Idag kryssade jag för ett av mina nyårslöften, jag köpte mina första aktier. Känns stort och konstigt eftersom jag inte har koll. Men jag tänker att det hur som helst är säkrare än JackVegas - lite mer moget också kanske.

Jag vann dessutom en takbox idag, det lönar sig att tävla... Men jag behöver verkligen inte en takbox så jag tänker att jag kanske kan göra någon annan glad:)

Över och ut

Likes

Comments

Idag kryssade jag för ett av mina nyårslöften, jag köpte mina första aktier. Känns stort och konstigt eftersom jag inte har koll. Men jag tänker att det hur som helst är säkrare än JackVegas - lite mer moget också kanske.

Jag vann dessutom en takbox idag, det lönar sig att tävla... Men jag behöver verkligen inte en takbox så jag tänker att jag kanske kan göra någon annan glad:)

Över och ut

Likes

Comments

Jag har skapat ett nyårslöfte ändå. Jag ska köpa min första aktie och beta av några högskolepoäng under 2017. Aktien vill jag försöka bocka av redan på måndag, högskolepoängen får vänta lite.

Spännande med tanke på att jag varje år lovat mig själv att bli smal men aldrig lyckats. Risken är alltså att jag 2017-12-31 inte äger en enda aktie, står kvar på 90 Hp men med jeans i storlek 26. Win win kan man tycka.

Btw har min fyraåring målat ytterligare en tavla, jag vet att jag tjatar - men hon har liksom målat med oljefärg, sprayat med sprayfärg och låtit det rinna, samt spratt på kopparstänk. Själv har man fortfarande svårt att rita en sol.

Likes

Comments

Jag tog jullov lite spontant och tog med mig Lycke till skogen. Min morfar bor i skogen, för att ta sig dit så behöver man köra ut från stan, svänga av på en mindre väg, ta en avfart ut på en ännu mindre väg. Sedan svänger man in på något som knappt bör få kallas väg och följer den så långt in i skogen man kan komma.. då dyker det upp ett hus med ytterligare en väg (läs: två hjulspår i skogen) som leder till en låst bom. Men den tar man inte in på, utan man stannar vid det fantastiska huset, eller husen. Det liknar en söt liten hobbitby från fylke verkligen, och där bor min morfar - superJanne!

Vi körde i strålande solsken och när vi kom fram hann jag precis tänka att det är precis just här man ska befinna sig om det blir krig - hit orkar ingen hitta. Två minuter efter den tanken kom så dundrade det förbi ett militärfordon in på den lilla "vägen" till den låsta bommen. Jag blev snabbt upplyst av SuperJanne om att längre in i skogen har militären en mast - och att det säkerligen är ett av de första ställena man skulle bomba vid krig. Så jag får smida en plan B.

Hur som helst så levde vi som kungar, jag fick sova hur mycket jag ville och morfar tog så bra hand om oss. Men jag tror han blev less när lycke undrade "var hans wi-fi fanns" och om han hade "tappat bort sitt fiber". När han gjorde remouladsås till de panerade nyfångade abborrarna såg hon den hackade gurkan och utbrast: "mmmm mcdonaldsgurka".
Så vi lär ju få åka tillbaka på uppfostringsanstalt snart.

Fina dagar iallafall och imorgon åker vi till skogs igen, men då med Fredrik och till min bästa vän. Vilket jullov va!

Likes

Comments

Årets sista fredag är slut om 2 minuter, jag har spenderat den ensam framför "På spåret" och sedan en film. Min familj åkte till fjälls och jag jobbade idag, tänkte först att det kunde vara ganska skönt med egentid (ett av de värsta orden jag vet), men sekunden jag kom hem till ett tomt hus saknade jag dom.

Tid för sig själv innebär ofta eftertanke, och ikväll har jag tänkt på alla onödiga och orimliga löften jag svurit till mig själv inför varje nytt år. Äta bättre, träna mer, spara pengar, plugga klart, bli stark, bli framgångsrik...

Livet går egentligen ut på en enda sak; Att göra olika val. I varje situation gör vi ett val, aktivt eller passivt - men oavsett så får vi leva med konsekvenser av dessa val. Konsekvenserna blir nya val. Det är inte bara det att vi väljer, utan vi väljer även bort - och det som vi väljer bort är egentligen alternativa sett att leva på.

De små valen, som vilken middag det blir eller vilken väg vi tar till jobbet kan få de största konsekvenserna. De stora valen, som om man ska förlåta eller inte - dom får kanske ännu större konsekvenser. Man har ju liksom inget facit för livet och det finns ingen renodlad guide och inga sudd eller livlinor. Du kan välja annorlunda nästa gång, och lära av det som varit - men du kan inte få tillbaka chansen att välja om ett valt val.

Vi har från och med nu, eller egentligen har vi bara just nu. Imorgon är en gåva få förunnat. Jag har lagt så mycket av min tid på att fokusera på eller sen. Gjort val baserade på gamla erfarenheter eller baserat på framtida drömmar. Fast allt handlar om nu.

Jag valde för ett tag sen att be om ursäkt, och för första gången valde jag att be om ursäkt utan att lägga någon vikt vid min egen vinning. Tidigare har jag tänkt att jag behövde en ursäkt först - sen insåg jag att jag inte kan välja åt någon annan. Ursäkten gav mottagaren flera val, och vad som valdes påverkar inte bara mig, inte bara den personen utan alla som hade med oss att göra när vi tänkte på det.

Jag fick inte den förväntade reaktionen, men jag fick göra mitt val - och jag valde för nuet. För mig är det otroligt viktigt just nu att kunna gå rakryggad in i nästa vägskäl. Tidigare har det varit viktigare att ha värdigheten i behåll inför alla andra än mig själv.

Gör val, och tänk på hur vi formar vårt eget och andras liv genom besluten vi tar. Det ger perspektiv. Ju mer jag tänker på det desto mer inser jag hur många saker jag inte ens reflekterar över, men ändå väljer.. och hur dom sakerna också formar.

Nej jag är inte berusad, jag är bara stolt. Stolt över att ha vågat valt något svårt framför något lätt. Stolt över att jag utmanat mig själv. Förut tänkte jag: "Visa dom jävlarna nu Madde" och nu tänker jag "Vad mycket dom visar mig".

Jag tror, att om jag får äran att uppleva 2017 så kommer det inte ske stordåd av slumpen. Jag har haft bättre och sämre år än 2016 och 2017 kommer bli åt något av de hållen.. men jag kan vara med och välja, framförallt kan jag genom mina val bidra till att någon annans år blir bättre eller sämre. Mäktigt.

Det handlar inte om att välja rätt i varje situation, utan mer om att vara medveten om varför man väljer som man gör.

Jag lovar mig själv att ta till vara på den här stunden just nu.

Likes

Comments

Hej ni trogna!

Sist jag skrev trodde jag att jag var sjuk - men det gick över. Idag VET jag att jag är sjuk och därför har jag druckit sjuka mängder hokus pokus medicin för att mota bort skiten. SÅ typiskt!

Jag läste någonstans att positivt tänkande hjälper till att hålla förkylningsvirus borta. Jag har varit så JÄVLA positiv. Det mesta, eller ja - allt (!) är svinebra just nu.
Men så hade jag EN dålig dag (måndag) och vaknade såklart med ont i halsen på tisdagen. Hann vara nedstämd fram till lunch när en kollega tvingade med mig på fikarasten eftersom jag tjurat vid mitt skrivbord hela dagen. Efter 30 minuters pepp av de allra bästa kollegorna som går att ha så ljusnade tillvaron snabbt igen. Sen ringde Freddan och sa att eftersom det är tisdag så ville han bjuda med mig på middag. Men har man lite bra människor omkring sig eller?

Förkylningen finns kvar men satan vad den ska bombas med positivitet. Dessutom fick jag julkänslor idag. Första julen då lycke är med och kör hela paketet med julkalender, pyssel, längtan och förväntan. Jag har ju inte riktigt lärt mig att acceptera att jag är vuxen. Men att vara den som handlar julklappar till sitt barn och gömmer dom i garderoben är minst lik fint som att vara ett barn som letar efter dom. Fan va fint.

Likes

Comments

Jag var ju hembjuden till min kollega Emma i fredags för festligheter, vilket jag sett fram emot exakt hela veckan. Så sjävklart vaknade jag på morgonen med ont i öronen och halsen... avbokade kvällens planer jääävligt motvilligt och åkte hem till sängen. Sov 15:00-19:30, åt middag och somnade om. Blev väckt 10.30 med frukost på sängen. Mother of the year✌🏼️

Har vilat så mycket i helgen att förkylningen aldrig bröt ut, riktig vinst!

Det här veckan hoppas jag passerar ganska snabbt för jag har en riktigt härlig helg framför mig med julbord och konsert. Man undrar ju när jag ska börja det nyttiga livet igen... det verkar inte vara idag!

Hej!

Likes

Comments

Jag har verkligen torsdag i sinnet idag, men det är ju onsdag.

Jag har jobbat hemifrån med mitt brevprojekt och det har gått över förväntan förutom att jag fick skämmas lite på ett möte där det kom upp en hel del frågor som jag helt enkelt inte var förberedd på. Man lär sig!

Efter jag hade stämplat ut åkte jag till Erika som bjöd in till julfika. Massa fina tjejer och otroligt gott fika - så väldigt behövligt. Erika är sjukt bra på att ta initiativ till sånna saker, jag är sjukt dålig på det... kanske ytterligare en grej att addera till listan med saker jag bör göra för att bli en bättre version av mig.

Imorgon är det torsdag på riktigt och jag ska träna med Emma, gruvar mig redan nu eftersom det var alldeles för länge sedan jag var på gymmet. Vill ni se något kul så kom dit och ta med popcorn😅

På fredag ska jag gå ut med ett gäng fina tjejer, och det ser man ju inte så lite fram emot😍

I övrigt saknar jag min bästa vän Knox

Likes

Comments

Jag håller tydligen på att checka av någon slags mental lista, en lista över saker som måste eller bör göras men som liksom är bekvämare att låta bli.

Nummer ett var att sluta snusa, vilket var och är ett rent jävla helvete. Det är BARA mörker och det har efter snart en månad inte blivit ett dugg lättare med tiden. MEN jag har gjort det och det var helt och hållet nödvändigt - inte för hälsan, inte för tänderna, inte för ekonomin utan bara för att vinna över mig själv. Jag känner mig stark mitt i abstinensen, svårt att förklara!

Nummer två verkar vara att bli en bättre människa, och för att bli det måste man verkligen facea sina dåliga sidor och analysera varenda bit av sitt eget beteende. Varför gör jag si egentligen, borde jag gjort så? Vem vill jag vara? Jag jobbar på den här punkten och blir förhoppningsvis aldrig klar, skulle vara enklare med snus dock.

Nummer tre; se över ekonomin. Jag har faktiskt en månadslön på mer än det dubbla som jag hade för två år sedan och ändå lika mycket kvar i slutet av varje månad... läs: noll. Utgifterna har inte ökat med dubbla inkomsten. Jag måste helt enkelt rannsaka mig själv IGEN. Här hjälper det att vara utan snus. Här hjälper inte wish.

Önska mig lycka till

Likes

Comments

Vi är i mitten av november, november är alltid min värsta månad rent ekonomiskt. Två bröder och en pappa fyller år, det är farsdag och jag har tre fäder att uppvakta OCH det är ruggit nära jul.

Vad gör man om man vill spara pengar då, tänkte jag. Svaret blev att jag slutade snusa.... Jag har snusat en dosa om dagen i 4 år och älskat varje dag. Men jävlar vilken slav jag varit under det beroendet! Idag firar jag 10 tunga dagar som snusfri och enligt mina beräkningar har jag sparat runt en femhunka redan. Eller ja, jag har ju inte sparat några pengar alls... Jag har ju haft fullt upp att "unna mig" exakt allt jag velat ha för att belöna mig själv.

Mina bästa tips till dig som ska sluta snusa;
1. Gör det inte i närheten av människor du egentligen älskar (du kommer glömma att du älskar dom ibland, och dom kommer definitivt glömma att dom älskar dig).
2.Trappa ner, och kör på plåster.

I övrigt så är jag SÅ mycket piggare och gladare nu. Jag drabbades verkligen av en riktig höstdepp i slutet av september och receptet för att ta sig ur det lyder: 1500% av RDI på d-vitamin varje dag, omega3, magnesium, msm, c-vitamin, järn och zink. Vid akut behov: koffeintabletter.

Att vara pigg kostar ca 3000 kronor/ kvartal.

I övrigt har jag fyllt mina pigga dagar med barndop, hemmafester, middagar, extremt mycket sömn, och förra veckan tog jag och två kollegor en långlunch hemma hos Carro som är mammaledig. Det var megamysigt - jag är väldigt för 2timmarsluncher.

PössLikes

Comments