Sista dagarna på Åland tog en ordentlig vändning. Plötsligt fick jag hög feber som visade sig vara pyleonefrit. Blev inneliggande nästan två dygn i början av veckan med intravenös antibiotika och sjukskriven resten av veckan, vilket betyder min sista vecka på Åland.

Nu är iallafall väskorna packade och jag har checkat ut från både jobb och lägenhet. Igår på eftermiddagen plockade jag upp lillebror som kom med färjan för att semestra några dagar här. Imorgon är det dags att åka hem och komma tillbaka till vardagen. Dessutom blir vardagen något annat i jämförelse med tidigare år, ser framemot precis allt. Nu ska jag bara njuta av sista dagen på paradisön.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: Åland 2017

Igår var vädret på topp från morgonen, då beslöt vi oss att åka till Kärringsund för att bada. Tyvärr kom vinden rakt in där vilket gjorde att vattnet var kallt. Dessutom kom algerna närmare och närmare hela tiden. Efter att vi hade ätit och spelat minigolf i Kärringsund åkte vi till Degersand för ett dopp. Stranden var lite annorlunda än vi hade tänkt, men överraskade oss positivt. Trots att havsvattnet kom rakt emot var vattnet mycket varmare än i Kärringsund. Dessutom var det långgrunt och vågade, vilket gjorde barnen glada.

Hemma igen tog jag en promenad med Sköterskepodden i öronen, avslutade dagen med mojitos och avsnitt av My 600lb-life, favoritsysselsättning för tillfället.

Likes

Comments

Startade torsdagen med en tur på Eckerölinjen tillsammans med morbror och kusinerna. Sjöfrukost och taxfreeshopping var målet med turen. I Grisslehamn satt vi uppe i baren för att se på när svenska bilarna körde ombord. Dessutom råkade Sandra och Jana komma ombord också.

Spenderade eftermiddagen uppe i Getabergen tillsammans med S och J. Nästan 6km senare hade vi gått varvet runt och fått ta del av fina utsikter och grottor. När vi vandrat klart åkte jag tillbaka till Ängen för ett kvällsdopp i Bovik och middag.

Likes

Comments

Postad i: Åland 2017

I helgen har jag haft mamma och pappa på besök. Dessutom hade de med sig de två yngsta i familjen, hundarna. Jag var så glad att få träffa dem alla, speciellt Joy som jag aldrig träffat. Trots att han bara är 3 månader gammal märks terrierdragen tydligt på honom. En bra balans till vår lugna och "lillgamla" golden retriever.

Medan mina föräldrar var här hann vi med en hel del. Handla mat som inte finns hemma, turista på sjöfartsmuseet, luncha på både Koppargrytan och Ångbåtsbryggan samt bara vara ute på Ängen med min morbror och hans familj. När det var dags för dem att åka hem hade jag gärna åkt med dem.

Nu har jag mindre än två veckor kvar här och torsdag till fredag har jag mina sista lediga dagar här. Samtidigt som jag gärna skulle åka hem till rutinerna, skulle jag också lämna kvar ett tag till. Gäller att ta ut det bästa av de sista dagarna här.

Likes

Comments

Postad i: Åland 2017

Gårdagens blandbönbiffburgare på Arken Garden.

Igår kväll gick vi ut ett helt gäng sommarvikarier för att äta middag tillsammans. Arken Garden hade verkligen god mat och trevlig personal. Efter att vi ätit och druckit upp åkte vi hem till en av oss för att ta det lugnt en stund innan vi återvände till Arken. Klockan var långt efter midnatt när vi cyklade hem och jag stupade i säng. Verkligen rolig kväll, intressant hur man uppskattar att träffa sina kollegor i privata kläder när man är van att ses i vita opersonliga arbetskläder. Synd att sommarn snart är slut, vilket betyder att många av oss har slutat och andra andra har väldigt kort tid kvar. Själv har jag ännu två veckor på Åland innan jag får åka hem till "fastlandet" igen.

På eftermiddag dyker mina föräldrar med hundar upp här, vilket är efterlängtat. Jag är ledig min tredje helg på hela sommaren och ska spendera den med föräldrar, gudföräldrar och kusiner. Dessutom ska jag få träffa senaste tillskottet i familjen! ❤

Likes

Comments

Senaste