Personligt

Är det kulturkalas så är det. Igår besökte vi ett av alla museum som finns i Göteborg, och då det är kalastider var inträdet gratis. Igår var det stadsmuseet som fick ett besök.

Den innehåller flera olika utställningar men vi tittade på Göteborgs födelse från både gamla och nya lödöse via kongahälla till det som är Göteborg idag.

Det fanns även en utställning om våra nordiska Gudar.

Det bästa är att för 40 kr kan du under ett år besöka 4 av Göteborgs stora museum. Det är stadmuséet, konstmuséet, naturhistoriska samt sjöfart. De under 25 går in gratis så har ni barn är framförallt de två sista otroligt bra utställningar att ta med dom på. Gick mycket på museum då barnen var små, och alltid lika uppskattat.

Kan vara bra tips om man har lite pengar, men ändå vill göra något med sina barn. Mycket att se och mycket att lära. Förena nytta med nöje så att säga.

Kram M

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

fest och event

Äntligen, var det dags för årets kalas här i Göteborg, och vi startade det med lite afrikansk mat på mattorget. Så gott och passade mina smaklökar perfekt. Har inte ätit så mycket afrikansk men de gångerna jag gjort det har jag bara älskat det. Annars brukar medelhavsköket vara mitt favoitkök.

Men den största anledningen till att åka ner igår var weeping willows på götaplatsen. Har egentligen aldrig lyssnat på dom tidigare, men tyckte detta var grymt bra och mäktigt. Ångrar inte en sekund att jag åkte dit. Tyvärr hade en annan inramning varit så mycket bättre. Det är musik man ska lyssna på sittande, antingen på något event av något slag eller på en picnic. med god mat och gott i glasen.

Tyvärr var det inga fler band som jag kände lockade i år. Lite tråkigt kanske men så ser det ut. Saknar verkligen att dom tagit bort packhuskajen som kalasplats.

Kram M

Likes

Comments

mat och dryck, Personligt

Måste bara få dela med mig av en händelse jag såg för ett par dagar sen på ett café. Jag hade varit och handlat lite presenter till nytillskottet och satt mig på ett café för lite återhämtning. Det är en kedja och som så många andra ställen vill dom minska rånrisken och har slutat hantera kontanter. Jag har absolut inga problem med det, då jag enbart använder kort själv, men ser att många äldre kanske inte är helt bekväma i det.

Det kommer in en äldre dam med rullator och vill ta sig en kopp kaffe och en muffins. Hon tar upp ett kuvert med pengar och vill betala, men hon i kassan säger att dom bara tar kort. Damen blir lite ställd och jag är beredd på att plocka fram mitt kort och betala. Har jag råd att leva ett så gott liv som jag faktiskt gör går jag inte under på dryga 50 lappen för fikat. Då jag är påväg att resa mig plockar den unga tjejen bredvid fram sitt kort, och bara betalar. Damen blir först lite ställd, och reaktionen går inte att ta miste på. Samtidigt väldigt tacksam. Sätter sig i fåtöljerna framför mig och njuter av sitt kaffe.

Då cafét är väldigt modernt med låga fåtöljer som till och med jag kan ha svårt att komma upp ur ser jag hur hon försöker flera gånger. Går fram och frågar om hon behöver hjälp vilket hon tackar ja till. Vi står och småpratar en liten stund och hon ger så mycket beröm till tjejen som betalade. Tycker verkligen hon ska ha det. Då hon lämnar säger hon till hon bakom kassan att det var så trevligt och nästa gång tar hon med kortet för hon kommer tillbaka.

Visst är det härligt, att se? De här små sakerna gjorde så mångas dag. Tjejen som betalade, damen som fick sitt kaffe på ett mysigt ställe, jag som såg allt, och hon bakom kassan som fick se den lyckliga damen. Så lite som behövs för att det ska bli en bra dag.

Kram M

Likes

Comments

träning och hälsa

. Hur har ni det? Har försökt lägga upp ett inlägg i flera dagar nu då fotona ligger i telefonen och appen fungerar inte. Någon mer som har problem med den just nu? Har avinstallerat de, Installerat igen, startat om telefon, loggat in, loggat ut och gjort allt jag kan, men fortfarande fungerar den inte. Lite surt, men så är det just nu. Samtidigt är det roligare att blogga ifrån datorn. Bättre överbild och lättare att skriva. Men nu var det inte det jag skulle skriva om utan om att jag kommit igång med träningen igen.

Helt seriöst. Hur skönt är inte det? Har saknat att stå vid maskinerna och svettas, har saknat att få träningsvärk så jag inte kan röra mig, och har saknat att vara riktigt trött i kroppen. Finns det någon skönare känsla? Tror knappast det. Tänker även ta hjälp av en PT igen för att få den där knuffen som jag så väl behöver. Att få ett program gjort bara för mig, och efter dom maskinerna och redskapen som finns just där. Vet vilket underverk det gjorde sist, så jag har lagt ribban högt. Vill komma tillbaka dit, och vill aldrig släppa styrketräningen igen. Det är nog det bästa som hänt mig.

Det finns väldigt mycket diskussion om detta med träning och viktnedgång. Gör träningen någonting eller är det bara kosten? Ska man styrketräna eller bara köra cardio? Vad är rätt och vad är fel? När jag lyckades sist, gjorde jag nog alla "fel" man bara kunde om man ska tro på "de som vet" eller kanske de som tror sig veta. Först följde jag viktväktarna. Bara där fick jag massa påhopp. Det funkar ju inte, Man får ju äta godis, man äter kolhydrater och alla går upp i vikt efteråt. Japp, du får äta godis. Visst är det härligt? Men tror ni att någon skulle må bra av att äta godis istället för mat? Tror inte det. Och jag kan äta lite och ändå har jag följt programmet. Ingenting är förstört. Kolhydraterna. Ja du VÄLJER vad just du mår bra utav och allt i måttliga mängder. Jag mådde bäst av lite kolhydrater i form av rotfrukter, potatis och frukt. Det tillsammans med bra och magra proteiner. Blev mätt och fick energi. Alla är olika. Går man upp i vikt efteråt? Jag gjorde det, men det berodde enbart på att jag tappade allt, och vräkte i mig godis. Klart jag gick upp i vikt, men kan man beskylla programmet för det? Det var ju mitt val att tappa allt.

Träningen då? Jag körde relativt tung styrketräning och det i princip enbart. Nästan ingen cardio alls. Men vad var målet för mig? Var det en siffra på vågen eller en stark kropp, med normalt mycket fett på. Vägde på gränsen till övervikt men köpte kläder i S eller 36. Är man fet då? Jag har receptet på att lyckas och nu kommer jag göra allt igen. Surt, men kan inte skylla på någonting annat mer än mig själv.

Kram M

Likes

Comments

Personligt

Contains affiliate links
Innehåller adlinks.

Godmorgon alla. Idag tänkte jag tipsa er om mitt favoritschampoo, det ända som klarar av att tämja min totalt vilda kalofs. I alla tider har jag kämpat med den, och som liten var det trollet och skulle någon prata om mig var det hon med håret. Behöver jag säga att jag alltid har haft komplex för det? Jag har kämpat med frisörer som inte kunnat klippa mig. Snyggt då jag kommer där ifrån men två dagar efteråt är det en ett stort oreglerat rufs igen. Testat massor av schampon både billiga ( då jag inte hade så mycket pengar) och frisörschampon, utan något större resultat

För några år sen hittade jag en frisör som klarade av att klippa mitt hår och blev även rekommenderad att använda redkens produkter. Vilken skillnad säger jag bara. Äntligen har jag hittat något som passat mitt hår. Nu säger jag inte att alla deras produkter funkar på mig, har testat riktiga bottennapp, men just dessa kan jag inte leva utan. Tämjer det allra vildaste och tar bort mycket av frisset och motverkar den värsta torrheten. Detta tillsammans med en grym frisör.

Tyvärr kan man tycka att det är lite dyrt med schampo och balsam för 600 kr. speciellt då man kan få samma på ica för en 50 lapp. Men, slår man ut allt blir det inte så mycket dyrare. Köper jag billigt håller det max en månad. Detta i minst ett halvår. Bara där slås skillnaden ut. Köper nig kanske tio omgångar på ett halvår av de billigare sorterna.. på lyko har dom just nu 20% på redkens produkter, och då jag anmälde mig till deras insta fick jag även en handtvål. Fick två shampoo och en stor flaska balsam för 600 kr och har hårvård i ett år framöver nu. Det är billigare än de billigaste flaskorna på ica. även om det är mycket på en gång.

Kram M


Likes

Comments

Personligt, resor

Sista dagen på vår roadtrip och vi besökte Kalmar slott innan vi skulle återvända hemåt. Även det här blev en bra upplevelse och vi kunde gå igenom ett välbevarat slott. Samtidigt slogs man av grymheten som har funnits. Hur man torterade sina fångar mm. Ingenting lär man sig av sin historia, och all grymhet som funnits. Skrämmande.

Vi såg papperskopior på kläderna dom bar, ett middagsbord var uppdukat, och på borggården kunde barn få göra olika aktiviteter. Vi hamnade i shopen och köpte med oss lite historieböcker till barnbarnen.

Samtidigt är inte de här miljöerna helt ovana för oss. Här på västkusten har vi en hel del olika fästningar och all den historian. Väldigt intressant tycker jag.

Kram M

Likes

Comments

Godmorgon alla. Sovit gott? Det har jag efter en riktigt nervkittlande kväll. Igår mötte vi AIK hemma. Den matchen som blev inställd tidigare pga matchfixing. Så mycket folk, och det var tydligen slutsålt. En viktig match och man märker spänningen mellan klackarna. Men förstår fortfarande inte hatet? Hur svårt kan det vara att älska IFK istället för att hata AIK? Kommer nog aldrig förstå det. Lite kärleksfullt gnabb är väl ok, men hatet?
I vanliga fall är jag emot bengaler. Förstår inte det heller. Tycker inte det är snyggt, jobbigt med all rök, och andra risker med det. Igår lyckades dom. Så genomtänkt, så mäktigt.
Matchen då? Satt med andan i halsen i 90 minuter. Började inte bra då AIK satt en frispark rätt i målet efter 3 minuter. Luften gick ur mig totalt. Efter pausen kvitterade Rieks och strax efter satte Boman den. Slutresultatet blev även 2-1 efter att AIKs sista mål blev bortdömt.
Kanske inte helt rättvist, men så mycket felaktiga domslut vi fått emot oss känns det bra att ha domaren med oss istället för mot oss.
Hände även lite olyckor på bortaläktaren. Två st ramlade ner, och en trillade på läktaren. Varför inte följa säkerhetsreglerna? Hade dom gjort det hade inte dom fallit 4 meter. Det är ändå vuxna människor tycker jag. Sen ger det mig ingen rätt att döma. VET inte hur det gick till då jag inte såg det.
Tog oss hemåt efter matchen. Mängder med poliser, ambulanser med blåljus och även räddningstjänst. Läste om flera huliganbråk på stan. Återigen. Varför? Vad ska dom skylla på? Min förklaring. Korkade män som måste hitta en anledning att slåss. I de fallen skäms jag för att jag älskar fotboll.
Kram M

Likes

Comments

Personligt, resor

Nästa stopp på vår lilla roadtrip blev Borgholm. Först stannade vi till vid slottet eller kanske ska säga det som fanns kvar där och gick runt lite. Både jag och min man älskar verkligen att se sådana här saker. Vandra runt, titta och fundera över hur de levde på den tiden. Delar är från 1100 talet och det har byggts till under ganska så lång tid,

Vi tog oss även in till själva Borgholm för att titta. Hittade ölands glass och satt oss på deras bakgård för en enkel fika. Det märks så tydligt då det är kvalitet på glassen. Jag älskar glass och framför allt god glass och det var det här. Valde en champagnesorbet. Den var så otroligt god, och smakade verkligen champagne. Sorbet kan bli lite isig men den här blev mest krispigt god. Nästa kula var någon mormorsglass med smak av rabarber och jordgubb. Det tog oss tillbaka till barndomens somrar. Helt ljuvlig även den. Sista kulan, italiens choklad. Den föll mig inte alls i smaken. Glassen var absolut inte dålig, men jag är van med lejonet och björnens italienska choklad som har n kraftig smak av mörk choklad, med tydlig toach av apelsin. Den här smakade choklad och apelsin. Något tam smak. Men som sagt. Smaken är som baken. Väldigt delad.

Hit vill jag allt åka tillbaka till, ta med mig de små kidsen, och visa dom den svenska historian. Bästa sättet är på plats på ett väldigt lekfullt sätt.

Kram M

Likes

Comments

Personligt, träning och hälsa

Godmorgon. Under ganska lång tid har allt bara rasat för mig vilket jag skrivit om flera gånger tidigare. Började med viktväktarna, orkade inte hålla i det, sa upp gymkortet då jag inte orkade åka så långt trots att jag älskade det stället. Så lyxigt, men något dyrt. Tappade tyvärr mycket av styrkan jag hade och vill ha tillbaka det. Satsade på andra saker, men längtan efter ren styrketräning blev allt för stor. Vet ju hur bra det var för mig och ska ta tag i det igen.

Jag har även varit stamgäst på vårdcentralen för en del konstiga åkommor, men verkar som om det har berott på bihåleinflammation ( som inte följer någon skolbok alls) och mitt blodtryck som inte vill ge sig. Fick tabletter, och dom verkar inte fungera. Samtidigt är jag inte förvånad, Jag och medicin är ingen bra kombo. Sällan jag hittar något som är bra.

Sist då jag lyckades berodde det enbart på träningen, och för mig blir det en god cirkel. Många pratar om maten först, och sen det andra. Jag tänker träning och sen funkar maten. Är verkligen taggad för detta nu, och hoppas på ett bra resultat.

Kram M

Likes

Comments

Personligt, resor

Det här var något min man verkligen ville se. Ölands södra udde. Då vi hade lämnat Kalmar rätt tidigt kom vi ner innan den värsta ruschen vilket kändes så mycket bättre.

Ottenby där detta ligger är ett stort naturreservat och många fågelskådare kommer just hit för att titta på alla arter just här. Då vi kom så stod dom med sina kikare och ornitologiska föreningen var där för att visa oss besökare och prata om det dom tycker bäst om. Fåglar. Där finns även en fågelstation där det ringmärks fåglar för både forskning och fågelskådning.. Vi fick lära oss väldigt mycket om just fåglar under den korta stunden vi var där. Väldigt intressant.

Vidare in mot fyren. Ett jättemysigt ställe som förutom fyren och fågelstationen hade en restaurang. Vi tog oss en fika tillsammans med flera fågelskådare.

Men då vi var här var jag allt tvungen att gå upp i fyren för att se utsikten. 197 trappor upp, och hur tufft var inte det då? Så trött innan jag nådde toppen, men väl värt det. Vilken utsikt, så häftigt. Långe Jan är med sina 41 meter Sveriges högsta fyr, och sedan 2008 statligt byggnadsminne.

Väl värt ett besök och åkte därifrån lite klokare i alla fall då det gäller fåglar. Bara att titta på bilderna så ser man hur vackert allt är.

Kram M

Likes

Comments