Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Skönt att få vara hemma några dagar med familj och vänner, samla lite krafter och nu tillbaka till långa pluggdagar uppe i Norrland. Varit på arbetsintervju som kändes riktigt bra, så nu är praktik i Stockholm till hösten lite närmare reality. Håller tummarna att det blir av. Praktik ingår inte i min utbildning, men känns som det är ett bra och roligt sätt att skaffa lite erfarenhet.

Glömde skriva det förut, men jag fick en plats i kören, i min stämma! Trots att det egentligen var fullt. Så roligt att börja sjunga igen.

Likes

Comments

Likes

Comments

​Invigt ugnen genom att fylla rummet med doften av nybakta kanelbullar. Perfekt söndagsaktivitet efter att vara lite trött från lördagens festligheter. Frysen är inte den största så har varit lite av en glädjespridare och sprungit runt med bullar åt grannar och kompisar. 

Idag har jag varit på uttagning till kvinnokören Embla, som jag tidigare sjungit med i två år. Saknat kören när jag varit borta så ser fram emot att börja sjunga igen! Ny dirigent har vi, som jag hört mycket gott om, så det känns lovande. Tror att min stämma, Sopran 2 egentligen är fullsatt... så får se vart jag hamnar, eller om de får flytta runt folk eller om jag kommer med. Men det känns det som jag borde, vore jättetråkigt annars!

Imorgon har jag bokat tvättid på morgonen, så får se hur det funkar. Lite annorlunda än att bara kunna slänga in tvätten i maskinen när man själv vill och behöver. Studentliv på riktigt nu!

Likes

Comments

​Jag har verkligen helt gått ifrån bloggen sen dagen jag kom hem. Inte ens lyckats uppdatera att jag faktiskt kommit hem över huvud taget, men som ni alla kanske förstått så gick resan hem superbra och jag har hoppat tillbaka till verkligheten och vardagen här uppe i Luleå. Rivstart kan man kalla det. Har haft fullt upp de senaste tre veckorna med att fixa i ordning i min nya lägenhet, köpa allt möjligt, åka mellan affärer, inlämningsuppgifter i skolan redan första veckan och ett mycket högre tempo än vad jag varit van vid det senaste halvåret. Samtidigt, försöker jag få till en praktikplats i Stockholm till sommaren/hösten. Det tar tid att fixa i ordning, skriva om CV:t och pyssla med research om företag, samtal, mail, allt sånt. Har helt enkelt valt bort bloggen, vilket jag hade tänkt göra när jag kom hem. Kändes som att jag avslutade ett kapitel där och börjar på ett nytt nu. Tror bloggen kommer bli mer av en fotovägg framöver, med både nya och gamla bilder. Kanske korta kommentarer om jag orkar.

Lägenheten är för övrigt jättefin och är verkligen över förväntan! Bilder kommer snart. Lyckades få bästa färgerna på väggarna också - vita med en ljusblå fondvägg. Köpte lite orkidéer att ha i fönstret igår, har fixat mysig matta och köpt en stor spegel plus massvis med annat för att det ska bli lite hemtrevligt här i kylan. Kallt har det varit här också! Super kallt. Första veckan var det -32 grader! Höll på att få köldskador efter bara en minuts väntetid på bussen. Aldrig upplevt sån kyla förut och det blev inte direkt lättare när kroppen behövde anpassa sig till mer än 60 graders temperaturskillnad. Den här veckan har varit lite måttligare och närmare tio minus.

För att sammanfatta så känns det roligt att vara tillbaka här uppe i norr igen. Jag trivs bra med nya boendet, kul att träffa alla vänner igen, roliga aktiviteter och kurserna vi läser nu är roliga också - CAD & VR och kemi. Skönt att komma igång med träning och matlagning igen också. Är så otroligt glad över att ha varit utomlands, och i just Singapore förra terminen. Jag behövde en break från allt det vanliga för att få nya krafter. Dosen D-vitamin känns som den håller i sig ännu och förhoppningsvis gör den det tills det blir ljusare här också. Jag är nästan avundsjuk på mig själv när jag tänker på hur mycket jag sett/upplevt under resan. Nästan för bra för att vara sant. Jag är bara så oerhört glad just nu och tacksam. Blir lycklig bara jag tänker på det.

Likes

Comments

Sista stranddagen på ett bra tag framöver.

Haft egentid hela dagen till att bara slappa, läsa bok, sola och bada medan de andra var på shoppingtur. Vila kändes behövligt, med tanke på att jag inte kom i säng förrän en timme innan frukosten öppnade imorse.

Likes

Comments

När vi ändå var i nörd-mode, fortsatte att vi med att gå på museum. Vi var på arkitektmuseet igår förmiddag där mycket av det vi lärt oss om under terminen togs upp. Egentligen är det väldigt fascinerande att Singapore bara för ett tiotal år sedan såg likadant ut som de fattiga asiatiska byar vi rest och sett nu. Att staden idag är supermodern istället och har stora framtidsplaner är också spännande.

På eftermiddagen åkte jag till Vivo City shopping mall i hopp om att göra några roliga fynd. Tyvärr var det mycket slutrea och få plagg jag tyckte om. Istället kom jag på att jag länge gått och letat efter en vattenflaska där plasten är fri från BPA och farliga ämnen, så en sån blev dagens enda köp.

Lördagkvällen spenderades hos vår svenska kompis som hade inflyttnings(för)fest i sin lägenheten. Därifrån åkte vi till en klubb vi inte varit på tidigare, Bang Bang, för att dansa en stund. Stället var faktiskt bra och passade perfekt som vår sista utekväll i Singapore. På väg hem till hostelet hörde vi musik och såg blinkande sken från en bar på vår gata i Little India. Jag och Jenny tyckte det var en rolig grej att vara med på en indisk fest, så vi gick in och fascinerades över hur annorlunda det var. Alla tjejer var fullt klädda i färgglada långklänningar medan de dansade till den skräniga indiska musiken framför killarna som satt och glodde på dem i sofforna. En intressant fest, minst sagt, men ändå kul att få vara med och ha sett det.

Likes

Comments

Klockan var halv sex på morgonen och det var fortfarande mörkt ute när vi anlände till Ho Chi Minh imorse. För att dryga ut tiden tills museet öppnade, 07.30, gick vi och tog en lång morgonfrukost på ett café.

Som sagt är museum med bara bilder och text för det mesta inte något som brukar intressera mig speciellt mycket. Kan tycka att det blir tråkigt rätt snabbt och orkar sällan läsa tillhörande texter till bilder. Men idag blev jag positivt överraskad måste jag säga. Fyra timmar spenderades på krigsmuseet utan problem. Någonstans blev allting väldigt verkligt och rörande med valet av bilder ihop med berättelserna. Svårt att föreställa sig ett krig som pågått i 17 år, nästan lika lång tid som man själv levt. Det värsta var att få se bilder på människor som fötts med obeskrivligt många olika konstiga missbildningar som gjorde att de inte längre såg mänskliga ut, utan snarare liknande monster. Hemskt att det ska bero på att USA släppte hundra tusen liter giftiga ämnen över 25% av Vietnams landyta som folk fått i sig. Det räckte tydligen med 85 gram dioxin (ett gift) för att påverka en hela 8 miljoner människor. Kan inte säga annat än att de obehagliga bilderna satte sina spår i tankarna och gjorde ett starkt intryck.

Nu har vi kommit fram till Singapore och checkat in på vårt sista hostel innan vi åker hem. Kändes skönt att kliva av planet och veta hur allt fungerar, slippa kolla upp hur MRT, buss eller tåg går, veta att engelska inte är något att oroa sig för ifall man har en fråga och veta att det finns god mat. Speciellt där vi bor, i området Little India. Känns bra att vara tillbaka på hemmaplan det sista man gör här i Asien.

Likes

Comments

Sista solstrålarna vid poolen har jag sugit åt mig idag. Solstolen. Poolen. Repeat. Hela dagen. Tog en paus och köpte en helt underbart god kulglass, annars är det mest mental vila som har varit dagens ändamål. Känns overkligt att det nu är mindre än en vecka kvar till jag är hemma i Sverige och kylan. Jag har längtat mycket efter att få komma hem till rutiner och börja pyssla med nya lägenheten, samtidigt som när det nu börjar närma sig slutet på resan känns det ändå lite tungt att behöva lämna semesterlivet och påbörja verkligheten igen. Blandade känslor helt enkelt.

Nu har vi packat ihop alla saker igen och tar nattbussen tillbaka till storstan, Saigon eller Ho Chi Minh (beroende på vem man frågar). Vi kommer fram tidigt imornbitti och ska åka på ett populärt krigsmuseum för att sen åka direkt till flygplatsen. Då blir det hem till Singapore de sista dagarna.

Likes

Comments

Gårdagen var en riktigt rolig dag! Trodde jag hade sett det mesta som går att se i fråga om fin natur här i Asien, men där hade jag väldigt fel. Igår såg vi helt andra saker än vad vi tidigare sett under hela vår resa. Fick gå en dryg kilometer i en liten fors, fick se röda och vita sanddyner, och roligast av allt var att åka fyrhjuling i sanden. Det var lite läskigt eftersom sanden inte riktigt är pålitlig som underlag och det fanns vissa stup som man fick akta sig för när man kom till toppen av sanddynen. Vi åkte två och två och fick bara köra i 20 minuter men det räckte för att få känna av lite adrenalin.

Likes

Comments