Vi avslutade denna härliga onsdag med varsin kopp varm choklad framför en värmande brasa. Det är något speciellt med det där! Att kunna tända den, sitta framför och bara mysa. Det känns faktiskt lyxigt och Elliot älskar det! Jag hoppas att vi i framtiden kommer att nyttja den lika mycket som vi gör nu, så att det inte rinner ut i sanden eller så.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När Henke och Elliot kom hem från jobb och förskolan idag överraskande dem mig med så fina vita rosor! Tänk vad de alltid gör mig glad, mina fina pojkar.

De hade dessutom med sig en kapselmaskin hem. De hade köpt två paket kaffekapslar på citygross inne i stan, och då hade de fem första som gjort det, vunnit varsin sådan kapselmaskin. Jag har velat ha en sådan igen väldigt länge, då vi slängde vår gamla när vi flyttade hit.

Vi har bestämt oss för att testa ett nytt recept varje vecka, ifrån en kokbok vi har. Så idag gjorde vi frikadeller i tomatsås, med pasta. Vi alla tre satt med matkoma efteråt, så pass gott var det!

Likes

Comments

Idag har vi fått se lillebror igen! Det är alltid lika fint att få göra det. Idag hade vi ultraljud för att kontrollera moderkakans läge, den låg inte riktigt där vi hade velat.. Så om två veckor ska vi tillbaka för att titta igen. Har den inte flyttat sig tills dess så ska vi få komma till en läkare och göra en utökad undersökning och eventuellt planera för ett kejsarsnitt istället. Så, nu håller jag alla tummar och tår för att den faktiskt flyttar på sig då jag helst inte vill genomgå ett snitt. Om det nu skulle bli så, så får det ju gå ändå.. Det finns ju inget man kan göra åt saken liksom. Lillebror beräknas att väga runt ca 3100 gram om han föds på beräknat datum. Elliot vägde 4198 gram när han föddes, så det är ju en liten skillnad minsann :)

Alla mina värden var bra idag iallafall, så det känns skönt! Barnmorskan poängterade flera gånger att jag måste ringa direkt till förlossningen om jag skulle få några känningar igen, att jag inte skulle tveka för det är bättre att komma in "en gång för mycket". Nu framöver ska jag gå till henne varannan vecka, för att kunna ha extra mycket koll så att inte något avviker. Hennes sista ord till mig idag var "Ja, då får vi se om vi ses om två veckor eller inte", haha.

Likes

Comments

Vilken härlig förmiddag vi hade ute i snön! Det hade slutat att blåsa, så det var riktigt skönt att vara ute. Vi byggde en snörobot som Elliot kallade den. Åkte pulka, snowracer och snowkicker. Lite teknik att komma in i åkandet av den, men det gick toppen till slut!

Vi hade också snöbollskrig! Det är nog hans favorit haha, att få kasta snöbollar. Vi kastade till hundarna med, jisses som de kan hoppa båda två när de blir exalterade. Efter två timmar var vi båda trötta, hungriga och började bli lite blöta om vantarna så då gick vi in och gjorde lunch.

Likes

Comments

Denna lyckan man kan känna av snön på marken. Inatt har det snöat ordentligt, så idag blir det massa lek utomhus med två av Elliots julklappar. En snowracer och en sparkcykel, fast med skidor på! Men först får vi låta det bli ljust ute, för än så länge är det riktigt mörkt. Vi passar på att mysa i sängen framför barnkanalen innan vi tänkte gå ner och äta lite frukost.

Att ha lediga tisdagar ihop, efter att han har varit hos sin pappa en vecka, är det absolut bästa som finns ♡

Likes

Comments

Idag när Elliot kom hem sprang han direkt upp på sitt rum. Så himla glad blev han! Han har mycket idéer till vilken slags tapet han vill ha, så det ska vi sitta och bestämma imorgon :) Han tycker det är så himla kul att få vara med och utforma både sitt rum, och resten av huset. Så han får vara med och bestämma i det mesta.

Vad har vi mer hittat på idag?! Tycker dagarna går så himla fort så man hinner knappt med. Vi har iallafall lagat tacopaj, sååååå gott! Suttit med veckomatsedeln och beställt veckohandlingen från Ica har vi också gjort. Sedan har vi lekt med Elliots pippihus hela vägen till läggdags. Det är så kul när han återupptäcker leksaker han har glömt av, det blir ännu roligare att leka då :)

Likes

Comments

Idag har jag äntligen städat bort julen! Jag tycker om när det kommer upp tidigt, men jag vill hemskt gärna ha ner det rätt fort när vi kommer in i januari. Då börjar jag direkt att längta efter våren!

Tur var det väl att det åkte ner idag, för granen hade verkligen gett upp! När jag plockade bort alla julkulor och ljusslingan så hördes det hur mycket rassel som helst ner på golvet... och ja, resultatet syns ju på bilden haha!

Likes

Comments

Vilka mysiga hundar jag har haft idag! Det är dem visserligen oftast, men idag har det varit på en helt annan nivå. De har kommit till mig och legat i famnen Så fort jag satt mig ner, samt att de har myst massvis med varandra! Ibland kan de vara riktigt fina mot varandra, även om de allra mest bara börjar att leka efter en stund :)

Likes

Comments

Jag har länge undrat vad jag egentligen vill bli, när jag blir stor. Jag har så mycket drömmar, så många vägar jag hade velat utforska. Hur ska man kunna skilja på allt, uppoffra en del och bestämma sig för att det är just DET man vill göra för resten av sitt liv? Man kan ju inte spendera hela livet i skolbänken, sadla om varje gång man känner att nej... nu vill jag göra något nytt. Hur ska man tänka? På de allra flesta jobb krävs någon typ av erfarenhet inom branschen, hur får man det om man inte tidigare har testat men skulle vilja?

Jag har, så långt tillbaka som jag kan minnas, alltid velat bli barnmorska. Det är en ständig, återkommande tanke jag har haft. Det är en sorg att inse att det mest troligt aldrig kommer att bli så då jag inte lyckas med matten jag behöver för att söka in till sjuksköterska. Jag har försökt så många gånger, men tillslut har jag gett upp när jag känt mig sämre än innan jag ens försökte. Det funkar verkligen inte, jag lyckas inte lära mig det.

Men jag har en annan utbildning som jag väldigt gärna hade läst. Efter avslutad utbildning är man behörig att ändå jobba på BB och förlossning, som specialistbarnundersköterska. Utbildningen är under 1 år, på distans. Det hade passat utmärkt i samband med min kommande föräldraledighet. Det är inte säkert att utbildningen startar till hösten, men jag håller tummarna för det. Dock är det sjukt svårt att komma in då utbildningen bara har 20 platser och det brukar vara upp emot 3000 sökande. Väldigt konkurrenskraftig med andra ord!

Likes

Comments

Sista delen i serien om Harry Potter tittar jag på nu ikväll. Har faktiskt glömt bort hur bra jag tycker att de här filmerna är!

__________________________________________________

Idag har vi pysslat och donat inne på Elliots rum. Ställt i ordning alla möbler osv. Ska bli kul att se hans min när han kommer hem imorgon. Det är ju inte klart än på ett tag, men man ser hur bra det kommer att bli!

Jag tänkte att jag i veckan ska försöka baka en del för att fylla upp frysen inför lillebrors ankomst. Det vet jag från när Elliot föddes, att det var skönt med färdiga matlådor att bara ta upp och värma, och massa gott fika till alla som ville komma och hälsa på. Så lite sånt tänkte jag försöka sysselsätta mig med :)

Likes

Comments