Postad i: Vardagsprat

... Jaa, eller sista och sista. Skolan börjar ju först om en vecka. Dock är det dags att ta tag i skoluppgifter och examensarbetet imorgon igen. Vi har ännu lite teori kvar att skriva samt att färdigställa vår intervjuguide, men det ordnar nog sig. Allt behöver bara få ta sin tid.

​Dagen har spenderats på ett av mina favoritsätt här i Kristinestad. Tillsammans med vovven. Eftersom det har varit på plusgrader idag så var snön blöt och det blev ett perfekt väder för att göra stora snöbollar. Happy älskar att gräva sönder dem, så det har vi sysslat med idag. Jag har rullat och han har grävt sönder, rättvist så ;). Jag har också hunnit med att göra en plåt med hemmagjord granola och en plåt med rostade kikärter, mums! 

Imorgon bär det av mot studiestaden igen, innan det skall jag träffa Emma. Förhoppningsvis har mitt rum städat sig under natten så att jag inte behöver stressa med det imorgon. Riktigt kul skulle det också vara om väskorna skulle packa sig själva... Hoppas. 

Godnatt!

Likes

Comments

Postad i: Familjeliv och Familjeäventyr

Det blev en lång och behövlig sovmorgon för mmin del imorse. Eller ja, sovmorgon för mig innebär att sova till klockan nio. Har fortfarande dygnet svängt efter några vaknätter på jobbet och nyårsfirandet. 

Snön hade fallit under natten till både min och Happys lycka. Kastade snabbt i mig frukosten och så drog vi ut på åkrarna tillsammans med lillasyster. Solen sken och snön var som puder. Helt underbart!

På eftermiddagen har jag befunnit mig på jobbet. Ikväll ska jag bara göra ingenting. Möjligtvis sticka vidare lite på mina sockor, men vi får se.

Hoppas på att vädret håller i sig ännu imorgon så att vi hinner busa lite i snön innan det blir jobbdags för mig igen.

Ha en trevlig lördag! (:

Likes

Comments

Postad i: Tankar och funderingar

Nytt år innebär för mig en hel del nya mål. Att sätta löften är i princip samma sak, men det är roligare att nå ett mål än att hålla något man lovat. Om du frågar mig iallafall.

Det har gått några dagar in på 2017 och jag har hunnit fundera över vad jag vill hinna få ut av de 362 dagar som finns kvar av året. En del är väldigt simpla och nästan förutsägbara medan andra har grott fram nu i början på året. Mina mål kommer nog inte att gå efter det stereotypiska "gå ner 10 kg i vikt", "träna varje dag" eller "bli en bättre människa". Mina mål grundar sig på det vad jag behöver och vad jag vill och vad jag upplever som vettigt.

 • Hålla mig undan alkohol hela januari
  Bara för att, det skulle kännas bra tror jag. Dessutom, vad behöver man alkohol till sist och slutligen? Jag kan väl hoppa över vinglaset till lördagsmaten och dricka mjölk istället som jag tycker att är mycket godare.

 • Påbörja / Slutföra 12 handarbetsprojekt
  Jag är en sådan som påbörjar massor men slutför egentligen dem mycket sällan, eftersom jag hittar något annat intressant på vägen. Snabbt räknat kan jag komma på åtminstone fem halvfärdiga projekt. Dessutom har jag skaffat garn för säkert tio till. Dessutom är handarbete som terapi för mig, jag slappnar av och tankarna får flyga som de vill. Därför handarbetar jag också allra helst ensam.

 • Gå till massör åtminstone 3 gånger under året
  Valpsjuka, stel höft, ryggont och huvudvärk. De orden borde väl berätta att min kropp har tagit en hel del stryk på senaste tid och det borde redas upp. Dessutom domnar jag nu i höger hands ringfinger när jag virkat, vilket jag tror att kommer från nacken. Nackens spänningar kommer från ryggen och ryggspänningarna beror högst antagligen på höftens stelhet. Även valpsjukan tror jag att kommer därifrån. Jag borde också börja förstå att använda mig av foamrollern jag har hemma.

 • Slutföra mitt examensarbete
  Det är planerat att jag i vår skall ha mitt examensarbete klappat och klart. Det känns för tillfället het utanför räckhåll och så långt borta. Jag och min studiekompis har valt att göra en studie bland kvinnor som blivit gravida i tidig ålder. Vårt ämne är bemötande inom vården. Det är ett jätteintressant ämne tycker jag men jag känner mig så "oredo" som man bara kan känna sig. Att slutföra ett examensarbete som är jämställt med en kandidatavhandling gör man bara när man är vuxen. Och jag är väl inte vuxen än? Eller?

 • Lämna in alla skoluppgifter innan deadline
  Senaste året har varit en pina i skolan för mig. Jag har haft noll motivation för alla tusentals halvt omöjliga uppgifter som delats ut från höger och vänster till oss. Detta har slutat i att jag oftast lämnat inlämningsuppgifterna ogjorda och sedan stressat ihjäl mig över dem två veckor efter deadlinen. Så i år är verkligen mitt mål att hålla deadlines.

Jag tror och hoppas att 2017 kommer att föra med sig en hel del bra saker. Jag önskar att vår lilla lillända uppe i norr skall bli klar så fort som möjligt. Jag hoppas på att bli hundägare, trots att jag tror att detta inte kommer ske ännu i år. Jag hoppas att mina studier kommer framskrida enligt planen. Jag hoppas också på att få en sommarjobb där jag kommer att trivas som fisken i vattnet. Jag hoppas också att alla i min omgivning får mår bra. 

Jag hoppas att alla gör det bästa av 2017.

Likes

Comments

Postad i: Blogglistor

Pepparkakor eller lussebullar?

Skumtomtar eller knäck?

Ischoklad eller marsipan?

Köttbullar eller prinskorvar?

Julkorv eller julskinka?
Inget av dem, tack.

Lax eller sill?
Inte så intresserad här heller...

Paradis eller Aladdin?
Allra hellst fazers.

Glögg eller julmust?

Ris a la Malta eller gröt?

Hemma eller borta?

Ge eller ?
Det är roligt att både ge och få

Mysteriet på Greveholm eller Sunes jul?

Chokladkalender eller paketkalender?
Chokladkalendern är mer realistisk att få, jag köper aldrig en kalender åt mig själv.

Plastgran eller äkta?

Arne Weise eller Ernst?


Likes

Comments

Postad i: Familjeliv och Familjeäventyr, Vardagsprat

Idag tog jag och Happy beslutet att gå ut på promenad direkt det blev ljust, precis som igår. Eftersom det är så mörkt om morgnarna för tillfället så blev klockan 10 innan vi steg utanför dörren. Igår gick Happy sin längsta länk någonsin (tror jag) på nästan 7km. Idag blev det då en kortare sväng på 4 km. Halt som tusan men vi tog oss fram iallafall. Lite svårt för mig att hållas på benen med en valp som orkar dra mig nuförtiden. Fick flera gånger påminna om att gå vid sidan för att jag inte skulle ramla omkull.

Det här med förmiddagspromenader tillsammans med hund är så roligt och mysigt. Plötsligt har det en mening med att klä på sig utekläder från morgonen och gå ut en sväng.

Idag ska jag fortsätta dagen med att skriva lite på mitt examensarbete. Det känns så tungdraget just nu. I princip har vi bara artiklar att söka till, men det är just det som är trögt. Nåja, det är väl bara att bita i det sura äpplet...

Likes

Comments

Postad i: Blogglistor

Jag längtar efter...
... Att bli klar från skolan. Även om jag ännu har två år kvar och det bästa av utbildningen så är jag så trött på att leva knapert och i ett tillfälligt boende. Jag längtar verkligen till att få gå till jobbet och få lön in på kontot varje månad. Dessutom längtar jag efter att få slå mig ner någonstans och känna "det här är mitt hem".

Jag drömmer om...
... Ett stort tvåvåningshus med vita innerväggar över allt. Jag drömmer också om ett helt gäng egna hundar.

Jag imponeras av...
... Människor som säger precis vad de känner och tycker.

Jag är peppad på...
... Framtiden. Jag ser framemot vad den har att erbjuda.

Jag har ångest över...
... Alla skoluppgifter.

Likes

Comments

Postad i: Vänner och Studieliv

Igår fick jag inhibera de vanliga onsdagsträningarna för att hinna med allt som var planerat. Skola mellan 10:00-16:00, vilket är längsta skoldagen på flera veckor tror jag. Efteråt var det dags för Bruttorna-middag som varit planerat i flera veckor, såg så fram emot att få höra om allt från södernresor till förlovningar och framtidsplaner. Så härligt gäng <3! Efter en ordentlig middag gjorde jag och Sebastian ett besök hos morfar på sjukhuset som fått sitt knä opererat efter många om och men. Till sommaren är han nog ostoppbar i bärskogen. Efteråt tog jag tag i en hel hög med hemuppgifter, vilket jag även fick fortsätta med idag.

Och det viktigaste tänkte jag glömma; igår föll också den första snön som jag sett sedan förra vintern. Jag älskar verkligen vinter! Vill bara plocka fram allt som har med vinter att göra för att påskynda det hela. Jultomten, jag önskar mig två meter med snö i hela Finland iår!

Likes

Comments