Postad i: Livet och så

Inatt har äntligen hösten blivit till vinter!

Ja, livet kom emot. Eller lättare sagt tröttheten. Efter snart 12 veckor praktik inom ett helt nytt och krävande område, 3 olika praktikplatser och säkert 100-tals nya människor känner jag mig helt slutkörd. Jag har trivts så otroligt bra över allt men nu känns det skönt att jullovet är inom räckhåll. Jag har försökt julstäda i många dagar nu, men det slutar med att jag somnar på soffan.

Annars har det fallit ungefär 20 cm snö över byn igår och inatt. Ikväll väntas ungefär samma mängd. Underbart! Hoppas det håller i sig till julafton iallafall. Dani är överlycklig och badar i snön varje gång han är ute. Jag är lycklig över att det är fint ute och kvällarna känns ljusare.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: JULFÖRBEREDELSER 2017

Mitt vackra Österbotten i vårt självständiga Finland. Ingen självklarhet för många år sedan. Evigt tacksam de människor som stod upp och försvarade vårt land när det inte fanns något annat val. Idag kan vi fira 100 självständiga år och se fram emot 100 till.

Grattis Finland

Jag började dagen med en ordentlig sovmorgon och frukost i form av pirog. På dagen njöt jag av självständighetskonsert tillsammans med kvinnorna i sambons familj samt vänfamiljen. Avslutade kvällen med en skål, plockmat och den självklara självständighetsbalen.

Likes

Comments

Postad i: Livet och så, Sticka och virka

Mammas prins ❤️

Idag är jag ledig, eller jag ska jobba inkommande natt. Men ledig på dagen iallafall. Jag och Dani har börjat mogonen med soffmys, han vilar och jag stickar. För tillfället har jag pippi-sockor på stickorna som sedan ska få sin plats i gästkorgen.

Gästkorgen innebär en korg (som ännu inte existerar) full med stickade sockor i olika storlekar. Eftersom vi renoverat ett gammalt hus, finns ingen golvvärme. Det innebär att i vinter kommer golvet vara ganska kallt och ingen vill ju att ens gäster ska frysa om fötterna. Därav gästkorg och gästsockor.

Idag ska jag göra första julgodisen, imorgon firar vi lillajul med mammas släkt och jag har fått som uppgift att fixa lite julgodis. Annat jag också måste göra idag är diska, tvätta, städa och promenera med hunden. När sambon har jobbat klar ska vi ta ett varv till stan också.

Likes

Comments

Postad i: PROJEKT: Lilländan, Inredning och prylar

Mitt älskade kök Är så nöjd att jag fick sambon övertalad till att jag fick sambon övertalad till att tapetsera och sätta plexiglas som stänkskydd. Tapeten är den samma som vi har vid vårt köksbord. Ska visa någon gång.

Vardagskväll, underbara vardagskväll. Började med kort promenad tillsammans med Dani när jag kom hem från praktiken. Sedan satte jag mig i soffan för att dricka en kopp te innan jag tog tag i maten. Efter att sambon gjort lite hemmapyssel åkte han iväg till GS-garaget och jag gick över till svärmor för att umgås lite. Nu är ljusen tända i huset och jag tänker sticka ihoptagningen för tårna på senaste strumpparet medan jag inväntar sambon. Imorgon är det sovmorgon och förmiddagspromenad som gäller.

Vardagen är verkligen underbar i vårt hem!

Likes

Comments

Postad i: Inredning och prylar, Vegetarisk mat

Stor kopp från Indiska med mitt varma citronvatten i.

Ledig dag och en hel massa planer framför mig. Tvätta, städa och leta fram lite julpynt ur förrådet är de största punkterna idag. Jag har börjat dagen på bästa sätt; i soffan med en stor kopp varmt citronvatten och ett avsnitt Temptation Island. Ska ännu klicka igång ett till vid sidan av diskningen. Passade på att fylla i en morgonlista samtidigt som första avsnittet rullade.

När går du upp?

Det är väldigt olika beroende på om jag har skolperiod, praktikperiod eller annars bara är ledig. Eftersom jag för tillfället har över 120 km till skolan ringer väckarklockan ca 05:30 de dagarna. De dagar jag har morgonskiften stiger jag upp ungefär samma tid. När jag har kvällskiften eller är ledig stiger jag upp när hunden meddelar att det är dags för att gå ut.

Vad är det första du gör varje morgon?

Sätter på mig kläder så att jag klarar av att vara ute ca 10 minuter med hunden.

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon?

Haha, sammanlagt kanske 10 minuter. På den tiden hinner jag sätta håret i hästsvans, sminka mig lite och borsta tänderna.

Är frukost viktig?

Ja! Annars blir jag extremt grinig. Dock kan jag glömma att äta frukost när jag är ledig.

Vad äter du till frukost?

Det är så olika. Förra månaden åt jag havregrynsgröt med äppelmos varje morgon, den här månaden har det blivit mycket smörgåsar. Imorse åt jag sista pannkaksbiten från i lördags.

Är du morgontrött?

Det skulle jag nog inte påstå. Alla är väl trötta när man vaknar. Jag stiger gärna upp tidigt på morgonen och går till sängs vid 21-tiden.

Vad har du för alarm?

Den förinställda signalen på iPhone. För enkelhetens skull.

Hur ser en perfekt morgon ut?

Vaknar vid 08:00-tiden till en ledig dag. Går ut med hunden och inser att det ligger massor med snö på marken och det är vindstilla. Äter sedan en lång frukost och ser på TV samtidigt. Min morgon pågår oftast i flera timmar när jag är ledig. Gärna börjar jag också pyssla på med lite plock och städning hemma vid sidan av TV-tittandet.

Vad är det bästa med morgonen?

Mörkret och att allt är så lugnt.

Hur går du helst klädd på morgonen?

Pyjamas, tofflor och en fleecejacka. Som jag sedan går klädd i fram tills jag verkligen måste byta om till något mer anständigt.


http://nouw.com/blogglistor/morgonlistan-28862279

Likes

Comments