View tracker

Nu har jag packat ihop allt, förhoppningsvis får jag kliva på planet med mängden grejer jag har och förhoppningsvis händer inget med väskan. Har lixom hela mitt liv med mig i bagaget haha. Ska snart säga hejdå till värdfamiljen och sedan bege mig iväg till flygplatsen. Usch jag vill inte säga hejdå har verkligen trivts i min familj. Mitt rum har varit så bra, jag bor nära skolan och maten har varit underbar. Ingen restaurang slår maten min värdmamma lagar. Inte på tal om hur gulliga mina värdföräldrar varit.

Nu när jag tänker efter kanske detta blir sista inlägget på min blogg. Isåfall vill jag säga till nästa års SSPare lycka till, ni kommer ha det så himla roligt och lära er så himla mycket! Glöm inte att kolla in "Paris Guide" länken ovan där ni kan hitta alla de bästa ställena i Paris att äta/shoppa/bruncha osv. Om ni har frågor om SSP kommentera här så kan jag svara på de när jag har tid.

Ni som följd med hela vägen, tack så mycket ni är the real MVP <33

Likes

Comments

Håller just nu på att packa, mitt rum ser så sorgligt ut utan mina grejer i den. Igår var det i alla fall skolavslutning. Det var massa skratt och tårar på samma gång, men mest tårar. I kyrkan höll folk fina tal, lärarna sjöng en låt som de skrivit till oss (hur gulligt?), ännu mera sång och sedan var det utspring för studenterna. Hoppas verkligen att jag kommer träffa alla snart igen. Dem som bor i Stockholm kommer jag kunna enkelt kunna träffa men sedan finns det så många som bor i Lund och Uppsala vilket inte kommer vara lika lätt. Var till och med ledsen över att lämna lärarna, särskilt min mentor hon är världens gulligaste. Efter avslutningen gick nästan 20st av oss och åt lunch sedan på kvällen hade jag väldigt kul då vi alla träffades igen för en sista kväll tillsammans.

​Grattis igen till Olga som fyllde 18år igår!! <3 <3

Likes

Comments

Är på en bloggningsspurt! Det finns så mycket som händer nu sista veckan i guess. Har haft det så kul på sistone samtidigt har det varit den sorgligaste tiden. Det är konstigt man är glad och ledsen på samma gång.

Idag var jag i alla fall som sagt på marché des enfants rouges, äntligen kan jag checka av det från listan! Åt godaste baklavan och téet. Älskar baklava, godaste efterrätten som finns.

Likes

Comments

​Glömde nästan berätta om gårdagen. Efter sista lunchen på StDo var det "träning" alltså en nollning för treorna. Vi delades in i lag och sprang runt på paris gator och gjorde allt möjligt för att samla poäng. Därefter samlades vi i Parc Monceau och för andra gången la vi oss allihopa i en stor hög haha. Vi är så söta, matchande SSP tröjor och allt. Fick lite gräsfläckar på mina vita byxor men it's all good. På kvällen åkte jag, mina värdföräldrar, min värdsyster och hennes pojkvän  till en pub där vi åt middag och kollade matchen, 2-o till Frankrike!

Likes

Comments

Hej vänner! Idag är det ingen skola utan det är en "hemmadag" för att packa osv. Eftersom jag åker på söndag så har jag hela dagen på mig att göra vad jag vill. Nu ska jag iväg på en marknad med Martin!

​Ett par bilder från imorse när jag köpte dem croissants på mitt favvobageri

Likes

Comments

Hade en underbart rolig kväll igår. Vi var på svenska klubben där det hölls en student- och avslutningsmiddag. Vi underhölls hela kvällen av bl.a. sång, sketcher och alla klassens nomineringar. Aldrig träffat så många roliga människor som dessa, kommer sakna alla! Nu ska jag göra mig iordning för ska strax iväg till skolan för sista skollunchen på StDo.

Likes

Comments

Just nu sitter jag på tunnelbanan påväg hem. Har varit på Le Relais de la Butte och ätit middag då jag, och alla de andra som jobbade på en av restaurangerna i Montmartre blev bjudna på middag.

Imorgon är det dags avslutningsmiddag på svenska klubben! Det kommer bli kul, tror några roliga tal kommer hållas under middagen :)

Likes

Comments

God Morgon! Sitter och facetimear med mamma och försöker få klart det sista plugget innan sommaren, bloggar samtidigt hehe sorry mamma.. Så tråkigt att vi har plugg ända fram till sista dagarna man vill utnyttja sista tiden i Paris och med värdfamiljen. Igår var jag i alla fall ute med Madeleine. Vi gick till Pink Flamingo och köpte pizza och sedan satte vi oss vid kanalen. Konceptet är så gulligt, man får en rosa ballong istället för bordsnummer och sedan när pizzan är klar kommer en kille på en cykel och levererar pizzan. Om ni går dit rekommenderar jag hummuspizzan, den var förvånansvärt god!

Likes

Comments

,

Hej! Jag ska börja på svenska skolan i paris nästa år och undrar hur du tycker att lärarna är med betygen, är de strikta? snälla? Kan man komplettera i slutet av terminen om man inte fått A?

Hej Sofia! Vad kul, är så avis på dig haha. Jag skulle säga att de är rättvisa. I många ämnen, om inte alla kan du komplettera om du nu skulle ligga mellan två betyg. Alla lärare på skolan är väldigt hjälpsamma och kommer att hjälpa dig att nå det betyget du strävar efter redan från början. Hoppas du fick svar på din fråga, lycka till!

Likes

Comments

Idag gick det så mycket bättre på restaurangen! Nu vet jag hur allt går till, lärde mig till och med hur man använde kaffemaskinen som egentligen inte alls är svår att använda. Har börjat tycka det är riktigt mysigt att jobba där. Alltid kul när roliga klienter kommer in också. Vill inte att det ska ta slut! För när praktiken är över så är det in princip skolavslutning. Kan verkligen inte förstå hur det kunde gå så fort.

Likes

Comments