Som många av er redan vet så är jag hemma i Sverige! Jag valde att avbryta mitt au pair år och åka hem. Varför? Det var helt enkelt inte rätt för mig- att ta hand om någon annans barn, i ett annat land, i ett helt år. Att ständigt sakna alla här hemma och inte uppskatta allt därborta gjorde att jag mådde dåligt varje dag. Varje kväll grät jag mig själv till sömns och tillslut fick jag fråga mig själv vad som var viktigast- att JAG mår BRA eller att stanna kvar i USA bara för att detta är något som jag tagit mig an en gång i tiden.. Rädd över vad andra ska tycka och tänka om jag åker hem. Och jag valde faktiskt mig själv. Och jag sket i vad andra skulle tycka och tänka. Och det är jag så stolt över. Jag har en vana av att prioritera andra och deras behov framför mig själv och därför är jag så stolt över att jag stod upp för mig själv. Att jag sa ifrån när värdfamiljen insisterade på att jag skulle stanna i sex veckor till. Att jag totalt insåg att jag skiter i om andra ser mig som ett misslyckande. Jag har bara ett liv och de livet tänker jag inte slösa bort med att tänka på vad andra tycker och tänker om mina beslut. Jag försökte. Jag åkte helt själv till USA, utan vänner och familj, utan någon som helst aning om vad jag gett mig in på, utan någon aning om hur jag skulle spendera mina dagar och utan någon som jag kunde luta mig mot.

Jag åkte helt själv. Jag stod på mina egna ben. Även fast jag inte klarade mitt au pair år är jag ändå stolt över mig själv. Jag har växt. Jag lyssnade på mig själv. Och jag kom underfund med att mitt eget välmående är VIKTIGAST. Jag kan inte ta hand om eller hjälp andra om jag själv inte mår bra. Det kanske låter egoistiskt att jag säger att mitt egna välmående är viktigast men då får det göra det, för jag har insett att jag inte vill göra saker som inte gör mig lycklig. Jag har ett liv och jag tänker inte slösa bort det på saker som jag själv inte tycker är kul. Så ja, jag är hemma, jag avbröt mitt år och jag kunde inte vara mer stolt över mig själv. JAG STOD UPP FÖR MIG SJÄLV och jag vågade säga ifrån. För första gången gjorde jag det som var bäst för mig.

​Den här bilden får knyta ihop säcken för det här äventyret. Vissa stunder har varit bra och vissa stunder har varit dåliga. Jag har fått sett och uppleva så mycket nytt på den lilla tiden jag var där. Den här bilden togs dagen innan jag hikade en 14er och samma dag som vi sov mitt bland bergen med sällskap av björnarna. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Oj oj oj vad mina känslor går upp och ner hela tiden. Det är helt sjukt. Igår kändes allting jätte jobbigt och jag ville i princip bara åka hem. Idag mår jag däremot jätte bra, är positiv och känner att det här klarar jag. Det är helt sjukt hur snabbt mitt humör och mina känslor svänger!

Det jag känner är jobbigast just nu är att jag i princip inte känner någon annan än familjen här. Jag har inte hunnit träffa några andra Au Pairer eller ens lämnat huset på egen hand (förutom löprundan jag tog tidigare idag). Anledningen till att jag inte har lämnat huset så mycket beror på att jag inte har kört någonting själv än. Jag tror värdföräldrarna vill åka med första gången jag kör och det är svårt att få det att passa. Jag ska dock höra med värdpappan imorgon och fråga om han kan köra en sväng med mig så att jag faktiskt kan åka omkring själv och lämna huset ibland. För jag tror jag behöver det. Jag tror jag behöver komma ut och träffa andra människor också. Eller bara vara för mig själv i en annan miljö.

Idag har som sagt varit en bra dag. Jag började jobba klockan 8 imorse. Jag jobbade sedan till 12.00 och efter det hade jag ungefär tre timmar ledig tid. Jag passade då på att gå ut att springa, prata med pappa och skypa med Jonathan. Jo, förresten en liten notis, det känns som att jag bor i en djungeln. I förrgår fick jag nämligen reda på att det finns pumor här (det är inte speciellt vanligt och familjen har aldrig sett någon, men ändå). Idag när jag var ute och sprang höll jag i princip på att skita ner mig då det hoppade ut två rådjur precis bakom mig och jag trodde det var pumor. Sån fegis är jag. Haha!

Efter att jag hade haft min lediga tid började jag jobba vid 15.30 till 21.30. Värdmamman jobbar natt så då behövs det lite hjälp på kvällarna. Hon började alltså jobba klockan 15.00 idag och slutar inte förrän 07.00 imorgon bitti. Helt sjukt.

På eftermiddagen fick Bug och H för sig att de skulle leka med deras påskgrejer. Så idag har de gömt påskägg i trädgården samt lekt med deras påskharar!

Det här var alltså utsikten från köket tidigare ikväll. Så mycket finare i verkligheten dock!

Likes

Comments

Idag är det söndag vilket betyder att den första veckan snart är över här i staterna! Dagarna har gått upp och ner och vissa har varit så mycket bättre än andra. Jag trodde inte att jag skulle längta hem så mycket som jag har gjort de senaste dagarna men nu börjar det kännas bättre! Sen tror jag att när man får in rutiner så kommer det bli ännu bättre! Familjen är ju trots allt underbar och staden/byn jag bor i är så mysig. Föredrar den framför New York varje dag i veckan. Ser även fram emot att få se downtown Denver. Det här är alltså utsikten som jag har från mitt rum. Helt sjukt!

Husen på bilden är från Golden, det är den närmaste "staden", vet inte riktigt om den kvalificerar sig för att vara en stad dock.

Den här dagen har iaf börjat på bästa möjliga sätt. Jag ställde klockan på 06.00 för att kunna gå upp och skypa med min underbara pojkvän. Dock vaknade jag redan vid 05.00 så passade på att ringa redan då. Att man måste ställa klockan för att kunna ringa och prata med någon är helt sjukt! Innan jag åkte från Sverige tänkte jag inte riktigt på att tidsskillnaden skulle spela någon roll men usch vad jag hatar att det skiljer så mycket. Om jag slutar jobba vid 17.00 är klockan redan 01.00 i Sverige och alla ligger och sover! Så jobbigt. Man måste verkligen planera så det passar båda!

Nu ska jag alldeles strax gå upp och göra mig iordning då familjen nyss klev innanför dörren. De har campat på baksidan med några kompisar som kom över igår. Haha mamman frågade igår om jag kunde ta hand om barnen mellan 12.00 och 14.00 då de skulle behöva lite sömn. Hon menade att det i princip inte går att sova när man campar med barn. De ska sedan iväg till några kompisar vid 16.00 så vi får se om de tänker att jag ska följa med eller om jag får lite egentid.

Likes

Comments

Så igår landade planet i Denver. Allting gick väldigt bra men jag börjar bli ganska trött på att flyga just nu. Planet landade 16.50 och var en halvtimme tidigt. Värdfamiljen skulle möta upp mig på flygplatsen så de fick lite panik varje gång det stod att planet var tidigt då de satt fast i en bilkö. De hann dock dit före mig och kunde möta upp mig. När jag kom upp från en rulltrappa så stod de där med två ballonger, en blå och en rosa. De hade även två stycken skyltar som det stod Madeleine på, så söta. Jag var väldigt nervös innan jag träffade dem men när jag fick två bamsekramar av världens sötaste barn la sig nervositeten. Efter det åkte vi HEM? (känns så konstigt att kalla ett ställe i USA för hem). Iaf efter det åt vi middag tillsammans, köttfärsås och spagetti. Därefter begav jag mig ner till mitt rum där jag somnade på direkten.

Idag har det varit full rulle hela dagen. Den började klockan 9 då Bug skulle till summer camp. Hela familjen skjutsade henne dit. Efter det åkte vi till en stor matbutik som innehöll så mycket mer än bara mat, så stort och så annorlunda från matbutikerna i Sverige. Efter att vi hade handlat köpte vi lunch och tog med det till en park mitt i golden, som för övrig är en supermysig "stad". Då det var sista dagen på summer camp hade Bug en art show som började 12.30. När vi skulle ta oss tid var vi tvungna att ta tre olika vägar på grund av vägarbete och köer så nu är jag verkligen helt lost när det kommer till att hitta. När vi väl var där kollade vi på alla fina saker hon gjort. Dagen fortsatte sedan med lek tills deras två kusiner kom och hälsade på. Vi åkte till en utomhus pool som är till för alla i området och utsikten var återigen breathtaking. Efter det åkte vi hem och lagade hemmagjord pizza, som för övrigt var den godaste hemmagjorda pizzan jag ätit. Just nu har barnen och kusinerna film mys och jag sitter här och försöker komma ihåg allt vi har gjort idag. Nu tror jag dock att jag har fått med allting så nu är det sovdags. 

Likes

Comments

Idag är det onsdag vilket innebär att det är sista dagen på training school imorgon. Helt ärligt så ska det bli så skönt att få komma här ifrån och träffa familjen. Imorgon börjar det riktiga äventyret. Imorgon får jag träffa min värdfamilj, familjen jag kommer bo hos i ett år. Training school var bara ett stopp på vägen.

Dagen idag har varit så lång och så jobbig. Den började kl 8 med hjärt- och lungräddning samt första hjälpen. Efter lunch gick vi igenom disciplin och hur man uppför sig (barnen alltså) samt lite praktisk information angående flygresan imorgon. Dagen avrundades 17.00 och jag kan ju meddela att alla var halvdöda då. Att sitta och lyssna när någon pratar i x antal timmar är jobbigt bara det. Plussa då på att jetlaggen är som värst två dagar efter flygresan. Haha, alla var i princip som zombies. Efter vi slutat pratade jag med pappa, Jonathan och Sara. Som jag saknar och saknat min buddie poop <3

Imorgon kommer vi har lektioner från 8 till 11. Sen är det bara att göra sig redo för att flyga igen. Mitt flyg går 14.55 från newark. Jag landar sedan i Denver 17.20 där min värdfamilj kommer hämta upp mig. So excited! 

Likes

Comments

Nu kan jag äntligen säga att jag har varit i New York. Igår anordnade nämligen AuPairCare en guidad tur för oss Au Pairer att se självaste New York City. Att säga att staden är crowded är verkligen inte att överdriva. Bilar och människor all over the place. Så häftigt. Under den guidade turen fick vi se frihetsgudinnan, time square, central park, empire state building och en massa inspelningsplatser! Staden är verkligen the city that never sleeps. Dock skulle jag aldrig kunna tänka mig att vara någonting annat än en turist i den här staden. Lite to busy för mig.

Likes

Comments

Nu är jag här. Jag är i USA. Helt sjukt. Den här dagen har varit så lång och helt ärligt vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Känslorna har gått som en berg och dalbana och jag kan fortfarande inte fatta att jag ska bo i USA i ett helt år. Känns så overkligt men det kommer bli så kul.

Att säga hejdå till familj och vänner var så mycket jobbigare än jag trodde det skulle vara. Jag vet att de kommer finnas kvar där när jag kommer tillbaka men ändå. Att jag dessutom behövde säga hejdå till världens underbaraste pojkvän gjorde inte det hela bättre. Så mycket som jag har gråtit den här veckan tror jag aldrig att jag har gjort i hela mitt liv, haha.

Efter att jag sagt hejdå och gått igenom säkerhetskontrollen träffade jag upp tre andra tjejer som också ska vara au pairer. Jag är så glad att vi träffades innan och kunde ta hjälp av varandra, jag hade varit så lost annars. Jag blev även slumpvist utvald att gå igenom ytterligare en säkerhetskontroll när vi skulle gå på planet där jag var tvungen att ta av mina skor, öppna min väska och bli visiterad. Haha min vanliga tur, några erfarenheter rikare iaf.

Sen planet landade 11.50 am har jag hunnit gått på ett informationsmöte, besökt ett shoppingcenter och ätit middag. Jag har även hunnit skypa med denna kille <3

Imorgon börjar vi kl 8 am och har lektioner till 4 pm. Direkt efter vi slutat kommer vi åka till NYC för en guidad tour. Kommer bli så bra. Nu såhär 8.08 pm amerikansk tid är det dags för mig att krama kudden. Känns som jag har varit uppe två dygn i sträck!

Likes

Comments

Här kommer en riktigt bildbomb för igår var det bal på Stadshotellet. Det var så kul och alla var verkligen så fina! Gårdagen bjöd dessutom på strålande sol och underbara vänner.

Dagen var verkligen perfekt. Innan vi åkte till statshotellet, i limousine, så träffades hela klassen hemma hos Eric. När vi väl kom till stadshotellet och klev ur limousinen kände man sig som en riktigt kändis, haha. Det var så många som stod där med sina kameror och ville fotografera en. Det var en oförglömlig dag som man sent kommer glömma bort. 

Likes

Comments

Idag är det 99 dagar kvar tills jag åker till USA. Hur sjukt är inte det liksom? Jag är sååå taggad! Jag har börjat inse att det börjar närma sig nu för allt fler frågar om jag inte är nervös, och helt ärligt är jag inte det. Det har jag nog min värdfamilj att tacka för, som för övrigt är den bästa värdfamiljen ever!

Anyways, i torsdags var jag i Stockholm och besökte amerikanska ambassaden då jag hade min visum intervju inbokad då. Det gick hur bra som helst. Processen var dock det sjukaste jag har varit med om. Det hela började med att man fick stå i kö *utanför* ambassaden, en vakt vinkade sedan fram en när det var ens tur. Man skulle då visa upp sitt pass mot ett fönster som en vakt sedan tittade på. Man fick sedan ta av sig jackan och visa skosulorna, sedan blev man insläppt. När man väl kommit in gick man igenom en säkerhetskontroll liknande den på flygplatser. Sen gick man vidare till en annan byggnad där man fick ta en kölapp och lämna in de papper man hade med sig. Efter det var det bara att vänta på att de skulle ropa upp ens namn. När det väl var min tur att gå fram till luckan tog han mina fingeravtryck och frågade lite om familjen jag ska bo hos. Var de bor, om jag tagit hand om barn tidigare, hur många barn jag ska ta hand om osv. Sen sa han att mitt "visa has been approved". Yey, så skönt.

När jag kom hem från Stockholm visade det sig även att paketet som min värdfamilj skickat hade kommit. Lyckad dag måste jag säga. De hade iaf skickat tre böcker, en resebok, en bok med massvis med fina bilder av colorado och en anteckningsbok med bilder på barnen. Så gulligt av dem. De hade även skickat med en liten lapp där det stod välkommen till vår familj <3 Det värmde verkligen i hjärtat kan jag säga.

Likes

Comments

Nu när det är bestämt att jag åker till USA den 18 juli har jag börjat fundera på vad jag måste göra när jag är där. Saker jag vill se och uppleva. Jag har skrivit en lista som jag tänkte ta och dela med mig av.

1. Strosa runt i NYC och se staden från ovan.

2. Mysa i central park.
3. Se Gran Canyon.
4. Besöka San Francisco och Golden Gate bron.
5. Chicago är ett måste! Och the bean inkluderad.

6. Fira nyår i New York.
7. Se en NHL- match.
8. Se en baseball match.
9.
Gå på en amerikansk fotbollsmatch.
10. Besöka Miami, Florida.
11. Six flags.
12. Universal studios.
13. Åka skidor i en skidort.
14. Se Hollywood skylten.
15. Se niagara falls.
16. Åka skridskor i central park.
17. Venice beach
18. Santa Monica beach.

Likes

Comments

Blogkeen
Nouw