View tracker

Jag har verkligen torsdag i sinnet idag, men det är ju onsdag.

Jag har jobbat hemifrån med mitt brevprojekt och det har gått över förväntan förutom att jag fick skämmas lite på ett möte där det kom upp en hel del frågor som jag helt enkelt inte var förberedd på. Man lär sig!

Efter jag hade stämplat ut åkte jag till Erika som bjöd in till julfika. Massa fina tjejer och otroligt gott fika - så väldigt behövligt. Erika är sjukt bra på att ta initiativ till sånna saker, jag är sjukt dålig på det... kanske ytterligare en grej att addera till listan med saker jag bör göra för att bli en bättre version av mig.

Imorgon är det torsdag på riktigt och jag ska träna med Emma, gruvar mig redan nu eftersom det var alldeles för länge sedan jag var på gymmet. Vill ni se något kul så kom dit och ta med popcorn😅

På fredag ska jag gå ut med ett gäng fina tjejer, och det ser man ju inte så lite fram emot😍

I övrigt saknar jag min bästa vän Knox

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag håller tydligen på att checka av någon slags mental lista, en lista över saker som måste eller bör göras men som liksom är bekvämare att låta bli.

Nummer ett var att sluta snusa, vilket var och är ett rent jävla helvete. Det är BARA mörker och det har efter snart en månad inte blivit ett dugg lättare med tiden. MEN jag har gjort det och det var helt och hållet nödvändigt - inte för hälsan, inte för tänderna, inte för ekonomin utan bara för att vinna över mig själv. Jag känner mig stark mitt i abstinensen, svårt att förklara!

Nummer två verkar vara att bli en bättre människa, och för att bli det måste man verkligen facea sina dåliga sidor och analysera varenda bit av sitt eget beteende. Varför gör jag si egentligen, borde jag gjort så? Vem vill jag vara? Jag jobbar på den här punkten och blir förhoppningsvis aldrig klar, skulle vara enklare med snus dock.

Nummer tre; se över ekonomin. Jag har faktiskt en månadslön på mer än det dubbla som jag hade för två år sedan och ändå lika mycket kvar i slutet av varje månad... läs: noll. Utgifterna har inte ökat med dubbla inkomsten. Jag måste helt enkelt rannsaka mig själv IGEN. Här hjälper det att vara utan snus. Här hjälper inte wish.

Önska mig lycka till

Likes

Comments

View tracker

Vi är i mitten av november, november är alltid min värsta månad rent ekonomiskt. Två bröder och en pappa fyller år, det är farsdag och jag har tre fäder att uppvakta OCH det är ruggit nära jul.

Vad gör man om man vill spara pengar då, tänkte jag. Svaret blev att jag slutade snusa.... Jag har snusat en dosa om dagen i 4 år och älskat varje dag. Men jävlar vilken slav jag varit under det beroendet! Idag firar jag 10 tunga dagar som snusfri och enligt mina beräkningar har jag sparat runt en femhunka redan. Eller ja, jag har ju inte sparat några pengar alls... Jag har ju haft fullt upp att "unna mig" exakt allt jag velat ha för att belöna mig själv.

Mina bästa tips till dig som ska sluta snusa;
1. Gör det inte i närheten av människor du egentligen älskar (du kommer glömma att du älskar dom ibland, och dom kommer definitivt glömma att dom älskar dig).
2.Trappa ner, och kör på plåster.

I övrigt så är jag SÅ mycket piggare och gladare nu. Jag drabbades verkligen av en riktig höstdepp i slutet av september och receptet för att ta sig ur det lyder: 1500% av RDI på d-vitamin varje dag, omega3, magnesium, msm, c-vitamin, järn och zink. Vid akut behov: koffeintabletter.

Att vara pigg kostar ca 3000 kronor/ kvartal.

I övrigt har jag fyllt mina pigga dagar med barndop, hemmafester, middagar, extremt mycket sömn, och förra veckan tog jag och två kollegor en långlunch hemma hos Carro som är mammaledig. Det var megamysigt - jag är väldigt för 2timmarsluncher.

PössLikes

Comments

I tisdags blev Lycke magsjuk och det älskar man ju inte. Tvättmaskiner går i högvarv och handspriten flödar. Jag tycker så synd om henne!

Jag har medan hon tittat på 30 filmer roat mig med nätshopping och ljudböcker. Jag måste radera wishappen pronto! Igår natt hade jag tydligen beställt 30 stycken dinosaurieägg??

Man kanske skulle söka vård

Likes

Comments

Ladies!
(& gents)

Idag hände det, det som aldrig hänt mig förut.
Jag vaknade AV MIG SJÄLV innan väckarklockan ringde 06.30 och jag var utvilad. Det är så stort va!! Jag har självklart drabbats av storhetsvansinne, börjat identifiera mig som en morgonmänniska och funderat över att inte ställa klockan inför imorgon pga inbyggd klocka in tha head.

Men alla vet ju att risken att det händer igen är mindre än chansen att jag vaknar upp som hertiginnan av Jämtland. Det var kul så länge det varade.

Jag har varit enormt produktiv och det behöves verkligen, har nämligen några bollar i luften just nu och den tyngsta av dom måste vara i mål 1 november. Paniken!!

Veckan som kommer är alltså en ren och skär jobbvecka för min del, OCH en bantningsvecka. Men jag börjar imorgon.

Likes

Comments

Jag har likt många andra väldigt svårt att få tiden att gå ihop. Det innebär inte att jag stressar hela tiden eller att jag alltid är på språng, men det saknas ändå en veckodag - gärna en ledig sådan.

Idag kom min morfar förbi, jag älskar min morfar. Han är så otroligt genuin, man vet aldrig vad han kommer säga. Idag klagade han på att jag nyss hade klivit upp när klockan var 10, och att vi inte hade krattat gräsmattan. Han satt sedan och pratade om hur han en gång stal 98 procentig sprit från vinden på ett sjukhus inför en fest, som om det vore världens vanligaste sak. Morfar har gjort så mycket, han gick till sjöss när han var 14 och har dels därför så sjukt mycket bra historier att dela med sig av. Jag önskar jag hade mer tid att lyssna.

Efter morfars besök körde vi William till farmor i Österåsen, jag önskar jag hade mer tid med både farmor och William.

En fin lördag i familjens tecken, ändå kan jag inte skaka av mig känslan av hopplöshet och orkeslöshet. Min magkänsla säger mig att något är fel, typ som att något fruktansvärt har hänt men att jag bara inte vet om det än. Jag avskyr den känslan.

Jag önskar mig mer tid och bättre magkänsla idag

Likes

Comments

Fredag idag, ingen lär ha missat det. Jag och Lycke har ätit middag i soffan framför en film, precis som man ska göra när man har tjejkväll. Helgen kommer bjuda på jobb för min del men det känns helt okej när det är självvalt och kan göras hemifrån.

Förutom att jobba och umgås med mitt barn så har alla mina vakna timmar medan barnet sover gått åt till appen wish. Jag är helt förlorad. Har inte tid att blogga, måste handla allt som kostar 9 kronor.

Hej

Likes

Comments

Som rubriken lyder, så är jag jävligt osugen på att döda en annan människa. Men TYDLIGEN finns det otroligt många människor med en otrolig dödslängtan out there.

Låt mig påminna om en enkel men ack så relevant sak;

Det spelar ingen som helst roll hur ljus din framtid är, hur bländande ditt leende råkar vara eller hur skinande du är som person. Det spelar ingen roll om du som person lyser upp andras tillvaro eller om ditt hjärta blänker av guld. Om du går omkring på gatorna utan reflex syns du fan inte ändå.

Ännu en anledning att hata mörkret, även om jag idag mått aningens bättre än igår.

Jag summerar dagen som helt OK utifrån dessa punkter;
-Min presentation på jobbet gick bra.
-Jag fick ny lön.
-Pappa följde med på simskolan och hade fika.
-Samma pappa bjöd på middag.
-Jag lägger mig tidigt ikväll.

Reflexer är coolt peeps! Det finns diamantformade på Maxi!

Likes

Comments

Det är tisdag. Vi försov oss en aning imorse, inte så att vi kom försent men tillräckligt länge för att vi fick starta dagen med att stressa. 4 möten har jag klarat av idag, och det innebär att det knappt funnits någon tid till själva jobbet. Frustrerande när man känner att tiden inte räcker till, även om tid är det enda man har mycket av.

Imorgon åker Freddan iväg och veckan bjuder för min och Lyckes del på simskola, besök hos ögonläkare, lönesamtal och tjejmys. Jag önskar så att vi hade varit lediga så vi kunde åka någonstans hon och jag, men det får vänta.

Känns som att mina dagar går ut på att vilja gå och lägga sig igen, har nog drabbats av en riktig höstdepp och känner rent spontant att jag kanske borde köpa upp en bra lager med d-vitamin. Hatar att må såhär, att vara orkeslös och oinspirerad, dessutom kom det som en jävla käftsmäll. Nyss på topp och nu i någon form av kvicksand. Fattar ju själv att det kanske skulle bli ändring om jag började sköta kost och träning bättre igen, men startsträckan för det känns längre än ett maratonlopp.

Styrkekramar tack

Likes

Comments

Jag tror jag varit väldigt tydlig senaste tiden med hur fint jag tycker livet är just nu, och det är det verkligen! Men jag kan inte annat än att blicka tillbaka och sakna vissa bitar som passerat, önska att jag fick uppleva dom en gång till eller iallafall se det på film eller hoppa tillbaka för att sedan hoppa fram till nutid igen när som helst.

Jag var till Stockholm en gång, väldigt spontant. En då väldigt bra vän till mig skulle köra dit över helgen och jag bestämde mig för att följa med, och sedan köra tillbaka till Östersund igen dagen efter - i en hyrbil som skulle norrut. Det var inget särskilt med det egentligen, men den spontaniteten finns inte på samma sätt nu - eller ja det gör den väl kanske om jag skulle vilja, men jag värderar den inte högre än alternativet. Nu tänker ni kanske; "whöööööö, hon åkte till STOCKHOLM en kväll, jävlar vad crazy". Men det blev ingen vanlig helg, utan ett äventyr fullt av saker som man i efterhand ifrågasätter om det verkligen hände. Jag gillade att umgås med henne just därför, för att det blev äventyr av allt... Det är nog även det som gör att vi inte umgås idag, för att sånt som inte kunde vara äventyr blev det.

Jag kan sakna att ta beslut på sekunden och se var det tar mig, att släppa kontrollen ett dygn och ryckas med i slumpen. Att ha springtävling i ett avstängt körfält på en bro klockan 4 på morgonen, att krascha en bröllopsfest, att åka på spontan husvagnssemester, att säga ja utan att tänka efter för att det skapar vackra minnen.

Med facit i hand mådde jag sämre under den tiden, inte dåligt, men sämre. Jag hade inte riktigt koll på spakarna till mitt eget liv, jag insåg väl ganska snart att jag trodde jag letade efter något som inte gick att hitta. Jag mår bättre nu och skulle aldrig byta tillbaka. Men herregud vad jag saknar det ansvarslösa ibland.

Jag har kommit hem men saknar resan ibland - kanske är det för att jag vet att det inte kommer igen. Att livet och ålderskategorin jag nu tillhör har andra resor att bjuda på. Jag är ändå glad att jag inte köpte one way ticket och att jag väl hemma har ett fint mentalt fotoalbum att rymma till när 8-17 blir för påtagligt.

Likes

Comments