Musik.

Steg upp tidigt idag och gjorde lite ärenden på morgonen för att därefter hämta ut 2 utav mina 3 vinylskivor som jag beställt! Den tredje är från Storbritannien så det lär ta ett par dagar till. Men i alla fall, hämtade ut dessa två.

"Exile on main st." och "Their satanic majesties request" .

"Their satanic" är ett ganska spårat album, inte det kändaste dem producerat. Dem brukar inte spela låtarna på det albumet på liveframträdanden.

"Exile on main st."däremot är en av deras kändaste . Anledningen till namnet är att The Rolling Stones ville undkomma skattetrycket i Storbritannien och flyttade istället till ett hus i Frankrike där de spelade in hela skivan.

Är på dubbel LP. FInt att ena vinylskivan ligger i en rosa och den andra i en svart.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Musik.

Som jag har skrivit om tidigare här på bloggen så älskar jag vinylmusik. Då ljudet känns mer äkta och genuint. Jag tror knappt jag har köpt några skivor i år, kanske några i januari. Men sen på grund av exempelvis Barcelona så har inte det varit en prioritet precis. Men idag så köpte jag mig två nya skivor. AC/DC "Let there be rock" och Dire Straits "Brothers in arms". Ska även klicka hem några Rolling Stones skivor från Ginza idag. Tänkte sen göra ett inlägg kring skivorna.

En annan bra sak med lördagar är det att jag slipper plugga. Min enda lediga dag i veckan, vilket innebär att man kan ägna sig åt egentligen vilket onödigt skit som helst. Fick inspiration utav min kompis att skriva ner alla album jag har lyssnat på i år. Då är det inte bara vinylskivor utan rent allmänt. Än så länge är det 40 album på den listan som jag lyssnat på. Kanske har glömt bort något album men i det stora hela så skulle jag säga att den är korrekt. Att ha en vinylspelare får en verkligen att bli mer van kring att lyssna på hela album istället för bara singlar lite hit och dit som det oftast blir på Spotify. Utan nu lägger jag till hela album också. Här är min lista och för att kvala in på den så är det prick alla låtar jag lyssnat på. Annars hade den kunnat vara lite längre. Men skulle ändå säga att den är lång.

Ifall ni är trött på er egen musik så finns det en salig och bra blandning i denna lista!

[V] Let there be rock - AC/DC
[V] Some girls - The Rolling Stones
[V] December's children - The Rolling Stones
[V] Tatoo you - The Rolling Stones
[V] Black and blue - The Rolling Stones
[V] Bridges to Babylon - The Rolling Stones
[V] Between the Buttons - The Rolling Stones
[V] Their Satanic Majesties Request - The Rolling Stones
[V] 12X5 - The Rolling Stones
[V] Goats Head Soup - The Rolling Stones
[V] Who's next - The Who
[V] Dire Straits - Dire Straits
[V] The Best of Stevie Wonder
[V] Back to black - Amy Winehouse
[V] The birth of a legend - Bob Marley and the Wailers
[V] Hotter than july - Stevie wonder
[V] Making movies - Dire Straits
[V] Communiqe - Dire Straits
[V] The essential Bob Dylan
[V] Still life - The Rolling Stones
[V] Rumours - Fleetwood Mac
[V] The very best of Daryl Hall & John Oates
[V] The Wall - Pink Floyd
[V] Dark side of the moon - Pink Floyd
[V] The Best of Johnny Cash
[V] Aftermath - The Rolling Stones
[V] The very best of the Rolling Stones the Brian Jones era
[V] Let it bleed - The Rolling Stones
[V] Wave - Patti Smith group
[V] True - Spandau Ballet
[V] Sticky Fingers - The Rolling Stones
[V] Exile on Main Street - The Rolling Stones
[V] Beggars Banquet - The Rolling Stones
[V] Out of our heads - The Rolling Stones
[V] Voodoo lounge - The Rolling Stones
[V] The Rolling Stones now!
[V] The Rolling Stones no.2
[V] It's only rock n' roll - The Rolling Stones
[V] The Rolling Stones - (debutalbum)

Likes

Comments

Kortare resor

Under vår andra dag tog vi en tågutflykt till gruvstaden Wielicka. Där gick vi ner som mest 137 meter om jag minns rätt? Den här saltgruvan har funnits sedan 1400-talet och vi var där nere med vår guide i över 2,5 timmar. Folk till och med gifter sig där nere... Tyvärr tog jag inga bilder därifrån då det kostade. Lika bra att njuta utav det i stället. Vill jag sedan kika på bilderna så finns Google. var en upplevelse minst sagt. Att besöka en saltgruva låter ju inte så jäkla roligt.. Men jisses vad spännande det var.


Minns inte hur långt bort Wielicka var. Men jag köpte alltså tre tågbiljetter för 20 sek. Vi åkte nog tåg i säkert 30-40 minuter. Åk till Polen ifall ni vill bort från Sverige ett tag men har inte särskilt stor budget. Polen ligger väl mer i centraleuropa än östra delen. den delen utav Europa är så sjukt underskattad. Vackert, mycket kultur och billigt.


Vi gick på en restaurang där menyn bara stod på polska. Trodde jag beställde en pizza men fick det här. Var gott i alla fall och vet inte exakt vad jag åt.

Slottet

Jättegoda alkoholfria drinkar.

Kvällen närmade sig i Krakow och jag kunde äntligen ta på mig något på armarna. För oftast var det för varmt för det.

I princip bara gamla byggnader överallt.

Har ni inget bättre för er så tycker jag verkligen ni ska ta er en liten tripp till Krakow. Ni kommer garanterat inte ångra er. Staden har verkligen allting.

Likes

Comments

Kortare resor

Jag var i Krakow för en vecka sedan med två vänner. Riktigt bra och billigt samt otroligt vacker stad. Krakow är känd för sina vackra gamla byggnader. Vilket man förstår snabbt direkt då man kommer in i staden från flygplatsen. Krakow rent allmänt utgörs av små pittoreska caféer i mysiga gränder. Samt gångavstånd över hela staden.


Uteställen verkligen överallt och bra restauranger till sjukt billiga priser. Exempelvis gick vi på en lyxrestaurang från 1400-talet med målningar på väggarna och det blev cirka 100 kr. Det var ändå den dyraste kvällen. Annars om man väljer enklare så åt vi lätt för 30-60 kr.

Det enda jag kan komma på är negativt är att vin är ganska dyrt där. Men Polen ligger ju mer åt östeuropa så det är egentligen inget konstigt att öl och spritkonsumtionen är större där än vad vin är.

Temperaturen hela veckan låg på mellan 28-33 grader. Tur så är Krakow bra rustad med lite parker titt som tätt för att få lite skugga.

Polen är ett katolskt land. Låg kyrkor lite här och var i staden.

Självklart åt jag deras nationalrätt som är surkålssoppa. Man äter först soppan för att därefter äta brödet. Är dock en väldigt mättande soppa så orkade knappt brödet. Drack en polsk cider till. Men som sagt märker man att maten är gjord som så att man helst ska dricka öl eller vodka till.

Detta är gamla stan. Den avlånga byggnaden med valv är Europas äldsta inomhusmarknad.

De flesta tar en weekend till Krakow men vi är väl inte som alla andra då och tog en vecka istället, vilket var bra så att man slapp stressa och verkligen njuta utav staden. Plus att Emma blev sjuk i två dagar så missade hon på så vis inte särskilt mycket, som vi då sedan kunde ta igen.

En dag tillbringades i Auschwitz, vilket känns ganska obligatoriskt att besöka. Egentligen hade jag kunnat skriva milslånga inlägg om bara Auschwitz men jag känner på något vis att jag inte ska göra det. Tycker att folk verkligen ska dit. För det är minst sagt en unik och upplevelse som inte lämnar en oberörd.

Kommer snart ett till inlägg om Krakow!

Likes

Comments

Feminism., Skrivande och texter, Tankar.

En sak som jag under de senaste månaderna har blivit riktigt trött på, så är det instagram. Exakt hur mitt lilla hat har uppstått är oklart. Men det har som smugit sig fram. Ja, jag skulle påstå att det i princip är närmare hat än ett likgiltigt ogillande för tillfället.

Men trots det så konsumerar jag instagram dagligen precis som de flesta. Eftersom det trots allt är roligt. Det är väl det som blir lite paradoxalt. Jag är beroende utav att kolla instagram och kan lätt fastna där samtidigt som jag vill radera appen och aldrig mer återvända dit. Jag började för en tid sedan tänka efter om Instagram verkligen gav mig något? Gjorde det mig glad eller peppad på livet? Nej. Gjorde det snarare mig pressad och fick mig på negativa tankar? Svar ja.

Det är inga konkreta tankar jag pratar om, utan snarare sådant som smyger sig inpå. Vilket inte är så konstigt. Instagram skulle jag säga är ett av de mer ytliga sociala medierna som finns idag. Som även är ”logiskt ytlig” då allt handlar om utsidan. Texterna till bilderna är i princip obefintliga då bilderna såklart ska dominera. Det finns forskning som visar att när vi t.ex. lägger upp en selfie så tänker vi att bilden har en djup mening. Samtidigt som följare tänker att det är ännu en till i mängden av selfies som läggs ut idag.

Jag har funderat mycket på detta kring vilka jag följer och vad jag vill stödja där och inte. Jag följer inga konton som har med vikthets och/eller ätstörningsrelaterad propaganda att göra dvs. folk som säger att de bara är "hälosamma"". Jag tänker också på att ha en spridning kring vilka typer av konton som kommer på mitt flöde. Att det ska handla om sådant som ger mig mening, glädje och visar olika kroppar samt former. Att se en typ av variation än samma normativa kroppar som ständigt reproduceras på Instagram kring hur man ska se ut. För det är exakt det instagram är eller blivit idag. En form av vad som är godkänt att visa och inte. Detta vet nog alla om. Just därför det anses så jäkla provocerande när en person med ex. övervikt lägger ut en bild halvnaken. ”Fy fan för den personen” och får en massa hatiska kommentarer. Medans en smal person blir hyllad över att den vågar. Att personen ser så stark och hälsosam ut. När den personen i själva verket kanske har världens sämsta hälsa. Men den råkar vara smal.

All den skiten kring hur folk beter sig mot varandra på instagram. Hur något hyllas medans andra får dödshot av till synes vanliga människor. Hur hemska kan vi egentligen vara mot folk som inte har gjort ett skit emot oss? Sedan när jag träffar på folk i verkligheten så har jag svårt att tänka mig att någon utav dessa skulle skriva något sånt. Men om man kollar rent statistiskt så borde ju egentligen ett antal personer man träffat på genom livet bete sig riktigt dumt kring människors utseende på instagram. Människan är ytlig och kan vara riktigt brutal helt enkelt.

Ingenting går längre ihop i mitt huvud. Därför undrar jag om instagram ens någonsin har gjort något gott. Klart många känner modet att äntligen visa sin kropp eller vad som helst där. För den enskilda är det en stor milstolpe och inget jag tvivlar på eller vill förändra.

Men för samhället i övrigt undrar jag., hur många lägger inte upp en arrangerad bild som de har tänkt på typ halva dagen, tar samma motiv eller kroppsbilder från olika vinklar och våndas. Sitter sedan och redigerar den med ”ångest” att välja rätt filter. Och sedan då trodde man att det kanske är klart. Nej, då ska ju bilden ut och ""ojoj tänk om jag inte får tillräckligt med likes??".

Alltså ursäkta, kan man ha mer i-landsproblem? Och för att inte tala om att man kan köpa följare...Är väl främst icke-privatpersoner som gör det har jag förstått. Förhoppningsvis. Annars är det ju tragiskt.

Nej, men det jag vill komma fram till är att folk vill visa sitt drömliv, vilket inte är fel. Man vill visa upp sig själv. Det vill alla. Alla vill ha bekräftelse på något sätt. Men det som har hänt är ju det att folk på riktigt och även jag ibland tror att allt man ser verkligen är sanning. Folk skapar sig onödigt massa problem som sätter sig i hjärnan.

Som fotograf eller har ett fotointresse är det ju ett bra ställe att vara på (fast sen instagram kom så har ju tydligen alla ett fotointresse). Bilder i sig kan ju såklart ha en djupare mening. Men majoriteten av det som visas på instagram är ju inget man egentligen behöver kolla på. Samtidigt kan jag inte heller säga att det är en media för att ”slappna av” dvs. att man går in dit och scrollar lite harmoniskt. Nej, man blir ju bara mer stressad så fort man är därinne.

Jag hänger inte ut någon speciell här inte. Däremot tycker jag alla har ett ansvar vad man vill förmedla och själv ta en tankeställare kring hur man vill bli uppfattad. Var snälla inte den som skriver elaka saker. Sedan om man lägger ut bilder som kan bidra till en kroppsfixering hos både sig själv och andra och man vill detta. Upp till dig.. Inte mig det personligen drabbar. Men lite känsla för sina medmänniskor kan man ju försöka med. Använda hjärnan liksom.

Generellt sett är det ju samma skitsnack om kvinnor där också. Kvinnor som exempelvis gottar sig i hur misslyckade andras kvinnors ögonbryn är, vilket verkar vara så jäkla intressant eller hur mycket någon tränar samt lägger bara ut bilder för att få visa hur snygg man är. På så vis är det ju heller inte konstigt att folk blir nervösa när de ska lägga upp en bild. Men att det är ett i-landsproblem just det där med att räkna likes, det håller jag fast vid.

Jag har insett att patriarkatet blir starkare även genom instagram. Kvinnor som vänder sig emot varandra när vi egentligen inte behöver kommentera allting sinsemellan utan istället stötta varandra. Som Lady Dahmer och Cissi Wallin säger i ”penntricket” så behöver du ju verkligen inte tycka om alla kvinnor. Men att i situationer som när en kvinna blir uthängd pga hennes bild på sin kropp. Att systraskapet ändå finns där någonstans. Annars kommer ju bara instagram bli värre. Jag har aldrig någonsin kommenterat negativt om någon, men däremot så har jag kommenterat med mina vänner sinsemellan. Vilket egentligen alltid gett mig en dålig känsla i magen. Men inte slutat med förrän på sistone.

Men som det jag gör och gjort det senaste året i alla fall är att försöka leta mig till konton som jag mår bra utav. Som står för bra saker, sådant som åtminstone för min del är värd att kolla på. Om jag ändå ska vara där. Annars är ju bloggar så mycket bättre i min mening. Säger mer om en människa än en bild. Synd dock att bloggkulturen dog ut lite grann i samband med instagram.

Kanske låter som en sur gammal tant i det här inlägget. Men då får jag göra det. Jag är bara så svinigt trött på instagram.

Där ens värde ligger i något så meningslöst som lite bilder.

Likes

Comments

Senast jag skrev var just innan midsommar. Mycket och samtidigt lite har hänt sedan dess. Om vi tar midsommar en snabbis tillbringade jag kvällen och natten hos min vän Emma i hennes stuga med en riktigt klassisk midsommar bestående av trerätters, snapsvisor och lekar såsom att hoppa säck och springa med ett ägg på en sked i munnen. Samt klassikern kubb såklart.

Elisabeth hade gjort ett eget sånghäfte på både svenska och ett översatt på engelska så att även hennes brittiska karl också ska kunna förstå lite!

Efter midsommar har jag som vanligt pluggat och även fått ett personligt studieupplägg, vilket känns lugnande för min del. Då jag har stressat en aning kring att lägga upp mina studier på bästa sätt. Ibland behöver man helt enkelt någon annan som kan ge en lite vägledning för att ta sig dit man vill!

Lite småsaker har ju som kommit och gått. Stadsfesten har ju varit i stan, första gången på ett antal år som jag inte väljer att gå på kvällen. Men hade sjukt roliga förfester i alla fall.

Drar som jag nämnde i ett tidigare inlägg till Krakow om prick två veckor. Sedan bokade jag och Emma en resa till Bulgarien i augusti. En vecka av sol och avslappning. Kommer bli riktigt härligt tror jag.

Men det som får mig att ta mig igenom allt plugg genom dagarna är ändå "The rolling stones".. Vad jag längtar tills att få se dem live. Kommer bli så sjukt jäkla mäktigt. Läser och lyssnar på dem hela tiden så fort jag får tillfälle. Om jag fortsätter så här lär jag kunna allting om både dem och deras musik inom kort (i brist på rubrik-inspiration så lär jag döpa mina inlägg till deras låtar ifall jag inte kommer på något annat). Kanske dags att komma tillbaka till verkligheten och skaffa mig ett jobb... Eller nja. Satan vad jag mår gott just nu.

Hoppas ni som läser också gör detsamma!

Likes

Comments

Kortare resor

Oj så långsam jag är på att publicera mitt tredje och sista inlägg om London. Men jag måste få det gjort så enjoy!

Nu är vi inne på lördagen och under dagen blev det dels att ta tåget till Brigton. Mysig liten stad, eller liten i den bemärkelsen om man jämför med London. Vi besökte den välkända piren och tittade på vattnet.

Vi strosade runt på deras mysiga gator för att sen bege oss till ett palats. Vi satt oss på baksidan av palatset i gräset och pratade om vinylspelare minns jag. Då sa jag att nästa gång jag besöker London så ska Linnea ha en vinylspelare som vi då kan lyssna på!

Efter en dag här begav vi oss tillbaka till London igen för att göra oss klara inför kvällen. Var på en trevlig förfest hos Linneas klasskamrat. Sedan gick vi ut på puben. Sedan vid tre tiden på natten var det dags att ta tunnelbanan hem. Virrade dock bort mig på lite mindre vägar. En aning obehagligt. Enligt google maps skulle det ta 17 minuter. Tog cirka 40..Kom åtminstone hem hel och ren.

Min allra sista dag på min resa tillbringades bland annat på det berömda "Harrods" där jag kände på klänningar för 50k. Med andra ord ögonshoppade jag endast där. Blev att dricka lite cider i parken. Sedan blev det Notting Hill där de har otroligt många fina retrobutiker och sedan gick vi längs marknadsstånden där filmen "Notting Hill" spelades in.

Vi fikade lite och sedan gick vi på en "Jack the ripper" runda. Något jag velat göra länge. Fick en bra historisk överblick över östra London. Plus att vi besökte ställena han mördade på och lite andra platser som har med den tiden att göra. Sjukt intressant i alla fall och guiden som höll i den var nog den bästa guiden jag varit med om. Vilken inlevelse den kvinnan hade och ska snart släppa en bok om hennes senaste forskning kring "Jack the ripper".

Efter detta var vi utsvultna och åt en pizza. Sedan var det bara för mig att åka hem till hostlet och packa inför att bege mig hem till Sverige igen. Vilket jag då gjorde på måndagen. Med detta var resan på tre månader slut. Resten är historia.

Over and out

Likes

Comments

Barcelona 2017

Ja.. vad hände egentligen där, hur tog jag mig dit...

Ojoj vilket klickbete rubriken är!

Nej, men jag har ju faktiskt inte skrivit vad jag kan minnas om varför jag flyttade till hipsterns, knarkarnas och lallarnas paradis på jorden. Barcelona. Kärt barn har många namn.

Historien bakom är väl inte den mest intressanta egentligen. Jag tjej på 19 år som kände mig fången i Skellefteå, visste inte vad jag ville göra i mitt liv och kom på "varför inte flytta utomlands?". Men det var en otroligt lös tanke vääldigt länge. Sedan en mörk december eftermiddag på jobbet fick jag syn på en annons på Facebook om att jobba på ett callcenter i Barcelona.

Tänkte inte så mycket, utan insåg att om man ska flytta utomlands för första gången själv och vill som bara testa på det så är Barcelona en otroligt enkel stad. Lätt att jobba med något jag dels tidigare gjorde på ett svenskt företag. Lätt att få bostad. Alltså extremt lätt skulle jag påstå. Hade typ fem erbjudanden om att få komma på visning inom bara någon dag.

Sedan efter tre dagar av lite letande på kvällen efter jobbet så fick jag ett rum. Att flytta dit är jag stolt över att ha vågat göra, efter det kan jag typ flytta vart som helst i världen känns det som.( Förutom typ Nordkorea, Aleppo och Raqqa haha).

Jag vill uppmuntra folk att flytta utomlands ett tag och testa på det. Det är mer odramatiskt än man tror. Det känns som världens grej innan. För min del hade jag sömnsvårigheter i cirka tre veckor. Vaknade flera gånger i veckan och kallsvettades av mardrömmar. Ett tag var jag så rädd att jag på riktigt trodde jag skulle dö där. Trodde verkligen så hårt på mina tankar. Men trots det hade jag världens driv i mig att jag måste klara av detta. Jag bara måste.

Natten innan jag skulle iväg. Fyfan glömmer aldrig den natten. Hela kvällen satt jag typ och skakade i soffan framför något på tv jag helst ville ignorera. Försökte slappna av men sedan sov jag inte mer än tre timmar den natten. Vaknade innan väckarklockan och mådde dåligt. Kunde nästan inte äta frukost och höll på att gråta.

Så nej där och då såg jag inte alls fram emot det. Men trots detta visste jag att jag inte skulle ta flyget hem en vecka senare. Utan jag skulle ge detta en ärlig chans. På flygplanet mådde jag fortfarande dåligt.

Men när jag åkte taxi till mitt Hostel och såg vilket vacker stad det var och att få känna värmen, så där och då kände jag att mitt beslut var rätt.

Det är en viktig sak att vara medveten om, att innan känns det som de största du gör i ditt liv. Men så fort du kliver ut i staden så tänker du på riktigt. "Men oj var det så här enkelt".

Fast jag ska inte förenkla allting heller. Men man blir mer realistisk och logisk när du väl är där. Avdramatiserar allting. Däremot, var det en blandning av känslor dygnet runt de första tre veckorna. Efter tre veckor hade jag det ganska bra stabilt. Men en får helt enkelt låta tiden gå sin gilla gång.

Rekommenderar inte heller att göra som mig, att vara ny på ett jobb och leva på hostel och samtidigt hålla på att flytta. Då levde jag inte drömlivet precis. Men trots en halvhård Hostel-säng så sov jag som en prinsessa just på grund av hur jäkla slut jag var. En till grej att vara på beredd på. Var beredd på att känna dig utmattad, förstörd, hungrig, förvirrad och ensam. Men tar man bara sig igenom det så går det finemang. Handlar egentligen bara om tid och tålamod och att våga göra förändringar samt att vara driven som människa.

Nu skriver jag utifrån hur det är att flytta ensam. Vet såklart inte hur det är att flytta med vänner. Men att flytta ensam skulle jag ändå gissa på är tio gånger hårdare än att flytta med en kompis. Just på grund av det tunga ansvaret, ingen att prata spontant med och vädra tankar kring hur man ska lägga upp saker och en blir helt enkelt mer utsatt. Särskilt i en storstad som då Barcelona.

Sedan blir det bättre och man kan njuta. Men ärligt var jag ett nervvrak på tok för länge. Men jag får se det som lärodomar inför nästa gång jag flyttar utomlands.

Aja, nu är jag i alla fall hemma och har nog inte levt ett så här stabilt liv sedan gissningsvis 2012. Känns skönt. Men till hösten ska jag jobba som en idiot och sedan resa igen. Sedan repeat på det i några omgångar och sedan får nog universitet ta mig i ett par år.


Bild på när jag kom till hostlet. Ja, jag tog eget rum. Kände att jag inte pallade att bo med folk då jag inte visste hur länge jag skulle bo där. Resväskan som ligger där plus en träningsbag var allt jag hade med mig. Hemma är jag långt ifrån en minimalist vad gäller hur mycket kläder jag äger. Det kan mamma allt bekräfta. Men så fort jag reser tycker jag inte om att ta med mycket alls. Så klarar jag av att leva på detta, ja då klarar nog de flesta av det. Packade förövrigt väldig fel också. Packade ner alla skjortor jag ägde, men alla var skrynkliga och bor man på ett vandrarhem så är ju nte det första man gör är att stryka. Hade typ samma kläder på mig i två veckor..aj.

Utsikten från taxin och i den stunden jag tog bilden var stunden jag blev glad igen och insåg att jag ej skulle lämna. Minns mina tankar såväl.. Helt sjukt egentligen,

Likes

Comments

Vardagsliv.

Enligt mig själv ser jag det som att jag har sommarlov men sysselsatt, dvs. pluggar matte men även lite mindre seriös franska på appen Duolingo. När solen skiner på dagarna, ja då är det svårare att hitta motivationen. Men jag gör det ändå. Inget fuskande här inte. Speciellt nu då jag har valt att inte jobba så känner jag en ännu större press inombords på att faktiskt åstadkomma det här och skriva ett högt resultat på högskoleprovet.

Men idag så behöver jag faktiskt inte plugga då det är lördag. Men självklart då så ska det spöregna och åska..Får se om jag ändå pluggar eller så skiter jag i det och har en mysdag istället.. Just nu sitter jag och lyssnar på Pink Floyds album "Dark side of the moon" på vinyl. Väldigt spårat album enligt mig men skönt att lyssna på ex. nu då man skriver.

Annars i veckan har jag faktiskt börjat träna, hängt på Kyrkholmen och ätit jättegod sallad med vänner. Druckit vin, pluggat, sett på franska filmer och solat samt börjat lyssna på den enligt mig bästa podden i mitt liv. "Penntricket" med Ladydahmer och Cissi Wallin. Fullständigt klockrena analyser om samhället idag och feministiska frågor samt dilemman. Om ni bara ska lyssna på ett avsnitt så är det "porr, horor och feminister". Fy vad arg man blir på hur samhället ser på kvinnor. Egentligen inget nytt men dem tar upp det så himla bra och trots att jag delar samma åsikter som dem i dem frågorna så får jag jättemånga insikter.


Som ni ser trevligt sällskap och lite drinkar samt mat. Är väl ändå så en bra svensk sommar ska va i mitt lilla liv.

Likes

Comments

Kortare resor

Här kommer mitt andra inlägg om London där jag börjar precis där jag slutade i del 1!

Linnea var i skolan och jag unnade mig själv en sovmorgon. Mina fötter var väldigt trötta. Men vid det här laget hade jag lärt mig tuben väldigt bra på egen hand och kunde byta mellan linjer osv så jag tog den in till området där Madame Tussauds ligger där jag mötte upp Linnea. Först lite lunch på donken och därefter spana på lite kändisar inne på Madame Tussauds då.


Tror nog av alla som finns på Madame Tussauds så är nog Morgan Freeman och Barack Obama favoriterna!

Då vi var klara där så gick vi vidare på Naturhistoriska museet! Enda anledningen till varför jag ville dit var för att kika på dinosaurieskelett!

På kvällen drog Linnea med mig till ett mysigt pubområde där inte så många turister är. Drack några cider för att därefter gå ut på en nattklubb. När vi stod i kön sa Linnea att jag måste ha med mig något ID eller pass att visa upp. Hade inte ens tänkt den tanken att det behövdes. Tror Barcelona förstörde mig lite på den fronten. Var helt hundra i mitt huvud att det "är väl bara att gå in". Men icket, tur jag av en slump hade med mig mitt ID innan jag tog körkortet. En vit plastbricka i princip. Vakten såg ut att tro att den var fejk.

Att gå ut på nattklubb i London var kul. Men förstår ändå varför London är känd för sina pubar. Alla jäkla säkerhetskontroller får ju en att tveka om man verkligen vill in.

Kommer minst ett tredje inlägg om London inser jag nu. Dock börjar mina minnen om Londonresan att flyta ihop. Men försöker göra det så rätt som möjligt. Ja för er del spelar det ju som ingen roll. Ni vet ju inte!


Likes

Comments