Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

En absolut favorit lista!!

Likes

Comments

Hej.

Var inne på honey and the bees förut, som är en sjukt stor Facebook grupp där endast kvinnor får vara med. Förlåt vet faktiskt inte om det gäller endast folk som definierar sig själva som kvinnor eller bara fittbärare.

I varje fall, så kom jag in på något kommentarsfält som var väldigt smockat med blandade åsikter angående abort/"kvinno-relaterade" saker och invandring. Jag blev så intresserad att jag satt och läste i det där jävla kommentarsfältet i säkert 30-40 min.

Det jag blev mest upprörd över var hur väldigt många människor, alltså för många på riktigt, går emot deras egna rättigheter som kvinnor. Det dem här människorna inte riktigt förstår heller är att dem skapar ett otroligt stort förtryck mot just kvinnor när dom använder sig av sådana åsikter. Jag ser mycket på Twitter, hur folk vill göra någon sorts image av hur duktiga dom är på att uppmärksamma jämställdhet och visa att dom är med i kampen, men ändå snackar skit om andra kvinnor. Lägger kommentarer om deras kroppar och hur dom väljer att framställa dom. Hur mycket eller lite kvinnor väljer att knulla. Vad dom har på sig.

Det här är ju ingen nyhet för mig eller er, att det finns kvinnor som inte ser deras egna värde och inte står för deras rätt till att faktiskt ha en betydelsefull åsikt, speciellt när det kommer till deras egna kroppar. Dom människorna som anser att abort ej ska vara ett frivilligt val, dom förtjänar inte ens att ha möjligheten till att skaffa ett barn. Det är så extremt viktigt att vi behåller våra rättigheter. För i ett patriarkalt samhälle, kan dom rättigheterna försvinna med ett fingerknäpp vilket är så jävla läskigt. Vi får inte låta män fortsätta styra över våra rättigheter, vi är förbi det.

Våga stå upp för feminismen på ett ärligt sätt.
Sluta vara så fega eller fejka åsikter! Säger samma sak om folk som antyder att dom står emot rasism men sen när det väl kommer till det håller dom käften eller är fucking smygrasister dom själva.
Det jag upptäckte i kommentarerna väldigt snabbt var hur rädda folk var att få rasiststämpeln även fast dom mycket väl visste om att dom verkligen var det. Att ena stunden sitta och säga "muslimsk kärring" och ha en omslagsbild på the confederate flag, sen ändå neka till att du är rasist/nazist tyder på så mycket okunskap. Det kliar i hela kroppen när jag ser allt som skrivs och sägs på media. Jag önskar så mycket att mer människor förstod vad dom bidrar till när dom har sådana åsikter.
Hur många liv som påverkas negativt varje dag för att dom blundar för de verkliga problemen. Jag såg även en kvinna som började prata om att man ska "hjälpa sitt egna folk först" och det där är så sjukt underligt tänkt. Bara för att vi som är födda i Sverige kan språket och kulturen mer så har vi en bättre plats i levnadskön än nyanlända. Jag skiter fullständigt i om man kommer från mars eller underjorden, vi alla är människor, och vi alla har lika mycket värde oavsett.

Herregud jag vill så gärna skriva mer om det här, kan prata om det här i timmar!!! Men jag vill att ni som läser det här även fast det är väldigt flummigt, ska förstå hur mycket ord och åsikter verkligen betyder och gör i samhället. Våga stå på dig eller någon annan som blir utsatt för rasism eller sexism. Människor med dessa ideologier (rasism,nazism,sexism osv) är inte människor du ska ha runt om i din omgivning.

Likes

Comments

Igår färgade jag mitt hår svart!! Så sjukt impulsivt fast ändå inte.. har velat färga svart igen i flera veckor nu men har inte riktigt vågat för kämpade så sjukt mycket med det blonda... trivs som fan i svart, känner mig liksom hemma i det. Och ni som vet vem jag är sen tidigare vet ju att jag var svart hårig förut haha!! Åh är så glad, bra val

Likes

Comments

soundcloud favorites

Likes

Comments