Header

Den känslan när allt bara flyter på, Z är superfin o hoppar som aldrig förr. Kommer ut nästa dag o tar in Z, han e skadad.. igen? Så har vår tid nu detta år varit, småsakdor fram och tillbaka och har aldrig riktigt känt att jag vågat hoppas för mycket på att han kommer hålla nu. Men i dagsläget är han ridbar, dock har han kvar lite rasp o mugg på ena bakbenet men inget speciellt som jag märker av så mycket i ridningen längre så jag hoppas de försvinner nu. Så länge man underhåller det osv så går det bra för Z. Han är ju en otroligt känslig häst så allt blir kaos på honom.

Det jobbiga med att ha en känslig häst är att verkligen alla lägger sig i hur jag skall sköta honom vilket jag tycker är sjukt irriterande. Haft honom i snart 2 år o de e så jag haft det nu dessa år. Känner lite att kan man inte bara låta mig sköta honom själv då jag känner honom och kan se direkt om något är fel. Har alltid blivit irriterad när folk lägger sig i min häst och säger hur jag skall göra fast jag inte bett om hjälp. Ta hand om era hästar ni så sköter jag mitt själv, tack.

Detta året har jag och Z iallafall hunnit med 3 tävlingar och en pay'n jump för självförtroendets skull vilket jag verkligen behövde. Första tävlingen var i Vänersborg o de gick helt okej, 4fel i grunden i 1m och inte helt bra känsla. Sen åkte vi till Åmål startade 110 och 115, SUPERBRA känsla nolla 110 och blev tyvärr utesluten i 115 då han stanna på en kombination där även fler hästar vägrat ut sig, men han va ganska trött då han inte riktigt kommit igång med tävlingskonditionen. Sen åkte vi till Trollhättan, skulle hoppa en 110 o han va superfin på framridningen o framhoppningen men dagen innan hade mungiporna spruckit så han fått sår o de klarade han inte av sen inne på banan så jag valde att gå ut. Sen för att få självförtroendet tillbaka på mig o Z utmanade jag lite mig själv att åka till en pay'n jump här i stan med Z dagen efter Trollhätta och skulle hoppa på hackamore pga av hans mun. Skulle bara hoppa en 110. Började rida fram o han va så jäkla fin! Började hoppa o han va så himla fin så de kändes så bra innan jag gick in på banan. Hoppade o vi rev 2.an då jag inte riktigt fick tillbaka honom men så bra känsla. Så jag sa direkt till mamma att jag ville hoppa en 120 med o vilken häst. Gick in o hoppade en 120 med o rev 3an men som han hoppade! Då va jag så otroligt glad att han va så positiv o glad efter gårdagens start.

Så eftersom de gick så otroligt bra o känslan va på topp så anmälde jag mig o Z till Lilla Edet den 30 april o då skall vi hoppa en 120 avd B för mer rutin på den höjden. Längtar redan!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår var de sista dagen som Z fick penicillin o hoppas nu svullnaden kan försvinna helt. Han är så himla mycket bättre nu o som jag sagt är han bara lite tjock just där såret är men vid senorna är han inte svullen längre! Vill verkligen börja träna Z till den han va innan skadan för då va han verkligen en dröm o rida. Han va den hästen jag ville ha, då skulle jag verkligen fp jobba för de o när jag verkligen gjorde de så insåg jag att han är min drömhäst. Svinsvår att förstå hur jag skulle hantera o rida han men nu känner jag att de går bättre o bättre. Eftersom de varit både till o från nu med Z o vila o allt så kommer han nog inte få någon lång vintervila då vi tävlade sist räkanhoppet o han har inte gått något speciellt efter de så denna vinter blir de en massa små övningar. Hoppas verkligen Z är redo att tävla 120 nästa år o hoppas kunna debutera 125 vilket är målet 2017. Onödigt att inte sätta något mål, det är ju inget krav men mål är något jag måste ha för att kunna utvecklas, vår mål 2016 va att debutera 120 o de gjorde vi. Fast vi inte gjorde värdens snyggaste runda eller kom igenom felfri, jag till o med ramlade av på framahoppningen när jag hoppade oxern för han hoppa så jäkla bra. Jag va så glad när jag hoppat sista hindret så jag började grina. Vilken häst jag har, hoppa så jäkla fint när han får hoppa högre. Han ställer verkligen upp när jag behöver han, gör alltid sitt bästa. Kunde inte fått en bättre häst, fast jag känt jag velat ha en enklare häst så kunde jag inte tänka mig att se någon annan lyckas med honom. Det skulle va jag som skulle lyckas, o delar av de har jag gjort de. Han betyder allt.

Likes

Comments

Tänkte jag skulle börja uppdatera lite här igen o läget om allt o speciellt Z o hur allt är med han.

Läget med mig är bra som vanligt, jag har dock sökt jobb nu. Tyckte de va på tiden o sluta ligga i sängen hela dagarna när jag inte är i stallet. För övrigt, allt bra!

Z va ju väldigt jobbig en period. Han bara sprang, tog tag i bettet o rusade före-/efter hindrena. Man kunde helt enkelt inte rida utan o känna att snart drar han. Men sen började jag rida annorlunda, på ett helt nytt sett o han blev bara bättre o bättre där ett tag innan vi hade bokat tid på Ale Djurklinik för att kolla han för övrigt så att va bra o även kolla tänderna som vi måste göra ca 2ggr/året minst. Men de visade sig tydligen att han haft en gammal senskada, från förr. Så han va öm på senan. Fick besked att skritta han i minst 3v o fick ett liniment som jag skulle lägga på senan 2ggr/dag o sen 1 gång om dagen. Konstigt nog va han helt haltfri på både rakt o böjt spår i båda varven o visade inget tecken på att han hade ont eller liknande.

Eftersom dom gjort ultraljud på han sena så rakade dom innan. Så när jag lagt på linimentet + skydd som dom sa jag skulle ha på han. Dagen efter, brännskadad på hela stället där de va rakat o där linimentet va. Blev så himla besviken på dom efter detta, dessutom va han så "drogad" efter allt så han va helt borta när vi skulle hem. Klockan va liksom närmare 8/halv 9 innan vi lämnade kliniken med en "ny" skadad häst som hade fått otroligt ont i munnen efter tandläkarbesöket o så drogad häst så han inte kunde stå stilla. Besviken blev både jag och mamma på ale..

Sen efter allt som hänt började jag rida på de "nya sättet" började äntligen lära mig hur jag på bästa sätt får lösgjort honom o kunde sitta o trimma han i timma för han va så otroligt fin o otroligt rolig o rida. Men såklart varade inte de länge innan han på något vänster lyckats skada sig i hagen o fick ett litet sår. Då menar jag litet sår som gjorde att hela knät o ner va så himla svullet. Men eftersom de inte va värre än ett litet sår så väntade vi med o ringa veterinär eller så. Men han blev inte så mycket bättre, men så skulle ändå vet komma ut o besiktiga en häst på stallet så hon kollade lite på Z. Så efter de fick vi penicillin som han ska få. Såg redan idag när jag kom att han var så mycket bättre redan innan jag börjat ge han penicillin. De som känts bra nu när detta hänt är att han inte är halt eller har feber. Längtar så tills han är helt återställd så vi kan börja trimma o träna nu i vinter så han blir sådär fin igen.

För övrigt rider jag även andras hästar så jag står inte helt hästtom nu. Även blev Enya såld i början av september till en jättemysig familj o dom hade även fler hästar o eget stall så de kändes så himla bra! Nu vet jag att hon har de bra o skulle aldrig fått de bättre!

Likes

Comments

​Idag trimmade jag Z, han va så jäkla fin! Börjar verkligen bli maffig o fin nu tycker jag. Iallafall på denna bilden ser han riktigt fin ut asså. Imorgon går vi upp vid 6 och åker till stallet vid halv 7, sedan packar vi, knoppar, lastar o sedan drar vi till Uddevalla! Tänkte kanske kolla om vi kunde fixa nån slags film på tävlingsdagen? Skall starta som sagt 2 klasser och hoppas han är lugn o fin. Idag regnade de i Uddevalla så hoppas det är bättre väder imorgon, tävlingen är på gräs! 

Eftersom jag är glömsk som jag är så glömde jag kameran hemma idag när jag skulle till stallet så mamma fick filma med min mobil lite därför kommer klippet på youtube va dåligt kvalité och sen va jag i ridhuset för de blåste så¨mycket ute och Z blir bara spänd och stressad så de fick bli ridhuset. Sen fick mamma knäppa en bild efter passet.

Dagens outfit idag va:

  • ​Träns: Dyon WC & Dyon gummityglar
  • Förbygel: Dyon WC 
  • Sadel: Bates
  • Stigbyglar: Freejump Soft up PRO
  • Schabrak: Charlies egna, marin
  • Benskydd: Ullared
  • Sadelgjord: Hööks med ludd 
  • Bett: Lamicell Scourier bett + bettringar


Likes

Comments

Dagen idag har varit super! Igår tog jag några skutt inför tävlingen på söndag med Z och han va så jäkla fin, klippte ett räcke på 130 o de gjorde han fint. Idag red jag ut så han fick sträcka på sig o va avslappnad och de gick också så himla bra! Enya fick vila från ons till idag så imorgon skall jag rida ut henne, en lugn tur. Sen skall jag även rida Z lite lätt och så han blir lösgjord inför söndagen. Vi skall till Uddevalla o hoppa 1m och 110 regional. Känns så sjukt bra och åka dit för Z älskar verkligen att hoppa på gräs, så jäkla fin han är på gräs är han väldigt sällan. Så då hoppar jag att de går bra, hade varit kul o få två bra starter innan räkanhoppet som börjar den 20'e juli. Tänkte få så nån kan filma imorgon när jag rider Z, knäppa några bilder hade inte skadat heller. Men vi får se hur de blir.

Tänkte börja med så kallat "Dagens outfit" på Z och Enya. Hade de varit intressant? Där jag alltså tar en bild och visar vad jag använder för utrustning dagligen. Sånafall kan jag börja med det imorgon när jag ändå skall rida båda. 

Likes

Comments