Vilken rolig söndag det blev.. Den började iallafall bra med ett ssu möte och sen sol.

Jag var taggad på att åka till stallet som vanligt för att rida min fina lax. Planerna blev inte som tänkt. Hanna och jag tog in hâstarna och fixade iordning de som vanligt. Vi hoppade upp och red ner till hagen

Kände redan från början att något stämdecinte och hon kändes komstig, lucky alltså. Hon brukar vara som en kanon på fältet men ville inte framåt. Jag kände bara att hennes bakdel var inte med, det tog emot. Vi skrittade ut en sväng istället. Lucky ville inte gå och bara slog emot för skänkeln så vi vände.
Vi red in i paddocken istället och jag testade lite galopp men hon ställde sig och slog för skänkeln och sparkade bakut.

Hon gick inte rida så jag testade springa med henne på rakt spår men inget syndes. Tog in henne i stallet och hennes ben var kokhett medans det andra var iskallt. Det lungnade ner sig efter ett tag men fortfarande varmt. Mamma kom och jag fick springa med henne på volt och ren var hon inte..
Nu är det bara åka in med henne till veterinären någon dag och kolla om skadan e tillbaks....

Jag ger snart upp😓

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Lördag idag och jag vet inte vad som hände men vaknade nu klockan 10.01? Lite sjukt och vetcinte riktigt hur det blev så.

Ska iallafall gå upp snart, gå med hundarna fast de verkar av någon konstig anledning också sova nu?! Joy ligger i sängen och Orka i hundkorgen, jaja. 12.20 ska jag vara på ekerö och vi ska ha ett ssu möte i ungefär två timmar.

Sen ska jag till stallet och Hanna och jag ska rida. Lucky var riktigt fin igår och kändes väldigt bra efter i torsdags. Hon fick träna fattningar, skænkelvikning osv. Red bara där ungefär en kvart och red ut sen som fick bli som belöning för henne.

Hundarna ska tränas lite också.

Likes

Comments

Fredag idag❤️❤️❤️ Började med spvmorgon till 9:45. Hade 3 lektioner och slutade 14. Åkte sen till Lucky och tog ut henne en sväng.

Hon blev skodd idag och stog inne i boxen när jag kom. Känslan när man kommer till stallet och är fett trött men blir alltid lika glad när man kommer dit till sin bästa vän💗

Fixade iordning henne, ryktade satte på skydd och hoppade upp. Hon fick gå en runda i skogen och kände att det tog imot i hennes ben. Hon hade nog en del träningsverk sen igår. Förstår henne helt så fick bli lite lörsgörande skritt och trav men kände inte att jag fick ut speciellt mycket idag får göra nytt försök imorgon.

Ibland är det skönt att bara lunka runt helt utan krav och utan några planer över huvud taget💕 Tror Lucky kände samma men imorgon ska vi träna på det vi gjorde på lektionen igår så då blir det inget segande.

Har gjort lite engelska sen jag kom hem men ska strax äta och lite så💞

Likes

Comments

Idag edet friday!🙌🏼 Jag har sovmorgon och börjar 9:45. Slutar 15:20 idag och ska sen till stallet och ta ut Lucky en sväng. Gissar att hon har träningsverk så det blir mest jogging idag med skritt och trav för att mjuka upp henne.

Sen är det helg och på söndag ska jag på ssu. Lucky ska ridas hela helgen och tränas. Ska spela in lite videos till youtube också. Imorgon ska Lucky få gå ett något hårdare pass och träna på övergångar och tempoväxlingar. Får se vart det blir. På söndag blir det nog uteritt med lite jobb.

Likes

Comments

Idag red Lucky och jag första lektionen på länge! Det var jättekul. Började 8:20 idag och slutade 15:45. Konstigt nog gick den här dagen läskigt fort😶. Hade so prov och jag fick såklart hjärnsläpp när det väl gällde.. Kändes skit och blir inte förvånad om jag blir underkänd ändå satt jag in i sista minuten. Sen åkte jag till stallet och fixade iordning låLucky.

Vi lärde oss mycket på lektionen idag. Lucky tog sig några fnatt och trog iväg i bockserier. Ibörjan skyggade hon för ridläraren också, ja så kan det gå😂.

Ska fortsätta rida där ungefär en gång i veckan och ibland ska jag rida för ridlärare på andra ställen. Tycker det är väldigt bra där jag rider nu. Idag blev det att träna på att få Lucky rak och träna tempoväxlingar.

Imorgon e det fredag yeay!! Börjar med sovmorgon till 9:45 och slutar 15:20. Har inga direkt "jobbiga" lektioner men behöver plugga till spanska läxa.

Video ligger ute på min instagram: @madeleinehjelminge

Likes

Comments

Idag är det torsdag och jag börjar 8:20. Har So prov idag och sen slutar jag 15:45.. Kommer till stallet ungefär halv 5. Vi ska rida lektion idag för första gången sen i somras! Ska bli jättekul och hoppas det går bra. Kommer nog ta det lite lugnare än de andra och ta lite mer skrittpauser.

Det är vad jag ska göra idag+plugga till sp glosor imorgon. Hoppas so provet går bra idag😬 Skulle bli väldigt glad om jg blev godkänd👅

Likes

Comments

Hurni jag vet att det inte blivit mycket till bra inlägg här och förstår er som inte orkar hänga kvar här. Känner att jag bara inte har haft lust och hellre lagt tiden på andra onödiga grejer.. Jag kommer inte sluta med bloggen men jag vill lägga mer tid på youtube. Tycker det känns roligare om jag kommer ut med flera videos där! Kommer komma upp inlägg här men mer "välskrivna" inlägg och när jag känner för det 2 gångrr om dagen ungefär. Vet att jag kommer tappa massa läsare men jag tänker göra det jag känner för sen får ni tycka vad ni vill.

Den här måndagen: Har varit väldigt okej faktiskt. Konstigt nog, det var måndag men började 8:30 och slutade 15 fast vi egentligen skulle sluta 16. Kände inte som vi gjorde ett skit på lektionerna och hade lite vikarier så jobbigt var det inte;). Mamma fixade Lucky för hon skulle vila men jqg åkte hem och gick med hundarna. Min plan var att plugga men så blev det inte riktigt😬. Jag vet inte varför men har varit fett lat och typ inte gjort något fram tills nu.. Hade behövt plugga och så men men.
Imorgon har jag sovmorgon till 9:45 och slutar 15. Jag o Vendela åker till stallet och rider. Tror vi rider ut en sväng och Lucky ska få jobba💪🏽

Glöm inte följ mig på:

Insta: madeleinehjelminge

youtube: madde hjelminge

Likes

Comments

Tänkte nu göra en this or that och hoppas ni gillar den och får lära er lite mer om mig😉

Hus/lägenhet? Hus

Slöjd/idrott? Idrott

Matte/engelska? Engelska

Facebook/instagram? Instagram

Godis/chips? Godis

Träna/tävla? Båda

Hoppning/dressyr? Dressyr

Ponny/storhäst? Ponny

Svart/vit häst? Svart

Spö/sporrar? Spö

Rida på snöfält/ sommarfält? Sommarfält

Sommar/vinter? Sommar helst höst/vår

Unghäst/läromästare? Läromästare

Det var frågorna för den här gången, kommer göra fler sånna här mellan gångerna❤️

Likes

Comments

Idag är det måndag igenz och tillbaka till skola. Slutar 16 idag och börjar 8:30, har 6 lektioner. Ska till stallet efter skolan och mocka oså. Lucky får vilodag idag vilket hon har ungefär en dag i veckan. Hon har gått ganska mycket de tre senaste dagarna så hon behöver nog det. Sen ska jag plugga till So provet, känns som det mesta sitter okej iallafall. Nu taggar vi måndag!🎉👅

Likes

Comments

Sôndag och även fast jag
e ledig känns det aldrig så på söndagar.
Det är ändå skola imorgon.
Så är det varje söndag därav hatar
jag egentligen söndagar, försöker bara
tänka bort det och göra något kul vilket
inte alltid e enkelt.

Jag tycker iallafall att den här söndagen varit
rätt så skön bara gått runt typ och egentligen inte
gjort ett skit men det är skönt.

Var i stallet och red Lucky i ett väldigt bra väder!
Tänkte att Lucky kanske var lite trött efter igår och
tänkte att jag testar rida ut i grimma som jag inte gjort
sen i sommras innan hon var skadad.
Satte på en halsring ifall att så jag hade någonting
att hålla i mig i i nödfall😏

Blev mest skritt och trav idag och ville bara jogga ut
henne lite och hon kändes superfin!
Hon testade mig några gånger med lite resningar
och så men sen var hade vi jättetrevligt!
Känns som det kommer bli så bra!!
Lääängtar tills vi får börja träna "påcriktigt" nästa vecka.
Lovar er att filma massor då! Har varit dåligt både här
på bloggen och youtube.

Ha det bra💗💗💗

Likes

Comments