Som rubriken lyder, så är jag jävligt osugen på att döda en annan människa. Men TYDLIGEN finns det otroligt många människor med en otrolig dödslängtan out there.

Låt mig påminna om en enkel men ack så relevant sak;

Det spelar ingen som helst roll hur ljus din framtid är, hur bländande ditt leende råkar vara eller hur skinande du är som person. Det spelar ingen roll om du som person lyser upp andras tillvaro eller om ditt hjärta blänker av guld. Om du går omkring på gatorna utan reflex syns du fan inte ändå.

Ännu en anledning att hata mörkret, även om jag idag mått aningens bättre än igår.

Jag summerar dagen som helt OK utifrån dessa punkter;
-Min presentation på jobbet gick bra.
-Jag fick ny lön.
-Pappa följde med på simskolan och hade fika.
-Samma pappa bjöd på middag.
-Jag lägger mig tidigt ikväll.

Reflexer är coolt peeps! Det finns diamantformade på Maxi!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det är tisdag. Vi försov oss en aning imorse, inte så att vi kom försent men tillräckligt länge för att vi fick starta dagen med att stressa. 4 möten har jag klarat av idag, och det innebär att det knappt funnits någon tid till själva jobbet. Frustrerande när man känner att tiden inte räcker till, även om tid är det enda man har mycket av.

Imorgon åker Freddan iväg och veckan bjuder för min och Lyckes del på simskola, besök hos ögonläkare, lönesamtal och tjejmys. Jag önskar så att vi hade varit lediga så vi kunde åka någonstans hon och jag, men det får vänta.

Känns som att mina dagar går ut på att vilja gå och lägga sig igen, har nog drabbats av en riktig höstdepp och känner rent spontant att jag kanske borde köpa upp en bra lager med d-vitamin. Hatar att må såhär, att vara orkeslös och oinspirerad, dessutom kom det som en jävla käftsmäll. Nyss på topp och nu i någon form av kvicksand. Fattar ju själv att det kanske skulle bli ändring om jag började sköta kost och träning bättre igen, men startsträckan för det känns längre än ett maratonlopp.

Styrkekramar tack

Likes

Comments

Jag tror jag varit väldigt tydlig senaste tiden med hur fint jag tycker livet är just nu, och det är det verkligen! Men jag kan inte annat än att blicka tillbaka och sakna vissa bitar som passerat, önska att jag fick uppleva dom en gång till eller iallafall se det på film eller hoppa tillbaka för att sedan hoppa fram till nutid igen när som helst.

Jag var till Stockholm en gång, väldigt spontant. En då väldigt bra vän till mig skulle köra dit över helgen och jag bestämde mig för att följa med, och sedan köra tillbaka till Östersund igen dagen efter - i en hyrbil som skulle norrut. Det var inget särskilt med det egentligen, men den spontaniteten finns inte på samma sätt nu - eller ja det gör den väl kanske om jag skulle vilja, men jag värderar den inte högre än alternativet. Nu tänker ni kanske; "whöööööö, hon åkte till STOCKHOLM en kväll, jävlar vad crazy". Men det blev ingen vanlig helg, utan ett äventyr fullt av saker som man i efterhand ifrågasätter om det verkligen hände. Jag gillade att umgås med henne just därför, för att det blev äventyr av allt... Det är nog även det som gör att vi inte umgås idag, för att sånt som inte kunde vara äventyr blev det.

Jag kan sakna att ta beslut på sekunden och se var det tar mig, att släppa kontrollen ett dygn och ryckas med i slumpen. Att ha springtävling i ett avstängt körfält på en bro klockan 4 på morgonen, att krascha en bröllopsfest, att åka på spontan husvagnssemester, att säga ja utan att tänka efter för att det skapar vackra minnen.

Med facit i hand mådde jag sämre under den tiden, inte dåligt, men sämre. Jag hade inte riktigt koll på spakarna till mitt eget liv, jag insåg väl ganska snart att jag trodde jag letade efter något som inte gick att hitta. Jag mår bättre nu och skulle aldrig byta tillbaka. Men herregud vad jag saknar det ansvarslösa ibland.

Jag har kommit hem men saknar resan ibland - kanske är det för att jag vet att det inte kommer igen. Att livet och ålderskategorin jag nu tillhör har andra resor att bjuda på. Jag är ändå glad att jag inte köpte one way ticket och att jag väl hemma har ett fint mentalt fotoalbum att rymma till när 8-17 blir för påtagligt.

Likes

Comments

Händelserik vecka har passerat, Joakim har åkt hem och gästrummet ekar tomt igen. Jag har fått se KENT med Emma och drog dessutom av en sjuk karatefylla efter konserten - fortfarande bakfull!

Den här veckan har jag så jävla mycket jobb att timmarna inte kommer räcka till, dessutom är Freddan i Stockholm och jobbar ons-fre så då får jag verkligen sätta mina förmågor som förälder på prov. Han är nämligen den som kan allt hemma, medan jag nyss lärde mig att man kan torktumla sängkläder.. Man undrar ju hur jag gjorde när jag bodde själv.

Idag är det verkligen måndag i luften, jag vaknade och hade känslan av att vara levande död, spegelbilden bekräftade känslan dessutom. Jag är yr och orkeslös och längtar till våren, men den som väntar på något gott väntar fan alltid i en evighet.

Återkommer en dag då jag är lite mer positiv. Hejj

Likes

Comments

I nästan ett år nu har vi somnat bredvid varandra med en dålig känsla, för att sen vakna med en dålig känsla på morgonen. Vi har liksom inte tagit tag i problemet trots att hela dagar blivit påverkade...

Det har iallafall mynnat ut i att vi har separata sovrum just nu, jag på gästrummet, Fredrik på loftet och Lycke på hennes rum. På tisdag är tanken att vi ska "flytta ihop" igen och jag hopps verkligen att allt kommer kännas mycket bättre då!

Vad är då anledningen till allt ihop?
Jo - världens oskönaste sängjävel. Härom veckan sålde jag den jävelen och vi åkte och köpte en ny. Den dyraste och hårdaste som butiken hade att erbjuda. Levereras gör den alltså på tisdag och därför har vi tvingats dela upp oss. Ingen osämja eller kris alltså, men jävlar vad skönt det varit på gästrummet! Jag avundas Jocke spm ska bo där i en vecka framöver... Det är ett riktigt mysigt rum.

Längtar som bara den efter att sova med Freddan och i en ny, skön säng till på köpet. Kommer kännas som julafton!

Likes

Comments

Fa-an vad jag hatar hösten. Det är bullshit det alla säger om att det är mysigt med tända ljus och filtar. Det är mysigt EN gång, och mest av allt är det ENBART mysigt när man är inomhus. Tända ljus och filtar hjälper exakt ingenting när man är utomhus, termometern visar 5 plusgrader och fingertopparna värker av köld. Det är även då man inser att om några veckor är det ytterligare 20 grader KALLARE och det förväntas man överleva??!

Värst av allt är mörkret, jag avskyr mörkret. Man vill sova dygnet runt och när man är vaken har man fullt upp med att skrapa rutor, skotta snö, se till att man inte kör över människor som inte syns pga inga reflexer samt att inte frysa ihjäl. Fräknarna suddas ut, D-vitaminnivån sjunker och helt plötsligt blir björnarnas beteende fullt logiskt.

Undra vilket ställe på jorden som har mest timmar solljus på året, där vill jag bo.

I skrivande stund sitter jag i telefonkö, det är en annan sak jag avskyr. Medan vi är inne på ämnet och medan kötiden går så kan jag ju passa på att göra en lista över saker jag inte älskar;

Mörker
Kyla
Telefonköer
Skrapa rutor
Gå till tandläkaren
Städa
Trasiga bilar
Trasiga saker i allmänhet
Selleri
Makrill i tomatsås (plus lukten av det)
Kalla kokta ägg
Keso
Ouppfostrade barn
Ouppfostrade barns föräldrar
Dåligt wi-fi
Techno
Nordanvindar


Likes

Comments

Att bli vuxen, det är något jag tänker på ofta.

Jag kan nästan må illa när jag inser att jag i samhällets ögon klassas som vuxen och vilka förväntningar det för med sig. Jag förväntas göra mogna saker, ta kloka beslut åt mig och andra och jag granskas noga i varenda val jag gör oavsett om det gäller vilken mjölk jag köper hem eller vad jag klär på mig.

Jag är 26 år. När jag var 14 började jag ljuga mig uppåt i ålder. När jag var 19-23 stod jag för den faktiska siffran och jag har nu börjat ljuga mig nedåt.

Jag vill vara ständigt 20, men samtidigt vill jag såklart få åldras med hälsan o behåll. Vad jag menar är att jag trivs som bäst i trasiga jeans, slitna kängor och gårdagens smink. Jag älskar att plöja 7 säsonger i rad av en serie med laptopen på bröstkorgen medan jag äter rostade mackor med oboy. Jag vill vara ute hela natten ljusa sommarnätter och klättra upp på tak. Jag vill spela GTA på ett chippat Xbox och ladda ner film i overklig hastighet. Jag vill vara sådär kroppsligt oberörd av överätande som man var när man var 16 och kunde käka vad som helst utan att vågen rörde sig en milli.

Jag vill också vara mamma såklart, och sambo. Men jag vill inte höra "är det mammor på stan" när jag glider in på Brunis 00.43 en lördag. Jag vill inte ha blusar och putsade skor - jag vill fan inte ens äga skoputs. Jag vill inte vara den som varje söndag klär på sig kläder efter väder och packar matsäck med prickig korv - jag vill bli det sen, men jag är fan inte redo än. Jag vill inte bli ifrågasatt när jag handlar varje dag istället för veckohandling, jag vill inte kunna allt om trädgårdar och odling. Jag vill äta thaimat ut lådan ett litet tag till.

Jag vill fortsätta var ung och cool ett tag till, och sedan kanske fasa ut det låååångsamt. Inte kastas in i en vuxenvärld där jag förväntas förbereda veckans middagar på söndagen och göra yoga för rörlighetens skull osv.

Jag vill väl egentligen få vara en blandning. Få ha punkarkängor till jeansklänning på lördagen och sen se över pensionssparandet på söndagen. Det är ingen jävla livskris eller åldersnoja, det handlar inte om att jag är rädd att bli rynkig eller få dålig syn. Det har helt enkelt bara inte kommit naturligt för mig, jag har inte hängt med i mitt eget åldrande.

Allt jag är bra på, som att göra tricks på studsmatta, blanda drinkar, klara ut tv-spel, dansa moonwalk och så vidare - det är sånt som inte rimmar med 26.

Tjugosex rimmar med T-Rex (gammal art)

Likes

Comments

Dagarna som gått har varit fina, middagar med gäster och middagar som gäster, filmkväll och sundsvallstur. Vi köpte en ny säng i lördags, den ska levereras den 11:e. Jag var lite snabb att sälja vår nuvarande säng så nu är vi utan säng i en vecka... Dessutom kommer en kompis till Freddan och bor hos oss ett tag. Tur vi har loftet!

Jag har tänkt på en sak... Varje gång någon frågar mig hur jag mår, eller ställer standardfrågan "allt bra?/Hur är läget?" Så har jag helt spontant svarat; JÄTTEBRA. Många har reagerat, och det har fått mig att tänka till. Jag mår verkligen jättebra just nu och har liksom ingenting att klaga på egentligen. Hade väl önskat fler timmar på gymmet men i övrigt så är allt nästan overkligt till freds.

I fredags gick jag till jobbet med skakiga ben och pirr i magen - jag skulle hålla i mitt första möte. Alla nyanställda skulle ha ett avstämningsmöte och jag skulle hålla i det helt enkelt. Jag var skitnervös och förberedde en agenda med samtalspunkter och öppna frågor. Mötet flöt på bra trots min skakiga röst, men jag hade ju som inget att jämföra med. Idag fick jag höra av en av deltagarna att det var det bästa fredagsmötet hittills och då blev jag så jävla glad att jag nästan dog.

Så alltså, allt är fint just nu.

Likes

Comments

Gick på boxningen trots allt. Den euforiska känslan av att älska träning måste jag ha lämnat kvar i Bulgarien.

Vill helst bara ligga i framstupa sidoläge i väldigt elastiska kläder och äta prinsesstårta ur kartongen med matsked och gråta till greys anatomy VARJE TIMME ALLA DAGAR.

Fick beröm av Sven och skäll av Julia. Sen vann jag mot Freddan i Chicago och funderar nu på att byta sport.

Hajj

Likes

Comments

Lite ironiskt att jag försöker skapa en debatt i mitt tidigare inlägg - trots att jag för närvarande bara har 6 (trogna) följare. Hehehehe.
Det innebär att ca 600 personer gave up on me under det lilla uppehållet. Nåväl, skriver gör jag för min skull och just nu för att försöka motivera mig själv till mer träning.

Imorgon är liksom första helveckan tillbaka i vardagen efter all semester. Det innebär att jag inte har en enda vettig anledning att skita i boxningsträningen. Dessutom har jag ju såklart, fått med mig 5 vänner på tåget så nu MÅSTE jag ju träna. Till 5 vänner plus 6 läsare har jag nu utlovat träning - det återstår att se om min lata egoistiska sida vinner eller förlorar, jag hoppas på det senare men sätter kulor på det första.

Jag är av naturen en väldigt lat, slarvig och bekväm person. I min garderob finns inte kläder efter alla väder, utrustning för olika utflyktsmål och redskap till äventyr. I min kropp finns inga små myror som gör det svårt att sitta stilla för länge och i mitt sinne skapas ingen oro av att ha det stökigt omkring mig. TYVÄRR! God knowz att jag skulle må bra av att bli en pedantisk morgonmänniska med överskottsenergi och ständigt sökande efter nytt. Kan man förändras som person eller kan man bara tvinga sig själv till tillfälliga avstickare?

Jag känner en person som är väldigt olik mig, eller jag kände. Den personen kunde gå från 0-100 snabbare än en Concorde oavsett situation. Bytte intressen lika ofta som en konferenser byter om i Eurovision song contest och agerade sjukt snabbt efter varje galen idé och infall. Blev kär direkt och okär ännu snabbare, skrev 100 facebookstatusar per dag för att den andra dagen radera allt sedan 2009. Men i dennes hem var det alltid städat, maten var alltid lagad från grunden och oavsett om det var ett maratonlopp som skulle springas eller en bakisdag som skulle genomlidas så gjordes det ordentligt, bara det att dagarna såg väldigt väldigt olika ut.

Det var en intressant bekantskap och jag hade stort utbyte av den. Lärde mig mycket, noterade mycket som jag själv skulle vilja vara mer av men också mycket som jag noterade att jag aldrig ville bli. Min självinsikt blir som störst när jag interagerar med andra människor, gärna olika mig själv. De coolaste människorna jag vet är dom som är helt ovetandes om hur självklart coola dom är. Jag kan bli som en flickidol i sånna människors sällskap, jag kan avundas deras sätt att påverka mig så positivt. Sånna som är så självklara, utan att själva förstå det.

Jag är allt annat än manisk, förutom när jag tävlar i något eller när jag kollar på en bra serie. Fick jag önska mig en egenskap så skulle det dock vara att få vakna av mig själv 05.40 varje morgon - utan att kunna somna om. Jag är sjukt avundsjuk på dom som gör det.

MEN, en gång i tiden var jag sjukt avundsjuk på alla som fick jobb på ICA också och sen fick jag det. Osv.
Mirakel kan ske, och gör dom det så önskar jag mig detta just nu, utan inbördes ordning:

1. En såpass bra lön att Freddan skulle kunna vara hemmaman, för han skulle vara den bästa hemmamannen.

2. Morgonpigghet

3. Bättre tänder (läs; hela och kritvita)

4. Lite mer överskottsenergi

5. En hylla på shoppis

Godnatt

Likes

Comments