Prag Halvmaraton var anledningen till att vi valde just Prag! #runczech


Semestern, vädret och sällskapet överträffade alla mina förväntningar. Trots att det var lite motstånd:


Missade att anmäla oss och loppet blev fulltecknat 😬 Anmälde oss som välgörenhetslöpare och stöttade organisationen "Help Mama"


Fick byta ut Hampus mot Maria.

Det blev fantastiskt! 🙌


Sara hade inget pass visade det sig, det gick ut 2014 😬 Fixade provisoriskt pass på Arlanda!


Packat löparkläder för kyla och det var 25 grader och soltävlingsdagen. Vi sprang i hellånga tights och t-shirt, lämnade underställ och vantar på hotellet ☀🏃


Detta är några av våra svängar på framgångsvägen!

Shopping upplevelsen var bra, tog hjälp av en vän till familjen som tipsade oss om vart vi skulle åka för bra priser och utbud. Det blev PERFEKT!


Resan från flygplatsen till nummerlapparna på "Running Expo" slutade med taxifärd till vårt hotell.. Det gjorde att vi resterande resa åkte kollektivt: Buss, spårvagn och tunnelbana.


Hotellet skulle ha gym, relaxavdelning och vi hade beställt halvpension samt informerat om att jag är gluten allergiker.

Väl på plats så saknade de info om halvpension och glutenfri frukost. Vi löste frukosten, men inte middagen, det var dock Hotels.com som gjort fel.

Deras Gym.

Summerar jag helgen var den GRYM!!!
🏃☀💛

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det var väldigt länge sen jag skrev..

Livet kom emellan.


Tanken med bloggen var att skriva om det som händer i vardagen. Sen sist har vardagen varit lite väl intensiv, jobbat ganska mycket och haft det tufft på relationsfronten med bland annat min syster. Jag har röntgat knölen i mitt huvud som vuxit 2 cm men som inte är farlig, den kan/kommer växa mer och då får vi operera bort den. Oerhört skönt att släppa den rädslan och stressen!

Ni som funnits där och stöttat mig i processen, TACK!


Uppdatering av träningen


Simning:

Jag har börjat på simkurs hos @fysläraren på måndagskvällar, vilket är jätte roligt.

Linus som är simfröken tillsammans med Alexander Frost är pedagogiska och duktiga. Kan rekommendera deras Crawlkurs!

Men för er som är rädda för vatten och inte kan simma eller vill simma med huvudet under vattnet rekommenderar jag istället @teameastnorrköping s PT Rebecka Carlsson. Hon har PT simning och är så himla bra! Tack vare henne har jag nu slutat lida av vattenskräck, fantastiskt.


Cykel:

Här har det slarvats, speciellt med distanspassen och intensiteten på dem. Varit sjuk till och från under en månad vilket stört till det. Att sitta på trainern hemma har inte lockat, så mer pass i bunkern på Actic har det blivit med sällskap av andra såsom Karla, Maria och Sara!

Deltog på Vasalopps spinnet på Idrottens Hus. Som tur är så har jag Fredriks hjälp med mitt träningsupplägg.


Löpning:

Distans går bättre än de tuffa intervallpassen, men nu är jag motiverad till att få fart på benen. I helgen arrangerade UT Kolmården en Ultra intervall dag, med möjlighet att springa 7 mil med ca 10 min vila mellan varje mil. Jag sprang 2,5 mil!  Redan 1/4 går Prag Halvmarathon som jag och Edsman ska springa. Det blir en weekend med löpning och semester som jag ser fram emot.


Ikväll blir det intervaller med UT Kolmården i Vrinneviskogen.

Likes

Comments

Att vara sådär lycklig och i nuet!
Inga förväntningar, inga målsättningar, bara ut i skogen med massa andra människor var planen.
Ingen musik i öronen utan lyssnade på skogen. Fick sällskap av Erik från SMHI som jag sedan tappade vid vätskestationen, han kom i mål en minut före mig. Det var trevligt och KUL att springa med sällskap. Hade ingen brådska alls så jag jagade inte ikapp den lilla ökning som Erik gjorde sista 5 km. Jag njöt!

Kuperad och vacker bana, Höstmilen är ett lopp jag varmt rekommenderar er som gillar skog att springa.

Att hänga med Karla innan och efter loppet var fint. Hon gjorde ett kanonlopp!! Så glad att min träningskompis är tillbaka ifrån sin graviditet. Men samtidigt stolt att hon inte hetsat iväg utan lyssnat på kroppen och nu är återställd i fogar och allt annat som sker vid graviditet. Underbart!

Ja så det var den söndagen, 10,6 km löpning och 4 h jobb på det! En alldeles lagom söndag ❤️

Likes

Comments

Idag firades jag utav mina två vänner Rebecka och Maria ❤️ Tack för en grym dag. Jag har skrattat, klättrat, fått träna mitt tålamod och verkligen njutit av härligt sällskap!

Dagen började med att jag fick ett sms med info om att packa simgrejerna och ta på mig träningskläder. Jag fattade ingenting!
Hade en mssa gissningar men inget rätt 😂

Dagen blev bättre än jag trott!
Så fint att ha vänner som er två Rebecka och Maria. Tack 🙏

Likes

Comments

Jag har i mina ögon sett världens ROLIGASTE jobb, jag får arbeta med idrott och träffa människor som lägger enormt mycket tid och engagemang i sitt åtagande i föreningslivet. Det blir nästan en livsstil. Att vara idrottaren, idrottsföräldern, ledaren, kassören, ordföranden osv. Alla är där med sin närvaro, hjärta och själ. Lägger tid och kraft på att skapa en meningsfull fritid för andra att ta del utav!

Som idrottskonsulent får jag möjlighet att delta i skapandet av nya idéer och tankar, jag får hjälpa till att väcka liv i det som suddats ut, avveckla det som inte längre ska fortsattas med osv. Ingen dag den andra lik.. vilket passar mig. Jag älskar föreningslivet, idrott och gemenskapen som det innebär att tillhöra något. Fantastiskt!

Jag trivs där jag är, det är inte det som gjorde att jag sökte en annan tjänst. Det var viljan att fortsätta utvecklas. Att komma framåt och undvika stagnation!

En ny utmaning och möjlighet erbjöds mig förra veckan. Inrikting förening men en större bredd än bara idrott. I den utmaningen hade jag vuxit och fått en möjlighet till att bli ännu bättre på föreningsliv och processer.
Det skulle innebära högre lön, härliga arbetskamrater, en fantastisk chef, fys på arbetstid och friskvårdsbidrag samt förtroende tid. Avtalet liknar det jag har i dagsläget och jag var väldigt glad över att bli tillfrågad, där och då hade jag tackat JA direkt. Men sen.. kom tvivel oro och dålig magkänsla.

Under min tid på Korpen Norrköping Har jag sett hur "fel person" kunnat göra stor skada på verksamheten. Att jag skulle bli den personen är en rädsla! I detta val var jag feg. Jag vågade inte hoppa.. jag valde att stå kvar.

Ett annat motstånd jag känner är att det skulle drabba de föreningar jag arbetar med och träffar regelbundet under året. I somras blev min dator stulen och jag förlorade ALLA dokument då vi inte har en backup. Jag är ännu inte klar med återskapandet av dokumenten ... Sen om jag skulle säga upp mig nu och byta jobb skulle det drabba Idrotten. En månads uppsägning har jag. På det innestående semester och komptid = gå på dagen!

Att nästa välja att byta jobb fick mig att inse hur mycket hjärta jag har till personerna i föreningarna, för all verksamhet som de bedriver och det vi skapat tillsammans.

Just nu känner jag mig tom, lite ensam, lite ledsen men trygg i att inte kunna ändra mig. Lugn i att beslutsprocessen är över. Det är inte bara en gång jag nästan nästan sagt ja och haft ordet på läpparna. Sen kommer magkänslan : Gör det inte!

Jag har alltid lyssnat på magkänslan, den har tagit mig dit jag står idag. Magkänslan säger också att jag ska vara ärlig - så här kommer ärlighet: Jag har en knöl på höger sida av mitt huvud som växer! Godartad men oroväckande då den utvecklas. Min rädsla för att acceptera att den finns där gör att jag hållt det inom mig och den rädslan påverkar mig negativt, det gör mig feg. När jag inte berättar om den känner jag mig oärlig. Så nu säger jag sanningen - Jag är livrädd för knölen och jag försöker förneka den!

Dessa beslut som livet erbjuder skapar både skratt och tårar på samma gång hos mig.
Imorgon hoppas jag veta mer om vad jag tänker och känner!

Jag älskar svensk idrott och jag trivs verkligen på SISU, så jag kommer ha världens roligaste jobb imorgon med. Blev bara förvånad över att det inte kändes självklart med en ny utmaning?

Likes

Comments

Jag har under fredag lunch till söndag lunch varit uppe i Ockelbo på något vi kallar kvinnohelg. En fantastisk helg!

Ätit mat under tystnad, promenerat meditativt i skogen, varit i kyrkan och tänt ljus för dem jag älskar och bryr mig om. Arbetat i ACA stegen, läst texter, pratat om livet, yogat och suttit i grupp med delnings rundor. Ätit god vegetarisk mat och skrattat med glädje. Inte alls brytt mig om att sminka mig eller bry mig om det yttre.
Jag har skaffat nya vänner och lärt mig mer om mig själv!

Tacksamhet är vad jag känner..
Är oerhört glad att få verktyg till att göra och tänka annorlunda, att förstår varför det ibland blir fel och varför jag känner som jag gör.
Arbeta med det som varit, acceptera att min släkt bär på missbruksproblematik och psykisk ohälsa. Att livet är nu och jag bär ansvar för mitt mående och liv. Släppa kontrollbehov, lära mig prioritera och delegera. Det är fantastiskt det som händer när jag vågar vara ärlig och klarar av att gå emot det som känns jobbigt.

När Hampus bad mig i november 2013 att åka på en anhörigvecka på behandlingshemmet han varit på tyckte jag att han var knäpp. Vi hade ju vara varit tillsammans i 6 månader, att kalla mig anhörig kändes läskigt och jag fick lite panik. Men han log sådär med ögonen som Hampus gör och sa: Du ska dit för att din familj påverkar dig mer än du vill medge. Jag ser att du bär på både ilska och skam. Snälla ge det en chans?

Jag åkte och den veckan blev början på ett helt nytt sätt att se på livet! Att ärligt kunna uttrycka sorg, ilska, glädje och lära mig ta ansvar har gett mig ett lugn som inte fanns tidigare.

Då jag inte vill bli för personlig så väljer jag att inte dela mer än detta med er. Men ni som vuxit upp i en dysfunktionell familj, i missbruk eller på annat sätt haft det tufft. Det finns möten, stegarbete och en gemenskap som är välkomnande och kärleksfull. Att jag går på vuxna barn möten och arbetar i stegen är någonting jag ibland väljer att undanhålla.. känner mig inte alltid trygg att berätta att jag har behov av stöd och hjälp för att fungera.
Men nu vill jag vara ärlig och erbjuda andra möjligheten att upptäcka ACA ❤️


Det bästa Hampus har gett mig är relationen till mig själv, idag kan jag uppriktigt säga att jag tycker om mig själv!

Likes

Comments

Regnbågsparaden i Linköping fick mina kollegor köra utan min hjälp. Istället fick jag njuta av en dag i välmåendets tecken. En dag bara för mitt välmående och att träna på att vara ledig. Njuta av nuet och umgås med härligt folk!
Fick tips av en förening om ett löparevent på Husby Säteri som @elminasaksi och @runzpire arrangerade. Det var superkul!


Fyra olika pass under dagen, Löpskolning, intervall, löpstyrka och yoga/rörlighet.

Det var precis lagom av allt!
Goodiebagen och lunchen var helt galet mycket över förväntan.. kan verkligen tipsa er att hålla ögonen öppna för samma event men i vår, någongång i april.


Här får ni lite bilder från dagen så ni förstår hur bra och mysig dagen var ❤️

Likes

Comments

Började dagen med massage hos Rebecka på Safi Friskvård - välbehövligt. Ett föreningsbesök med temat integration med Ordförande i Team East. En vända på Idrottens Hus för att få ordning på mailen, boka in datum för att testa en ledarutbildning med tolk för att fånga upp ledare med härkomst från andra länder. Spännande uppdrag som jag gör tillsammans med Gohar. Känns som jag jobbat sen jag öppnade ögonen!

Vilodag idag så jag har haft tid över, vilket jag nyttjade till att laga Rödbetssoppa, vegetarisk lasagne, knäckebröd och kanelbullar.
Imorgon kommer Fam Edsman på besök nämligen, deras son Agge ska få en bulle efter lunchen.

Bäst idag är helt klart att jag VANN en Instagram tävling som @elminasaksi hade. En slowjuicer från Philips. Jag är såååå glad!!

Nästa sak jag klurar på är vilka tävlingar jag tänker köra 2017.. Vad ska ni andra köra?
Vätternrundan & Göteborgsvarvet är redan bokade!Likes

Comments


Idag är det höst i luften, kyligare i morse när jag begav mig hemifrån.
Det gläder mig att sommaren varit så varm, härlig och solig. Jag har hunnit njuta av sommaren, vilket inneburit att jag i år välkomnar hösten. Färgerna, dofterna och de fantastiska äpplena och rotfrukterna!

Höst innebär löpning för min del, för två år sedan sprang jag och min vän Sara Edsman Lidingöloppet tillsammans. Vi hade så himla roligt! Jag minns hur vi skrattade oss igenom 27 av 30 km för att sedan pina oss igenom de sista 3 km. I helgen som var så sprang en av mina vänner Lidingöloppet, hennes sista moment av en svensk klassiker. Det är så mycket glädje, energi och gemenskap i att genomföra en klassiker!
Alltid fokus mot någonting, ett mål, för att sedan fira en kort period innan det är dags för nästa moment.
Lägger in två bilder från mitt och Saras Lidingölopp - Jag kan varmt rekommendera er att delta i det loppet.
Vackert, kuperat och riktigt bra stämning i spåret.

Ikväll ska jag tillsammans med ett par träningskompisar bege oss till Yxbacken för Skidgång/skidlöpning.
Tacksamt att ha vänner som gillar samma saker som en själv, samt att ha en pojkvän som jobbar kväll denna vecka. Då passar jag på att kvällsträna med trevligt sällskap!

/MaddeLikes

Comments

kul att börja blogga igen! Länge sen.. Därav börjar jag om på ny kula med en ny blogg. Här kommer ni få läsa om min träning, vardag och mitt liv!

I helgen cyklade jag och min vän Eva ett MTB lopp i Linköping - Risten Runt! Superkul. Det gav mersmak. Nu vill jag cykla mer i skogen! ☀️ Likes

Comments