Hej! Söndag och min lediga dag till ära försökte jag få ut så mycket som möjligt av dagen. Blev därför en tidig uppgång och tog sedan tåget till NYC där jag mötte upp Rebecka. Känns skönt att ha klarat av sin första resa dit själv haha, allt är megastort här men det brukar alltid lösa sig.

Det är verkligen varmt idag. Nu är klockan snart 17.20 här men det är fortfarande uppåt 33 grader. Har aldrig uppskattat luftkonditioneringen som finns i alla affärer och restauranger så mycket som under dessa extremt varma dagar.
I NYC blev det iallafall lunch och mest en promenad runt i stan innan vi tog bussen mot Westfield. Ikväll blir det middag ute innan en ny arbetsvecka rullar in.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!
Det är lördagkväll och jag har haft en väldigt lugn och skön lördag faktiskt. Det har varit den varmaste dagen sedan jag kom, runt 30 grader och strålande sol. Upptäckte idag också den perfekta platsen att sola på i en soffa på baksidan så får hoppas att solen håller i sig så man får lite färg.

Har hunnit med gymmet och även en trevlig stund på starbucks med två andra au pairer. En från Spanien och en från Brasilien. Det är verkligen så intressant att prata med människor från andra länder om allt möjligt. Så glad över att jag har fått chansen att göra det.
Började sedan jobba vid 18. Barnen åt middag och sedan åkte vi till 16 Handels, vilket är ett ställe med frozen yoghurt.
DRÖM.
Kommer definitivt åka dit flera gånger.

Likes

Comments

Det är fredag och den här veckan har gått löjligt fort. Klagar inte över det speciellt mycket för sovmorgon imorgon är så välbehövligt. Fick ca 4,5h sömn i natt pga att jag var vaken såå onödigt länge och inte kunde somna. Att jag idag började jobba 05.25 gjorde inte saken bättre haha.
Har iallafall tagit hand om min 6 åring större delen av dagen. Vi har varit iväg på en liten utflykt till South Mountain Reservation tillsammans med Hunter där vi gick en lång promenad. Har gått denna runda själv en gång tidigare men med en sexårings små ben tog rundan betydligt längre haha, vilket inte gjorde något eftersom solen sken och det har varit omkring 25-27 grader idag.

Bilderna ser ganska harmoniska ut jag vet, men tro mig det var mycket jobbigare än det ser ut Hahah
När klockan började närma sig 15.45 var jag ganska trött på barn. Helt ärligt. Men det går över ganska snabbt som tur är.

Trots tröttheten kom jag iväg till gymmet och kom sedan hem med detta som middag. Alltså har blivit så sjukt kär i sushi.
Ska också för övrigt försöka somna hyfsat tidigt ikväll för att förhoppningvis få till en produktiv lördag imorgon innan jag börjar jobba vid 18.

Likes

Comments

Idag har mina värdbarn varit lediga från skolan. Jag var dock inte ledig, utan min arbetsdag började redan vid 08. Var sedan ledig framåt efter klockan 13, men timmarna dit kändes väldigt långa konstigt nog. Jag var trött, lättirriterad och hade inte lust att göra nånting. Fick ändå ställa upp på att göra ett lemonadstånd- (dock hade vi iste istället) med mitt yngsta och mellersta värdbarn. De tyckte det var jättekul (speciellt när bilar stannade för att köpa) men jag tyckte det var ganska pinsamt och lite småjobbigt (hade hellre gjort något annat) att stå där bakom glas och en stor kanna med iste, mest för att det inte är en "vanlig" grej att gå ut och göra i Sverige. Här verkar dock föräldrar och vuxna mycket mer öppna och mycket sker på barnens villkor. Vilket skiljer sig enormt åt enligt mig från Sverige.

Och ska inte ljuga - lite roligt var det att se hur glada barnen var emellanåt.
När klockan slog 13 dock så nästan sprang jag ner till min säng och slocknade nästan 2h. Fattar inte varför, men antar att det är en blandning av sena nätter o alla nya intryck som gör att jag är tröttare än vanligt. Och även om det är fredag imorgon betyder det ingen lugn dag. Kommer jobba 10h innan det äntligen är helg igen. Och på söndag natt var det en månad sedan jag åkte till USA.
Galet.

Likes

Comments

Wow, att det redan är onsdag? En vardag här går verkligen förvånansvärt snabbt. Förmodligen för att jag vanligtvis jobbar ganska många timmar på en dag och därför ständigt har något att göra. Det kan kännas surt att jobba väldigt mycket; men trivs bra med det ändå. Framförallt gör det att man sätter mer värde på den tiden man är ledig och utnyttjar tiden (och inte sover ca 2h som jag gjort varje dag den här veckan.....) (försöker ändra på detta)

Bästa stunden på dagen: när barnen är avsläppta på skolan och man kan äta sin egna frukost i lugn och ro.
Är faktiskt väldigt glad (och stolt) över att jag klarat mig igenom igår och idag eftersom jag varit själv med barnen från morgon till kväll (båda föräldrarna har jobbat borta i NYC dessa dagar). Tro mig- att få tre barn att vakna, klä på sig, äta frukost och in i bilen är mycket svårare än man tror, och att ansvaret har varit helt lagt på mig att detta ska bli möjligt OCH att det faktiskt har funkat känns otroligt. Man är kapabel till mycket mer än vad man tror helt enkelt hahaha.

Likes

Comments

Idag har det varit en väldigt bra söndag. Sedan jag kom hit har jag börjat uppskatta söndagar mycket mer. Till nästan 100% är jag ledig på söndagar, vilket innebär lugn och ro. Älskar att vakna och gå upp sent, göra en god frukost, åka till gymmet och bara ha tid för sig själv.
Min värdfamilj har idag varit iväg i princip hela dagen på fotbollsmatcher så har bara kunnat gå o göra lite som jag vill. Ibland behöver man såna dagar.

Efter gymmet idag gick jag ut en runda med Hunter för att sedan lite senare ikväll träffa Lovisa. Hon bor ca 10 min bort med bil så det är väldigt smidigt att ta sig dit samt att jag gillar hennes område.
Vi åkte upp och till Eagle Rock , ett ställe där det är så skönt att bara sitta och prata ut om allt och ingenting (med NYC skyline som utsikt).
Så välbehövligt. Allt har blivit mycket lättare sedan jag träffade henne och Rebecka. Att ha människor runt omkring sig som är i samma situation är guld värt.

Likes

Comments

Hej!
Efter en väldigt jobbig och känslosam vecka var jag nog gladast i hela NJ att det äntligen blev fredag igår. Och vilken otroligt mysig fredag jag hade! Efter jag hade slutat åkte jag och Lovisa uber till Westfield för att möta upp Rebecka och gå på bio. Den nya IT filmen var det vi skulle se, och måste faktiskt säga ändå att jag blev positivt överraskad. Den stod ut från många andra skräckfilmer jag sett.
Och ganska häftigt att kunna pricka av att ha gått på bio här i USA. (Liksom helt utan svensk text Hahaha)

Här kommer några bilder från idag. Jag sov över hos Rebecka och från Westfield tog vi sedan tåget mot NYC. Det blev mycket shopping och god mat.
Kan inte bli mycket bättre än så. NYC är verkligen helt magiskt.

Likes

Comments

Hej! Dagarna går och imorgon är det redan onsdag. För mig innebär det en längre arbetsdag än vanligt pga att föräldrarna ska på föräldramöte på kvällen. Klart man som familjens au pair ställer upp .. :)
Min dag idag har dock varit bra så ska inte klaga. Fick upp en av barnen från sängen själv idag. Nästan två faktiskt. (Framsteg..)
Jag och min yngsta har också hunnit med att göra läxor, en tur till parken och haft teaparty med hennes nya rosa te-servis. Ganska gulligt. Oooooch energikrävande.

Har också hunnit med ett gympass och att träffa en svensk au pair som är här på sitt andra år. Världens trevligaste tjej som gjorde min dag lite bättre!

Likes

Comments

Så var ju inte ledig både lördag och söndag den här veckan (endast söndag) hade därför inte gjort upp några speciella planer. I lördags jobbade jag större delen av dagen, och fick spendera mycket tid med mina två yngre värdbarn. Vilket var trevligt, och utmattande.
Var även jobbigt att se alla mina vänner festa och ha roligt i lördags, när jag stod och vek tvätt haha, helt plötsligt flög tanken "vad gör jag här?" genom mitt huvud. Vilket är en ganska dum tanke, för jag vet precis varför jag gör det här och varför jag är här. Men som de flesta au pairer säkert vet så genomgår man toppar och dalar hela tiden. Och när dagarna går och man känner sig mer och mer hemma; blir topparna desto fler.

Ångrar verkligen att jag inte tog några bilder från staden jag besökte idag.. (får göra det nästa gång..)
Spenderade några timmar i Westfield, som ligger ungefär 30 min från Livingston. Jag och en svensk au pair (som bor i Westfield) åt lunch och även världens godaste glass (!!!) och pratade ut om det mesta. Efter att inte ha pratat svenska med någon på 10 dagar var det lite av en lättnad haha.
Förhoppningsvis ska vi försöka ta oss till NYC också nästa lördag. (Det är väldigt lätt att göra av med pengar här, just saying..)

Likes

Comments

Ja, tack livet för att det är fredag. Eller i och för sig har tiden nyss passerat till lördag och hemma i Sverige är det redan morgon.
Dagen har bestått av jobb 06.30-08.30 och även 14.00-18.30. Trots en jobbig morgon så är detta förmodligen den bästa dagen sedan jag kom hit. Man platsar mer och mer in i rollen som en familjs au pair trots att har har såå mycket kvar att lära.

Eftermiddagens huvuddel var en av mina värdbarns fotbollsträning och lek i parken bredvid med mitt yngsta värdbarn. Satt i och för sig det mesta still och kollade på men det gjorde inget för solen var framme och allt kändes nästan i kontroll haha

Likes

Comments