matchapulver. Mange kender nok matcha fra matcha te (som jeg må indrømme, at jeg aldrig har smagt...), men matcha kan også sagtens bruges i madlavningen. Matcha indeholder bl.a. en masse fibre og protein, samt A og C vitamin, så det det er altså rigtig sundt.

Så, idéen om at lave bountybarer, men på en sundere og anderledes måde, gav mig dette resultat: bountykugler med matcha.



Du skal bruge:

85 gram kokosmel

1 dåse kokosmælk (den tykke del)

15 gram kokossukker

1 1/2 tsk vaniljesukker

1 - 1 1/2 tsk matchapulver

150 - 200 gram mørk chokolade


Fremgangsmåde:

Kom den tykke del af kokosmælken i en skål, sammen med kokosmel, kokossukker, vaniljesukker i en skål, og rør det sammen. Tilsæt til sidst matchapulver, og rør det ud i massen.

Kom blandingen på køl i mindst en halv time.

Tag skålen ud af køleskabet, og form små kugler af massen. Kom nu de små kugler på køl igen, i mindst en halv time.

Smelt den mørke chokolade, så den er klar til, når de afkølede kugler tages ud af køleskabet. Placér kuglerne på en rist med en stor skål/bageplade eller lign. nedenunder. Hæld den tempererede chokolade henover kuglerne, så de dækker helt. Kom straks kuglerne på køl igen, og lad dem stå indtil chokoladen er størknet.

Bountykuglerne skal opberares på køl.


Held og lykke!

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Jeg er stor fan af romkugler, og har været det så længe jeg erindrer. Jeg husker som barn, at få lov til at vælge en kage hos bageren, og at jeg gang på gang valgte romkuglen.

De her romkugler er dog en smule sundere, end dem man får hos bageren. De er nemlig lavet på en dadelmasse. Smør og sukker er derfor fuldstændig skiftet ud med dadler. Jeg lover dig dog, at de stadig smager af vaskeægte romkugler, og faktisk slet ikke af dadler. Så hvis du er en person som normalt ikke kan lide dadler, kan du højst sandsynligt stadig lide disse (jeg taler af erfaring, da min kæreste ikke bryder sig om dadler, men dem her spiser han med STOR glæde). Hvis du derimod er fuldstændig vild med dadler, og også elsker at spise dem helt som de er (som jeg), bliver du helt sikkert også vild med dem.

Opskriften får I her.


Mængden giver 7 mellemstørrelse romkugler.

Du skal bruge:

15 bløde dadler (dem med sten i)

1 spsk kokosolie

Ca. 7 friske eller optøede hindbær

1/2 dl havregryn

!/2 dl kokosmel

2 spsk ren kakaopulver

1- 2 spsk romaroma


Fremgangsmåde:

Start med at tage stenene ud af dadlerne. Kom alle ingredienser i en skål og bland det godt sammen (smag til med mængden af romaroma). Jeg blander det altid blot med håndkraft, men du kan også bruge en stavblender eller en alm. blender.

Tril kugler af massen, og rul dem i krymmel, kokosmel, hakkede nødder, eller andet.

Opbevares på køl, og kan holde sig i 2-3 uger.


Held og lykke!

Likes

Comments

Indeholder reklame


De her surdejsboller er både nemme, og smager fantastisk godt. De kan både spises som morgenboller, eller bruges til en lækker sandwich. Herhjemme spiste vi dem bl.a. til morgenmad, med ost, nutella eller den marmelade, som er med på billedet. Den er økologisk, sødet med æblesaft, og smager simpelthen så lækkert. Jeg er normalt ikke så stor fan af marmelade eller syltetøj, men dem fra Rigoni di Asiago smager naturligt af bær, og ikke som noget der er proppet med sukker, som så mange andre. De kan varmt anbefales!


Opskriften giver ca. 8 boller.


Du skal bruge:

Dag 1 (om aftenen):

1/2 dl surdej (hvede- eller blandingssurdej)

2 dl lunkent vand

Ca. 120 gram hvedemel

Ca. 30 gram speltmel


Dag 2 (om morgnen/formiddagen):

2 dl lunkent vand

Ca. 280 gram hvedemel

Ca. 100 gram speltmel

1 tsk sukker eller honning

1 tsk salt


Fremgangsmåde:

Dag 1: bland alle ingredienserne sammen i en skål og lad det stå natten over (eller 7- 12 timer), med husholdningsfilm henover.


Dag 2: kom alle ingredienserne, undtagen salt, i skålen til surdejsblandingen fra aftenen før. Ælt det i hånden eller i en røremaskine, i 8-10 minutter. Når der er 2 minutter tilbage af æltetiden, tilføjes saltet.

Smør én stor, eller to små, plastikbeholdere med neutralt olie, og fordel dejen heri. Lad dejen hæve 4-5 timer i alt. Efter 1 time af hævetiden, foldes dejen. Fold dejen fra siden ind mod midten, herefter den modsatte side, og til sidst oppefra og nedefra, ind mod midten. Denne foldning gentages hver 1/2 time to- tre gange endnu.

Forvarm ovnen på 230 grader, med en bageplade i.

Når dejen er færdighævet hældes den forsigtigt ud på et meldrysset (drys evt. også med kerner af eget valg) bord. Tag en skarp kniv og skær dejen forsigtigt ud i 8 stykker. Vend dem om, så mel og kerne er øverst, og kom dem forsigtigt over på et stykke bagepapir, på den varme bageplade, som har stået i ovnen.

TIP. Kom nogle isterninger på en bageplade, nederst i ovnen, mens bollerne bager. Dette giver bollerne en mere sprød skorpe.

Sæt dem i ovnen, og giv dem 10 minutter. Efter 10 minutter skrues varmen ned på 200 grader, og bollerne skal nu have 10-14 minutter mere. Åben og luk ovnen nogle gange under den sidste bagetid, for at skabe udluftning. Når bollerne ser sprøde og lidt mørke ud, tages de ud af ovnen og køles af på en rist.


Held og lykke!

Likes

Comments

Brød og boller lavet på surdej, er noget af det bedste jeg ved. Den syrlige smag, de store lufthuller, ja, jeg elsker alt ved det. At bage med surdej er faktisk slet ikke så svært, selvom man måske skulle tro det. Det kræver blot, at du har en god surdej stående, og hvis du ikke har, tager det kun 4-5 dage at få én op at køre.

Bagning med surdej er en smule anderledes, end at bage med almindelig gær. Ikke fordi det kræver flere ingredienser, men fordi der findes mange små handlinger du kan benytte, for at få det bedste ud af din surdej. Jeg har læst og hørt om en helt masse forskellige ting folk gør under deres bagning, men med tiden har jeg fundet frem til dem som jeg synes fungerer bedst. De findes beskrevet under "fremgangsmåde".

Der er ikke så meget mere at sige, andet end at jeg bestemt synes, at denne opskrift er et forsøg værd.


Opskriften giver to små, eller ét stort brød.


Du skal bruge:

Dag 1: aften:

1/2 dl surdej (blandings- eller hvedesurdej)

1 1/2 dl lunkent vand

50 gram hvedemel

70 gram speltmel


Dag 2: morgen/formiddag:

1 3/4 dl lunkent vand

1 tsk sukker eller honning

125 gram speltmel

250 gram hvedemel

1 tsk salt


Fremgangsmåde:

Dag 1:

Bland alle ingredienser sammen en skål, og rør det til en ensartet masse. Lad det stå i skålen natten over (eller i 7-12 timer), med husholdningsfilm henover.


Dag 2:

Bland alle de nye ingredienser over i skålen med surdejsblandingen (undtagen salt, som først tilføjes når der er 2- 3 minutter tilbage af æltetiden), og ælt det i hånden, eller i en køkkenmaskine, i 10 minutter.

Smør én stor, eller to mindre, plastiskbeholder(e) med olie (jeg bruger to fra IKEA). Husk at der skal være plads til, at dejen kan hæve. Kom dejen i plastiskbeholder(ne) og kom låget på. Lad dem hæve 4- 5 timer i alt. Efter 1 time af hævningen foldes dejen: start med én side og fold den ind mod midten, derefter den modsatte side, som også foldes ind mos midten, og til sidst to de sidste sider, hvor man gør det samme. Denne foldning gentages endnu to- tre gange, med ca. 1/2 time imellem.

Forvarm ovnen på 250 grader, med en bageplade i.

Når hævningen er overstået, og ovnen er varm, hældes dejen(e) forsigtigt ud på et meldrysset bord, formes (forsigtigt!) og skubbes op på et stykke bagepapir. Den varme bageplade tages ud, og bagepapiret med brødene kommes forsigtigt over på, og ind i ovnen.

TIP. For at få en ekstra sprød skorpe, kan du med fordel komme nogle isterninger på en bageplade, og stille den på nederste rille i ovnen, mens dine brød bager.

TIP. Du kan sagtens drysse brødet/brødene med kerner, eller skærer mønstre (forsigtigt), inden du kommer det i ovnen. Jeg drysser det oftest bare med lidt mel.

Efter 13-15 minutter, skal du sænke temperaturen til 200 grader. Åben og luk for ovnen et par gange under den sidste bagetid. Efter 12- 20 minutter (an på størrelsen af brødet) er de(t) færdigt. Brødene skal altså have 25- 35 minutter i alt. Tag brødet/brødene ud og lad dem køle af på en rist.


Held og lykke!



Likes

Comments

Bananpandekager er nemme at lave, og alligevel findes der et hav af forskellige måder at lave dem på. Jeg har efterhånden lavet mange, mange, mange bananpandekager i mit liv, og lavet dem på et UTAL af forskellige måder. På den måde har jeg med tiden, fundet frem til (ifølge mig selv, selvfølgelig) den bedste måde at lave dem på.

Kan spises til morgenmad, mellemmåltid, eller som en sund dessert.


Det skal du bruge (1- 2 pers.):

Grundopskrift:

1 moden banan

2 æg

Ca. 1/2 dl havregryn

1/2 tsk bagepulver


Tilføj evt. en af følgende, for ekstra smag:

1 tsk kanel

1 tsk vaniljesukker (eller 1/2 tsk vaniljepulver)

2 store spsk proteinpulver (smag af eget valg)


Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienser i en blender, og blend til massen er ensartet. Varm en pande op på middel varme, og kom lidt kokosolie (eller hvad du vil stege i) på. Hæld små klatter af dejen på panden, vend efter et par minutter (eller når pandekagerne er blevet gyldne på undersiden).

Spises varme, med frugt, bær, nødder, chokoladesovs, marmelade, eller bare som de er.


Held og lykke!

Likes

Comments

Helt klassiske chokoladeboller, uden dikkedarer. De er tilmed super nemme at lave, og kræver ikke særlig meget mere, end hvad man som oftest har derhjemme i forvejen.

De smager fantastisk, varme som kolde, men uden tvivl bedst med et godt lag tandsmør.

Der er faktisk ikke så meget mere at sige om dem, end at de skal prøves!


Mængderne kan sagtens fordobles, hvis man ønsker en større portion.


Det skal du bruge: (ca. 7 stk.)

2 dl mælk

Ca. 20 gram gær

1/4 tsk salt

2 tsk sukker

1 æg

280- 310 gram hvedemel

50 gram grahamsmel

100 gram mørk chokolade


Fremgangsmåde:

Lun mælken så det er “lillefingervarmt”, og hæld det i en skål, hvori gæren nu opløses. Tilsæt salt, sukker og æg og rør det sammen. Kom melet i, lidt efter lidt, og ælt dejen på køkkenbordet i 5 minutters tid, inden den hakkede chokolade æltes i. Kom dejen tilbage i skålen, og stil den til hævning, tildækket, i 1 1/2 - 2 timer.

Form nu boller af dejen, og placér dem på en bageplade med bagepapir. Lad den hæve yderligere 1/2 time, tildækket.

Forvarm ovnen på 200 grader.

Pensel bollerne med æg, og giv dem ca. 12 minutter i midten i af ovnen.


Held og lykke!

Likes

Comments

Lækre, lune chokoladeboller, der findes næsten ikke noget bedre, vel?

De her chokoladeboller er dog en smule anderledes end normalt. For det første er der banan i, hvilket gør dem dejligt søde, og de indeholder dermed et naturligt indhold af sukker. For det andet er de bagt med bagepulver og ikke med gær. Dette giver dem selvfølgelig en anderledes konsistens, men gør også at de nærmest kan bages på et øjeblik, da de ikke skal stå til hævning i flere timer. 

Alt i alt synes jeg de smager skønt, og er super nemme at lave.


Det skal du bruge (7-8 boller):

1 banan

1 æg

2 spsk akaciehonning (kan undlades)

1 dl mælk

150 gram hvedemel

80 gram groft hvedemel

60 gram speltmel

2 tsk bagepulver (med top!)

1/2 tsk kardemomme (kan undlades)

1/2 tsk salt

50 gram mørk chokolade


Fremgangsmåde:

Mos bananen i en skål, og tilføj æg, mælk, og evt. honning. Rør det sammen, og kom alle de tørre ingredienser i. Rør dejen godt sammen og kom evt. lidt mere mel i, hvis dejen er for våd. Hak til sidst chokoladen og vend det i dejen. Kom lidt mel på hænderne (da dejen er klistret), og form bollerne. Pensl med æg eller mælk, og giv dem ca. 20 minutter i ovnen, på 190 grader.


Held og lykke!


Likes

Comments

Disse boller er simpelthen så nemme at lave. De kræver få ingredienser, og så tager det ingen tid at bikse dem sammen. Det er denne opskrift jeg bruger når det skal gå stærkt, skal være let, og jeg stadig vil være sikker på et lækkert resultat.

De kan både laves som morgenmadsboller, en god sandwichbolle til frokost, et mellemmåltid, eller noget helt fjerde.


Det gode ved æltfrie boller er, udover at det er super nemt, at de altid bliver luftige og bløde. Jeg synes tit at hjemmebagte boller kan blive ret tunge og kompakte, da der altid skal en hel del mel i, for at dejen kan æltes uden at den klistrer til alt. Æltfrie boller behøver ikke nær så meget mel, da man slet ikke skal have hænderne i dejen. Alt du skal bruge er en grydeske, og så er din dej klar til hævning! 


Jeg laver altid ret få boller ad gangen, da vi kun er 2 personer herhjemme, men portionen kan sagtens fordobles.


Det skal du bruge: (6-7 stk.)

2 dl lunkent vand

Ca. 15 gram gær

1 spsk olivenolie

1 tsk sukker

1/2 tsk salt

170- 180 gram hvedemel

50 gram grahamsmel

25 gram solsikkekerner

20 gram græskarkerner


Fremgangsmåde:

Opløs gæren i vandet, og tilsæt olivenolie, sukker og salt. Afvej melet og kom det i lidt af gangen. I stedet for at ælte dejen, så brug en grydeske til at få vendt den grundigt. Tilsæt til sidst græskar- og solsikkekerner.

Lad dejen hæve tildækket i 1- 2 timer.

Brug to spiseskeer, og placér klatter af dej på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 1/2 time, med er vådt viskestykke henover. 

Kom dem i en forvarmet ovn på 230 grader i ca. 12 minutter (eller indtil de begynder at få farve)


Held og lykke!

Likes

Comments

Sponsoreret indlæg (chokoladen er sponsoreret af Carletti)


Hvid brownie, også kaldet en blondie, er en brownie lavet på hvid chokolade. Den er desværre ikke nær så populær som den almindelige, mørke brownie, og det er en skam, da en blondie kan være mindst lige så lækker.

Hvis du aldrig har smagt en, så har du i hvert fald chancen nu, for jeg deler min absolut yndlings blondie opskrift med jer lige her.

Foruden hvid chokolade, er den fyldt med syrlige hindbær, der giver et perfekt modspil, til den søde hvide chokolade. Opskriften er inspireret af en blondie jeg engang fik på en café, og lige siden har jeg ikke kunnet finde en, der levede op til netop dén. Derfor måtte jeg jo selv se, om jeg kunne genskabe den i mit køkken.

Jeg håber I bliver lige så vilde med den, som jeg.


Du skal bruge:

140 gram smør

220 gram hvid chokolade

2 æg

120 gram sukker

85 gram hvedemel

En knivspids salt

100 gram hindbær


Fremgangsmåde:

Smelt smør i en gryde, og 140 gram af den hvide chokolade over et vandbad. Pisk æg, sukker og salt sammen, og kom mel og i lidt efter lidt. Massen piskes luftig. Vend nu smør og hvid chokolade i dejen. Hak de sidste 80 gram af den hvide chokolade, og kom det i dejen sammen med hindbærene.

Beklæd et ovnfast fad med bagepapir. Mængden passer perfekt til mit ovnfaste fad, som er ca. 26 x 17 cm. Hæld dejen i fadet, og sørg for at få dejen ud i kanterne, og at den har en jævn overflade.

Giv den ca. 35 minutter på 180 graders varmluft (hold øje med den, og giv den mere tid, hvis den virker underbagt).

OBS. Kagen skal helst stå nogle timer, gerne en hel dag, efter bagning, så den kan sætte sig ordenligt. Du kan med fordel komme den i køleskabet, hvis du vil fremskynde processen.


Held og lykke!

Likes

Comments

Sponsoreret indlæg

Da jeg fik tilbudt denne pakke fra "De danske familiegårde" blev jeg faktisk lidt glad. Jo, vistnok er jeg vild med kylling, men egentlig mest fordi det handlede om af sætte større fokus på dyrevelfærd.

Jeg er et menneske som uden tvivl går op i økologi og dyrevelfærd. Hvis jeg havde råd (eller hvis det var billigere...), ville jeg købe stort set alting økologisk. Frugt og grønsager fordi det bare altid smager bedre, og kød og mælkeprodukter fordi dyrene har haft det godt, den tid de var i live.

"De danske familiegårde" er netop i gang med lanceringen af den nye "Gårdkylling". Disse kyllinger har det bedre end de fleste andre (ikke-øko-kyllinger) i Danmark, og så koster det ikke en bondegård. For det første klækkes og opdrættes kyllingerne på samme gård, de får lov at leve længere, og derudover er de opdrættet uden brug af antibiotika.

Et rigtig godt alternativ, hvis man simpelthen bare ikke har pengene til, at købe økologisk hver gang.


Nå, men nu til opskriften!

Jeg fik tilsendt denne opskrift sammen med kyllingerne, så jeg kunne teste den gode smag. Den er lækker, rigtig lækker endda! Derfor tænkte jeg, at jeg ville dele den med jer.

Du skal bruge: (til 4 pers.)

Nuggets;

4 kyllingebrystfileter

1 æg

5 spsk kokosmel

1 spsk sød paprika

1 tsk salt

Olivenolie til stegning


Pomfritter:

500 g søde kartofler

5 spsk olivenolie

1 tsk stødt chili

Lidt salt


Dip:

200 g edemamebønner (uden bælg)

1 tsk wasabi (kan undlades)

100 g ricottaost

Lidt salt


Fremgangsmåde:

Start med at tænde ovnen på 200 grader.

Skræl de søde kartofler og skær dem i stave. Vend dem i olivenolie, chili og salt, kom dem på en bageplade, og ind i ovnen i 30-40 minutter.

Skær kyllingen ud i mindre strimler. Kom ægget i en skål og pisk det sammen. Kom kokosmel, paprika og salt i en anden skål. Varm en pande op, og kom rigeligt med olivenolie på (så bunden er dækket af ca. 3 mm olie). Vend kyllingen i æg, herefter kokosblandingen, og kom dem på en varme pande. De skal ca. have 8 minutter på hver side.

Dippen laves nemt ved at komme alle ingredienserne i en blender.


Held og lykke!

Likes

Comments