Likes

Comments

3 år av slit, stress och tårar. Men också 3 år av lättnad, skratt, glädje och inte minst kunskap.
Denna dagen var något av det roligaste jag varit med om. Ett minne för livet.

Likes

Comments

Vad har du som tjej fått höra är dina bästa egenskaper? Att du är söt? Vacker? Fina kläder? Släng ner dessa egenskaper lite längre ner på listan. Låt självständig, smart, rolig, helt enkel bäst komma längst upp. Vi tjejer tror ofta att vårt värde ligger i vårt utseende. För ända från att vi är små får vi höra att vi är söta, gulliga, snälla, har fina kläder, bla bla bla.... Aa, det är skithärligt att känna sig snygg, söt och fin. .Men det är inte detta som vi i huvudsak ska fokusera på när vi definierar oss själva! För vi är så sjukt mycket mer! Och egenskaper om utseende gör automatiskt att vi tjejer framstår som objekt, redan från att vi är små. Vi tjejer är inga jäkla objekt. Vi är människor av kött och blod. Vad hade vi egentligen varit utan alla formande ideal? Hade du suttit där du gjort nu? Hade du gjort det du gör? Hade du tyckt om det du tycker om, om vi inte hade gjort så som samhället förväntar sig att vi ska göra? När killar är små får de höra hur tuffa, coola och starka de är (sorry för generalisering men det ett enkelt sätt att förstå världen på). Är inte vi tjejer tuffa, coola och starka? Om vi börjar definiera oss själva som det, så kommer vi bli det. För jag tycker det räcker nu. Det är slut på att tjejer ska framstå som killarnas objekt. Det är slut på att tjejer ska låtsas vara något de inte är, bara för att samhällets normer är fkd up. För samhällets normer ändras, och kämpar vi tillsammans kan de ändras till något storslaget, till tjejers fördel. För vi tjejer har haft samhället emot oss så länge människan existerat. Nu ska samhället stå på vår sida.

Kan vi tjejer sluta jämföra oss med varandra och börja peppa varandra istället? Kan vi tjejer sluta kalla varandra för hora? Kan vi sluta snacka skit bakom varandras ryggar? Kan vi inse att för att vi ska komma någonstans med världens jämställdhet, så måste vi banne mig stå upp för varandra! Låt ingen få styra dig och ditt liv, åt ett håll du egentligen inte vill. Stå upp för dig själv och för andra. För vi är tjejer. Vi är människor. Så låt oss leva som det.

Likes

Comments

Tävlingsinriktade, gott självförtroende, ledartyper och självtillräckliga.

Fogliga, sympatiska, ömsinta, och barnkära.

Vilken grupp skulle du helst vilja tillhöra? Kanske lite av båda, men sanningen är att den första gruppen har fått ett orättvist övertag i samhället. Och den första gruppen är såklart män. Dessa egenskaper har givit de ledande positioner. Vi kvinnor klagar på att det är männen som styr, att vi lever i ett patriarkalt samhälle. Kanske har detta med männens egenskaper att göra? Jag säger inte att mannens egenskaper är bättre, men uppenbarligen har dessa egenskaper fått dem att komma högt upp i samhället.

Vi kvinnor ska INTE bli män. VI kvinnor ska vara exakt som vi vill. MEN, vi måste också inse att om vi vill ha en förändring i maktpositioner i samhället så måste vi kvinnor omfamna vår manliga kraft. För i varje kvinna finns en manlig kraft, och i varje man finns en kvinnlig kraft, men vi kan välja hur mycket vi ska utrycka dessa. Att ha en balans mellan dessa krafter inom sig, det är en början på framgång, både för en själv och för samhället. Detta handlar inte om att en man ska klä sig mer feminint eller en kvinna mer maskulint. Nej, nej, nej. Det handlar om något mycket större. Det handlar om att vi ska ta vara på vårt motsatta köns egenskaper. Om män hade tagit vara mer på sin kvinnliga kraft så hade vi förmodligen sluppit mycket av våldet, sexuella övergrepp och kränkande kommentarer när man går ut på klubben. För då hade männen tagit vara på sin sympati, varit mer kärleksfulla och känt mer medlidande.

Samtidigt som vi kvinnor ska tro på oss själva och inte låta en jävel trycka ner oss. Det handlar om att vi kanske ska skita en liten gnutta i vad alla andra känner och tänka på oss själva. Det handlar om att vi inte ska låta normer sätta gränser för vad vi kan åstadkomma här i världen. Det finns så sjukt starka och kraftfulla kvinnor där ute. Som exempel har vi Emma Watson, Michelle Obama, Malala Yousifazi, Laleh, kronprinsessan Victoria och inte minst våra fantastiska mödrar som tagit oss till denna jord.

Om vi kvinnor fortsätter foga oss, fortsätter acceptera männens övertag, fortsätter tro att vi inte klarar saker och ting, fortsätter att inte stötta varandra, fortsätter att se ner på oss själv- då kommer vi aldrig få ett mer jämställt samhälle på jorden. Och faktum är, att framtiden är för värdefull för att lämnas åt bara männen.

Så alla ni kvinnor där ute, ta vara på er man-power och gör det till gilrpower! Låt inte dessa egenskaper bara gälla män. Tro på er själva och inse att ni klarar så mycket mer än vad ni tror. Ta makten över era liv, precis som ni tar makten över världen.

Likes

Comments

Likes

Comments