View tracker

För ett tag sen la jag upp en bild på något som liknade små vita spöken och frågade er vad ni trodde det skulle bli av dem. Jag pratade då om att vara kreativ och tankspridd och att inte sätta några begränsningar. För hur får man till de där udda detaljerna som får ditt hem till just ditt. Enligt mig är det bara att låta fantasin flöda iväg. Att inspireras av andra och forma sitt eget...

Men tillbaka till dessa "spöken", vad blev det av dem? Jo jag använde mig av cement (egentligen kanske man ska använda flytspackel, men man tar vad man har) och vatten, en gammal plastkruka och en gammal kökshandduk (kapad på mitten). För att forma en vas. En inspiration hämtad av Ernst. En människa som alltid har spännande idéer. Hur gjorde jag nu när jag tillverkade denna vas. Jo jag slog ner ett spett i marken så att jag kunde, på toppen av spettet, hänga krukan. Man kan säga att man sätter på krukan som en hatt på spettet. Sen blandade jag ihop vattnet och cementen tills den var lika tjock som frukost filen. till sist doppade jag handduken i smeten, så att den var helt täckt.. Sen hängde den bara över krukan och kletade på ännu lite smet där jag missat på handduken. Sen är det bara att låta det härda och sen är det fritt fram att måla den i vilken färg man vill. Jag valde en extremt ljus grå på min. Men titta vad fin och unik den blev. Man kan ju göra den i vilken form man vill. Genom att använda olika krukor eller flera handdukar! Låt er fantasi ta plats om ni skapar en egen.

Detta blev mitt resultat!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Recept

Denna kaka är lätt en av mina favoriter. Enkel och snabb. Man behöver inte ens ha en ugn. Sen så är den så otroligt god att man inte kan låta bli att gå och småäta av den hela tiden. En kaka som smakar bra till både kaffet och saften. Den så kallade snickerskakan.

Det du behöver är:

* 350 g jordnötssmör

* 1dl socker

* 2dl ljus sirap

* 1L cornflakes

* 1dl kokos

* 300g choklad

Så här gör du:

1. klä/smörj en 20x30 cm form med bakplåtspapper

2. Blanda jordnötssmör, sovker och sirap i en kastrull. Låt den nästan koka på svag värme. Rör om då och då.

3. Krossa flingorna lätt. Tag kastrullen från värmen och rör ner de krossade flingorna tillsammans med kokosen.

4. Bred ut i formen!

5. Smält chokladen och bred ut den över kakan.

6 Låt svalna helt innan du skär rutor.


Likes

Comments

View tracker

Inredning

Man ska inte rädd för att låta fantasin flöda över. Jag tillåter min fantasi, jag ger den den plats den behöver men kanske inte alltid den tid den behöver.Jag har ibland allt för många bollar i luften och då får inte fantasin så mycket tid att leva. Idag har vart min första lediga dag på på nästan två veckor och jag har inte suttit still en enda gång bara för att tänka. Från att jag gick upp i morse har jag gjort nått varje sekund. Dagen började med att jag mötte upp en kompis för att prata om skolstarten och efter vi hade gjort det åkte vi till universitet för att ta reda på lite mer. Sen bar det hem för att direkt åka vidare till stan för att slänga skräp och hinna in i fem affärer. Efter det blev det hemåt igen, då började jag baka snickerskaka innan vi var innanför dörren, eller ja nästan. (Vilket det kommer recept på inom kort!!!) Efter det kastade jag i mig maten och flög iväg mot stallet för att hinna med allt där. Väl hemma igen umgicks jag lite med min hamster och min familj. Nu sitter jag här och har en hel bunt med arbeten framför mig. Det jag vill säga med det här är att man i all röra inte får glömma bort sig själv. Att sätta sig och bara fundera eller att ta en promenad och inspireras av naturen. Ge fantasin lite plats och lite tid. Var lite galen.

Kolla bara på denna märkliga skapelse! ( En del vet nog vem jag inspirerats av) Vad tror ni att detta ska bli? Vänta och se resultatet eller lämna en gissning i kommentarsfältet!!!


Likes

Comments

Recept, Sommarfavoriter

Visst är det en speciell charm i det man själv skapar med sina egna händer. Det är som att en magisk känsla ligger över det. Jag är inget proffs på att varken baka, laga mat eller inreda. Men jag tycker det är kul och jag har mina egna idéer. Så varför inte dela med sig av dm. Kanske är det någon annan där ute som gillar det jag gör.

Jag vill inleda denna blogg med ett svalkande tips. Det var bara för några dagar sen jag gick in i frysen för att ta upp ett glass paket i sommarvärmen. Från pannan rann svetten och jag var inställd på något svalkande. Men där inne fanns ingen glass. Men "klok" som man är så slängde jag ihop nått. Jag tog lite egenplockade blåbär som jag hade fryst in och lite sirap och grädde och wolla så hade jag en jätte god glass på bara 5 min! Låter det spännande? Då ska jag berätta hur man skapar denna glass själv.

Du behöver:

  • 1,5dl 40% grädde
  • 4-5dl frysta blåbär + några till topping
  • 1,5msk sirap

Börja med att ha i 4 dl blåbären och all grädden i nån form av mixer och mixtra sedan tills alla blåbär är krossade.

Tillsätt sedan sirapen och mixtra ytterligare ett tag. Tänk på att sirapen ska blandas ut ordentligt. Här kan du själv välja om du vill ha en mer fast konsistens genom att tillsätta den sista blåbären.

Servera direkt eller frys in för senare servering. Sen är det bara att avnjuta den hemmagjorda glassen.

​Hoppas ni gillar tipset i sommarvärmen. Detta kommer bli en stor sommarfavorit här hemma, det känner jag redan nu!

Likes

Comments