Tävlingsinriktade, gott självförtroende, ledartyper och självtillräckliga.

Fogliga, sympatiska, ömsinta, och barnkära.

Vilken grupp skulle du helst vilja tillhöra? Kanske lite av båda, men sanningen är att den första gruppen har fått ett orättvist övertag i samhället. Och den första gruppen är såklart män. Dessa egenskaper har givit de ledande positioner. Vi kvinnor klagar på att det är männen som styr, att vi lever i ett patriarkalt samhälle. Kanske har detta med männens egenskaper att göra? Jag säger inte att mannens egenskaper är bättre, men uppenbarligen har dessa egenskaper fått dem att komma högt upp i samhället.

Vi kvinnor ska INTE bli män. VI kvinnor ska vara exakt som vi vill. MEN, vi måste också inse att om vi vill ha en förändring i maktpositioner i samhället så måste vi kvinnor omfamna vår manliga kraft. För i varje kvinna finns en manlig kraft, och i varje man finns en kvinnlig kraft, men vi kan välja hur mycket vi ska utrycka dessa. Att ha en balans mellan dessa krafter inom sig, det är en början på framgång, både för en själv och för samhället. Detta handlar inte om att en man ska klä sig mer feminint eller en kvinna mer maskulint. Nej, nej, nej. Det handlar om något mycket större. Det handlar om att vi ska ta vara på vårt motsatta köns egenskaper. Om män hade tagit vara mer på sin kvinnliga kraft så hade vi förmodligen sluppit mycket av våldet, sexuella övergrepp och kränkande kommentarer när man går ut på klubben. För då hade männen tagit vara på sin sympati, varit mer kärleksfulla och känt mer medlidsamhet.

Samtidigt som vi kvinnor ska tro på oss själva och inte låta en jävel trycka ner oss. Det handlar om att vi kanske ska skita en liten gnutta i vad alla andra känner och tänka på oss själva. Det handlar om att vi inte ska låta normer sätta gränser för vad vi kan åstadkomma här i världen. Det finns så sjukt starka och kraftfulla kvinnor där ute. Som exempel har vi Emma Watson, Michelle Obama, Malala Yousifazi, Laleh, och inte minst våra fantastiska mödrar som tagit oss till denna jord.

Om vi kvinnor fortsätter foga oss, fortsätter acceptera männens övertag, fortsätter tro att vi inte klarar saker och ting, fortsätter att inte stötta varandra, fortsätter att se ner på oss själv- då kommer vi aldrig få ett jämlikare samhälle på jorden. Och faktum är, att framtiden är för värdefull för att lämnas åt bara männen.

Så alla ni kvinnor där ute, ta vara på er man-power och gör det till gilrpower! Låt inte dessa egenskaper bara gälla män. Tro på er själva och inse att ni klarar så mycket mer än vad ni tror. Ta makten över era liv, precis som ni tar makten över världen.

Likes

Comments

Likes

Comments


Hösten må komma med mörker och vissna löv, men den kommer också med ett lugn, en insikt om att allting inte behöver gå så fort. Saker och ting får ta den tid det tar. Den påminner oss om att inget varar för evigt, och att det därför är så viktigt att ta hand om det vi har här och nu. 

/ Madeleine

Likes

Comments

Vi är inte bara vår utsida, vi är allt det där andra också. Våra tankar, våra känslor, våra drömmar, våra mål. Allt detta och lite till är egentligen så mycket viktigare än hur vi ser ut. Hur kan vi döma en människa utefter kläder, hudfärg, hårfärg eller skor, om vi inte ens sagt ett hej? Samhället idag är så dömande och ingen ska obehindrat få sticka ut. Vad är vi rädda för? Det är fantastiskt att alla människor är olika, men då måste också samhället acceptera dessa olikheter. Vi kan börja här och nu. 

//M

Likes

Comments