Mycket tid har gått sedan sist. Jag åkte till London och hade det HELT magiskt bra, även om jag saknade F och L massor. Jag kom hem och blev magsjuk, sov i 2 dygn, jobbade två dagar och tog sedan helg. Festligheter i Åre stod på schemat och det var en riktigt lyckad helg men nya och gamla bekantskaper.

Snart fyller Lycke år och vi åker på nästa weekend, våren är härlig alltså! Altanbygget är igång och vi har förnyat hemmet med lite nya möbler både till in- och utsidan. Maj och juni är fullbokat med fester, resor och födelsedagar och även om jag ser fram emot allt så går tiden gärna sakta ner nu. Allt går så fort.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

En av de sakerna som jag var så glad över på jobbet inträffar imorgon. Min chefs, chefs, chef kommer och hälsar på på just vårt område, det är väldigt stort bara det - men han har även bett om att få sitta med bredvid en handläggare en eftermiddag vilket är sjukt stort. Min chef frågade mig om jag kunde tänka mig att ta på mig det och jag blev verkligen jätteglad för frågan! Men satan vad nervös jag är... har städat upp på min plats, skrubbat skrivbordet och dammat av skärmen. Freddan har valt ut en blus och putsat mina skor, Hehehe! Förstår ju själv att jag förstorar upp det hela en aning - men jag tar uppgiften på största allvar och känner mig verkligen tacksam över att få det förtroendet - att förmedla vad över 100 personer gör om dagarna och hur det påverkar samhället!

På onsdag åker jag ju ensam till London. Magknipet och pirret turas om och jag skulle behöva en flaska rödvin till frukost både tisdag och onsdag för att vinna över nerverna.

Wish me luck

Likes

Comments

Den 25:e varje månad får jag lön, precis som många andra. Summan som sätts in på mitt konto är min "belöning" för det jobb jag utför på dagarna. Den summan är, vad jag förstått - större än vad en nyutbildad polis får in på sitt konto den 25:e, som belöning för det jobb hen utför på dagarna (och nätterna, och högtiderna, och helgerna).

Poliser som alltså tränat bort instinkten att fly vid fara och att rädda sig själva - och istället gör precis tvärt om. Poliser som i fredags och alla andra dagar gör allt som står i deras makt för att du och jag ska vara trygga.
Finns det ens en rimlig summa pengar som kan motsvara vad det risktillägget borde vara värt?

Höj min skatt om pengarna öronmärks till blåjuspersonal, anställda inom vården, barnomsorgen och äldreomsorgen.

Hur ska vi någonsin kunna tacka er nog?

Likes

Comments

Det nalkas helg hörni, och det är ju ALLTID kul! Fredrik drar till fjälls med Jörgen, Stålis och Grant och det innebär tjejhelg här hemma. Älskar tjejhelg. Nästa vecka åker jag ju till London så det känns jätteskönt att få tre dagar med lycke innan så jag kan tanka i mig massor av hennes energi innan jag åker!

Jag har ju nominerat Fredrik till en tävling där han har chans att vinna en resa till USA och idag är sista omröstningsdagen så nu håller jag tummarna för att han tar hem det, för kanske får jag ju följa med om det blir av:)

Oavsett hur det går så har jag på väldigt kort tid kammat hem två vinster som vi får trösta oss med i värsta fall. En grym pulsklocka från TomTom värd 3000 och en IPad Pro värd 7500. Helt OK.

Alltid retar det någon;)

Likes

Comments

Veckan passerade smärtfritt och det är nog för att det händer så himla mycket roligt hela tiden, och exakt hela våren är fullbokad med skojiga saker.

I helgen har Fredriks bror och hans Lotta gift sig, min syster fyllde 24 och vi har haft sleepover här hemma. Himla kul alltså! Andra roliga saker som händer framöver är ju att Elena kommer leverera en bebis, jag åker till Sebbe i London, Helena kommer leverera en bebis, Amanda och Peder bjuder in till födelsedagshelg i Åre, Lycke blir 5 år, Erika levererar bebis, Andrea levererar bebis, altan ska byggas, Henrik ska firas på 40-årsdagen, Freddan fyller år, mamma fyller år, vi åker till Dalarna på familjehelg och sen är det semester!!

Vilken megavår!

Snart måndag och ny vecka, det blir garanterat en bra sådan

Likes

Comments

Förutom fredagens framgångar på jobbet så vann jag idag en pulsklocka och blev jätteglad för det! Veckan börjar mäkta bra trots att jag vaknade lite väl sent imorse...

I skrivande stund ligger Fredrik med pannlampa här i sängen och gör en ritning över kommande altan, livets hjälte! Altanen kommer vara som pricken över i här hemma, sen är saken biff.

Nu ska jag sova så jag vaknar av klockan imåra

Likes

Comments

Jag ligger vaken och inväntar sommartiden, en timme mindre sömn inatt är helt okej när man tänker på hur mycket ljusare kvällarna kommer vara. Har jag sagt att jag älskar ljusa nätter? Skulle lätt vilja ha midnattssol året om!

Helg blev det iaf, efter en SJUKT hektisk jobbvecka. En jobbvecka som fick ungefär det bästa slutet en jobbvecka kan få. Något väldigt roligt hände och nu såhär ett dygn efteråt känns det nästan som att jag kanske har drömt - för det var så oväntat. Måste alltså få dubbelkolla på måndag att jag inte inbillat mig - innan jag berättar vad. Sjukt surt vore det om det bara var en dagdröm.

Helgen som sådan är helt oplanerad och det är skönt att ta dagarna som dom kommer... för från nästa vecka och ända tills i sommar känns det som att helgerna är uppbokade. Det är så mycket kul som händer nu! 3 kids ska födas till våren, 5 stora födelsedagar ska firas, och mycket mycket mer.

Man är ju glad att man får va me!

Likes

Comments

Hehehe... en av mina följare påtalade nyss att jag borde googla "krokodiltårar".

Nu vet jag att det INTE betyder att man gråter då att tårarna sprutar som på en tecknad film - utan att man fejkgråter. Självklart menar jag alltså inte fejkgråt i mitt tidigare inlägg, jag menar storgråt á la tecknat.

Aja, lyckligt ovetandes var jag om mitt skrivfel men nu är jag olyckligt vetandes.

Andra saker jag blivit olyckligt vetandes om under vuxen ålder:

Det finns inte två stycken "Nya Zeeland", det finns bara utmärkt på världskartor på två ställen pga att jorden är rund.

Det heter Spydig, inte spydlig.

Man blir inte brun av att sitta nära en brasa, eld innehåller alltså ej uv-ljus.

Det heter "fatta vinken" och absolut inte "fatta vinkeln".

Östersjön är ingen sjö.

Det heter Turiket, inte Turkie... detta oavsett att Sverige och Norge inte har ett T på slutet.

Tack för mig

Likes

Comments

Vilken vecka. Tunga dagar med klump i halsen och oro i kroppen. Har inte ens kunnat låtsas må bra, men det kanske är bra.. för herregud vad folk i min närhet ställer upp. Bara att få ett "jag ser att du inte mår bra och jag finns här" är guld värt.

Men i torsdags ringde min telefon och efter 45 minuters lipande så var det som om jag blev ett ton lättare. Ett samtal som jag velat få så länge men som jag aldrig trodde skulle komma. Det var så oväntat men så otroligt skönt, tänk vad allt kan lösa sig fint.

Nu längtar jag till måndag, till en ny chans att få vara glad och få vara tacksam. Göra om och göra rätt.

Träffade en gammal kompis idag av en slump, eller ja a det blev väl ett flyktigt hej och stel stämning eftersom mycket har hänt de senaste åren. Då kände jag just tacksamhet, över att jag iallfall bitit under sura äpplet, bett om ursäkt och varit min bästa version av mig själv efter det. Sedan om personen i fråga inte var mottaglig eller beredd på att göra samma sak och stämningen kommer vara stel i 100 år till.. så känner jag att jag tillslut gjorde rätt för mig och då kan man ändå heja glatt med stoltheten i behåll.

Det är nyttigt, att lära om. Att göra det man egentligen vet är rätt även om det är svårare än att göra det som är lättast för stunden.

Stolt över mig själv och stolt över andra lämnar jag en lärorik vecka bakom mig och hoppas på att nästa vecka ska bjuda på enklare och gladare lärdomar

Likes

Comments

Ganska tunga dagar (jämfört med nyss) passerar och det går inte att beskriva känslan av att komma hem. Efter nätter med konstiga drömmar, stressiga och trötta mornar med dåligt humör och 9 timmars jobb under högsäsong. Att komma hem och bara få vara, att få bli kramad av stor och liten och känna sig älskad trots att man inte alltid älskar sig själv. Det är det bästa.

På fredag åker vi till fjälls, eldar och myser och nöter på skidor. Jag längtar så mycket efter 48 timmar med bara mina hjältar.

Jag har aldrig älskat så mycket som nu, mitt tremannalag - min lilla flock. Klippor som står stadigt när det stormar hos mig.

Likes

Comments