Header

Det här med att ha ett barn mer speciella behov. Jag kan bara sätta ord på mina känslor och vad jag tycker, så detta är ingenting man behöver ta åt sig av om man tycker annorlunda än mig/oss.

Det var jobbigt att få svar att Loui hade en hjärnskada. Trots att vi egentligen redan visste. Chocken kom ju, men den är mänsklig. Man vill ju skydda sitt barn från allt.

Däremot har vi hela tiden haft inställningen att ingenting ska få hindra honom. Han ska aldrig bli bortvald eller få stanna hemma för att han inte kan röra sig eller bete sig som andra barn i olika sammanhang. Det finns såklart barn som mår bättre av att stanna hemma, tex vid andningsproblem eller andra saker som kan göra besvär när man åker bort. Men jag kan bara utgå från Loui. Jag anser att alla föräldrar gör ju vad dom tror är bäst för sina barn, såklart.

Loui har alltid varit väldigt framåt och nyfiken, ibland lite för nyfiken och det blir istället jobbigt när han inte kan allt som andra barn kan. Men allt eftersom vi har lärt känna honom så har vi ju kunnat möta honom på vägen och hjälpa honom med det han behöver hjälp med. Det innefattar allt från att förstå honom till att hjälpa honom ta sig framåt när han vill det. Han har fått följa med oss på alla resor vi gjort, långa som korta, små som stora äventyr och testat på allt som han hade gjort om han inte haft sitt handikapp.

Vi tror inte han på något sätt skulle må bättre av att uteslutas. Att stanna hemma för att han eller vi tycker det blir jobbigt på något sätt. Han ska ju leva sitt liv lika länge och bra som vilken människa som helst så det är bara till att göra det bästa av situationen. Vi har aldrig tyckt det varit jobbigt på något sätt, dels för att vi lever här och nu, vi kan inte tänka på hur det skulle ha varit. För det blev inte så och det är inget vi kan ändra på!

Med den inställningen har vi kommit långt. Det är självklart att man känner ibland att det hade varit skönt om han kunnat springa ett varv runt huset en kväll när han är övertrött och behöver sova men istället får man göra det han kan för att göra av med sin energi. Även om det är jobbigt just då så vet ju han ingenting annat. Att lägga sig på golvet och rulla några varv är ju mer än väl för honom och att se lyckan i hans ögon när han kan röra sig själv räcker för att man ska kunna släppa den där känslan av att det känns jobbigt.

Jag älskar ju att skriva också. Tråkigt att tiden inte finns för att skriva mer men jag försöker ändå skriva ner saker när jag tänker på det så jag kan skriva om det senare, tex som nu. Nu är vi egentligen bara i väntans tider för att Loui's syskon ska komma om ett par veckor och det ska bli väldigt spännande.

Jag är alltid inloggad här på bloggen så är det något ni undrar över tveka aldrig att fråga!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det är så roligt att se viljan i Loui. Han är inne i en fas där han vill göra allting själv, krävande, men väldigt bra i längden då han lär sig massor av det.

Den sista tiden har jag fått många kommentarer om att det har hänt mycket i hans utveckling och vi får frågor om vi gör något speciellt eller om det bara kommer. Har även fått många frågor kring hans utveckling så jag tänkte skriva lite om det.

Så fort vi har möjlighet och tid så tränar vi med Loui. Det kan vara i fem minuter eller 2 timmar. Den tiden man tränar med honom behöver inte alltid vara rolig, han kan gnälla och man tänker att "nej, vad onödigt! Nu blir han sur! Vi kan lika gärna strunta i det". MEN! Det är just dessa små stunder som är så viktiga. Han älskar att använda sin kropp och tex rulla sig fram till ett mål. Men det är för att vi uppmuntrar honom till det! Det har funnits gånger då han verkligen hatat att ligga ner på rygg, mage eller på golvet över huvud taget för han inte har någon kontroll. Men tack vare att vi inte gett upp de gånger han blivit förbannad så har han tillslut börjat lösa situationen med att försöka flytta på sig och märker därmed att det inte är fy-skam att ligga på golvet.

Det är lätt att stirra sig blint i vad han inte kan. Men när vi istället ser hur långt han kommit på kort tid så kommer det ifatt. Han utvecklas! Han förstår! Han har viljan! Det är det som räknas. Han förstår vad som händer runtom honom och han vill klara av saker själv. Då spelar det ju ingen roll att han inte springer fram eller sitter upp själv och leker, även om det hade varit lättare för alla.

Jag tänkte först att jag skulle skriva en lista på vad han lärt sig den senaste tiden men jag kommer säkert glömma hälften. Jag skriver några saker som jag tycker är extra kul, det är mycket förståelse i vissa saker som att man tex ber honom göra något så gör han det.

styr ipaden helt själv.
- han går in i olika appar, lägger pussel, startar Spotify när man säger "ska vi lyssna på musik" osv.

rullar fram dit han vill.
- detta är det roligaste! När man förut la honom på golvet så låg han där tills han tröttnade. Nu ligger han inte still ens för en sekund. Han snurrar iväg direkt. Hittills rullar han bara automatiskt åt ett håll, men är på god väg åt andra hållet också.

Gör saker man ber honom om.
- detta är oxå en rolig sak som vi märkt den senaste tiden. Extra tydligt när vi var ute och åt häromdagen, så vill han alltid ta servetter och leka med. Nu har vi börjat säga "kan du hjälpa mamma och torka bordet" så torkar han bordet framför sig. Samma sak när vi säger "kan du torka pappas mun Loui", så tar han servetten mot pappas mun för att torka. Så kul med respons!

- när vi sitter vid bordet och äter så vill han äta mycket själv. Han äter dåligt i perioder så att han vill kladda själv kanske hjälper honom att komma vidare. Men det jag skulle nämna var att när han tex håller i pasta eller någon mat och man säger "får mamma smaka" så tar han maten till min mun. Nu tycker han även det är roligt att retas lite och ta den till hans mun (det var vår tanke från början) och märker då att vi tycker det är roligt så ibland äter han upp det själv.

- om han tex sitter på golvet eller är i något hjälpmedel och man ber honom att putta eller sparka bollen så gör han även det. Han älskar verkligen att leka med bollar!

ta sig fram i sina hjälpmedel!
- en stor förändring! I gåstolen går han nu "oavbrutet". Inte snabbt, och han tar pauser men han har viljan! Han älskar den!

- samma sak med krypvagnen. Han älskar den och pekar på den så fort han ser den. Han kan vara i den i evigheter så vi får oftast ta ur honom efter ett tag så det inte blir för jobbigt för honom.

Ja eller nej!
- när vi matar honom tex och frågar "vill du ha mer mat, ja eller nej" så viftar han med handen framför ansiktet om han inte vill ha mer. Nu den senaste tiden har han även börjat skaka på huvudet när han inte vill ha. Om han svarar Ja så gör han det genom att klappa lite med händerna.

säga DÄR!
- är hans favoritord. Kan vara det finaste ordet vi någonsin hört eftersom det kommer från honom. Han pekar och säger "där" när han vill ha något. Detta är nog det största som hänt i hans utveckling det senaste som har gjort det lättare för oss alla. Nu vet vi att han kan säga vad han vill ha och kommunicerar jättebra på förskolan.

Detta var några av sakerna som vi märkt den senaste tiden. Fråga som sagt gärna saker om ni undrar över något.

Kom även på en till sak! Om han tex äter glass på pinne så håller han den själv och äter tills han inte vill ha mer. Samma sak med tex en klubba.

Vi ger honom inte mycket socker utan det som blir, blir mest i träningssyfte. Sen eftersom han äter dåligt så får han inte i sig mycket.

Likes

Comments

Som jag saknar mina älskade bästa vänner i Gävle! Som man vill och kan dela allt med utan att behöva vara rädd för att någon ska tycka eller tänka något konstigt om det. Ni måste komma och hälsa på snart tjejer💕

Jag är iallafall glad över att Siri flyttar hit innan sommaren så vi kan hänga varje dag. Siri är Andreas storasyster och hon och hennes lille ska även få bebis i sommar. LÄNGTAR ❤️ Loui ska få sin första kusin. De är stort!

Helst av allt hade jag velat ha mina syskon hos mig varje dag också men tyvärr ser det inte ut så. Saknar dom varje dag och är så glad att dom var här i helgen och hjälpte oss med flytten!

Likes

Comments

Hej alla fina!

I torsdags flyttade vi in i våran lägenhet som äntligen är klar. Vi köpte den för ca 1 år och 5 månader sedan så det har varit en lång väntan men SÅ värt det.

Så ja, fullt upp har det varit sedan dess men tack vare all hjälp från familjen har vi kommit i ordning jättebra! Vi hade knappt några flyttkartonger oså, mest stora paket som vi hämtade på Mio eftersom vi köpt allting nytt. En fräsch nystart!

Idag är det måndag och klockan 9 imorse tog vi en promenad till förskolan där Loui ska spendera några timmar medan jag fixar här hemma. Ska åka och hämta ut ett par paket och handla lite. Bland annat en brödrost måste vi ha.

Har några bilder att visa för er som vill se!

Nya soffan från Mio! Det är en modern living som är byggbar. Perfekt när man vill bestämma tex armstöd osv själv!

Ny TV-bänk som min kära syster byggde ihop åt oss i helgen. ÄLSKAR den!

Och det bästa, Loui's underbara säng! Den står bredvid våran och första natten sov han där hela natten själv. Duktiga killen! Inatt jobbade Andreas så då sov Loui bredvid mig!

Likes

Comments

Hej alla fina! Tänkte att jag skulle lägga upp innehållet från goodiebagen. Älskar att dom tänkt igenom det så grymt och allt man fick var verkligen roliga användbara saker!

Dessa fina goodiebags fick vi med oss hem. Kom på att jag glömde ta med champagnen och chokladen men den kommer på en helt egen bild!

Först ut i en fin liten påse låg det två underbara nagellack och en mascara från yves rocher. Blev verkligen glad då min mascara snart är slut och jag älskar att prova nya mascaror eftersom man lätt kan få en ny favorit. Denna har jag testat nu i några dagar och jag älskar den!

Blev positivt överraskad när jag öppnade dependpåsen. Här fick vi alltså ett 7 dagars kit med olika produkter samt nagelfil, ett 3stegs kit för att ta hand om dina naglar, ett underbart lila nagellack och remover. Mamma har redan sagt att hon ska vara försökskani så såfort jag har tid ska jag testa alla produkter på henne. Detta kommer vara perfekt för hennes naglar är lite kaos under vinterhalvåret. Tusen tack Depend för alla fina produkter!

Lyko.se sposnrade med en underbar hårinpackning! Alltså seriöst så har jag aldrig känt någon godare doft, haha! Testade denna i förrgår och den gjorde håret jättemjukt och det doftar fortfarande hur gott som helst. Ljuset på bilden är från Vinga och doftar jättegott. Kommer passa perfekt in i våran nya lägenhet, älskar ljus, speciellt när dom luktar gott. De svarta små grejerna på bilden är väldigt spännande och något jag är spänd på att testa. Det är alltså beautysticks från beutystick.se som man tar bort pormaskar med, väldigt välbehövligt och jag hade aldrig hört talas om dessa innan.

Sedan hade vi en påse till med massa fint innehåll. Våran favoritflaska från Twistshake! Vi fick den nya underbara förgen och vi har även några fler färger hemma så det var jättekul. Jag rekommenderar verkligen om dessa flaskor och de finns någon som passar alla, olika storlekar, färger. Kika in på twistshake.com för att se fler modeller. Sedan har vi en underbar bakelse från bombadill som blev Loui's favorit såklart, haha! Underbara färger och han hoppades väl på att den skulle vara riktig. ;) En annan favorit för Loui var napparna. Han har börjat leka med nappar, har dom i munnen, tar ur dom, osv, väldigt bra träning för finmotoriken så det var kul. Där har vi en underbar blå napp från MAMbaby och en jättefin svart napp med tillhörande nappband från Elodie Details. Vi fick även en jättefin poster från minisign.se som kommer passa perfekt ovanför Loui's säng. Älskar den!!

Detta var oxå spännande att få! Har varit nyfiken på dessa sen jag såg dom på instagram för ett tag sen. Detta är alltså klistermärken som man sätter på väggen som finns på stickstay.se :)

Från MRGwines fick vi en jättegod alkoholfri champagne. Vi drack detta på eventet och det smakade toppen. Chokladen är från Esthechoc och den ska jag provsmaka till helgen när min chokladfantast till syster kommer och hälsar på!

​Tusen tack igen till Emelie och Evelina på Salong E för att jag fick komma och ett tack till Jennifer och JenniferJVmarketing. <3

Likes

Comments

God morgon! Här hemma gör vi oss klara för ett besök på habiliteringen. Vi ska sätta upp nya mål inför träningen i vår och så ska vi ställa in rullstolen. Han har nog växt ett par cm på längden sedan han fick rullen så vi kan nog ta bort extra upphöjda fotstödet nu. Angående träningen så längtar vi. Loui älskar att vara med i den gruppen och alla mål inför förra träningen är uppnådda vilket känns helt underbart.

Annars så är det fullt upp. Igår började jag tvätta, torktumla och packa ner kläder som ändå inte ska användas den sista veckan. Alla Loui's kläder är klara. Tänkte fortsätta packa lite annat idag, så skönt om allt blir klart nu även om det inte är någon brådska eftersom vi kan ha kvar saker här hos mamma och Krister. :)

Senare idag tänkte jag försöka hinna lägga upp innehållet i de goodiebagsen vi fick på eventet i måndags. Så grymma grejer, som man verkligen kommer få användning av! Det är alltid roligt! Luktade lite snabbt på hårinpackningen och den var ljuvlig.

Nu ska jag lägga på ett kol så vi hinner iväg i tid! Kram

Likes

Comments

Vilken härlig kväll! Det började med att jag hämtade upp Kim på vägen och sedan körde vi mot stenungsund. Väl där var vi lite tidiga så vi väntade in de andra tjejerna och kikade vart vi skulle och så.

När alla hade kommit gick vi tillsammans mot salong E som låg i en jättemysig lokal. Där möttes vi av Jennifer och Jennifer, samt Emelie och Evelina som driver salong E. Vi möttes av goda snittar från succee event och catering, bubbel från mrg wines och ett mysigt välkomnande innan dom började att presentera sig lite smått. Båda tjejerna är frisörer, men Evelina gör även spraytan och Emelie gör ögonfransförlängning, allt i ett!

Dom hade verkligen kommit igång och fixat ordning salongen och man kunde inte tro att dom fick den först i december. Fin inredning, ljusa väggar och en fin lokal. Efter att dom presenterat sig så minglade vi runt lite och träffade alla andra bloggtjejer, många som man träffat innan men även lite nya ansikten vilket alltid är roligt.

Sedan körde vi lite lekar för att lätta upp stämningen lite då det lätt kan bli stelt när man är många som inte setts förr osv, däremot behövdes det inte för våran del men vi körde ändå och det blev många skratt!

Sedan skulle det lottas ut vinster och när ens namn blev draget fick man välja en vinst och för oss blev det en fin lightbox från lillaja. Den kommer att skickas hem så vi längtar tills den kommer. Kommer bli perfekt på en fin tavellist över Loui's säng när vi flyttar.

Under kvällen fick vi även lite tips på hur man får till fina lockar med plattång och exempel på bra produkter att använda så lockarna ska hålla. Vi fick även se lite fina flätor, som ser så himla lätt ut när någon annan gör men det är omöjligt att göra själv. ;)

Bjuder på lite mobilbilder så länge innan jag får tag på de fina bilderna Louise tog under kvällen. Tusen tack igen Jennifer, Jennifer och Salong E för att jag fick komma! 

Den fina disken precis vid entrén. Den fina champagnekylaren kommer från Kitchentime, snittar från Succee event och catering och alkoholfri champagne från Mrg Wines :)

Här fick vi lite tips på hur man lockar håret med plattång!

Det fina vinstbordet! Presentkort från Elite plaza Hotel, Glossybox, Lightbox som vi kammade hem från Lillaja, En box med prova-på-nyheter från Testagram, en glasslampa från Fjarliengrodan, förvaringspåse i tyg från Tellkiddo, Tyllkjol från House of dreams, Påslakanset och spjälsängsskydd från Babyhuset, Doktor väska med innehåll från Oskar och Ellen, Bord och stolar från Jollyroom

Likes

Comments

För 1,5 år sedan köpte vi vår lägenhet. Nu är det endast 11 dagar kvar till inflytt, helt galet! Var tog tiden vägen?

Senaste veckorna har bestått av planering och beställning av möbler. Soffa, säng, köksmöbler, tv, soffbord, you name it. Allt ska köpas! Nu börjar allt komma i sin ordning.

Här hemma rullar allt på. Loui är lite febrig och har varit det sedan igår så han får stanna hemma från förskolan imorgon. Senare på kvällen blir det event för min del, Jennifer och Jennifer håller i sitt första i Stenungsund på salong E så det ska bli jättemysigt!

Nu ska vi ta och krypa ner i sängen och kolla på tv! God natt

Likes

Comments

Förra ett par veckor sedan bjöd fina hannah (hannahmeh.se) in mig och några andra bloggare på ett litet middagsevent på herr ober. Vi samlades till en början och fick tjusiga hattar att ta på oss innan vi beställde mat.

De flesta av oss valde deras populära schnitzelmix där du får en stor bit schnitzel tillsammans med inlagd gurka, rödkålssallad, potatissallad (utan majonnäs) och pommes, helt underbart gott. Åt där med mamma för några veckor sedan så jag visste sedan innan att det var bra.

Vi åt oss proppmätta och hade det mysigt. Sedan kom efterrätten in tillsammans med lite latte, både vanlig och smaksatt med after eight. Tiden sprang iväg och efter en stunds fikamys var det dags för en gruppbild, såklart. ;-) Innan vi gick fick vi också med oss lite goodiebags som innehöll massa fina grejer.

Tusen tack Hannah och Herr Ober för en underbar kväll. Självklart ett stort tack till alla andra tjejer som gjorde kvällen så bra också <3

Vi fick även lite fina goodiebags med oss. Innehållet ser ni här nedan:

Likes

Comments

Vet att några av er är nyfiken på reportaget i Vi Föräldrar. Lägger in bilderna här, hoppas det går att zooma annars får ni springa till affären och köpa nummer 14 så kan ni läsa om oss och Loui.

Likes

Comments