View tracker

Godkväll på er! Söndagar är alltid lika dryga och tråkiga haha man är alltid så trött så det blir inte mycket gjort. Så för mig har det varit en liten slappar dag. När jag vaknade så låg jag på sängen och myste lite med min katt Doris. Lisa kom sedan upp till mig vid två tiden ungefär för hon skulle låna en klänning som hon skulle ha framöver! Sedan efter ett tag när båda hade fixat till oss och packat så hämtade hon och hennes pappa upp mig för att sedan åka till tågstationen för vi skulle ta oss till Karlstad. Hon skulle hem till Hagfors och jag skulle till Frida ett tag! Innan våra bussar gick så gick vi till McDonalds för att få i oss något i magen. Sedan när jag kom till Frida så följde jag med henne till McDonalds så hon fick äta och sen gick vi till Ica. När vi väl kom hem till henne kollade vi på min nya favorit serie "Carrie The Diaries"
Den handlar lite om innan filmen Sex and the city och den är väldigt bra så check it out😍
Har just nu kommit hem så nu blir det en varm dusch och sedan sängen som gäller.
Hoppas ni har haft en bra dag! Kram

Likes

Comments

Likes

Comments

Hej! Först så vill jag börja med ett stort tack för alla fina komplimanger som jag fick höra från mitt förra inlägg! Det värmdes verkligen i hjärtat och blev jätte glad av att få höra så fina saker! Kärlek till er😚
Idag så har jag ingenting planerat så blir mest en lugn kväll för min del! Men det är väldigt skönt det också! Och sen vet jag inte när sist jag var hemma på en lördagskväll haha. Hoppas ni får en bra kväll! Kram

Likes

Comments

Att leva med dåligt självförtroende är idag väldigt vanligt i dagens samhälle. Man glömmer bort hur det är att se positiva saker med sig själv och anledningen till det är oftast att man jämför sig med andra. I tonåren har många, nästan alla, dåligt självförtroende. Åtminstone inom något område. Man tvivlar på vad man kan, vad man klarar av och om man duger. Oroar sig för att misslyckas och vågar inte göra saker. Man blir också besviken på sig själv och tänker att andra kan och klarar, ”är bättre” och då blir självförtroendet sämre och sämre.

Jag är en av dom ungdomar som lever med det och där ingen höjdare ska jag säga. Jag kan ibland knappt kolla mig själv i spegeln ibland och speciellt inte med någon som är "mindre" än mig själv bredvid mig. Man ser på andra och blir avundsjuk på hur dem ser ut. Jag har levt med det nästan hela mitt liv fast i olika perioder. Vissa dagar är bättre och vissa är sämre. Jag ser aldrig något bra med mig själv och ger mig själv negativa tankar om det.

Men sedan så behöver du inte vara större än andra för att få det. Folk som är mindre än mig i storleken har samma problem. Dom säger alltid att dom är tjocka och att jag är inte och då undrar man ju hur dom tänker? Man vet inte om dom säger så för att dom menar det eller för att dom tror jag mår bättre av att få höra det. Men sanningen bakom det är att man känner sig bara sämre utav det då jag alltid tror att folk säger så för att jag mår bättre än det. Men egentligen så blir det värre för att jag alltid jämför mig med andra. Eller när folk som knappt har något fett på kroppen högt bara för att få uppmärksamhet? För att ni ska känna er bättre av att folk ska säga nej det är ni inte? Eller för att ni säger så för att göra andra svartsjuka av att ni inte har fett och dom andra har? Jag säger bara: tänk er för vad ni säger, ni vet inte hur folk tar åt sig?

Jag skäms oftast när jag har t.ex. badkläder på mig, jag har svårt att känna mig bekväm med mig själv när jag är med andra, jag känner mig obekväm när jag har sex eftersom killarna är mindre, jag har svårt att ta emot komplimanger från folk och jag tänker alltid att varför skulle någon kille vilja vara med mig? för att dom oftast är ute efter tjejer som är mer slim än vad jag är.

Jag som även har dyslexi (som jag inte har vågat gått ut med förens nu) blir avundsjuk på dem andra i min klass för att dom kan så mycket mer än vad jag kan, dom får högre betyg, dom behöver inte slita med skolan lika mycket som jag, dom har lättare att lära in sig saker, dom får inte panik ångest så fort det är muntliga redovisningar eller har svårt att komma ihåg som jag. Men något som jag har lärt mig ifrån det är att varför ska jag behöva skämmas för att ha det? Det är ingenting som jag har valt och jag kan inte bara trycka på delete. Jag har fått så mycket negativa kommentarer från skolan så det är mest det som keep me going för när jag står det på studenten så vet jag att jag har lyckats med mig själv och kan säga att fyfan vad jag är bra! Som fortsatte även fast skolan försökte få mig att byta skola för att det skulle bli för svårt för mig med samhällslinjen men här står jag. Jag går i tvåan och har kämpat som bara den och har bara tre terminer kvar tills jag slipper all ångest som skolan har gett mig, att jag inte duger till eller att ingen har trott på mig. Men det skulle jag aldrig ha klarat av utan mig själv, mina föräldrar och mina närmaste vänner.

Varför ska det egentligen behöva vara såhär? Varför ska man jämföra sig med andra? Varför ska man bry sig om vad andra tycker om hur man ser ut?

Det är tråkigt att man ska behöva gå igenom detta men jag tycker det är en bra läxa för sig själv. Att vänja sig vid att det här är jag, jag duger som jag är och att man ska kolla på sig själv istället för andra. Varje dag är en ny utmaning för mig, att jag som tränar kan ta nya tag och jobba på mitt mål. Men jag har bestämt mig för att gå ner i vikt och det är mitt beslut och ingen annans. Om jag ska kunna leva mitt liv så vill jag känna mig bekväm med mig själv.

Alla har ju inte samma problem som jag har, det finns många olika anledningar till varför man har dåligt självförtroende. Detta kan ske när som helst och i vilket situation som helst. Kanske ibland totalt utan förvarning. Vem har inte befunnit sig i ett läge där man gått in som väldigt starkt för att sedan tappa greppet totalt. Kanske p.g.a. att något oväntat händer eller att man möter någon som visar sig vara svår att hantera. Att få dåligt självförtroende i vissa situationer är inget konstigt. Det händer oss alla ibland och är säkert ett betyg på god självkännedom. Endast en person som totalt saknar självkännedom kan uppleva sitt självförtroende som gott i alla tänkbara situationer. Kanske kan man säga att ett bra självförtroende kan uppnås genom förbättrad självkännedom. Får man bättre självkännedom försätter man sig ogärna i situationer som man inte riktigt behärskar och slipper då drabbas av dåligt självförtroende.

Några råd jag kan ge dig som har dåligt självförtroende som jag har lärt mig utifrån mig själv, andra och internet är att:

 1. Ta väl hand om utseendet. Genom att ha en frisyr man tycker om och snygga kläder så kan man också öka på självförtroendet. Det behöver inte vara dyra saker, men det är viktigt att man tycker om det. Man känner sig fräsch och stark, redo att möta världen. Att man sträcker på sig och är stolt över sin kropp ger också en känsla av att ha kontroll.
 2. Träning kan hjälpa en att få självförtroende. Fysisk träning gör att kroppen mår bättre, vilket även påverkar självförtroendet. Om man tränar i en lagsport kan det också stärka ens tankar om sig själv. Man behövs, är en viktig del av en helhet.
 3. Man ska inte vara rädd för att misslyckas. Det händer hela tiden, ingen går genom livet utan att någon gång göra ett misstag. Man lär sig av sina misstag och går vidare, det är inte mer med det.
 4. Sätt upp små mål i livet. Om man sätter upp både små och stora mål som är realistiska kan det verkligen förändra ens självförtroende. När man uppnår ett mål, hur litet det än är, får man en känsla av att lyckas.
 5. Man kan låtsas att man har bra självförtroende. Om man gör saker och ting som om man var säker på sig själv så kan det bli en vana. Man lär sig alltså att uppföra sig som en person med stort självförtroende, och till slut så har man det. Genom att analysera hur man vill vara om man har självförtroende kan man lära sig hur man ska agera.
 6. Positivt tänkande kan göra under för självförtroendet. Man kan träna sig själv att tänka positivt, att se utmaningar istället för problem. Istället för att tänka att man inte klarar av något, kan man börja fundera på hur man ska kunna lösa situationen istället.
 7. Sluta skjuta upp saker. Många som har dåligt självförtroende skjuter upp obehagliga uppgifter, både små och stora. Genom att ta itu med dem en och en kan man få en känsla av fullbordan. Man inser att man faktiskt kan klara av en hel del, vilket får en att växa i självförtroende.

Och kom ihåg: Du duger som du är, det viktigaste är dig själv och ingen annan, låt inget trycka ner dig, stå på dig själv och det viktigaste är att du ska våga tro på dig själv!

Likes

Comments

HISS:

 1. Bra Personlighet
 2. Rolig
 3. Vågar vara sig själv
 4. Bra klädsmak
 5. Luktar gott
 6. .Killar som kan prata om saker med en tjej, och att han verkligen litar på henne och berättar allt för henne, så gulligt med killar som berättar saker som dom inte berättat för någon eller nått sånt.
 7. Tränar
 8. Godhjärtad
 9. Ställer alltid upp
 10. Hör av sig ofta / frågar hur man mår osv
 11. Ser bra ut
 12. Go röst
 13. Givmild
 14. Tål skämt
 15. Har tatueringar
 16. Längre än tjejen
 17. Bryr sig inte om hur tjejer ser ut: kroppsstorlek, om den har smink eller inte osv.
 18. Omtänksam och snäll
 19. Bara kan ta det lugnt ibland
 20. Skägg
 21. Snygg nyvaken
 22. Vältränad rumpa

DISS:


 1. Killar som blir annorlunda när dom är med sina kompisar..blir så sur på såna killar verkligen. Varför ens behöva bli dryg och skämmas över att det är en tjej där som man gillar.
 2. Killar som skriver till andra tjejer när han typ är på G med någon, och tjejen gillar han jätte mycket. Så blir man sjukt sårad. Usch för sånt.
 3. Killar som är otrogna. Asså finner inga ord. Men tänk er själva befinna er i den situationen att ni får reda på att din kille har varit med någon annan.
 4. . Är iskall
 5. Blir lätt sur över saker
 6. Hör bara av sig när det passar den
 7. Elak/Slåss
 8. Leker med tjejers känslor
 9. Ligger med andra när den träffar en brud
 10. Killar som inte kan hålla sig till en tjej
 11. Svårflörtad
 12. Är oklar
 13. Har dålig hygien
 14. Beter sig väldigt ouppfostrad
 15. Kvinnohatare
 16. Dryga killar
 17. tråkig
 18. omogen och har svårt att bete sig
Likes

Comments

Passa på att köpa dig en fin balklänning redan nu, för det kommer gå fort tills studenten. För hur tråkigt vore det inte att behöva stressa sig att hitta grejer till balen sista veckorna och då kanske det inte blir den du ville ha ifrån början. Så smartast är att du kollar på det nu så du får tag i den rätta. Du får lite inspiration hittar du nedanför. Ett annat tips är att du ska åka till Årjäng där du hittar många fina klänningar och tillbehör. Deras instagram hittar du HÄR😍 

Om du trycker på bilderna så kommer du till sidan som varan finns på. Ha en fin dag! Kram 

Blå långklänning
Vinröd långklänning
svart långklänning
Persika/ljus rosa långklänning

Likes

Comments

Hej! Något som vi alla med smink strävar över är att få sminket hålla bra och tänkte därför dela med mig om lite tips och knep man kan använda för att få en perfekt finish!
1. Använd primer! Det hjälper att hålla din bas mycket bättre! Vill du inte lägga ner mycket pengar på det så gör det ingenting! För jag tycker nämligen att dom billigaste jag har haft är bäst! Som t.ex. Kicks egna som det finns många olika att välja mellan och du hittar just den du behöver och passar dig genom att fråga personalen om hjälp. Det finns även olika slags primers som till ögonen, ögonbrynen, läpparna och basen!
2. När du ska applicera din foundation, istället för att använda borstar så använder du istället dina egna fingrar! Värmen på fingrarna gör så att det smälter in i huden på ett naturligt sätt och resultatet blir jämt.
3. Avsluta din makeup med en setting spray. Det hjälper till att få din makeup på plats. Ett tips är Urban decays för den sägs vara väldigt bra!
4. Använd dig utav puder när du har lagt basen. Det finns transparent puder och inviseble att välja mellan. Det hjälper att hålla basen på plats och gör det enklare sen när du ska göra conturing med puder.
Nedan får ni även andra tips om hur man kan sminka sig!
Hoppas att detta var till någon hjälp! Kram☺

Likes

Comments

Hej på er! Som sagt idag var det innebandy match på schemat i Hagfors. Det var derby mellan Skoghall och Hagfors herrar, riktigt spännande faktiskt! Dom förlorade med 4-3 men dom kom ikapp väldigt bra i slutet! Nu har vi ätit lite kvällsmat och ska väl mest chilla resten av kvällen och imorgon bär det av tidigt hemåt! Hoppas ni får en bra helg☺

Likes

Comments