Contains affiliate links

Har ni tänkt på hur snabbt julen närmar sig? Tänkte därför dela med mig av lite tips för er med barn eller som jag har barnbarn. På lekmer hittade jag dessa otroligt fina sakerna och handlar ni innan 11 november i år och uppger koden kdy4jd82gd får ni hundra kronor rabatt om ni handlar för tusen kronor eller mer. Bra va? Själv tittar jag lite på den supersöta gunghästen. Visst är den söt? 

Kram M 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

fest och event

Om ni inte tyckte spökena var läskiga kan man ta sig vidare till zombieland. Något har hänt, lisebergs personal går runt med gasmask, och vidriga zombies tar över en del av parken. Dom drar sig inte att jaga oss vanliga, och har till och med öppnat en attraktion vid stora scen. Då man går runt där önskar man verkligen att man hade ögon i nacken.

Min egna dotter fick vänta utanför då hon inte alls ville inte bland de levande döda. Då talar vi om en dotter på 30 år :-)

Kram M

Likes

Comments

träning och hälsa

Godmorgon alla.

Just nu har jag så svårt för att hinna med träningen. Känns det igen? Springer i ett och förstår inte vad jag gör under dagarna, och det dåliga samvetet tar överhand. Jag vet hur viktigt det är att röra sig och ändå blir jag sittande eller springer runt bland alla måsten.

I morse hade jag lite tid över, inte mycket men tog mig en kvarts promenad innan jag började jobba  Bästa start på dagen? Ja, jag tycker det.

Kram M

Likes

Comments

inredning

Igår då jag var på jobbet kom ett sms om att varorna jag och mina vänner köpt hos Mia på zbh visningen. Idag tog jag bilen bort och hämtade två stora kartonger proppfulla med vacker inredning. Blev som ett barn på julafton då jag fick öppna, titta och plocka ur mina saker. Bara älskar allt fint jag fått hem idag, och till helgen ska allt få komma upp.

Plockade iaf upp de här otroligt vackra ljushållarna, yoga girls. Man blir lugn av att se dom, och känner att jag vill ha dom för att skapa ro hemma.

Vad tycker ni? Visst är dom galet fina?

Kram M

Likes

Comments

Personligt

Nu var den inköpt. Rituals kalender. Köpte en förra året och blev så otroligt nöjd. Vet att det var ett test, och priset var extremt lågt. Nu är priset högre, men fortfarande prisvärt i jämförelse med body shops kalender. Till det så mycket bättre.

Köpte den lyxigare utav dom, och den hade formen som en julgran som man fick montera ihop, och hänga upp alla paket i. Tar lite plats, men så så roligt med ett litet paket varje dag fram till julafton.

Min man väntar även på sin, whiskeykalendern han fick förra året. Köpte en likadan i år också då han var så nöjd.

Har ni någon? Vilken och vad tycker ni?

Kram M

Likes

Comments

fest och event

Vågar ni följa med till andra sidan? Vi tar oss över till hamnkvarteren, över en dimmig bro. Då mörkret börjar falla kryper de som passerat till andra sidan fram. De promenerar runt där vi är, tittar nyfiket, och följer efter.

Det är vad som utspelar sig på andra sidan på Lisebergs satsning på Halloween.

Kram M

Likes

Comments

Personligt, inredning

Contains affiliate links

Godmorgon alla. Hur mår ni? Här är det helt ok, men fick ett litet jobbigt samtal precis. Det här är ingen hemlighet, men jag kanske inte pratar så mycket om det. Min man har hjärtproblem, och ett tag nu har han haft väldiga problem. Skulle opereras, men fick inte operationen pga övervikt. Nu skulle han läggas in för att byta medicin, och hela dagen igår mådde han riktigt bra, och var glad. I morse då vi sms hade hjärtat strulat och nu överväger dom en elkonvertering. Dvs stanna hjärtat och sätter igång det igen. Känns lite jobbigt för mig här hemma även om förnuftet säger att detta är en rutinåtgärd och det inte är någon fara.

Hur som helst startade jag dagen på bästa vis. En kopp nespresso och levande ljus. Jag älskar doftljus med bra kvalitet, och just voluspa tillhör mina favoriter. Lite dyrare, men wow vilken doft. Ofta kan doften vara lite kemisk, men just dessa luktar bara gott. Min favorit är nog crisp champagne. Till det är burkarna galet snygga också. för visst gör det en hel del? Mina köper jag på Åhléns och under flera år har dom haft 3pack för 500 kr med juldofter, och då passar jag på att lagra upp.

Hur gör ni för att få lite höststämning hemma?

Kram M

Likes

Comments

fest och event

Igår besökte vi Halloween på liseberg och jag kan inte annat än bara älska det. Dom har verkligen lyckats med de olika delarna dom har. Då man kommer in är det väldig halloweenkänsla, mängder med pumpor (28000 är tydligen levererade) mängder med fågelskrämmor, och lite spökljud. Vid entrén kan man även parkera sin egna kvast vilket jag gjorde hihi. Det är inte bara till påsk som jag har användning för den som ni ser.

Tidigare år har man bara pumpor vid ingången, men nu finns dom placerade på en lite större yta.

Åkattraktioner då? Flera av dom var fortfarande igång, men det känns som om inte så många går dit för att åka som syftet på sommaren är. Nu går man mer runt och tittar sig omkring på allt det vackra.För vad man än säger är det otroligt vackert i parken just nu, och jag kan rekommendera ett besök. Under veckan kommer jag även visa bilder från de andra delarna av parken där det är lite andra teman.

Kram M

Likes

Comments

resor, träning och hälsa

30 veckor kvar, sen är jag på väg till Paris. Jag längtar, och jag har aldrig varit varken där eller i övriga Frankrike.Ska verkligen bli så otroligt roligt känner jag. Nu får jag även en liten morot. Vill ju kunna köpa lite nytt då jag är där, och då är det trevligare att vara normalviktig. 22 kilo ska bort, och det blir knappt 0,75 kg i veckan. Helt rimligt, så nu har jag ännu något att peppa mig med.

Den här gången ska jag ha en reskassa också. Vill så gärna köpa lite fint både till mig och mina små prinsessor jag har hem.

Kram M

Likes

Comments

träning och hälsa

Godmorgon alla. Hur mår ni? Själv ska jag inte klaga, är fortfarande så där härligt trött som man blir efter tungt kroppsarbete. Igår körde jag styrka med PTn och det är så otroligt skönt efteråt. Den här gången är det mycket tung styrketräning såsom marklyft och squats. Just då hatar jag det, men efteråt är det så otroligt gott. Nu var det inte det jag tänkte skriva om utan mer hur psyket kan hjälpa till och hur mycket viljan kan göra.

Har nog malt en hel del om min viktminskning 2014 och hur lätt allt var då. Allt gick på en dans och både träning och mat föll på plats. Även om inte kilona rasade på mig, stod till och med still under åtta veckor så hände så mycket med mig både kroppsligt och mentalt. Det vill jag ha tillbaka. Jag var så positiv hela tiden och det fanns inga hinder. Folk frågade mig hur jag gjorde, och sa alltid att viktminskning sitter till 75% i huvudet och 25% vad man gjorde. Vet också att jag blev ifrågasatt då man sa så, men allt blir bara tydligare och tydligare.

Nu är det 2017 och jag kommer ingen vart. Viktmässigt står jag på ruta 1. Så surt. Fysiskt kanske inte så illa egentligen. Något finns kvar. Mentalt, jag vill inte, jag orkar inte. Jag vill bara skrika. Huvudet är inte med. Igår blev det så klart. Körde mina marklyft, gick riktigt bra. Höjde vikterna och lyfte det tyngsta jag gjort. Ja det var tungt men jag fixade det. Vilade, Skulle göra det igen och skivstången gick inte att lyfta. Den satt fast i backen!!! Fakta var att jag hade lyft detta 4 gånger tidigare. Min fysiska förmåga fanns. Det är totalt orimligt att jag blivit svagare på 3 minuter. Det var huvudet som satt stopp.

Min pt peppade mig och jag gjorde det en gång. Vi tog av vikter så jag stod där jag lyfte obehindrat. Det tog stopp. Han sa att han filmar mig när jag lyfter. Jag lyfte, och han visade mig filmen. Såg filmen och han hade rätt. Såg enkelt ut, och sen blev det enkelt. Återigen. var det min fysiska förmåga eller var det psyket som spökade?

Vid flera tillfällen används KBT som en viktminskningsmetod, jag förstår varför. Många säger att dom inte kan ändra, men återigen känner jag att det inte stämmer. Du kan inte ändra just då, men inget säger att du inte kan om ett halvår. Allt handlar bara om din inställning.

Lycka till. Kram M


Likes

Comments