Bananpandekager er nemme at lave, og alligevel findes der et hav af forskellige måder at lave dem på. Jeg har efterhånden lavet mange, mange, mange bananpandekager i mit liv, og lavet dem på et UTAL af forskellige måder. På den måde har jeg med tiden, fundet frem til (ifølge mig selv, selvfølgelig) den bedste måde at lave dem på.

Kan spises til morgenmad, mellemmåltid, eller som en sund dessert.


Det skal du bruge (1- 2 pers.):

Grundopskrift:

1 moden banan

2 æg

Ca. 1/2 dl havregryn

1/2 tsk bagepulver


Tilføj evt. en af følgende, for ekstra smag:

1 tsk kanel

1 tsk vaniljesukker (eller 1/2 tsk vaniljepulver)

2 store spsk proteinpulver (smag af eget valg)


Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienser i en blender, og blend til massen er ensartet. Varm en pande op på middel varme, og kom lidt kokosolie (eller hvad du vil stege i) på. Hæld små klatter af dejen på panden, vend efter et par minutter (eller når pandekagerne er blevet gyldne på undersiden).

Spises varme, med frugt, bær, nødder, chokoladesovs, marmelade, eller bare som de er.


Held og lykke!

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Helt klassiske chokoladeboller, uden dikkedarer. De er tilmed super nemme at lave, og kræver ikke særlig meget mere, end hvad man som oftest har derhjemme i forvejen.

De smager fantastisk, varme som kolde, men uden tvivl bedst med et godt lag tandsmør.

Der er faktisk ikke så meget mere at sige om dem, end at de skal prøves!


Mængderne kan sagtens fordobles, hvis man ønsker en større portion.


Det skal du bruge: (ca. 7 stk.)

2 dl mælk

Ca. 20 gram gær

1/4 tsk salt

2 tsk sukker

1 æg

280- 300 gram hvedemel

50 gram grahamsmel

100 gram mørk chokolade


Fremgangsmåde:

Lun mælken så det er “lillefingervarmt”, og hæld det i en skål, hvori gæren nu opløses. Tilsæt salt, sukker og æg og rør det sammen. Kom melet i, lidt efter lidt, og ælt dejen på køkkenbordet i 5 minutters tid, inden den hakkede chokolade æltes i. Kom dejen tilbage i skålen, og stil den til hævning, tildækket, i 2 timer.

Form nu boller af dejen, og placér dem på en bageplade med bagepapir. Lad den hæve yderligere 1/2 time, tildækket.

Forvarm ovnen på 200 grader.

Pensel bollerne med æg, og giv dem ca. 12 minutter i midten i af ovnen.


Held og lykke!

Likes

Comments

Lækre, lune chokoladeboller, der findes næsten ikke noget bedre, vel?

De her chokoladeboller er dog en smule anderledes end normalt. For det første er der banan i, hvilket gør dem dejligt søde, og de indeholder dermed et naturligt indhold af sukker. For det andet er de bagt med bagepulver og ikke med gær. Dette giver dem selvfølgelig en anderledes konsistens, men gør også at de nærmest kan bages på et øjeblik, da de ikke skal stå til hævning i flere timer. 

Alt i alt synes jeg de smager skønt, og er super nemme at lave.


Det skal du bruge (7-8 boller):

1 banan

1 æg

2 spsk akaciehonning (kan undlades)

1 dl mælk

150 gram hvedemel

80 gram groft hvedemel

60 gram speltmel

2 tsk bagepulver (med top!)

1/2 tsk kardemomme (kan undlades)

1/2 tsk salt

50 gram mørk chokolade


Fremgangsmåde:

Mos bananen i en skål, og tilføj æg, mælk, og evt. honning. Rør det sammen, og kom alle de tørre ingredienser i. Rør dejen godt sammen og kom evt. lidt mere mel i, hvis dejen er for våd. Hak til sidst chokoladen og vend det i dejen. Kom lidt mel på hænderne (da dejen er klistret), og form bollerne. Pensl med æg eller mælk, og giv dem ca. 20 minutter i ovnen, på 190 grader.


Held og lykke!


Likes

Comments

Disse boller er simpelthen så nemme at lave. De kræver få ingredienser, og så tager det ingen tid at bikse dem sammen. Det er denne opskrift jeg bruger når det skal gå stærkt, skal være let, og jeg stadig vil være sikker på et lækkert resultat.

De kan både laves som morgenmadsboller, en god sandwichbolle til frokost, et mellemmåltid, eller noget helt fjerde.


Det gode ved æltfrie boller er, udover at det er super nemt, at de altid bliver luftige og bløde. Jeg synes tit at hjemmebagte boller kan blive ret tunge og kompakte, da der altid skal en hel del mel i, for at dejen kan æltes uden at den klistrer til alt. Æltfrie boller behøver ikke nær så meget mel, da man slet ikke skal have hænderne i dejen. Alt du skal bruge er en grydeske, og så er din dej klar til hævning! 


Jeg laver altid ret få boller ad gangen, da vi kun er 2 personer herhjemme, men portionen kan sagtens fordobles.


Det skal du bruge: (6-7 stk.)

2 dl lunkent vand

Ca. 15 gram gær

1 spsk olivenolie

1 tsk sukker

1/2 tsk salt

170- 180 gram hvedemel

50 gram grahamsmel

25 gram solsikkekerner

20 gram græskarkerner


Fremgangsmåde:

Opløs gæren i vandet, og tilsæt olivenolie, sukker og salt. Afvej melet og kom det i lidt af gangen. I stedet for at ælte dejen, så brug en grydeske til at få vendt den grundigt. Tilsæt til sidst græskar- og solsikkekerner.

Lad dejen hæve tildækket i 1- 2 timer.

Brug to spiseskeer, og placér klatter af dej på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 1/2 time, med er vådt viskestykke henover. 

Kom dem i en forvarmet ovn på 230 grader i ca. 12 minutter (eller indtil de begynder at få farve)


Held og lykke!

Likes

Comments

Sponsoreret indlæg (chokoladen er sponsoreret af Carletti)


Hvid brownie, også kaldet en blondie, er en brownie lavet på hvid chokolade. Den er desværre ikke nær så populær som den almindelige, mørke brownie, og det er en skam, da en blondie kan være mindst lige så lækker.

Hvis du aldrig har smagt en, så har du i hvert fald chancen nu, for jeg deler min absolut yndlings blondie opskrift med jer lige her.

Foruden hvid chokolade, er den fyldt med syrlige hindbær, der giver et perfekt modspil, til den søde hvide chokolade. Opskriften er inspireret af en blondie jeg engang fik på en café, og lige siden har jeg ikke kunnet finde en, der levede op til netop dén. Derfor måtte jeg jo selv se, om jeg kunne genskabe den i mit køkken.

Jeg håber I bliver lige så vilde med den, som jeg.


Du skal bruge:

140 gram smør

220 gram hvid chokolade

2 æg

120 gram sukker

85 gram hvedemel

En knivspids salt

100 gram hindbær


Fremgangsmåde:

Smelt smør i en gryde, og 140 gram af den hvide chokolade over et vandbad. Pisk æg, sukker og salt sammen, og kom mel og i lidt efter lidt. Massen piskes luftig. Vend nu smør og hvid chokolade i dejen. Hak de sidste 80 gram af den hvide chokolade, og kom det i dejen sammen med hindbærene.

Beklæd et ovnfast fad med bagepapir. Mængden passer perfekt til mit ovnfaste fad, som er ca. 26 x 17 cm. Hæld dejen i fadet, og sørg for at få dejen ud i kanterne, og at den har en jævn overflade.

Giv den ca. 35 minutter på 180 graders varmluft (hold øje med den, og giv den mere tid, hvis den virker underbagt).

OBS. Kagen skal helst stå nogle timer, gerne en hel dag, efter bagning, så den kan sætte sig ordenligt. Du kan med fordel komme den i køleskabet, hvis du vil fremskynde processen.


Held og lykke!

Likes

Comments

Sponsoreret indlæg

Da jeg fik tilbudt denne pakke fra "De danske familiegårde" blev jeg faktisk lidt glad. Jo, vistnok er jeg vild med kylling, men egentlig mest fordi det handlede om af sætte større fokus på dyrevelfærd.

Jeg er et menneske som uden tvivl går op i økologi og dyrevelfærd. Hvis jeg havde råd (eller hvis det var billigere...), ville jeg købe stort set alting økologisk. Frugt og grønsager fordi det bare altid smager bedre, og kød og mælkeprodukter fordi dyrene har haft det godt, den tid de var i live.

"De danske familiegårde" er netop i gang med lanceringen af den nye "Gårdkylling". Disse kyllinger har det bedre end de fleste andre (ikke-øko-kyllinger) i Danmark, og så koster det ikke en bondegård. For det første klækkes og opdrættes kyllingerne på samme gård, de får lov at leve længere, og derudover er de opdrættet uden brug af antibiotika.

Et rigtig godt alternativ, hvis man simpelthen bare ikke har pengene til, at købe økologisk hver gang.


Nå, men nu til opskriften!

Jeg fik tilsendt denne opskrift sammen med kyllingerne, så jeg kunne teste den gode smag. Den er lækker, rigtig lækker endda! Derfor tænkte jeg, at jeg ville dele den med jer.

Du skal bruge: (til 4 pers.)

Nuggets;

4 kyllingebrystfileter

1 æg

5 spsk kokosmel

1 spsk sød paprika

1 tsk salt

Olivenolie til stegning


Pomfritter:

500 g søde kartofler

5 spsk olivenolie

1 tsk stødt chili

Lidt salt


Dip:

200 g edemamebønner (uden bælg)

1 tsk wasabi (kan undlades)

100 g ricottaost

Lidt salt


Fremgangsmåde:

Start med at tænde ovnen på 200 grader.

Skræl de søde kartofler og skær dem i stave. Vend dem i olivenolie, chili og salt, kom dem på en bageplade, og ind i ovnen i 30-40 minutter.

Skær kyllingen ud i mindre strimler. Kom ægget i en skål og pisk det sammen. Kom kokosmel, paprika og salt i en anden skål. Varm en pande op, og kom rigeligt med olivenolie på (så bunden er dækket af ca. 3 mm olie). Vend kyllingen i æg, herefter kokosblandingen, og kom dem på en varme pande. De skal ca. have 8 minutter på hver side.

Dippen laves nemt ved at komme alle ingredienserne i en blender.


Held og lykke!

Likes

Comments

Indeholder reklame

Cookies med tre forskellige slags chokolade, kan det blive bedre? Store chokoladestykker, sprød, men med en blød midte. Helt perfekte, efter min mening.

Det er nemme at lave, og de fleste af ingredienserne har man som regel allerede liggende. Så det er bare med at komme i gang. Jeg er sikker på, at du ikke vil fortryde det!


Opskriften er lavet i forbindelse med mit samarbejde med Carletti, og chokoladen er derfor sponsoreret. Det er dog den samme chokolade jeg selv køber, og bruger i mine bagninger normalt.


Du skal bruge (til ca. 12 stk.):

200 gram blødt smør

100 gram sukker

100 gram brun farin

1 æg

1 vaniljestang (eller 1 tsk vaniljesukker)

225 gram hvedemel

1 tsk natron

Knivspids salt

80 gram mørk chokolade

80 gram lys chokolade

80 gram hvid chokolade


Fremgangmåde:

Kom smør, sukker og vanilje i en skål, og pisk det sammen. Tilsæt nu ægget, lidt efter lidt. Sigt alle de tørre ingredienser i blandingen og pisk. Hak chokolade (groft) og vend det i. Brug to spiseskeer til at fordele dejen i små klumper, på to bageplader, beklædt med bagepapir. Husk at lav god plads mellem klumperne, da de vil flyde ud.

Giv dem 10-12 minutter i alm. ovn, på 180 grader.

Lad dem køle af på en rist, før de nydes.


Held og lykke!

Likes

Comments

(Kan gøres glutenfrie)

Disse pølsehorn er primært lavet på grønsager, som derfor gør dem en del sundere, end almindelige pølsehorn. Selvom de er sundere, er de bestemt ikke kedeligere. Tværtimod har det faktisk mere smag, og har en lidt svampet og blød konsistens. Alle dem jeg har serveret dem for, har i hvert fald været overbevidst. De ER gode!

OBS. GF står for glutenfri, dvs. hvis opskiften ønskes glutenfri, bruges disse alternativer i stedet for.


Det skal du bruge (til 8 pølsehorn):

1/2 sqaush

2 store gulerødder

3 æg

50 gram rugmel (GF: boghvedemel)

50 gram groft hvedemel (GF: fuldkornsrismel)

2 spsk fiberhusk

1/2 dl hørfrø

1 tsk bagepulver

1/2 tsk salt

Små kylligepølser

Sesamfrø til pynt

Fremgangsmåde:

Kom gulerødder og squash i en foodprocessor og riv det fint på et rivejern. Kom det herefter i en skål og tilsæt æg, mel, bagepulver, fiberhusk, hørfrø og salt. Lad dejen stå i nogle minutter, så fiberhusk begynder at "virke" og samler dejen lidt. Dette gør den lidt lettere at arbejde med (dog skal den stadig være lidt klistret!). Kom en klat dej i hånden, pølsen oveni, og form dejen rundt om pølsen. Læg pølsehornene på en bageplade, og drys med sesamfrø. Giv dem ca. 20 minutter på 175 graders varmluft.

Held og lykke!

Likes

Comments

Her er mit bud på en sund(ere) gulerodskage. Den er enormt lækker, og smager faktisk slet ikke sundt ;)

Opskriften er oprindeligt lavet glutenfri, men den kan sagtens bages med alm. hvedemel også.

Der er egentlig ikke så meget at sige om den, andet end: prøv den!



Du skal bruge:

Dejen:

2 store gulerødder

8 dadler

2 æg

1 dl mælk (eller vand)

3- 4 spsk smagsneutralt olie

50 gram majsmel (kan erstattes af hvedemel)

60 gram boghvedemel (kan erstattes af 30 gram groft hvedemel og 30 gram speltmel)

1 1/2 tsk bagepulver

1 tsk natron

2 tsk kanel

1 tsk vaniljepulver

Knivspids salt

Ostecremen:

200 gram smøreost (jeg brugte Philadelphia light)

1/2 dl flormelis

2- 3 spsk vaniljeskyr

1 tsk vaniljepulver

Revet appelsinskal fra 1/2 økologisk appelsin

Lidt citronsaft


Fremgangsmåde:

Start med at fjerne sten fra dadlerne, og blend dem til en nogenlunde ensartet masse (jeg brugte en stavblender). Kom alle de våde ingredienser (inkl. dadelmassen) i en skål, og riv gulerødderne heri. Bland alle de tørre ingredienser i, og rør det godt sammen. Kom dejen i en smurt form (springform), og giv den 20- 25 minutter på 200 grader.

Når kagen har kølet af, laves ostecremen. Alle ingredienserne piskes sammen i en skål, og smøres på kagen.


Held og lykke!

Likes

Comments

Indeholder reklame

I forbindelse med mit samarbejde med Carletti (som jeg er super glad for, da jeg jo, som før nævnt, er lidt af en chokolade-gris) har jeg lavet en opskrift på Rocky Road med p-tærter. Det blev SÅ godt. Hvis man som mig elsker p-tærter, er en chokoladebar fyldt med p-tærter altså virkelig drømmen!

Den er meget simpel og lige til at gå til.


Det skal du bruge:

10 p-tærter (jeg brugte en blanding mellem de alm. og dem med karamel)

30 gram pistacienødder

30 gram kiks

180 gram mørk chokolade

1 tsk kokosolie


Fremgangsmåde:

Hak p-tærter, pistacienødder og kiks i mindre stykker, og kom det i en rugbrødform beklædt med bagepapir. Smelt chokoladen (gerne tempereret, dvs. 31-32 grader, men det er bestemt ikke en nødvendighed) og kom kokosolien i. Hæld blandingen over i rugbrødformen, så det dækker p-tærter, pistacienødder og kiks. "Slå" gerne rugbrødformen ned mod bordet nogle gange, så chokoladen kommer helt ned i bunden. Stil den nu på køl i mindst 2 timer.

Til sidst skæres den i firkanter og NYDES.

Likes

Comments