Postad i: Gymnastik och minnen

Igår var det tidig väckning som gällde, tungt med tanke på att de senaste dagarna har jag fått sova tills jag vaknat och vi ändrade till sommartid så natten blev en timme kortare. På dagens schema stod tävling i Jyväskylä. För mig var det första tävlingen i år eftersom jag inte kunde närvara förra tävlingshelgen. Flickorna presterade bra och lyckades höja en kategori.

Nästa helg är det tävlingsdags igen, vilket är lite tråkigt men samtidigt roligt. Det är så kort tid och svårt att hinna göra ändringar som förbättrar programmet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: PROJEKT: Lilländan

Japp, vi har äntligen fått tummen ur bakändan och fortsatt på vårt boendeprojekt. Sedan senaste uppdatering så har vi fått sovrummet klart. Eller, ännu saknas vägguttag där, men det blir ordnat så småning om. Dessutom är alla tapeter bortslitna i både vardagsrummet, köket och hallen. Det var ett projekt i sig och jag är glad att det är över.

Nu är alla väggar (förutom i farstun) spacklade, slipade och grundmålade två varv. Alla tak är målade två gånger vilket betyder att de också är klara! Förra helgen valde vi fondväggens tapet och valet av soffa har klarnat lite.

Det som ännu ligger på is är farstun och WCn. I farstun finns ännu lite tapet att riva, men den kommer inte bort självmant. För att få bort den behövs tapetborttagningsmedel, men det är slut hemma hos oss och i alla affärer i hela Kokkola. Så den blir riven en annan gång. Men taket är målat där iallafall.

Toaletten är något vi sparar till sommaren, dels för att det inte är så akut och dels för att det krävs lite större åtgärder där som måste göras sommartid. Jag har noll ideér för hur jag vill ha det där. Hela lilländan kommer att gå i färgen vit, fondväggen i svart och vitt. Golvet blir ljusgrått laminat. Skulle vara kul att sätta marokanskt kakel på golvet i toaletten. Då skulle det hänga ihop lite med vår fondvägg. Samtidigt tänker jag att vi (läs jag) tröttnar på det hela om det blir för mycket... Nåja, förhoppningsvis får jag det utklurat och vi har en ny toalett i höst!

Köksinredningen intäckt. Bänken är vi inte så noga med eftersom den skall bytas ut. Den har gjort sitt.

Vårt toalett som fungerar föråd för tillfället.

Farstun och hallen sett från farstun.

Fönster i vårt vardagsrum.

Likes

Comments

Postad i: Vardagsprat

Senaste sex dagarna har gått i hög fart igen. Det är verkligen mycket på alla fronter nu. Träningar, skola, skolarbete och inkommande söndag får jag också börja hänga med i tävlingssäsongen på riktigt. Dessutom närmar sig en stor förändring i min och sambons liv. För att lite ta ikapp vad som ha hänt senaste dagarna:

  • I torsdags hölls sista praktikseminariet på sjukskötarsidan och dessutom sista praktikseminariet i stor klass. Här efter går hälsovårdarna på sina hälsovårdspraktiker och håller sina seminarier medan vi barnmorskor har våra egna praktiker och seminarier för det.


  • Fredagens skolgång bestod av mellanseminariet för examensarbetet. Var lite nervös innan men det visade sig att det var onödigt. Analysen hade jag och Emma fixat till största del rätt och vi fick svar på våra frågor. Nu är det bara att reda upp bakgrunden, sätta till en vårdteoretikern och skriva de sista kapitlen på vår studie. Vecka 19 skall allt vara klart och jag tror att vi hinner bra till det.

    Efter mellanseminariet åkte jag och Sebastian till Kristinestad och spenderade helgen där.


  • I lördags fick vi Ä N T L I G E N bestämt vilken tapet vi skall sätta som fondvägg i vår nya bostad. Alltså känslan! Jag har haft lite ångest över det här senaste tiden... Över helgen skall det målas och fixas! Annat vi hann med var att besöka gravgården, hänga på villan och agera taxi åt mina syskon på kvällen.


  • Söndagen till ära firade vi min farmors 80-årsdag. Tårta och kakor i alla former samt en hel del godis slank ner i magen innan jag och Sebastian återvände till Vasa. Sebastian åkte från Vasa hemhem och jag lämnade att sitta i soffan hela kvällen.


  • Igår var en tuff dag. Vi startade upp nya kurser i skolan och höstens praktikplatser planerades. Jag var helt tom i bollen när jag kom hem. Hade gärna somnat på soffan en stund, men icke. Vi fick vår första läxa i skolan på dagen och jag visste att det var bäst att göra den direkt jag kom hem innan grundträningen för Amenyx. Efteråt skulle jag nog inte haft så mycket energi till det.


  • Idag har skoldagen bestått av presentationer angående barns hälsa. Efteråt diskuterades hur yrket barnmorska växt fram på andra lektionen. Det gav mig rysningar, tänk att jag skulle blivit klassad som häxa för tusentals år tillbaka p.g.a. mitt yrkesval idag. Tänkt att jag skulle varit tvungen att vara tillgänglig dygnets alla 24 timmar året runt. Tänk att jag skall en dag kunna kalla mig jordemor. Sista lektionen diskuterades barnmorskans riktlinjer. Riktigt intressant.

    Ikväll har jag pysslat på med lite allt möjligt. Jag tog beslutet att börja röja bland mina saker i badrummet, allt för att slippa det i ett senare skede. Jag har också hunnit planera morgondagens program. Tänkte hinna städa mitt klädskåp ännu ikväll också.

Likes

Comments

Postad i: Vänner och Studieliv

Idag kom dagen jag väntat på i många år, dagen som mina klasskamrater också väntat på. Idag är dagen när vi tar ett nytt steg i vår utbildning. Idag är dagen när vi hade vår första lektionen, bara blivande barnmorskor tillsammans. Första lektionen gick under kursen Reproduktionsfysiologi och inledande lektionen behandlade bäckenets anatomi och redan då uppstod frågor om hur i vida världen ett barn skall kunna komma ut utan att riva sönder hela bäckenets skelett. En härlig stämning hade vi och jag har påkänn att det här kan inte bli annat än bra! Nu är det bara att ta tillfället i akt och börja plugga bäckenets delar, på tre språk. Lycka till säger jag ;).

Likes

Comments

Postad i: Vänner och Studieliv

Från vänster: Kip, Walle, Sune, Nemo och Happy

Hej från mej!
Den här helgen har åter gasat fram i hög fart. Fredagkväll kom jag hem från Vasa efter sista praktikdagen inom hemsjukvården. Fick snabbt hoppa i duschen och äta innan det var dags att bänka sig i "Lokalin" för att se årets revy. Det blev sedan tidig kväll eftersom lördagen skulle bli en tung dag.

Lördag innebar begravning för hela släktens del, från mammas sida då förstås. Vi fick ta farväl av lillamormor på finaste sättet. Lördag skulle egentligen bestått av säsongens första tävling för mig, men p.g.a. begravningen var jag inte med. Istället fick jag se tävlingsvarvet filmat och började direkt jobba på förnyandet. Mello och återigen tidig natt efter det.

Idag har jag spenderat stor del av dagen att läsa på tent tills onsdag. Ett avbrott fick jag när vi åkte på hundfödelsedagskalas med Happy. Kul var det och nu är nog alla hundar jättetrötta tror jag. Ikväll ska jag ännu försöka ta mig till Vasa.

Likes

Comments

❤️

Likes

Comments

Postad i: Familjeliv och Familjeäventyr

Vaknade imorse i Kristinestad till finaste sportlovsväder. Tog tillfället i akt och lekte att jag har sportlov för några timmar. Med mamma, syster och hund blev det en timmes promenad på stadsfjärden i Kristinestad. En massa människor hade tänkt precis som oss och var ute och njöt också. Härlig dag! Ska fortsätta med att sätta mig i solen ute och tanka lite D-vitamin innan jag åker mot Vasa igen.

Likes

Comments

Postad i: Familjeliv och Familjeäventyr

Titta vilken snygging som kom och hälsade på mig idag. Happy, mamma och syster gjorde ett sportlovsbesök hos mig idag. Ibland har jag nog världens bästa mamma som kommer hit och lagar mat, dessutom vegetariskt åt mig <3 Misstolka inte, det händer inte alldeles för ofta. Det var första gången iår.

Att jag fick besök ikväll kändes bra eftersom jag skall bo här i Vasa hela sportlovsveckan själv. Det eftersom sportlov tydligen inte längre existerar i mitt liv... Känns lite halvdumt att social- och hälsovårdssidan på Novia är i skolan medan tekniska sidan håller sportlov. Nåja, vi fick hålla nästan två månaders jullov istället. På det här viset fick jag iallafall en kväll att gå enkelt, tre kvar innan jag får åka hemhem.

En annan sak jag vill skriva om är att vår Happy har blivit antagen till vårdskola och kommer att utbildas tillsammans med mamma till bemötande hund via Finska terapihundskolan. Vi är alla så stolta över vår lugna valp som är så lydig och uppmärksam på allt och alla runt honom.

Likes

Comments

Postad i: Vänner och Studieliv

Eftersom fredag innebar att hälften av schakket i Såka fick sportlov så blev lördag en riktig sportlovsdag. Vi packade varm kakao, kaffe, korv, hamburgare och mängder av godis i våra väskor och så traskade vi ut till Lillpotten. Eftersom snön som kommit var så lätt, så var det ganska tungt att gå 500 m från bilen och fram till vår utflyktsdestination även om vi gick i ett snöskoterspår. Efter långt försök att få kall och våt ved att brinna så fick vi äntligen korvar, hamburgare och för min del majskolvar grillade. Vi satt där i grillkåtan i några timmar innan vi traskade tillbaka. En lyckad dag minsann!

Likes

Comments

Postad i: Vardagsprat

Härligt väder och före påväg till Vasa på förmiddagen idag.

Helgen har gått med racerfart, kan nog inte säga annat. Satte mig i bilen och vände nosen mot Kokkola på fredagseftermiddagen. Eftersom snön föll från himmelen så gick trafiken mycket trögt. Framför mig hade jag en lååång bilkö, vilket inte gick att köra om p.g.a. dålig sikt och snövallen som fanns mitt på vägen. Gissa hur stressad jag blev av att köra 50 största delen av de 120km. Dessutom var det en hel massa gasande och bromsande i kön... Väl framme bestod fredagen kort och gott av mopedskruvande (jag stod bredvid och underhöll genom att prata), fredagsfys och ett Kiltabesök. Det är alltid lika kul att åka upp dit och varje gång blir jag påmind över hur fina vänner jag verkligen har där. Dessutom innehöll fredagen en sämre nyhet och nu finns vi bara tre generationer i liv från mormors sida. Dock är jag glad över att lidandet är över.

Lördag blev en skogsdag med gänget, mer om det en annan gång. Det var så bra dag så det faktiskt är värt ett eget inlägg. Mot kvällssidan tittade vi på en Tesla och pojkarna fick åka på en provtur. Efteråt var det bastudags och sen fortsatte vi kakaodrickandet och godisätandet på kvällen innan det blev natt.

Idag startade jag mot Vasa redan vid 11-tiden för att vara redo för 3 timmars träning med mina gymnaster. Det blev en hel del ändringar i koreografin eftersom det var första gången jag sett det på en matta, så nu får vi bara hoppas gymnasterna kommer ihåg ändringarna över sportlov. Om två veckor inleder vi tävlingssäsongen, känns som att det kommer för fort på...

Likes

Comments

Senaste