Postad i: Sticka och virka

Förra veckan blev mitt första sockpar någonsin (!) klart. Alltså gissa hur nöjd jag var. Dessutom hade jag trixat ihop ett enkelt mönster själv som jag till och med lyckades följa utan anteckningar. Visst finns det saker som inte stämmer på dem också, t.ex. blev de olika tajta och olika långa även om jag hade samma antal varv och maskor. En annan sak som också blev olika var hälarna, även om jag följde samma mönster... Det är egentligen först nu i efterhand jag förstår hur man stickar hälen även om jag redan gjort två provsockor i olika storlek innan samt stickat dessa.

Minneslapp till mig själv: Sockorna är stickade med stickor nr. 4 och i garnet Novita Nalle.

Likes

Comments

Postad i: Tankar och funderingar, Vardagsprat

Är det ändå inte lite konstigt? Jaa, det att ena dagen är det vårväder med solsken, plusgrader och isen smälter. Nästa dag är det vinterväder och snön ligger på marken igen. Och det som är riktigt konstigt är hur mycket man börjar frysa när man hunnit vänja sig en dag med dom där få plusgraderna.

Jag har fått gå runt i fleecejacka hela dan för att överleva. Det är så kallt överallt, både inne och ute. För tillfället känns det som om jag skulle vilja sätta mig i bastun och bo där tills tussilagon börjar växa i dikskanterna. Jag är så trött på snön, jag vill ha sol och vår. Helst redan för en vecka sedan.

Överlag är jag annars en vintermänniska som älskar snö och minusgrader men när vädret är såhär omväxlande känner jag att det lika gärna bli vår nu. För våren har ju sina fördelar också. Med våren kommer färg, ljus och liv. Snälla våren, kom så fort som möjligt!

Jaja, nog tjatat om februarivädret. Idag har jag ännu avverkat en dag på hemsjukvårdspraktiken. Snart är det också ett avslutat kapitel och då får vi äntligen studera det som vi har velat, babysar och mammor. Med våren kommer det också ;) Ikväll ska jag sitta hemma och studera, för det måste man göra ibland som studerande också.

Likes

Comments

Postad i: Vardagsprat, Sticka och virka

Jag är hittills så nöjd över mitt pågående verk. Det är Novitas stickade hjärtstrumpor jag håller på med. I mina absoluta favoritfärger för tillfället dessutom. Det tar tid och tankeverksamhet att få mönstret rätt, men i slutändan tror jag att det kommer vara värt det! Mönstret kan man hitta t.ex. i Novitas tidning Hösten 2016. Garnet är köpt på Prisma, tror det kostade ca 2€ per nystan. Det är mjukt och skönt men jag tvivlar lite på hållbarheten... Å andrasidan får jag ju sticka nya när det går hål på dem.

Helgen har annars varit rätt lugn, våra föräldrarna har varit bortresta så vi syskon har haft en hel del soffhängtid tillsammans utan att någon kommenderat oss till att göra det ena och det andra ;). Dessutom har jag fått sticka i lugn och ro hur mycket jag velat. Nåjaa, sist och slutligen tog vi oss i kragen och städade hela huset och tvättade kläder så att mamma och pappa inte behöver börja med det när de kommer hem. Ikväll väntar ett pass garuda för min del innan jag återvänder till min studieort Vasa.

Likes

Comments

Postad i: Bakglädje

2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
100 g smält matfett

Likes

Comments

Postad i: Bakglädje, Vardagsprat

Hallå! Här har det varit lite tyst igen. Sista veckorna i skolan innan sista sjukskötarpraktiken har gått med fart. Den här veckan har jag påbörjat min praktik på barnrådgivning, nästa vecka är det hemsjukvården som gäller.

Ikväll har jag absolut inga planer, vilket brukar ge mej energi. Så idag när jag kom hem och satte på TVn såg jag programmet Hela Sverige bakar och mitt i allt hade jag vispat ihop ett gäng kladdkakemuffins. Bra så :)

Kvällen fortsätter med en film tror jag och tidig natt. Imorgon är det min sista dag som tank och jag får åka hem till Kristinestad över helgen.

Likes

Comments

Postad i: Vardagsprat

Idag hade jag turen att få ha en ledig fredag, så skönt! Det bästa som finns är en förlängd helg. Dessutom använde jag dagen till ett mycket bra projekt; städa rummet hos mina föräldrar. Jag är ännu inte riktigt klar, allt skrot som fanns i mitt rum blev utflyttat till TV-rummet. En hel del kläder gick ner i olika kassar med namn som kasta, donera och sälj. Får se när jag får tummen ur rumpan för att boka loppisbord...

Tog en paus i städandet när syster kom hem idag. Körde henne till stallet och under den tid som hon var där gick jag och Happy promenad i januari-vårvädret. Så fint, så varmt och så halt. Vi var nog båda nöjda efteråt.


Likes

Comments

Postad i: Tankar och funderingar

I fredags kom dom. Mina biblar. Böckerna jag skall följa till punkt och pricka resten av mitt liv. Böckerna som ska traglas igenom före jag kan kalla mig själv barnmorska, eller som det står i den svarta; jordemor.

Utbildningen till barnmorska vid yrkeshögskolan Novia är baserad på den röda boken, Kätilötyö. Där står allt mellan himmel och jord om barnmorskans historia och etik, komlicerade och okomplicerade förlossningar, hormoner, nyfödda m.m. Tyvärr finns boken inte att fås på svenska. Därför har jag valt att komplettera med boken för barnmorskor som utbildas i Sverige. Att tragla igenom 640 sidor med liten finsk text är en utmaning för mig. Dock inte en omöjlighet bara man bestämmer sig för att ta sig igenom den. Men att få läsa på både egna modersmålet och det andra inhemska språket tror jag att är ytterst hälsosamt.

Det gula häftet är den bok där jag kommer bokföra förlossningarna jag både närvarar på och tar hand om. Häftet innehåller de EU-direktiv som finns. som t.ex. måste man som barnmorskestuderande själv ha hand om minst 40 förlossningar och ge rådgivning till minst 100 gravida för att få sin examen. Därtill finns ännu 8 punkter som skall uppfyllas.

Jag ser framemot våren och allt vad jag kommer lära mig. Jag hoppas verkligen på en lärorik vår!

Likes

Comments

Postad i: Vardagsprat

Vaknade tidigt imorse, som tur var hade jag glömt att "vippa för" fönstret. På det sättet såg jag vilken fin soluppgång som var pågång ute. Tog hastigt kameran i handen, väckte hunden och så gick vi ut på morgonrundan för att njuta av det som fanns på himlen just då.

Likes

Comments

Postad i: Vardagsprat

... Jaa, eller sista och sista. Skolan börjar ju först om en vecka. Dock är det dags att ta tag i skoluppgifter och examensarbetet imorgon igen. Vi har ännu lite teori kvar att skriva samt att färdigställa vår intervjuguide, men det ordnar nog sig. Allt behöver bara få ta sin tid.

​Dagen har spenderats på ett av mina favoritsätt här i Kristinestad. Tillsammans med vovven. Eftersom det har varit på plusgrader idag så var snön blöt och det blev ett perfekt väder för att göra stora snöbollar. Happy älskar att gräva sönder dem, så det har vi sysslat med idag. Jag har rullat och han har grävt sönder, rättvist så ;). Jag har också hunnit med att göra en plåt med hemmagjord granola och en plåt med rostade kikärter, mums! 

Imorgon bär det av mot studiestaden igen, innan det skall jag träffa Emma. Förhoppningsvis har mitt rum städat sig under natten så att jag inte behöver stressa med det imorgon. Riktigt kul skulle det också vara om väskorna skulle packa sig själva... Hoppas. 

Godnatt!

Likes

Comments

Postad i: Familjeliv och Familjeäventyr

Det blev en lång och behövlig sovmorgon för mmin del imorse. Eller ja, sovmorgon för mig innebär att sova till klockan nio. Har fortfarande dygnet svängt efter några vaknätter på jobbet och nyårsfirandet. 

Snön hade fallit under natten till både min och Happys lycka. Kastade snabbt i mig frukosten och så drog vi ut på åkrarna tillsammans med lillasyster. Solen sken och snön var som puder. Helt underbart!

På eftermiddagen har jag befunnit mig på jobbet. Ikväll ska jag bara göra ingenting. Möjligtvis sticka vidare lite på mina sockor, men vi får se.

Hoppas på att vädret håller i sig ännu imorgon så att vi hinner busa lite i snön innan det blir jobbdags för mig igen.

Ha en trevlig lördag! (:

Likes

Comments