Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: Livet och så

"Matte, att gå till skogen är sämsta idén någonsin"

Idag har vi varit till skogen och plockat blåbär med Jana. Jag trodde verkligen att Dani skulle tycka om idén eftersom han trivs ute. Men icke, han ville hem, blev irriterad på myrorna, tyckte det var tung terräng att ta sig fram i och ville helst vara i famnen. Livet i skogen är verkligen inte lätt om man är lika hög som blåbärsriset. Efter en stund gick vi hem och jag fick rensa hans päls på små växter. Hoppas han så småning om börjar njuta av skogen...

Likes

Comments

Postad i: PROJEKT: Lilländan

Bild från kvällen när soffan blev inköpt.

Sedan jag kom hit har det hänt en hel del med vårt hem. Sängen har blivit bäddad, men saknar ännu en sänggavel. Sebastian tycker det är en onödig sak, men jag tycker att det är äckligt när kuddarna faller på golvet. Dessutom är vi tvugna att ha huvudändan en bit i från väggen eftersom det finns ett element under fönstret. Inatt sov vi första natten i vårt sovrum, vilket kändes bra. Dani som tidigare föredragit att sova i sin bur på natten, ville inatt sova med oss i sängen.

I torsdags åkte vi på storshopping, hem kom vi med en bäddsoffa, soffbord, matta och köksfläkt. En ugn köpte vi också, men den får vi nu inkommande vecka. Soffan är vi verkligen nöjda med och idag fixade jag iordning mysfaktorn i den. Fotöljerna hade vi från tidigare. Tror att jag skall köpa ännu ett till litet soffbord, så att de blir tre. Tummen upp för att man kan flytta runt dem enligt behov.

Igår fick jag iordning mitt kläskåp. Det är mindre än tidigare p.g.a. lite förvaring i hela hemmet. Därför får jag vara noga med att inte samla på mig kläder som jag inte använder.

Idag har jag satt tid på att släpa in bokhyllan, dammsuga korgarna som hör till och få alla lakan, kuddar, filtar och extratäcken i ordning under divanen. Ska ännu pyssla på lite ikväll. Morgondagens planer blir att städa ur köksinredningen. Har haft det som plan i flera dagar nu, men tycker att den är lite väl smutsig och däför drar mig för att röra den.

Skillnaden mellan att ha och inte ha hund, en hundfilt som egentligen inte passar in men endå ligger i soffan.

Likes

Comments

I söndags hämtade Sebastian vår färskaste familjemedlem, Dani. Han är anledningen till varför jag fick ta mitt pick och pack hit tidigare än jag hade tänkt.

Dani är en chihuahua-hane på snart 2 år. Han har bott hos ett pensionärspar tidigare, men p.g.a. allergi var de tvugna att hitta ett nytt hem åt honom. Det nya hemmet blev vi.

Dani är en riktig livsnjutare. Det bästa han vet är att sitta ute och bara titta. När han är inne sitter han gära i ett fönster för att se ut. Precis som sin nya matte är han matkräsen, han vill helst inte äta hundmat och allra minst ur hundkopp. Hundpriplor är det värsta han vet. Famnapa är han och vill helst sitta i knät och mysa. Nattetid föredrar han ändå att sova i sin lilla bur. Att gå ut och kissa direkt man vaknar är bara löjligt. Det tar en timme eller två innan han känner för att börja med dagen. Att gå ut och gå är långtråkigt. Favoritleksaker är bollar i alla former.

Likes

Comments

Postad i: Åland 2017

Tack Åland för en fin sommar med massor av sol och värme. Tack ÅHS och Ålands centralsjukhus som gav mig möjligheten att bo och jobba på Åland en hel sommar. Tack personalen på Kirran för att jag fick utvecklas och få erfarenhet hos er. Tack sommarvikarierna för en oförglömlig kalaskväll och alla jobbtimmar tillsammans. Tack bostadsförvaltningen på ÅHS för att jag fick en fin lägenhet att bo i under tiden. Och framför allt, tack Mobbin, Benita, Kasper och Tinja för att ni tog emot mig med öppna armar ♥️

Jag har hunnit lands hemma hos mamma och pappa ett dygn efter allt kaos med att komma hem. Hade tänkt stanna längre, men p.g.a. en ny krabat skulle in i lilla familjen fick jag sätta mig tidigare än tänkt i bilen och köra upp till Karleby.
Hemma hann jag dra 3h träning med gamla tävlingstruppen Cerise, gosa med hundarna, kramas med familjen och besöka mormor. Nu är jag uppe i norr och är officiellt invånare här.

Likes

Comments