Ännu en dag går mot natt och vi gör kväll på Ryssjan. Vi lägger Lycke varannan kväll och senaste tiden har det verkligen varit tidskrävande. Hon får inte riktigt ro och behöver oftast minst en timme innan hon svävar iväg till drömmarna. Vansinne kanske, att ligga bredvid tills hon somnar trots att hon snart är 5 år och borde fixa det själv. "Ni får ju ingen eeeeeegeeeeentid".

Ja nä, stackars oss verkligen. Som VÄLJER att ligga nära nära vår dotter och klia henne på ryggen i en timme, en timme då vi kan prata om de 9 timmarna vi spenderat ifrån henne. En timme vi kan stämma av hur hon mår, pussas på pannan, läsa viktiga böcker och fotgosa.
Jag vet väl jag med att det snart är dags att läsa och sen gå ut - men varför skynda? Vi har bara ett barn att lägga och det finns två av oss.

Jag kan inte hjälpa att älska att vara så nära henne att jag känner hennes hjärta slå i min hand när jag håller om henne. Att fånga de tankar hon har som kommer fram i natten, att finnas där och lyssna. Är en timme egentid viktigare, då är något väldigt fel! Såklart vore det smidigare om det tog en kvart - men just eftersom hon behöver mer tid, just på grund av den fasen hon går igenom så vill jag vara där. Vara precis intill och hålla det hjärta som växt inuti mig i min hand, egentid har jag redan ofrivilligt 9 timmar, 5 dagar i veckan.

Likes

Comments

Klyschigt jag vet, men alltså helt plötsligt har ännu en helg passerat och en vecka gick nästan obemärkt förbi. Jag blir nästan rädd över hur fort allt går.

Hur som helst så tillåter inte vädret så himla mycket roligt just nu. I lördags tog jag med Lycke på biblioteket, premiär för henne och det verkade gå hem. Vi var där två timmar och fick med oss en hel hög böcker hem - som självklart kommer resultera i förseningsavgift men det hör liksom till.

Idag drog hela familjen ut och åkte skridskor och det resulterade i tre dyngsura men glada filurer - det är verkligen äckligt väder. Vad gör man när vädret är äckligt? Jo man bokar resa såklart! En vecka på Menorca blir det i september och även om det är lång tid kvar så blev väderdeppen lite mildare. Att åka en vecka i september har blivit vår standard, även om jag hoppas att det blir en vecka eller två för mig och lycke i början av sommaren också!

Hastalavista

Likes

Comments

Det blev en fin alla❤️dag. Freddan checkade in oss på Frösö Park med SPA, 5-rätters och massa kosligheter. Det var fint att få en sovmorgon och långfrukost med familjen en vardag. Han är bra Freddan - helt sjukt bra.

Idag i blixthalkan så gick ju inga bussar, så då tog Freddan bilen och körde in människor som väntade på en fantasibuss till stan... här trodde jag att MITT karmakonto var bra, men ingenting jämfört med Fredriks. Jag har sån enorm tur som fick just honom, och att vi fick just Lycke.

I övrigt är det mesta andra sakerna i livet också bra, förutom att jag varit väldigt lat med skolan och att jag har hållit mig allt för länge från att gå och träna. Men man kan fan inte göra allt rätt, eller jo det kan man - men man skiter i det.

Likes

Comments

Oh the weekend, går snabbare än den kommer men alltid nära till hands igen. I fredags bjöd vi hem 11 pers på meximiddag med massor av koriander, det var en alldeles ypperligt trevlig kväll och en bra uppvärmning för lördagen. På lördagen bjöd vi nämligen in ännu fler människor på lite fördrink innan vi begav oss i samlad trupp lite längre bort på Lugnviksvägen. Där firade vi Hannahs 40-årsdag i deras nya fina uterum, och vilken kväll det blev! Otroligt god mat, mycket härligt folk - nya som bekanta ansikten... Den här tanten promenerade hem en lagom bit in på det nya dygnet medan Freddan stannade kvar lite längre. Jag är dålig på att vara 26 åt och odödlig, men alkoholen känns mer och mer onödig.

Idag har det inte gått i många knop, vi hämtade hem lycke vid tretiden och fick besök av pappa, Olivia och Charlotte och sedan dess har soffan varit min utgångspunkt. Jag känner mig väldigt oförberedd på måndagen som nalkas, den har tillochmed påbörjats ser jag på klockan. Men efter måndag kommer tisdag och ❤️-dagen och jag tror mina chanser till allahjärtanskort är ganska stora, jag har varit snäll och kärleksfull mot de allra flesta. Snällare än någonsin förr😅 Den bättre människan är det nya svarta.

Dock var det en vuxen människa som gömde sig i tron om att jag inte såg henne här om dagen, just för att vi skulle slippa ses. Jag antar att det inte blir något ❤️-kort från henne - men hon kanske ska få ett av mig så jag får bättra på karmakontot ytterligare. Jag har också gömt mig för människor ibland, senast i lördags så gick jag snabbt över gatan för att slippa möta en släkting till mig som kom gåendes. Då gömde jag mig mest för att han kan vara lite oberäknelig utifrån dagsform och jag orkade inte chansa. Men annars gömmer jag mig sällan, om jag inte skäms över något, allts att jag möter någon som jag kanske inte prioriterat eller behandlat helt oklanderligt...

Jag har väldigt få "jobbiga relationer", det är väl lite så att jag värderar min egen tid väldigt högt och de människor jag väljer att ha en vänskaplig relation till är valda med omsorg. På jobbet finns det inga konflikter mellan mig och någon annan (inte som jag känner till iaf) och jag har ingen människa som jag känner ett hat mot idag. Dock har jag varit bra på det där med fiender förut.. Andréa var ju inte precis min älsklingperson på gymnasiet - men nu är hon just det. Dock är jag väldigt medveten om att jag inte är omtyckt av alla och att jag kan vara en ganska jobbig människan att ha att göra med. Jag pratar för mycket, lägger in veto om allt, gillar att sätta mitt eget liv i centrum på ett väldigt osvenskt sätt osv. Men jag tycker det är helt okej att välja att inte ha en relation till mig, för de flesta människor sköter det snyggt. Man märker liksom när man inte drar jämnt med någon och det är som en tyst överenskommelse, men man behöver ju verkligen inte bli ett svin bara för det. Därför kör jag stenhårt på mitt nya koncept; rätt från mig. Rätt från mig innebär att så fort bollen hamnar hos mig så ska jag passa över den på ett sätt så att jag är stolt och har gjort rätt även om det var upplagt för smash. Så även på jobbet och hemma, det är skönare att somna på kvällarna om man känner att man gjort rätt för sig, och ifrån sig och slippa skämmas. Typ som att be om ursäkt när man gjort fel även om den andra parten vägrar. Hämndaktioner är tillfredsställande i en nanosekund jämför med känslan av att ha gjort rätt, som istället får hela livet att bli lite behagligare.

Nä hörni, livscoachen checkar ut - slut.

Likes

Comments

Det är torsdag igen, veckan har känts evighetslång pga evighetsvab. Torsdagar har blivit vår nya fredag, vilket innebär att fredag är nya lördag, lördag är nya söndag och söndag har blivit en extrasöndag vilket är alldeles ypperligt. På något vis har torsdagar blivit dagen då jag och Freddan hittar på grejer, tillsammans eller på egen hand. Tro nu inte att jag menar en "egentid utan barn för det behöver vi-grej" för det behöver vi inte. Jag har inte varit nära tanken på att komma ifrån barnet och ha vuxentid sedan jag ammade (vilket jag gjorde i två smärtsamma veckor) och då räckte det med en distans från barnet på ca 1 cm för att tillgodose det behovet. Torsdagar har blivit dagen då jag tackat ja till saker som inte innefattar barn senaste tiden, inte för att jag behöver vara ifrån mitt barn - utan för att vuxenhäng också är kul. OBS, detta har varat i tre torsdagar så tro nu inte att det är en schemalagd standard, jag skulle aldrig schemalägga egentid bara för att.

Hur som helst, idag bjöd PWC in till inspirationskväll som Frida ordnat och jag, Malin och Emma fick komma och lyssna på intressant föreläsning och äta grym italiensk buffé. Efter det följde jag med Fredriks syskon med respektive på Betnér och Soran. En kul torsdag helt enkelt.

Fick även lunch hemma hos pappa som är tillbaka från Bali och brunare än en bajskorv. Det var trevligt.

Utöver detta så är Lycke frisk och det är kul, hon är kul. Mitt absoluta favorithäng är fortfarande alla dagar jag får hänga med henne

Likes

Comments

Lycke är sjuk - dom ringde från dagis i fredags och sedan dess har hon knappt stått på benen. 40 graders feber och totalt utmattad, en värstiginfluensa!

Jag får fysiskt ont i hjärtat, jag önskar jag kunde trolla henne frisk. Grät en timme över att jag tyckte så otroligt synd om henne och lämnar inte hennes sida.

Men så tänkte jag på dem vars barn är sjuka på riktigt, dom vars barn som kämpar för sitt liv och dom vars barn som inte har möjlighet att få vård. Ännu värre dom vars barn som dör av att dom inte får mat - som svälter ihjäl i sina föräldrars armar.

Nu gråter jag för dom istället

Likes

Comments

Som ni kanske vet, så gillar jag att tävla i olika tävlingar på internet - och det har onekligen gett utdelning!

Många undrar vilka vinster jag kammat hem, och framförallt hur man bär sig åt... jag tänkte passa på att dela med mig av mina knep!

Jag brukar någon kväll varje vecka surfa in på en hemsida som heter tävlingsguiden eller blienvinnare. Det är två exempel på hemsidor som samlar alla tävlingar som är aktuella. Här kan man antingen välja kategori så som bilar, resor eller pengar - men jag brukar välja att kolla igen "nya tävlingar" eftersom jag gör det regelbundet. Jag tävlar nästan aldrig på Facebook eller instagram och jag vägrar tävlingar där man ska delta i en undersökning där man måste godkänna att man blir uppringd av jordens skummaste företag på väldigt obekväma tidpunkter.

Sen kollar jag vad man kan vinna samt vad som ska göras! Jag gillar tävlingar där man ska motivera varför man ska vinna - jag brukar gå all in på rim! Jag har en gammal emailadress som jag inte använder längre, men den är perfekt att ange vid tävlingar eftersom det onekligen ramlar in mycket nyhetsbrev och skräpmail. Men ofta ett och annat vinnarmail också! Man ska dock ha i åtanke att man får betala vinstskatt på de dyrare vinsterna.

Hitills har jag vunnit:

En kryssning till tallin med guidade turer i gruvor och middagar. (Åkte aldrig på denna eftersom jag började mitt nya jobb samma dag som båten skulle gå).

Ett jeapäventyr på Gotland där man fick provköra nya Jeapmodeller. (Överlät även detta pris)

En resa värd 15 000:- (Vi la till 20 000 och åkte till Karibien).

En Smart-TV värd 15 000:-

Ett kit med make up från bare minerals

En takbox värd 5 000:-

Skönhetsprodukter från märket Emma S


Likes

Comments

Jahopp. Jag har som jag tidigare nämnt sparat massa pengar denna månaden och förhoppningsvis många månader framöver. MEN, när alla räkningar var betalda och allt sparande var undanstoppat så var det inte mycket pengar kvar på kontot....

Hur gör jag nu?

Jo, då kom jag på en briljant idé. Jag tog den summan som var kvar, och delade med antal dagar kvar tills nästa lön. Det gav mig en summa på 221 kronor. Jag får alltså spendera Max 221 kronor varje dag, då fixar jag månaden. Denna summa ska dessutom räcka till mat, så ni kanske förstår att uteluncher inte är lika lockande nu😂.

På måndag ska vi hämta matkasse, vilken kostar 600:- så jag får alltså leva på 0 kr tre dagar för att kompensera det. Jag tror att detta kommer gå exakt hur bra som helst. Målet är såklart att trots mitt sparande ha pengar kvar på kontot när nya lönen kommer - och bättra på aktieportföljen med dessa.

Längtar till livet som ekonomiskt oberoende - även om jag lär vara 87 bast när det händer

Likes

Comments

Idag har jag sovit 12 timmar och är lite mer ödmjuk igen.
Ville bara säga det

Likes

Comments

Ibland tänker jag att jag ska vara den bättre människan, tro det bästa om alla och lägga min energi på mig själv istället för på alla andra. Ibland.

Men dagar som idag, då KAN jag inte hålla mig. Jag KAN inte låta bli att förundras över hur enormt konstiga val människor gör, och jag kan inte sluta förvånas över att man inte helt uppenbart skäms som ett resultat av dom valen. Dom dagarna drar jag väl iväg lite åt sociopatiska och självgoda hållet samtidigt som jag är HELT övertygad om att mina iakttagelser är korrekta. Tur att dom dagarna inte är fler än de ödmjuka.

Som att man på jobbet sliter arslet av sig medan en kollega har fullt upp att prata om helgen, och sen har den kollegan MAGE att berätta på ett möte hur bra allting funkar och att vi alltid ligger bra till. Ja KANSKE för att 3 av oss håller skutan flytande medan resten njuter av åkturen.

Eller som att en kompis förväntar sig att ALLA ska kunna ställa upp på ALLT som den människan begär- annars blir det jävligt sura miner. Men ifrågasätter man det, eller ber om någonting i gengäld då är man okänslig.

Eller som när människor med pengar OCH tid i överflöd förväntar sig rabatter eller hjälp med tjänster eller liknande utan att förstå hur pinsamt det är att de ens frågar, när det ALDRIG erbjuds åt andra hållet.

Eller hur vuxna människor använder försvarsmekanismer som hämnd eller att skylla på andra istället för att bara bita i det sura jävla äpplet och antingen: 1. Be om ursäkt. Eller 2. Be någon dra åt helvete. Men att baktala, sprida lögner och hämnas på något i vuxen ålder det är som att be om att bli idiotförklarad.

Jag FÖRSÖKER 6 dagar av 7 att försöka tro det bästa om sånna här människor, jag försöker tänka att dom säkert har det jättejobbigt hemma eller att dom säkert har en bra anledning att vara så otroligt pinsamma. Men idag är den 7:e dagen och idag GÅR det inte. Idag är dagen då jag förväntar mig att människor borde fatta att ärenden inte blir gjorda om man bara låter dom ligga. Idag är dagen man borde fatta att man skämmer ut sig när man som vuxen människa talar illa om någon annans utseende eller använder hämnd på något man inte gillade själv.

Idag är dagen man borde FATTA att man inte bjuder hem någon på fika för att sedan be dom handla fikat, baka fikat, diska efter fikat och sen tar man åt sig äran själv. Eller man borde iallafall fatta att OM man gör så, så är det PINSAMT. (Metafor).

Man borde fatta att man inte ska supa bland små barn, man borde fatta att man kanske inte ska prata skit om sin chef till chefens vänner, man borde fatta att man är den som skämmer ut sig mest om man ljuger om andra.
Man borde fatta att om dagarna på jobbet är lata och lugna så är det för att en flitig kollega jobbar ihjäl sig under tiden. Man borde FAN fatta att man inte köper en TV på avbetalning för det betyder att man fan inte har råd med en TV. Man borde bara fatta.

Alla är inte perfekta, men hemligheten ligger i att FATTA att man inte är perfekt och göra något åt det som går att rädda.

Tack och hej från en mörkrädd tjej

Likes

Comments