Header

Nu börjar vi hitta varandra.

Red för en ny ridlärare jag red för förra veckan. Idag satt hon upp på Lucky och red igenom henne i skritten. Lucky har svårt att acceptera men kändes bra att hon hoppade upp. Det var helt klart skillnad sen förra gången men nu satt hon upp i ungefär 15 min och efter det var det som en ny häst men inte bara det att hon satt upp och red lite man såg att Lucky verkligen trivdes efter en stund när hon gick. Ska helt klart fortsätta rida för henne en dag i veckan, hon passade så bra in på Lucky. Har ridit för flera bra tränare men ingen som passat så här bra med Lucky. Allt var liksom att hon skulle tycka det var kul och vilja arbeta själv och inte tvinga henne till något.

Sen när jag hoppade upp var det en ny häst nästan. Hon ville själv och det kände man både i munnen och hon fick verkligen ut sitt steg genom hela kroppen. Känns kul iallafall och nu går det framåt❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Söndag idag och klockan är 20.19.

Red lektion idag på Lucky för en ridlärare jag inte ridit för förut men jag lärde mig supermycket! Lucky var seg när jag red fram och ville inte alls. Det vi fick träna på var att bara rida FRAM och med mål att jag inte skulle behöva rida mer än att säga vad hon skulle göra. Lucky har ju dagar allt från då hon är så pigg att hon knappt går att bromsa till dagar då hon inte vill röra sig ur fläcken. Men jag lärde mig så mycket idag hur jag ska rida henne. Fick verkligen förklarat hur jag skulle rida och varför.

Lucky gör ju helst det hon vill och på hennes sätt, hon har sitt humör och det är bara försöka matcha henne. Vi fick träna på skänkelvikningar också och att "rida på bogarna"+ få med hennes bakben på rätt sätt. På slutet kändes det riktigt bra och hon gick av sig själv. Gillar tränare som förstår hästen, förklarar hur och varför. Nästa gång ska hon eventuellt hoppa upp och rida Lucky.

--

Imorgon är det skola... börjar 8.30 och slutar 15.55. Lucky ska få ta det lugnt imorgon.

Likes

Comments

Lördag idag, jag skulle ridit lektion me smset hade inte gått fram så blir lektion imorgon istället 13:30. Vart en lite rörig dag, haha. Först trodde jag det var årsmöte idag men det var tydligen nästa helg så istället åkte jag o pappa till stallet och fixade åt Lucky.

Klockan 12 åkte jag o mamma upp till stallet och tanken var att rida lektion men eftersom det inte blev så och jag inte hade planerat ridpasset idag blev det också rörigt... Jag försökte göra det jag kunde men eftersom det hålldes på med lastbilar och grejer en bit ifrån banan var Lucky lite spänd också.

När hon blir spänd fungerar hon antingen inte alls och rör sig inte ur fläcken eller så typ exploderar hon. Idag var hon seg istället och tänkte inte röra sig ur fläcken. Red 45min och bara försökte få henne fram men samtidigt vill jag inte att hon bara springer.

Får väll glömma idag och sikta mot imorgon ridlektionen istället. Hoppas jag rider bra då till skillnad från idag och att Lucky är på bättre humör.

-

I övrigt har jag tränat Joy lite och sen vet jag inte vad som hände med resten hhaha👅

Mer bilder på min instagram: @madeleinehjelminge

Likes

Comments

Fredag och Helg. Kan det vara skönare, jo sommarlov då men det ä så skönt med lite helg.

Den här dagen: Sovmorgon till 9:45 och började med matte, håltimme, spanska, mentorstid och sist fördjupning. Slutade 15 och tog sen buss till stalle o laxen❤️❤️
Lax vilade igår och hon brukar alltid ha extra energi då, hahah inte så konstigt.
Vi red ut och tänkte bara jogga och rida igenom henne lite lätt i skogen.

Hon ska ju gå lektion imorgon så blev inte så hård träning. Hon var lite fånig som vanligt och flög iväg ibland men det hör till👐🏽💕. Jobbade mest med öppnor, slutor och få henne lösgjord och på slutet blev det riktigt bra!👅

Resten av helgen: Ska på en grej på hundklubben imorgon och rida lektion. På söndag får vi se lite vad som händer men laxen ska ridas. Måste plugga matte och får se när det blir..

❤️❤️❤️

Likes

Comments

Pågrund av regnet o kvarka, ändrade planer.

Började skolan tidigt 8:20 med id, ma, bild, eng och slutade kvart i fyra med So. Torsdagar e seega men tog mig igenom den.

Planen idag var att träna för nya tränaren men pågrund av regnet och vi bara har paddock blev det ingen lekiton. +Eftersom det är kvarka nu på ridskolan har de flesta stängt sina stallar och därför var det ända alternativet att rida hos oss.

Istället fick Öucky en vilodag idag, tror hon behövde det efter att inte haft vila på ett tag. Ska rida lektion på lördag istället. Imorgon är det fredag, skönt med helg!

Plan med Lucky resten av veckan:

Fredag: Uteritt med jogg.

Lördag: Lektion.

Söndag: Uteritt med jogg.

❤️❤️❤️

Likes

Comments