Header

Jag fick blev bara lite sugen på att börja blogga igen hurni så I´m back. Men mycket har hänt sen sist . En månad sen sist. Ni som fortfarande är kvar vill kanske veta hur det är med Lucky, eller?

Vart ska jag börja,, I vintras började vi sätta igång Lucky försiktigt. Vi tog det lugnt och efter några månader, någon gång i vår var vi helt igång igen. Vi tog några lektioner på ridskolan och hon började gå ganska bra. Vi hade dock ett problem.. hon hade börjat resa sig när vi red ut. Vi åkte in och kollade henne så att allt var bra. Inga tecken på att hon hade ont så vi red vidare. Efter en del hjälp av en på gården slutade hon resa sig för ett tag. Vi fortsatte rida på ridskolan och det började funka lite. Om jag ska ta lite annat här emellan också så funkar allting ganska bra med både skola och häst. Tror fortfarande jag bloggar här någonstans.

Om vi går till att det är maj nu så är det inte långt kvar tills vi slutat skolan och vi har hittat en ny tränare som vi testar på Lucky. Hon kommer upp några gånger och håller lektion för oss på ridbanan. Det var någonstans här jag verkligen började förstå och rida. Hon kom upp några gånger och shiit vad vi lärde oss och det var inte lite vi utvecklades på två gånger!

Nu är det juni och allting börjar gå väldigt bra med Lucky. Hon börjar få fram sina ben och verkligen jobba. Vi rider där säkert 5 gånger och vi lär oss riktigt mycket!

Den 6 gången börjar jag känna någonting med Lucky som inte känns riktigt rätt, det känns som det tar imot i hennes bakdel. Men vem vet det kanske bara var jag. Jag red veckan efter lektionen och hon kändes konstigare för varje dag . Sned och konstig började hon kännas. Hon ville liksom men det kändes som det tog imot.

Några andra red henne men ingen kände något som jag kände. Kanske var det inbillning. Aja jag red dagen efter och kändes som hon skulle ramla ihop, till och med läskigt var det.Efter några dagar kom veterinären ut och syndes direkt att hon inte sprang rent nu. Hon hade blivit ännu sämre.

Nu har Lucky vilat i några veckor och på torsdag åker vi till brunmåla för att se om gamla skadan är tillbaks. Annars har allt gått bra. Det är inte jättelångt kvar på sommarlovet. Tyvärr fick vi ta bort Orka för några dagar sen då hon inte kunde stå upp längre.

När Lucky blev dålig fick jag börja komma och hjälpa min tränare jag red för med Lucky. Har fått hjälpa till med lite olika saker och ridit hennes storhästar. Där lär jag mig verkligen mycket.. Jättefina hästar och har börjat vant mig vid stora hästar nu med stort steg;. Mycket att rida ihop men har nog aldrig lärt mig så här mycket såhär fort.

Kommentera gärna här nere om ni läser och vad ni vill jag skriver om.<3 Riktigt sugen på storhäst....

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu börjar vi hitta varandra.

Red för en ny ridlärare jag red för förra veckan. Idag satt hon upp på Lucky och red igenom henne i skritten. Lucky har svårt att acceptera men kändes bra att hon hoppade upp. Det var helt klart skillnad sen förra gången men nu satt hon upp i ungefär 15 min och efter det var det som en ny häst men inte bara det att hon satt upp och red lite man såg att Lucky verkligen trivdes efter en stund när hon gick. Ska helt klart fortsätta rida för henne en dag i veckan, hon passade så bra in på Lucky. Har ridit för flera bra tränare men ingen som passat så här bra med Lucky. Allt var liksom att hon skulle tycka det var kul och vilja arbeta själv och inte tvinga henne till något.

Sen när jag hoppade upp var det en ny häst nästan. Hon ville själv och det kände man både i munnen och hon fick verkligen ut sitt steg genom hela kroppen. Känns kul iallafall och nu går det framåt❤️

Likes

Comments

Söndag idag och klockan är 20.19.

Red lektion idag på Lucky för en ridlärare jag inte ridit för förut men jag lärde mig supermycket! Lucky var seg när jag red fram och ville inte alls. Det vi fick träna på var att bara rida FRAM och med mål att jag inte skulle behöva rida mer än att säga vad hon skulle göra. Lucky har ju dagar allt från då hon är så pigg att hon knappt går att bromsa till dagar då hon inte vill röra sig ur fläcken. Men jag lärde mig så mycket idag hur jag ska rida henne. Fick verkligen förklarat hur jag skulle rida och varför.

Lucky gör ju helst det hon vill och på hennes sätt, hon har sitt humör och det är bara försöka matcha henne. Vi fick träna på skänkelvikningar också och att "rida på bogarna"+ få med hennes bakben på rätt sätt. På slutet kändes det riktigt bra och hon gick av sig själv. Gillar tränare som förstår hästen, förklarar hur och varför. Nästa gång ska hon eventuellt hoppa upp och rida Lucky.

--

Imorgon är det skola... börjar 8.30 och slutar 15.55. Lucky ska få ta det lugnt imorgon.

Likes

Comments

Lördag idag, jag skulle ridit lektion me smset hade inte gått fram så blir lektion imorgon istället 13:30. Vart en lite rörig dag, haha. Först trodde jag det var årsmöte idag men det var tydligen nästa helg så istället åkte jag o pappa till stallet och fixade åt Lucky.

Klockan 12 åkte jag o mamma upp till stallet och tanken var att rida lektion men eftersom det inte blev så och jag inte hade planerat ridpasset idag blev det också rörigt... Jag försökte göra det jag kunde men eftersom det hålldes på med lastbilar och grejer en bit ifrån banan var Lucky lite spänd också.

När hon blir spänd fungerar hon antingen inte alls och rör sig inte ur fläcken eller så typ exploderar hon. Idag var hon seg istället och tänkte inte röra sig ur fläcken. Red 45min och bara försökte få henne fram men samtidigt vill jag inte att hon bara springer.

Får väll glömma idag och sikta mot imorgon ridlektionen istället. Hoppas jag rider bra då till skillnad från idag och att Lucky är på bättre humör.

-

I övrigt har jag tränat Joy lite och sen vet jag inte vad som hände med resten hhaha👅

Mer bilder på min instagram: @madeleinehjelminge

Likes

Comments

Fredag och Helg. Kan det vara skönare, jo sommarlov då men det ä så skönt med lite helg.

Den här dagen: Sovmorgon till 9:45 och började med matte, håltimme, spanska, mentorstid och sist fördjupning. Slutade 15 och tog sen buss till stalle o laxen❤️❤️
Lax vilade igår och hon brukar alltid ha extra energi då, hahah inte så konstigt.
Vi red ut och tänkte bara jogga och rida igenom henne lite lätt i skogen.

Hon ska ju gå lektion imorgon så blev inte så hård träning. Hon var lite fånig som vanligt och flög iväg ibland men det hör till👐🏽💕. Jobbade mest med öppnor, slutor och få henne lösgjord och på slutet blev det riktigt bra!👅

Resten av helgen: Ska på en grej på hundklubben imorgon och rida lektion. På söndag får vi se lite vad som händer men laxen ska ridas. Måste plugga matte och får se när det blir..

❤️❤️❤️

Likes

Comments