View tracker
Personligt

Vad jag älskar att strosa runt i stan under jultid. Finns massor att titta på och varje julmarknad har sitt egna tema. idag tog vi oss till kronhusbodarna som hade besök av gamla karoliner blandat med den vanliga julmarknaden.

För barn kan det vara ett perfekt tillfälle att lära lite historia, och även vi kanske behöver påminnas lite.

Strosade vidare och även i nordstan var det galet mycket folk precis överallt, Tur att jag redan har handlat allt jag ska så jag bara kan strosa runt. Ingen stress här.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
Personligt


Har ni hört talas om LoveNepal tidigare? Det är en organisation som hjälper i första hand flickor som blivit sålda som sexslavar, ett liv ingen av oss önskar någon. Vi har nog så svårt att förstå hur en förälder kan sälja sitt barn på det sättet, och ändå förekommer det. Tror inte någon förälder önskar det, men fattigdomen kan göra mycket med oss. Samtidigt inser vi hur otroligt bra vi faktiskt har det här i Sverige.

Gå gärna in och läs om deras arbete här. Det är så mycket lättare att dom själva får beskriva vad dom gör, och vad som behövs.


Just nu pågår en kampanj på facebook som jag vill slå ett extra slag för. 10 kr till LoveNepal. Det går ut på att just idag runt 10 snåret swischar alla en tia till just den här organisationen. En tia är inte mycket, Vi kan alla avvara det, men gör många det blir det ofantligt mycket pengar. Kan vi hjälpa några flickor till ett drägligare liv måste det väl vara värt? Läs här och swisha gärna en tia du också. Jag har gjort det,.

Swishnr är 123 900 5067 men gå gärna in på deras hemsida för att verkligen kolla upp det.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.


Likes

Comments

View tracker

Hela det här året har jag varit i en stor svacka. Började med 3 månaders sjukskrivning och helt bra blev jag inte efter det. Har vräkt i mig onyttiga saker samtidigt som jag vet vad som är bra för mig. Dags att ta tag i min rutin igen känner jag. Frukosten är väl det bästa att börja med, och jag vet att många inte håller med mig, men det här är den frukosten jag mår bäst av. Naturell yogurt, havrefras och banan. Till det en kaffe. Står mig fram till lunch och blodsockret håller en jämn nivå.

Som det känns just nu stoppar jag i mig godis för att orka vara uppe, för att slippa huvudvärken mm. Allt detta är typiska symptom på en utmattningssyndrom. Detta tillsammans med min grymma trötthet, koncentrationsproblematiken, glömskan. Stresspåslaget för det minsta lilla. Kraven på att träna, städa, fixa och planera. Kraven på att vara social. Samtidigt vill jag orka med alla de här sakerna. Allt blir så dubbelt.

Vet att träning är bra, men tänker även lägga det på hyllan fram till årskiftet. Tror det är bra att släppa taget och bara strunta i det ibland och tillåta mig göra det.

Jag har gjort det förr, och vet att jag kan göra det igen. Ta kontroll över mitt liv, men just nu tänker jag strunta i allt fram till årskiftet.

Kram MLikes

Comments

Personligt

Ledig dag idag och ändå ringde klockan 6:30. Måste vara galen!!! Hade bokat tid hos frisören redan klockan 8 och här gäller det att fånga dagen hihi .
Då allt flöt på så bra kom jag i god till till stan och strosade runt lite. Hamnade på NK och deras julskyltning. Vartenda år är den fantastisk och i år var inget undantag. Temat i år är att barn får inspirera och det syns. Det är för barnen och självklart ska det vara barn som är med och påverkar. Det är inte perfektion i år, men så äkta.

Till sist får jag väl bjuda på en liten selfie, något jag aldrig gör. Som ni ser utnyttjar jag tiden maximalt. Jobbar under tiden färgen sitter i håret 😘

Likes

Comments

Personligt, husdjur, resor

Vilken panik jag fick i förgår. Någonstans, långt där inne fick jag för mig att mitt pass gått ut och vi som snart åker på vår julresa. Glömde av att kolla och nu fick jag letat rätt på det och känslan var inte helt obefogad. Mitt pass hade gått ut i år, men jag hade förnyat det inför Barcelonaresan i våras. Det var ändå en stor sten som släppte. För hur skulle jag kunna hinna fixa det innan resan som är nästa vecka annars???

Det har varit mycket pysslande innan och det var inte så längesen allt föll på plats.

Vi har en katt, en väldigt sällskaplig katt till och med. Nu när hon är ensam katt kvar så märker vi att sällskapet är så viktigt. Hon är framme hos alla och gosar, ligger gärna nära oss hela tiden mm. Hur skulle hon klara sig med bara lite mat och lite tillsyn? Det funkar inte riktigt så. Ett-två dygn kanske, men sen behöver hon lite mer än det nödvändigaste bara.

Nu har vi sådan tur ( våra vänner tycker att det är dom som har tur) att vi har vänner som bor en bra bit härifrån men som gärna gör Göteborg ibland. Visst kan dom ta in på hotell , men då det finns barn med så är detta så mycket smidigare att få ha en hel lägenhet istället. Det är lätt att ta sig runt, och dom kan gå på liseberg mm och vi har någon som passar både lägenhet och det absolut viktigaste. Gosar med katten. Det här är verkligen en win-win situation.

Så nu känner vi oss trygga med att resa och det är guld värd för oss.

Kram M

Likes

Comments

Personligt

Jag har alltid tyckt att det är lite otrevligt att bo nära en kyrkogård, men det är precis det jag gör just nu. Bor nära östra kyrkogården i Göteborg. Det är den 3e största i Göteborg och så vacker. Flera kända göteborgare finns begravda här och flera mäktiga monument finns här. Det mäktigaste är nog George Seatons familjegrav. Hela gravplatsen skulle kosta 65 miljoner i dagens pengavärde.

Strosar man runt hittar man andra storheter såsom Sven Renström, Familjen Broström och Viktor Rydberg. Det blir lite som en historielektion att gå runt och titta och så intressant.

Helt klart är just denna kyrkogården värd ett besök.

Likes

Comments

fest och event

Vilken härlig avslutning på en fantastisk julig helg. Vi åkte upp till konserthuset för att titta på christmas night. Det är andra gången vi ser Magnus Carlsson och Jessica Andersson och vi blir aldrig besvikna. Vilka röster, vilka artister säger jag bara. Det är en grymt bra start på december och det här kan allt bli en tradition. Flera kyrkor har även julkonserter och det är så mäktigt känner jag.
Brukar ni göra något?

Likes

Comments

Personligt

Årets första besök på jul på liseberg. Tyvärr var vi inte de ända som tyckte att just lördagen var den bästa dagen att gå på lisebergr på. Har aldrig sett så mycket folk. Helt galet om ni frågar mig. Kö för att komma in, kö för att komma ut och man kom inte fram någonstans.

Vi hade inget annat val då det var just den här dagen vi hade besök och ett av målen var just jul på liseberg.

Vi fick spelat lite, tittat på allt det vackra och strosat runt en hel del iaf. Lite vinterkänsla fick vi allt. Ända stället med snö.

Jag inser att jag kommer gå en annan dag också. Vill uppleva lugnet och kanske gå in och äta något gott. Kommer säkert fler tillfällen.

Kram M

Likes

Comments

mat och dryck, Personligt

Vilken intensiv dag det blev igår och allt i julens tecken. Då vi alla äntligen fått äta, duschat och klätt på oss åkte vi ner till NK och hälsade på tomten. Alla barn fick en pratstund, lämnat sin önskelista och de som ville fick även en kram av honom. och vilken tomte dom hade. Han levde sig in i sin roll och såg till alla barnen.


På vägen till Haga stannade vi till vid Domkyrkan där stadsmissionen hade lite insamlingar till de som behöver under julen. så bra att det finns så alla kan få lite extra. självklart gav vi lite. Vet att även julklappsvagnen åkte runt och hade jag haft koll på det lite tidigare hade jag köpt lite leksaker och skänkt. Barnen ska aldrig bli drabbade känner jag.


Vidare till Haga och deras marknader. kan inte få nog av det och trots allt folk är mysfaktorn på topp känner jag. Kände att detta är ett måste då vi hade vänner från huvudstaden.

Stannade till på en pub för lunch. Notting hill hette den och vilken positiv överraskning. Till och med personalen var engelsktalande. Av bara farten beställde jag in fish and chips och en ale. Vad hände där??? Det var en av dom godaste fish and chipsen jag någonsin ätit. Inte alls sådär fett och flottigt som det kan vara. Dit kommer vi allt återkomma till.

Kram M

Likes

Comments

Personligt

Äntligen hemma och nu har jag tagit helg. Efter jobbet i morse tog jag svängen förbi maxi och handlade lite inför kvällens glöggmys. Vi får besök ifrån andra sidan av landet och det kommer bli en sådan där julmysig helg för oss.

Öppnade även lucka 2 i mina kalendrar. Fick en parfym ifrån rituals. Har inte riktigt bestämt mig för om jag tycker om den eller inte. Jag är mer för blommiga, lite lättare dofter, och den här var lite tyngre, orientalisk. Först luktade den bara starkt och jag fick en känsla av sådan där dyr, tung doft som gamla tanter gärna vill ha. Sen började det lukta lite bättre. Får fundera ett tag till på den,

I bodyshops kalender. En ny tvättsvamp. Perfekt kände jag, min gamla behöver slängas och har sagt det ett bra tag, och nu kan jag verkligen göra det också. Känns riktigt bra.

Hur som helst är det så roligt att få öppna en lucka varje dag, att få en liten sak, och inser att man aldrig blir för gammal för detta.

Likes

Comments