Header

Dessa dagar har gått så fort! Amanda och Lisa kom i onsdags. Vi bjöd på lunch och Aperoldrinkar, på kvällen gick vi och åt Aperitivo på Duomo Dal vid oss, vi gick sedan till Jazz Café (detta ställe kommer nämnas ofta så lika bra att ni vänjer er haha). Torsdagen spenderades på stan, vi började med att äta burgare på ett mysigt ställe och strosade sedan runt. I fredags åkte vi till Como och jag säger bara wow! Där skulle man kunna bo helt klart. Igår kväll hade vi bord på Dry där vi åt pizza och drack massa vin innan vi gick och drack Gin and tonics och shots på Elita i Navigli. Nu har dem åkt hem igen och det känns redan lite tomt men det är en jäkla tur att man har Sofia annars hade jag nog känt mig ganska ensam haha! Ikväll ska vi äta tacos (är lite trött på pizza och pasta) och dricka vin och ikväll kommer vi nog hamna på Jazz Café om jag får gissa hejvilt sådär. 

Likes

Comments

Dålig uppdatering här börjar numera höra till vanligheterna. Men det blev ganska mycket plugg förra veckan så that's why. I fredags blev det vin och deep talk så det heter duga. Så mycket prat att vi aldrig ens kom utanför dörren. I lördags hade vi tapaskväll hos oss med Elvira och Johanna. Så jäkla trevligt! Vi pallrade oss sedan till Jazz Café som ligger i vårt område och hade roligaste kvällen! Jazz Café är vårt nya favoritställe helt klart. Söndagen spenderades i soffan, låg och skrattade åt allt tråkigt ni kan tänka er hela dagen, facetimeade med fina Madde på kvällen och åt pizza. Igår var vi typ fortfarande slitna från helgen men vi bestämde oss för att ta en promenad och äta på Fancytoast. Hamnade i toasthimlen som ni säkert kan se på bilden ovan. Imorgon kommer i alla fall min syster med en vän så det ska bli riktigt kul!

Likes

Comments

Jag lärde mig något väldigt viktigt förra året. Att man kan välja att avsluta en vänskap och att det är okej. Relationer når ibland sitt slut men jag tror det svåraste är att inse när dem väl gjort det. Var det i mitt fall ett själviskt val? Många skulle nog säga det och jag anser det själv också. Men likväl som det var själviskt var det också bland det mest osjälviska jag någonsin gjort.

Ibland är vissa saker helt bortom ens kontroll och verkan. Hur mycket man än önskar att det var på ett annat sätt så finns det ibland absolut ingenting man kan göra åt det. Frustration, ett ord som varit återkommande i mitt liv den senaste tiden. Jag valde i alla fall till slut att prioritera mig själv före allt annat. För vem ska stå upp för dig om du själv inte gör det? Är det fel att välja sig själv före någon annan? Nej. Är jag en dålig person för det? Nej.

Det som dock stör mig mest i detta fall och situation är folk som anser sig veta väldigt mycket och tro sig på riktigt vara bättre personer än mig och oss. Varför? För att jag valde att lämna en relation som för mig var oerhört påfrestande och dålig och för att ni valde att stanna kvar? Det kan diskuteras. Jag menar, vad är ärligast? Att stå för det man tycker eller tycka en massa saker som man inte säger? För mig finns det ett givet svar. Jag tänker inte säga att jag är en bättre människa men jag är åtminstone ärlig och det kan jag vara med gott samvete.

Det ska verkligen tilläggas att jag gjort det mesta jag kunnat för denna person under lång lång tid, mer än vad jag nånsin gjort för någon annan. Så, när är det okej att säga att botten är nådd? När det är okej att släppa någon? Vem gör rätt och vem gör fel? Ingen. Det är lite komiskt hur folk har en tendens att se allt svart eller vitt och då är det väl ganska lätt att uttrycka sig också så klart. Trångsynt att inte kunna förstå att det finns två eller fler sidor.

Så när hade varit ett bra läge? En person sa något väldigt klokt till mig: "Det kommer aldrig finnas något bra läge, för det har aldrig funnits". Med det menat att om man vill kan man hitta tusen ursäkter till varför man inte borde säga tack och hej. Att säga att inte hela situationen var olämplig vore fel för den var otroligt olämplig. Men det är något jag kommer få leva med och jag kan göra det för nu inser jag problematiken. Och viktigast av allt, vad och varför. Perspektiv.

Egentligen handlar detta mycket om att man helt enkelt väljer att sluta stryka personen medhårs och slutar uppmuntra ett självdestruktivt beteende. Insåg att allt jag gjort är att ha försökt hålla någon levande ovanför vattenytan som inte vill lära sig simma. Man kan inte tvinga någon. Så, hur mycket ska man då stå ut med? Ska inte relationer få en att må bra? Jag mådde inte bra. Där sa jag det högt. Men det förstås är väl fult att prata om för personen i fråga mår och mådde ju så mycket sämre.

Detta inlägg blev väldigt privat och personligt men jag skiter just nu i vilket och om jag ska jag vara ärlig så ångrar jag inte för en sekund att jag gjorde detta val. Det är (med risk att låta för hård) ett av de bästa besluten jag fattat. Mår jag bättre? Ja. Och det var precis därför jag gjorde det. Jag får bekräftat nästan dagligen att saker och ting är precis som jag förutspått och att ingenting egentligen förändrats. Vilket är sorgligt men tyvärr sant. Så summan summarum: jag är den viktigaste personen i mitt liv.

Med allt detta sagt kanske man ska vara lite mer försiktig med vad man tycker och tänker om människor och deras val, jag menar det kan ju komma att bita en i arslet sedan.

Likes

Comments

Då var äntligen solen tillbaka igen och idag har det varit 14 grader. Vissa går dock fortfarande runt med dunjacka medan vi klär av oss mer och mer. Detta är ju varmare än vad det varit vissa sena sommarkvällar Sverige. Och nu är Sofia äntligen hemma igen så ordningen är återställd.

Vi bestämde oss för att ta en promenad idag och tänkte ta en varsin kaffe som slutade med att vi åt pizza istället. Vi älskar mat vi. Vad är kaffe jämfört med pizza? Gick sedan vidare och på vägen hem handlade vi lite i vår favorit mataffär. Denna affär gör det roligt att handla. Trots att det tog väldigt lång tid inne i affären (man måste stanna och titta på så mycket) så kom vi bara därifrån med typ tandkräm, vatten och ägg.

Har suttit och pluggat nästan non stop sedan vi kom hem igen. Jag är inte en glad människa just nu. Önskar att jag typ hade läst den där Harry Potter kursen istället. Statistik alltså, jag är less på att skriva ord som: produktmomentkorrelationskoffecienten. Får ju skrivkramp efter ett ord. Borde finnas en maxgräns på hur långa ord får vara.

Likes

Comments

Igår började jag dagen med att facetimea med Molly och sen Mathilda. Har nog pratat med de flesta hemifrån de senaste dagarna haha! Jag mötte sen upp Jennifer för några glas vin. Hade så trevligt, bästa stället att dricka vin på med den utsikten. Ser fram emot våren och allt roligt vi kommer hitta på. Somnade väldigt sent i natt så vaknade vid 11 idag, gjorde bananpannkakor (beroende), drack kaffe och kollade på ett avsnitt. Nu ska jag plugga och det är ungefär det som händer idag. Och facetimea med lite folk. Ha en fin söndag allesammans!

Likes

Comments

Har tyvärr inte mycket att bidra med nowadays, vädret är grått och tråkigt förutom igår då det var sol. Annars har vi faktiskt inte vart allt för äventyrliga. Vi har druckit kaffe och ätit den godaste focaccian (som riktiga italianos), focaccian var så god att jag redan längtar tills jag får äta den igen och det bästa av allt är att den finns i vårt område. Vi har vart och shoppat lite idag så det är vad jag kan bjussa på i bildväg. Annars lämnar Sofia mig imorgon för bröllop. Lyllos. Vill också gå på bröllop, så kan någon av er mina kära vänner gifta sig snart? Ni som har ert på det torra så att säga det lär nog dröja ett bra tag för en annan. Hur som, i natt skulle jag prompt lyssna på ett avsnitt av Creepypodden. Det avsnittet var vidrigt. Varför gjorde jag det när jag vet att hon ska åka? Ja det undrar jag också. Så nu ska man försöka sova själv i en lägenhet som ger ifrån sig alla möjliga ljud på nätterna i fyra nätter! Ibland blir jag less på mig själv.

Likes

Comments

Vegetarisk mat har blivit väldigt populärt på senare och tagit stor plats i matvärlden. Och det tycker jag verkligen bara är positivt. Alla borde äta mer vegetariskt för hälsans skull men även för miljön och djuren så klart. Vi äter en del vegetariskt här borta, det enda vi köpt hem i "köttväg" är kyckling och fisk. Efter att vi kollat på en dokumentär och blev lite mer medvetna om hur nötindustrin skadar miljön så har vi inte köpt hem det. Jag har det senaste året faktiskt valt att äta mer vegetariskt för att tänka mer på hälsan men även för att jag faktiskt många gånger föredrar det. Finns så mycket gott! Har märkt att jag har fått en slags avsmak till kött på senare, har alltid varit känslig men nu väljer jag ofta bort det. Äter t ex nästan alltid vegetarisk pizza och halloumiburgare nu för tiden. Kommer helt klart fortsätta äta mer vegetariskt, tycker ändå om kött lite för mycket för att kunna ta bort det helt men jag välkomnar mer vegetarisk mat i min vardag helt klart så ikväll blir det vegetariskt hemma hos oss.

Likes

Comments

Dessa bilder skulle för mig kunna beskriva det perfekta hemmet. En dröm är att en dag få ha det ungefär likadant. Svart, vitt och grått är verkligen mina färger och jag älskar att blanda gammalt och nytt.

Likes

Comments

På senare tid har jag funderat en del på det här med sociala medier. Jag skulle vilja beskriva min relation till detta samlingsbegrepp som en slags hatkärlek. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte tyckte om det. Jag skulle även ljuga om jag sa att det inte är ett slags beroende och det är en abstinensliknande känsla som sakta kryper sig på de gånger jag fått för mig att radera varenda app på mobilen som kan relateras till begreppet sociala medier.

Jag förstår grejen det gör jag verkligen, annars skulle jag inte själv ha flera av dem. Att det är roligt ska verkligen understrykas och man på ett enkelt sätt kan bli uppdaterad om allt mellan himmel och jord. Det finns också mycket inspiration och tips att hämta. Det finns bra saker med sociala medier, många fler än vad jag nämner ovanför.

Men efter att vi nämnt allt detta så kommer vi till de negativa aspekterna. För dem finns, kanske inte exakt lika mycket för alla som för vissa men dem existerar. Jag skulle vilja börja med att nämna tiden; den tid vi lägger ner på detta. Att kolla alla dessa appar skrämmande mycket varje dag. Den asociala affekten av detta går inte att undgå. Jag vet det främst för att jag är en av dem som rent ut sagt tröttnat på mig själv för att jag lägger ner för mycket tid på detta. Ovärdig tid.

Det jag märkte bara av att ibland radera dessa appar var hur medveten man blev av saker runt omkring, hur man kunde titta på en hel film och faktiskt titta på den. Hur man umgicks med folk, på riktigt. Ibland kan man komma på sig själv med att gå in på t ex instagram utan att man ens tänkt att man skulle det. Det går på någon slags automatik. Sjukt? Ja det tycker jag.

Men det jag tycker är mest skrämmande är vad vi lär unga och barn som introduceras till detta numera från start. Att det är viktigare att visa upp hur bra ens liv är via sociala medier eller att faktiskt leva det? Att ytligheter är viktigare än det inre? Att överdrivet många "likes" betyder att du är populär men färre "likes" mindre populär? Att det är viktigt att helt enkelt bli accepterad på sociala medier?

Det är mycket som ska verka perfekt. Och enkelt är det, just för att du kan välja exakt vad du vill visa och vem vill inte visa den allra bästa sidan hela tiden? Självklart vill man göra det. Och jag menar inte att man inte ska få lägga upp positiva eller bra saker som händer i ens liv utan det jag menar är bara att det uppstår någon slags fixering att visa upp ett perfekt liv för sin omgivning än att faktiskt leva det. Det känns som att det blivit en dos för mycket av självhävdelse syndromet och bekräftelsebehovet är stort.

Så tänker man efter, är det verkligen så viktigt att människor man knappt känner vet allt bra som händer i ens liv? Varför detta behov av att visa upp sig själv ibland till och med på bekostnad av sin integritet? Jo för att det har blivit en samhälls-trend.

Och för att jag själv inte ska framstå som en hycklare så tänker jag säga att jag är en av de här personerna. Jag använder mig av sociala medier och jag letar också efter någon slags bekräftelse ibland som de flesta av oss gör. Tycker jag det känns okej? Nej det gör jag inte riktigt. Tycker jag det eskalerat? Ja för det finns undersökningar som visar att det finns en alarmerande ökning av psykisk ohälsa relaterat till just sociala medier. Och med det menat att vi i dagens samhälle hela tiden försöker överträffa oss själva. Vi är idag utsatta för mer krav kring hur en framställer sig själv och sitt liv. Strävan att leva upp till idealet; att vara perfekt, ha den roligaste fritiden, det bästa jobbet, bästa förhållandet, de bästa vännerna och den bästa familjen.

Vissa typer av sociala medier påverkar vår uppfattning om vår verklighet. När vi talar om sociala medier som facebook, instagram, snapchat etc så blir det en omedveten social jämförelse. Med detta sagt kanske det kan vara värt att tänka på att sociala medier faktiskt inte alltid är så sociala trots allt.

Likes

Comments

Idag mötte vi upp Johanna och Elvira för vinlunch på ett ställe i vårt område. Super trevligt och det är så roligt att man lärt känna så trevliga tjejer. Vi kommer ha en bra vår tillsammans vi. Nu är vi hemma igen och ska plugga lite. Vädret den här veckan har vart riktigt tråkigt så därför har det vart dåligt med bilder på bloggen och ganska kass uppdatering över huvud taget. Men så fort solen är tillbaka igen så ska jag börja ta med mig kameran ut. Ikväll ska vi dricka vin och vi tänkte testa på en ny bar och eventuellt avsluta på någon klubb. Jag ska försöka ta lite bilder ikväll men nu måste jag plugga så att jag kan dricka vin med gott samvete. Hyfsat gott samvete i alla fall.

Likes

Comments