Ja som rubriken beskriver så har vi sjukstuga här hemma. E har feber och verkiugen inte pigg alls, just nu ligger hon och sover på mig och de kan väl inte bli gosigare än så. Troligen så har hon fått sin feber nu när hon håller på att få mer tänder, så snart är min lilla älskling inte 2 tandad längre. Äntligen som vi har väntat på fler tänder men de är ju inte alls kul att se sitt varn has ont och må dåligt. Så sen får vi väl se när gler tänder kommer, kan ju hoppas på att de kommer fler tänder och inte att de tar så lång tid mellan nästa som de gjort nu.

Annar då? Jag har börjat jobba igen och r är hemma med e och de går hur bra som helst, dom har sån himla bra relation med varandra och de är så kul att se. Man kan verkligen se hur mycket e älskar sin pappa. Och nästa månad börjar våran lilla älskling på förskolan och vi är så glada att vi fick vårat förstahandsval så blir de nära och bra till huset vi kommer flytta till i slutet på mars. Kommer bli så kul och så skönt att få flytta från lägenheten, att få en egen trädgård som e kan springa runt på nu när de blir sommar och självklart även på vintern.

Nej nu måste jag sluta och ta hand om sjuklingen. Så får vi se när jag får tid att skriva igen

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Usch vad tiden går fort. Våran lilla älskling är redan 1 år och snart börjar jag jobba igen. Jag har varit hemma i 1 år och 2 månader redan med mågta små turer på jobbet under hösten. Jag kan inte förstå att jag har en 1 åring här hemma hon föddes ju nyss.

Vad har hänt mer sen sist? Vi har köpt hus så i början av april flyttar vi till vårat lilla söta röda hus. Ska bli så roligt att få inreda och ha en egen trädgård som e kan sprina runt på och leka och jag vill plantera massa grönsaker och bär buskar vill jag ha. Åh längtar så mycket till sommaren nu.

Vad mer då? E går för fullt och ska riva i allt, går inte att ha något framme eller jo i mitten av matbordet där hon inte når, på vardagsrumsbordet har hon listat ut hur man tar sig upp på och jag håller på att bli galen på ungen. I början kunde hon ta sig ner från bordet också men nu ska hon kasta sig i min famn istället. Hon lever verkligen farligt våran lilla buskorv.

Det är någit med kartonger att de ska vara så roligt att leka med dom jag förstår inte, likadant med toa papper att dra av bitar och slänga på golvet, förstår inte de roliga i de, men de kommer jag väl inte någonsin göra. Haha så jag får väl bara säga ajaj tills hon börjar lyssna på mig och göra som jag säger.

Nej nu ska jag väl ta och damsuga lite innan vi ska ut på en promenad och gå förbi ändrna och ge dom lite bröd. Får väl se när jag får tummen ur och skriver igen ;)

Likes

Comments

mitt hjärta gör ont idag, inte för att jag har smärta i det utan för att min lilla älskling har fått feber i samband med att hon håller på att få en tand. ja tanden har ju varit på ge upp nu i en vecka kanske men det är först idag som den är som besvärligast. Febern har legat nu i kväll legat på 39,6 och hon har fått en alvedon och jag hoppas att det hjälper ett bra tag så hon får sova i natt och så hon slipper vakna och ha ont i natt. det är ju hemskt att behöva se sitt barn ha ont och sjukt, skulle ta bort all smärta om jag kunde och föra över den till mig istället för att hon ska ha ont😞 jag hoppas verkligen att det inte kommer vara så här jobbigt för henne när varenda tand kommer. ont och febrit de är inge kul för mammahjärtat. Idag har vi inte följt några rutiner alls, e har fått sovigt när hon vill och hur mycket hon vill, hon har bara velat äta kalla fruktpureer och så har hon fått några flaskor med ersättning så hon får något annat än bara frukt i magen. 

nej nu känns de bara som att jag sitter och svamlar och säger samma sak hela tiden men jag hoppashoppashoppas verkligen att e ska vara bättre i morgon men nu ska jag nog ta och lägga mig så jag får sova liten innan e vaknar för de antar jag att hon kommer göra i natt 

Likes

Comments

jag bara älskar att ligga bredvid min lilla älskling när hon ska sova sina små tupplurar, hon somnar bara i våran säng nu för tiden utom när vi lägger henne på kvällarna men då får hon ju en flaska också. Försöker jag lägga henne i sin säng på dagarna så blir de bara massa skrik och gråt och de vill jag undvika i största mån de bara går. Så nu ligger hon och sover igen och jag får chansen att ligga och lukta på henne lite extra och fixa lite här hemma, ska ta och slänga in en till maskin med tvätt, så skönt att ha en egen tvättmaskin och torktumlare uppe i lägenheten så man slipper passa en tvättstuga och ha med e ner i tvättstugan och hålla på och så kan man ju tvätta precis när man vill och har lust.

Jag tror att vi har börjat få in väldigt bra rutiner för sotning och mat eller jag hoppas på de iallafall, än så länge så verkar de som att de funkar och de är så skönt när man vet att när man följer rutinen så funkar mat och sömn toppen. Men så fort vi viker av från rutinen så förstörs allt för den kvällen/dagen. 

Jag låter henne sova så länge som hon vill på morgonen, hon brukar vakna vid 9-10 varje dag och sen är de frukost, hon får gröt och lite katrinplommonpure för att få igång magen. Sen sover hon första gången vid 12 halv 1 och sover runt 30 min till 1 timme lite olika från dag till dag. När hon vaknar efter de får hon lunch och lite frukt, sen är hon uppe och busar och busar lite mer till klockan är 3 halv 4 då är de dag för ännu en tupplur samma som första. När hon vaknar sen så får hon lite mellis och ännu mer leka och bus till klockan är 6. Vi har kommit fram till att hon måste ha 6 tuppluren för att hon ska kunna somna sen för natten vid 9 halv 10. Men efter att hon sovit vid 6 så får hon lite kvällsmat och frukt när hon vaknar sen är de massa bus och mys innan de är dag för sängen och natten då får hon en flaska med både ersättning och lite välling så hon ska vara nöjde över natten och inte behöva vakna vid 2 3 och vela ha en flaska till. Utan hon kan lätt sova till 7 på morgonen utan att vakna och vilja ha en flaska och då får hon bara ersättning.

Ja de är lite av hur våran rutin för en dag ser ut just nu och ja den kan ju ändras lite när hon blir äldre och kanske inte behöver sova så mycket som nu. Men just nu så behövs iallafall dom sov tillfällena som vi har för att hon inte ska vara vaken sent in på kvällen vilket händer om hon inte sover vid 6.

Nu ska lillfisan få lite mellis och sen blir de väl massa mysa och busa på golvet. 

Hur ser era rutiner ut för era små ? 

Likes

Comments

​hej nu var de längesen jag var här inne och skrev något. dagarna rullar på och nu är min lilla älskling 7 ½ månad och de händer något nytt varje dag, hon har börjat krypa, kan sätta sig själv och har precis i går ställt sig upp för första gången själv. kommer bli gammal och grå om hon ska utvecklas så här jäkla snabbt. hinner inte riktigt med känns de som. hon kom ju precis min lilla bebis som börjar bli så stor. 

i dag ska vi väl inte göra något speciellt bara vara hemma och mysa och busa lite som alla andra dagar. får se om vi åker och träffar min mamma i morgon eller på torsdag, hon ville iallafall träffas och ja det vill väl jag också inte träffat henne på evigheter känns de som. 

nej nu måste jag nog ta och sluta hör att den lilla damen har vaknat efter sin förmiddags lur så nu ska hon väl få lite mat så ska vi väl busa lite efter de. 

hoppas att jag kan ta och komma in och skriva lite oftare. 

puss och kram 

Likes

Comments

​ja jag vet att jag inte bloggat på evigheter nu men de hinns inte alltid med när man har en liten som vill ha ens uppmärksamhet. men nu när hon ligger och tar en lite tupplur så tar jag chansen att skriva lite. 

I tisdags fick E vaccinationsspruta nummer 2 och på kvällen fick hon lite feber, men jag tänkte att jag väntar med att ge någon alvedon till om tempen skulle bli högre, som tur var så blev de inget mer än under den natten. det var iallafall skönt att komma till bvc och se att hon väcker och går upp som hon ska. vi har börjat med mer och mer smakportioner och än så länge är maten på burk inte så speciellt god om man ska tolka hennes ansiktsuttryck. men hon tycker om smoothisarna som man kan köpa. och så älskar hon ju färsk mango så när jag väl köper mango så blir de inte bara en utan 2 eller tre så jag kan göra lite pure på iallafall en av dom. 

jag skulle verkligen behöva uppdatera e´s garderob tog och rensade ur alla kläder i storlek 62 häromdagen och upptäckte att de nästan blev helt tomt i garderoben så de behövs verkligen lite nya kläder. får se om jag hittar något fint på nätet som jag kan skicka efter annars får jag väl åka iväg och köpa lite. har lite sommar kläder men behövs ju lite mer, det är galet vad smutsiga kläderna blir när hon ska äta majskrokar och kladdar med dom, och jag har inte så stor lust att tvätta hennes kläder hela tiden utan de blir mest en gång i veckan så ja de behövs ju lite mer så man har. 

nej nu låter de som att e har vaknat så jag ska väl ta och ge henne lite mat och sen kanske att man ska gå ut på en lite promenad ser ut som att de är fint väder så de skulle vara skönt med lite friskluft

Likes

Comments

​för några veckor sen började jag försöka få in lite sovrutiner hos e, första veckan gick oväntat bra jag ammade fortfarande så vid 8 tiden när jag såg att e började bli trött så tog jag och gjorde så hon fick somna. Hon brukade somna mellan 8 och halv 9 och sov sen till ca 9 10 dagen efter med ett vak mellan 2 och 5 för en flaska. Men sen andra veckan så ville hon inte alls somna hon knölade bara vid bröstet och det tog allt längre tid att få henne att somna. Men samma varje natt ett vak för lite mat, och då ska jag väl kanske tillägga att hon även fick en flaska när jag la ner henne i sin säng eftersom hon bara skulle somna vid bröstet och om jag gick omkring inget annat fungerade. 

Förra veckan när hon började rata bröstet på kvällarna kunde vi hålla på med läggningen i flera timmar, e var trött vid 7 och ville sova så ja självklart fick hon väl de försökte att få henne att vara vaken lite längre så att hon skulle sova för natten. Hon ville iallafall sova vid 7 och när hon somnat så sov hon ca 1 timme innan hon vaknade igen, ni kan ju tänka er hur de var att försöka få henne att somna igen sen. Ibland somnade hon igen efter 1 timme och ibland kunde jag hålla på i flera timmar. 

Hon sover mellan 2 och 3 gånger om dagarna varannan eller vartefter timme och så försöker jag att hon ska äta med 3 eller 4 timmar emellan så de ska gå ihop med hur många flaskor hon ska få varje dag. Ja jag måste erkänna vissa dagar får hon fler än vad rekommendationen säger, men vad ska jag göra om hon är hungrigare vissa dagar och vill ha mer mat. Vägrar inte att ge mitt barn mat. Blir de för mycket får hon väl kräka upp de som är för mycket men då vet jag iallafall att hon fått i sig den näringen hon behöver för just den dagen. 

För 3 veckor sen började jag introducera gröt till e till frukost, första veckan kom de mer ut än vad som åkte in och ner i magen så jag tog en paus från gröten 1 vecka och började ge igen förra veckan. E värkande uppskatta vad som kom in i munnen och nu var de tvärt om än vad de var första veckan allt som jag stoppade in åkte ner i magen. Så vi får väl se hur de går den här veckan om de är lika gott som förra veckan eller om de åker ut lika fort som de kommer in. 

Nej nu hör jag att lilla älsklingen håller på att vakna så de är väl bara att sparka igång den här dagen också och se vad den bjuder på för roligheter. Hoppas ni får en fin och lugn dag de ska iallafall jag ha ☺

Likes

Comments

​hej på er, ja förlåt att jag inte bloggat på några dagar men inte alltid att tiden finns till när man har en liten hemma. ja som rubriken lyder så har min bröstmjölk börjat sina eller de gjorde den för kanske en månad sedan men nu är det värre än förut. skulle kunna säga att den är helt slut nu. 

Vi upptäckte de vid 3 månader kontrollen på bvc e hade gått ner i vikt i stället för att ha gått upp, hon är en sån snäll liten bebis som inte gav ett ljud ifrån sig att hon inte vart mätt nog efter att hon ätit och då är de ju svårt att veta om hon får i sig tillräckligt eller inte. Men vi fick iallafall order från bvc tanten att börja ge ersättning efter varje mån och komma tillbaka 2 dagar senare. helt sjukt att hon gick upp 400 gram på bara 2 dagar. 

Nu får E mer flaska än bröst och värkar inte vilja amma alls, som igår hon var så trött och förut kunde hon bara somna med bröstet i mun, men inte nu längre. Tidigare idag när hon ville sova så ville hon absolut inte ta bröstet. kan de vara för att hon måste jobba mer för att få fram mjölken och de är lättare och går snabbare med flaskan? Har använt amningsnapp sen dag 3 och hade absolut inte kunnat amma så länge som jag faktiskt har kunnat tack vara den lilla silikonnappen. var verkligen räddningen för mig och e när de kom till amningen. 

Jag vill inte riktigt erkänna de för mig själv att min mjölk har sinat och faktiskt nästan är slut. vill inte riktigt erkänna att det faktiskt kan vara slut på amningen nu och att de bara kommer vara flaska som är det ända som hon vill ha. Ser absolut inget fel på flaskmatning det ända jag vill är att mitt barn ska vara mätt och belåten. Men jag tycker att de är så mysigt att amma även om de varit en kamp för både mig och E att både vara lugna och komma till ro. Dom senaste dagarna har det nästan känts som att jag tvingat henne till att amma. men jag får väl hitta andra lösningar till att få henne satt somna om dagarna. 

nej nu måste jag sluta har en liten som ligger i babysittern och gnäller och vill ha min uppmärksamhet så jag ska väl ta och ge henne det. Kram på er. 

Likes

Comments

God morgon alla, inatt har vi sovit som små grisar jag och E, hon sov hela natten utan att vakna en enda gång, de tackar jag för. Finns inget bättre än att få sova en hel natt utan att behöva vakna massa gånger. Jag vaknade första gången vid halv 6 och gick på toa sen var de lite svårare att somna om men de gjorde jag och så vaknade vi båda vid halv 9. E fick en ny blöja och en flaska så vart hon pigg och glad.

Idag har vi lite som står på schemat innan vi ska iväg på min brors konfirmation så de är väl lika bra att starta dagen ordentligt och börja med punkt 1 jag ska duscha och e ska få ta ett bad så vi båda är rena och fina. Sen tar rullar väl resten av dagen bara på. Kan tänka mig att damen ska äta igen när jag väl bestämt mig för att jag också ska äta lite frukost, slår ju aldrig fel att hon också vill äta samtidigt som mig och r.

Nej nu ska jag ta tag i dagen och kliva ur sängen, ha en bra dag och hoppas att sen blir fin vart ni nu finns i sverige.

Likes

Comments

​Ja nu säger jag och E godnatt har varit en jobbig kväll då jag kämpat med att få henne att sova och hon har kämpat med att vara vaken. Men tillslut tog tröttheten över och nu snarkar hon bredvid mig i sin säng. Pappa R är borta hela helgen på rally och jag saknar honom något fruktansvärt redan. Vi skulle ju självklart ha följt med om de inte var för att min lillebror ska konfirmera sig i morgon. 

Någon städning som jag tänkte att jag skulle ha gjort idag blev inte av får ta de en annan dag när jag känner att orken och lusten finns. Känner att jag börjar bli bra jäkla trött nu så de är väl dax att ta och sova. Jag hoppas på att e inte vaknar allt för tidigt i natt och vill ha en flaska utan kan vakna lite mer mot morgon. Vi (eller jag) är lite bortskämd med sömnen min lilla dam vet hur man sover länge på morgon och ibland kan hon sova ända till halv 11 med ett uppvaknande på natten och vill ha en flaska sen somnar hon om min lilla prinsessa. Åh de klagar jag inte ett dugg på, jag tycker verkligen om att ligga länge på morgonen. 

Nej nu får jag ge mig ögonen går snart i kors. Får skriva i morgon i stället när jag är lite piggare och jag hoppas verkligen att e somnar tidigare i morgon än vad hon gjorde idag. Godnatt på er 

Likes

Comments