View tracker
View tracker

Postad i: Blogglistor

Jag längtar efter...
... Att bli klar från skolan. Även om jag ännu har två år kvar och det bästa av utbildningen så är jag så trött på att leva knapert och i ett tillfälligt boende. Jag längtar verkligen till att få gå till jobbet och få lön in på kontot varje månad. Dessutom längtar jag efter att få slå mig ner någonstans och känna "det här är mitt hem".

Jag drömmer om...
... Ett stort tvåvåningshus med vita innerväggar över allt. Jag drömmer också om ett helt gäng egna hundar.

Jag imponeras av...
... Människor som säger precis vad de känner och tycker.

Jag är peppad på...
... Framtiden. Jag ser framemot vad den har att erbjuda.

Jag har ångest över...
... Alla skoluppgifter.

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Gymnastik och minnen

Nöjda och glada efter första uppträdandet med boll idag. Gick helt bra trots att där var tre flickor för lite på tävlingsplan. 10.12 tar vi nya tag, med förhoppningsvis hela gänget på plats!

Likes

Comments

Postad i: Vänner och Studieliv

Igår fick jag inhibera de vanliga onsdagsträningarna för att hinna med allt som var planerat. Skola mellan 10:00-16:00, vilket är längsta skoldagen på flera veckor tror jag. Efteråt var det dags för Bruttorna-middag som varit planerat i flera veckor, såg så fram emot att få höra om allt från södernresor till förlovningar och framtidsplaner. Så härligt gäng <3! Efter en ordentlig middag gjorde jag och Sebastian ett besök hos morfar på sjukhuset som fått sitt knä opererat efter många om och men. Till sommaren är han nog ostoppbar i bärskogen. Efteråt tog jag tag i en hel hög med hemuppgifter, vilket jag även fick fortsätta med idag.

Och det viktigaste tänkte jag glömma; igår föll också den första snön som jag sett sedan förra vintern. Jag älskar verkligen vinter! Vill bara plocka fram allt som har med vinter att göra för att påskynda det hela. Jultomten, jag önskar mig två meter med snö i hela Finland iår!

Likes

Comments

Postad i: Vänner och Studieliv, Familjeliv och Familjeäventyr

Söndagkväll återvände jag till Vasa för att välkomna min syster till vårt studiehem. Söndagkväll bestod av tv-serien Syrror, chips och dipp samt bastubad för min syster. Hon var så glad över att kunna stå och duscha i varmt vatten lääänge utan att a) någon står och knackar på dörren och vill duscha samt b) varmvattnet inte tog slut. När Sebastian sedan dök upp i Vasa åt vi en god grekisk sallad och vitlöksbröd innan läggdags.

Måndagmorgon steg vi upp och gjorde oss färdiga så att vi var på stan vid affärernas öppning. Efter att ha vandrat runt en stund så gjorde vi vårt premiärbesök på Sweet Vaasa. En vegansallad för mig och en cesarsallad för syrran. Efteråt delade vi på världens godaste cheesecake och drack en tekopp till innan vi strosade vidare. När vi var klara hoppade Josse på bussen och jag avverkade min "långa" dag på skolan samt grundträningen för Amenyxarna.

Likes

Comments

Postad i: PROJEKT: Lilländan

Förra helgen var det dags. Dags för tvrummet/matsalen för att få sin makeover. Längre än planerat tog det, vilket var lite av en besvikelse. På väggarna satt tre bubbliga tapeter från tidigare och eftersom vi tänkt måla så var det bara att riva bort dem. Vilket jag påbörjade och tänkte skulle gå snabbt. Men icke, de två första lagren kom bort samtidigt och tredje lagret lämnade där. Försökte blöta upp det för att få bort stora bitar så det skulle gå snabbt. Ingen verkan. Alltså förstå min frustration.

Efter att ha konsulterat en vän, handlade vi tapetlösningsmedel och målade det ovanpå tapeten som lämnat på väggen. Trots detta åkte inte tapeten riktigt bra av så vi fick skrapa tapeten av väggen med skrapa. Jag hade planerat att alla väggar som hör till tvrummet/matsalen skulle vara rena på lördag morgon. När jag åkte mot Vasa på söndag eftermiddag fick jag inse att tapeten vann över mig och endast två av fyra väggar var rena. Fortsättning följer nu över helgen.

Likes

Comments

Lördagkväll sastade nästan alla av flickgänget på en Biokväll i Jeppis, Bridget Jones's baby var ett självklart valt. Skarattade hela filmen igenom. Efteråt satsade vi på stort; satte oss på en bar, drack varsin cider och bara pratade. Längesedan vi flickor ha gjort något utan våra pojkvänner, de det var riktigt skönt. Mitt i allt där i kom vi på att jag och Sebastian hade tvåårsdag, haha. Kanske det märks att vi inte är så firande av oss? ;)

Efter att cidern var uppdrucken bestämde vi möte med pojkarna och kvällen fortsatte i vanlig stil. Var skönt att få lägga sig i sängen på natten när vi kom hem.

Likes

Comments

Postad i: PROJEKT: Lilländan

Över helgen har jag och Sebastian dragit igång vårt projekt påriktigt. Projektet är "lilländan", vårt lilla blivande hem i framtiden tills vi bygger eget hus.

För att så snabbt som möjligt få någonstans att sova så valde vi att starta med det lilla sovrummet. Dit ryms en 160cm säng precis och det lämnar lite utrymme på var sida om den. Rummet har tidigare använts som förvaringsutrymme.

Efter att ha spacklat, slipat, återigen spacklar och slipat samt efter en hel del färg så är det nu bara nytt golv och lister kvar så får vi flytta in sängen. Eller jaa, ännu idag ska det målas ett tredje varv med grå väggfärg innan det är heltäcknade. Vi har använt färgen Trend från Teknos med färgkoden 1500 N. Nöjda är vi hittils iallafall! 😃

Lite svårt har vi haft det med beräkningen av allt; hur mycket målarfärg? Hur länge tar spacklandet? Hur läge ska allt torka? osv. Inte någon av oss har egentligen gjort något liknande tidigare, så vi testar oss helt enkelt fram och frågar hjälp när det behövs.

Nu vet vi ungefär att det går en hel helg åt spacklandet och målandet så vi är beredda på det till nästa rum!och jag kan verkligen förstå efter den här helgen varför pappa inte velat måla om varenda rum i hela huset hemma.

Före och efter

Likes

Comments

Postad i: Vänner och Studieliv

Dagens brunch

Ledig dag, spenderas både i Vasa och Såka. Väntar för tillfället på att S ska komma hem så att vi kan vända bilen norrut. Jag har haft ledig dag och gjort allt för att unvika att städa i lägenheten, det får vänta till nästa vecka tycker jag.

Helgen kommer förhoppningsvis bjuda på biobesök, ommålning och en massa annat trevligt. Hoppas verkligen på fint väder också!

Likes

Comments