Header
Hästar, Dagens Outfit

​Idag trimmade jag Z, han va så jäkla fin! Börjar verkligen bli maffig o fin nu tycker jag. Iallafall på denna bilden ser han riktigt fin ut asså. Imorgon går vi upp vid 6 och åker till stallet vid halv 7, sedan packar vi, knoppar, lastar o sedan drar vi till Uddevalla! Tänkte kanske kolla om vi kunde fixa nån slags film på tävlingsdagen? Skall starta som sagt 2 klasser och hoppas han är lugn o fin. Idag regnade de i Uddevalla så hoppas det är bättre väder imorgon, tävlingen är på gräs! 

Eftersom jag är glömsk som jag är så glömde jag kameran hemma idag när jag skulle till stallet så mamma fick filma med min mobil lite därför kommer klippet på youtube va dåligt kvalité och sen va jag i ridhuset för de blåste så¨mycket ute och Z blir bara spänd och stressad så de fick bli ridhuset. Sen fick mamma knäppa en bild efter passet.

Dagens outfit idag va:

  • ​Träns: Dyon WC & Dyon gummityglar
  • Förbygel: Dyon WC 
  • Sadel: Bates
  • Stigbyglar: Freejump Soft up PRO
  • Schabrak: Charlies egna, marin
  • Benskydd: Ullared
  • Sadelgjord: Hööks med ludd 
  • Bett: Lamicell Scourier bett + bettringar


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hästar

Dagen idag har varit super! Igår tog jag några skutt inför tävlingen på söndag med Z och han va så jäkla fin, klippte ett räcke på 130 o de gjorde han fint. Idag red jag ut så han fick sträcka på sig o va avslappnad och de gick också så himla bra! Enya fick vila från ons till idag så imorgon skall jag rida ut henne, en lugn tur. Sen skall jag även rida Z lite lätt och så han blir lösgjord inför söndagen. Vi skall till Uddevalla o hoppa 1m och 110 regional. Känns så sjukt bra och åka dit för Z älskar verkligen att hoppa på gräs, så jäkla fin han är på gräs är han väldigt sällan. Så då hoppar jag att de går bra, hade varit kul o få två bra starter innan räkanhoppet som börjar den 20'e juli. Tänkte få så nån kan filma imorgon när jag rider Z, knäppa några bilder hade inte skadat heller. Men vi får se hur de blir.

Tänkte börja med så kallat "Dagens outfit" på Z och Enya. Hade de varit intressant? Där jag alltså tar en bild och visar vad jag använder för utrustning dagligen. Sånafall kan jag börja med det imorgon när jag ändå skall rida båda. 

Likes

Comments

Hästar, Standard

Hejsan! Igår red jag Z lite samma övning som i torsdags, fast jag inte hoppade bom-oxer på slutet. Utan endast små hinder och en massa bommar. Galoppbommar ca 9st tror jag de va, 3,3m emellan och sedan en linje med 22m tror jag de va? där tanken va att jag skulle få både 5 och 6 galoppsprång. Men jag fick in 8 på slutet, överlycklig ryttare här! Z blev så himla lydig och lyssnade på ryttaren så himla bra på slutet. Hade gramanen ungefär hela passet förutom på slutet där jag kände att jag ville pröva hoppa linjen några gånger utan och han va så himla lugn, blev nästan framåtlutad på slutet för jag fick tillbaka han så mycket vilket känns så himla bra! Galoppbommarna va lite jobbigt men de tränar vi mer på så jag får en jämn o fin galopp på alla, han blev lite springig på de 2-3 sista men annars gick de bra. Sen är han även svagare i högervarvet få gärna ytter bogen flyger lite ut men de är bara o träna på, rider mycket förvänd galopp nu för o stärka bogararna. 

Idag åkte jag och Z till Lunden och red med Ellen och Sandis! Blev sååå förvånad över hur Z va idag, han av en dröm o rida! Så himla lugn och fin han va, mycket avslappnad o fin. Lite stel i vänstersidan där boger gärna flyger ut men de är bara o jobba på nu. Känns så himla skönt att jag NU efter mer än ett år vet hur jag skall rida min häst. Vad jag skall göra o vad jag inte skall göra! Detta känns som om de kommer gå super! Imorgon tänkte jag rida ut han så han får ta en lugn tur nu när han gått tre hårda pass på raken. Enya har vilat två dagar och så red jag henne lite lätt idag. 

Likes

Comments

Standard, Hästar

Hejsan! Idag hoppade jag Z lite lätt, la ut en liten serie med massa bommar och två små hinder på ca 70/80 så han skall lära sig att vänta och inte bara rusa så efter hindret. Sedan hoppade jag även fram på en linje med räcke-oxer/oxer-räcke va ca på 60/70 och skulle försöka få han lugn så jag kan få han på jämna galoppsprång. Sen avslutade vi på bom-oxer där jag endast behöver sitta still så sköter han resten.

Jag har ju väldigt problem att lita på honom, avstånd osv, vågar inte riktigt inse att han faktiskt klarar av. Så de största problemet sitter hos mig vilket gör att Z också blir osäker när jag är de. Sen är de så himla jobbigt att jag får sån himla panik när jag hoppar han, kan hända att han galoppera lite snabbare som egentligen inte är snabbt utan bara mer "galopp" och jag får helt panik för jag känner att jag inte har kontroll. Får panikattacker och vet inte riktigt hur jag skall hantera de själv, jättejobbigt! För den galoppen som jag anser är "fort som fan" är den galoppen han behöver ha till och efter hindrena, har liksom blivit "fartblind" när jag rider just Z. Så jag behöver hjälp!!

Vet ni nån mental coach eller liknande? Behöver verkligen hjälp med detta. Känner att jag inte kan sitta o rida Z om jag får panikattacker för att de går lite fort eller att jag inte känner att jag har kontroll. Jag får sån panik att jag inte kan andas och bara grinar. Detta är ett stort problem hos mig som ryttare. Vet ni nån duktigt coach så får ni gärna mejla mig på madeleineskarstrom@hotmail.com

Men imorgon skall jag iaf rida samma övning som idag, men endast serien. Kan fota o lägga upp den här imorgon!

Sen håller jag på o ladda upp videon från igår när jag hoppa Enya. Gick så himla bra!​

Likes

Comments

Standard, Hästar

Nu har min sis skaffat sin första blogg, hoppas ni följer den annars då jävlar. Ni hittar den HÄR

Idag skall båda hästarna ridas. Z skall jag rida på hack hela denna veckan för han har blivit väldigt känslig i munnen nu då jag tagit lite väl mycket i han så då behöver han bara vila några dagar och eftersom jag inte skall tävla i helgen så passar de bra. Enya skall jag rida vår första lektion med, ni kanske vet att jag skrivit om två lektioner tidigare för Sara. Tänkte att idag skulle vi hoppa bana och då tyckte jag att de passar bra o ta henne då. Mamma skall med upp så hon kan nog filma både när jag rider Z och när jag rider Enya. Skall försöka fixa båda videorna idag kväll och försöka fixa så dom kommer upp imorgon! Även lite bilder kan jag försöka fixa till! 

Likes

Comments