Header

Både jag och min sambo har upptäckt att jag ”växt ur” mitt pyssel skåp. Så han kom med den briljanta idén att städa ur skafferiet, alla vet ju hur mycket skit man har i ett skafferi efter några år. Jag städade ur och fick helt plötsligt plats med två tomma hyllor längst ner :) så förmiddagen har gått åt till att fixa ordning så att jag har en speciell hylla med bara pärlor och allt som hör till.

Blev riktigt bra! Så nu ska jag snart iväg på möte och sedan hem igen och fortsätta med det stora skåpet och organisera bland papper, stämplar, band och jaa allt egentligen. Så himla bra att få lite översikt på vad man egentligen äger och kanske till och med vad man behöver. Man får ju också lite mer inspiration när allting är iordning och man får en överblick :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Som jag har skrivit i tidigare inlägg så har jag hållt på med en exploding box ett par dagar när lusten fallit på. Jag har nästan gjort klart den, men skulle behöva lite tips om vad jag ska göra på den sista tomma rutan. Jag kommer lägga upp bilder här under på hur den ser ut när den är stängd med locket på, men också hur den ser ut efter ”explosionen” som blir när man tar av locket. Och ni kommer se den svarta rutan som är tom, jag behöver lite mer inspo för att göra klart den.
De sidor som har kristaller på sig är små fickor där tanken är att man kan sätta i trisslotter eller pengar till den man ska ge boxen.
Jag har oxå gjort lite ”flärpar” där man kan skriva lite hälsningar, man knyter upp den rosa rosetten för att kunna bläddra bland dem :)

Snälla bomba med kommentarer och tips på vad jag kan göra med rutan 😉
Vill ni ha en tutorial på hur jag gör den här boxen så är det bara hojta! Perfekt present, kort och present i ett. Och jag kan lova er att den är uppskattad, kanske mest på grund av överraskningen när man tar bort locket.

Likes

Comments

Alla som känner mig väl vet att jag bara rent av älskar att äta musslor. Det är en maträtt som alltid får plats i min mage. Det är så otroligt enkelt men så himla himla gott. Mitt tips på ett gott vin att ha både i själva maträtten men också dricka till är Crudo som är ett vitt vin för endast 79:-!

Ingredienser

2 kg musslor
50 g smör
1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st)
3 finhackade vitlöksklyftor
1/2 l torrt vitt vin
1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- och persiljekvistar, lagerblad)
1 dl hackad persilja (gärna slätbladig)
nymalen vitpeppar
salt
baguetter till serveringBorsta musslorna och ta bort skägget. Skölj väl i flera vatten och låt musslorna rinna av.
Smält smöret i en gryta stor nog att rymma alla musslor. Tillsätt den hackade schalottenlöken och vitlöken och låt puttra under omrörning någon minut.
Häll i vinet och lägg i kryddbuketten, peppra och låt koka upp. Koka i 2 minuter och lägg sedan ner musslorna. Låt koka kraftigt i ca 5 minuter under lock.

Ta upp musslorna så fort de öppnar sig. Håll dem varma i en stor uppvärmd skål med lock över. Kasta exemplar som inte öppnar sig.
Koka ihop spadet till cirka hälften, lägg ner musslorna igen och strö över den hackade persiljan. Smaka av med salt.
Blanda om under en halv minut så att musslorna hinner bli rykande heta igen. Plocka bort kryddbuketten.
(Recept från Ica)

Jag brukar oxå toppa med lite räkor 😍

Likes

Comments

Jag har precis läst ut en bok som Katarina Wennstam har skrivit, hon är förövrigt en utav mina favorit författare! Men den här boken slog nästan alla böcker jag tidigare läst. Jag gillar hennes sätt att formulera sig, hon fångar min uppmärksamhet på en gång. Hon är en sån författare som kan beskriva hur en person i boken känner och tänker och du som läsare kan genast relatera!
Den här boken var 100% spänning från start till slut. Man vill bara veta mer om vad som kommer komma fram under historians gång. En riktig bladvändare!

I ett stillsamt radhusområde strax söder om Stockholm finner Maria Allende drömhuset för sin lilla familj. Tobias och Maria har länge letat efter hus med trädgård för tvååriga Alma att leka i, och det perfekta huset till överkomligt pris har inte varit lätt att hitta.
Men den sköra tillvaron i den nya bostaden sätts i gungning när den fasansfulla sanningen om husets tidigare ägare blir känd. Maria Allende börjar gräva i historien, men är inte beredd på den verklighet som döljer sig bakom fasaderna.
Samtidigt ställs åklagare Madeleine Edwards inför nya utmaningar, både i domstolen och hemma. Tonårsdottern Alexandra saknar sin hårt arbetande mamma, men ett märkligt dödsfall med kopplingar till hedersvåld kräver Madeleine Edwards fulla uppmärksamhet.

Likes

Comments

Även denna dagen började jag med att pärla, provade på att göra en liten trollslända. Jag tänkte att jag skulle använda de som dekorationer på det jag skapar. Det är så roligt och resultatet blir så bra när man använder sig utav olika slags material i ett verk. Så fler av dessa blir det, men skulle behöva en annan tråd, men det ska jag fixa längre fram :)

Sen vart jag så sugen på att börja med en ny explodint box, jag har bara gjort en i hela mitt liv och den var riktigt rolig att göra. Så idag har jag börjat på en ny, vet inte om den blir klar idag eller imorgon :) jag har lite att göra nu på eftermiddagen, men tänker att jag ska fortsätta med den när jag kommer hem igen! Jag delar mig utav den förta boxen jag gjorde så länge :)

Likes

Comments

Du behöver:

 • pärltråd/fiskelina
 • super-duo pärlor
 • Miyuki seed beads 11/0
 • 10 st 4 mm glaspärlor
 • knäppe
 • sax


1. Ta 10 stycken super-duo pärlor och trä på tråden. Trä bara igenom tråden i ett av de två hålen. Knyt en dubbelknut så att det bildas en "cirkel", detta kommer bli blommornas blomblad. Spara ca 10 cm av trådändarna och klipp av.

2. Gör likadant tills du har tio stycken.

3. Nu ska du trä på den runda 4 mm pärlan på de båda trådarna.

4. Dela på trådarna och trä igenom den enda tråden igenom "cirkeln".

5. Nu ska den runda pärlan vara i mitten av "cirkeln", se då till att de båda ändarna kommer upp imellan samma super-duo pärla.

6. Knyt en dubbelknut och klipp av ändarna. Nu är den ena blomman klar, fortsätt nu med de resterandre nio genom att göra likadant.

8. Nu är det dags att börja med själva armbandet. Börja med att klippa till en 60 cm lång tråd. Trä sedan på tre seed beads och ett knäppe och sedan tre seed beads till.

9: Ta sedan en seed bead och trä igenom båda ändarna igenom från olika håll så att en ögla skapas.

10. Ta sedan din första blomma. Ta ena tråden igenom det vänstra hålet, och den andra i det högra mitt emot så att trådarna "korsas".

11. Dra åt så att seed beaden hamna imellan blombladen.

12. Nu är det dags för pärlorna imellan blombladen, ta en seed bead på den högra tråden. Fortsätt sedan med tråden igenom blombladet ( i det yttersta hålet).

Fortsätt att göra likadant med den vänstra tråden. ( tips : tänk att det ska vara fyra pärlor på vardera sida!

13. Ta sedan en seed bead och gör likadant som när du gjorde öglan i början. Trä vardera ände igenom pärlan från olika håll. Dra åt så att pärlan hamnar imellan blombladen.

14. Ta sedan nästa blomma och trä igenom ändarna i hålen mitt emot varandra, som du gjorde på den första blomman i början. Dra sedan åt så att pärlan hamnar imellan de sista blombladen.

15. Upprepa sedan steg 11-14 tills du andvänt alla 10 stycken blommor.
När du kommit till sista blomman så avslutar du som innan med att gå igenom med varsin tråd åt olika håll i en seed bead.

16. Trä sedan 18 seed beads på den ena tråden. Ta sedan den andra tråden och för den igenom alla seedbeads. Dra åt så att en ögla skapas. Knyt sedan en dubbelknut och klipp av trådarna!

FÄRDIGT!

Detta armband måttar ca 16 cm med knäppet inräknat, vill man ha det längre eller kortare så kan man justera antingen mängden blommor eller storleken på den sista öglan! Hoppas ni gillar min tutorial och att den är någorlunda lätt att förstå! Om ni har några frågor så är det bara lämna en kommentar så svarar jag er så gott jag kan!

Likes

Comments

Jag började dagen med att sätta mig och pärla lite, det ger mig en bra start på dagen! Sedan ringde min mamma och ville att jag skulle komma ner bara för att hon ville ge mig en kram, men i bilen stog det här fina bordet! Som hon och Magnus hade snickrat ihop till mig alldeles själva. Mitt bord i vardagsrummet gick sönder för ett år sedan och det hade dem lagt på minnet! Kolla bara så fint det är, helt i trä och vitt fast man ändå ser träd ådrorna igenom. Hon är så händig min mamma!

Jag har också lagt till en till kategori i bloggen! Nämligen ”Boktips”, då jag läser mycket böcker och gillar att dela med mig utav bra läsning! Hoppas jag har många bokmalar som läser min blogg. :)

Likes

Comments

Idag har vi varit och flängt runt på Ikea och massa andra affärer, kom hem och kände mig trött i både kropp och själ. Så hamnade med mina kära pärlor för att få lite sinnesro innan granen ska kläs!
Ska planera en tutorial till er på det här enkla armbandet :)
Har också sällskap i pysselverkstaden idag.

Likes

Comments

Idag har jag fått äran att vara lucka nummer 6 i Saramadeleines blogg. I det inlägget så kommer ni få lära känna mig lite mer och få veta lite om hur jag hamnat där jag hamnat! Jag kommer länka här under till hennes blogg :)
Idag har jag lite julfeeling så vi ska åka och köpa oss en liten gran idag, får bli en plastgran i år då vi bor ganska litet..

Ikväll eller i eftermiddag ska jag ge mig på lite smyckestillverkning, vaknade idag och var otroligt sugen på att pilla med mina pärlor.. :) jag kommer självklart dela med mig av vad jag pärlar, och vem vet jag kanske visar hur jag gör också :)!
Hoppas ni får en bra dag!

https://www.saramadeleine.se/julkalender-2017-lucka-6-madebyronja-om-min-kreativa-sida/

Likes

Comments

Lovade er ju ett inlägg där jag också visar hur jag dekorerar kortet, och dela mig av de måtten som jag väljer att använda. Jag har valt att beskriva utförligt hur jag mäter mina rutor och hur jag sätter dit alla grunddelar i kortet, dock så har jag utelämnat den största delen av själva dekorereringen då jag vill att eran egen fantasi ska skena lite :) det här kortet har jag "underdekorerat" enligt mig själv. Men jag kan tycka att det kan vara fräscht ibland.
Vi börjar med att välja vilka papper du vill använda när du ska dekorera din kortbas.
 • Cardstock i färgerna grå och vit
 • marmor mönstrat cardstock
 • svart glittrigt foam
Du behöver också
 • sax/skalpell ( det är en smaksak vad man gillar)
 • linjal
 • penna och sudd
 • dubbelhäftande tejp
 • häftkuddar
 • limstift

Du behöver självklar kortbasen också.

Här under länkar jag hur man gör kortbasen, men också till en annan design!
http://nouw.com/madebyronja/tutorial---tri-fold-shutter-card-32187537
http://nouw.com/madebyronja/tri-fold-shutter-card-32161231


Vi ska börja med att klippa ut rutor att klä kortbasen med. Jag väljer att börja med de små rutorna. De har ett mått på 5cm x 4cm. Jag väljer att klippa till rutor på 4,5cm x 3,5 cm. Alltså 5mm mindre än själva rutan på kortet. Gör så med alla små rutor på kortet, alltså fyra stycken. Jag valde att använda mitt papper med marmor tryck.

Nu tar vi de långa vågräta rutorna och gör likadant. Deras mått är 10 cm x 4 cm, då klipper vi till rutor som har mått 9,5 cm x 3,5 cm.

Nu är det dags för den stora rutan i mitten av kortet. Där brukar jag skriva en liten hälsning och vem kortet är ifrån. Sp här klipper jag ut två rutor. En i mönstrat papper och en lite mindre i vitt papper. Själva rutan på kortet är 10 cm x 7 cm. Jag börjar med att klippa ut en ruta i mönsterpapper som har måtten 9,5 cm x 6,5 cm. Sedan tar jag vitt papper och klipper ut en ruta med måtten 8 cm x 5 cm.

Nu ska vi börja med de långa lodräta sidorna av kortet. Där kommer jag använda mig av grått papper, alltså samma färg som kortbasen. De rutorna har ett mått på 15 cm x 5 cm, då klipper jag ut rutor med måtten 14 cm x 4 cm.

Nu ska vi göra själva cirkeln på framsidan. Jag kommer använda mig utav min stansmaskin Cuttlebug, går även bra att använda sig av glas eller något annat runt föremål om man inte har någon cuttlebug. Vi ska ha en cirkel i grått papper som är lite större och en cirkel i mönsterpapper som är lite mindre.

Nu är alla delarna klara för att sättas på. Jag tar sedan fram en hörnstans och rundar till mina hörn på mina rutor. Det är inget måste, men jag gillar att runda av mina hörn. Jag gör det som på bilden här under.

Som ni ser så hag jar lämnat en ruta utan papper, det är en smaksak. Ni kommer förstå varför jag lämnar den tom när ni ser det färdiga kortet.

Nu kommer jaag använda mig utav min Cuttlebug igen, och embossa mitt papper som jag ska ha på kanterna ( de långa gråa rutorna) . Kommer också visa hur jag gör, så ni som inte vet vad en cuttlebug får ett litet hum om vad det är. Har du ingen cuttlebug så får du dekorera efter tycke och smak.

Jag börjar med att jag tar och lägger min A-platta, B-platta, min embossinfolder med mitt papper i och avslutar med B-platta. Jag kör sedan igenom alla plattor så på varandra igenom min cuttlebug. Kolla på den tredje bilden hur underbar textur pappret får!


Nu ska vi sätta dit alla rutor på sina platser på kortbasen. Jag gillar att använda mig utav dubbelhäftande tejp när jag gör detta för att slippa klet osv.

När du fått alla rutorna på plats så ska vi ordna med cirkeln på framsidan. Jag börjar med att fästa häftkuddar under den mönstrade cirkeln för att få lite höjd på den. Fäst den sedan på den andra cirkeln.

Lägg sedan cirkeln på framsidan där du vill ha den, gör detta när kortet är ihopvikt först. Markera sedan löst med blyerts kring cirkeln så du vet vart du ska limma. Ta sedan ett limstift och limma där du markerat. TÄNK PÅ att inte limma ihop kortet. Lämna "smårutorna" utan lim så att man kan vika ihop och öppna kortet.

Nu är allt på plats så jag kommer lämna er med er fantasi att dekorera era kort. Jag kommer självklart lägga in lite bilder här under vad jag kommer att använda mig utav och lite bilder medan jag dekorerar! Lycka till! :)

Hoppas ni hade lika kul som mig :) nu ska jag byta datorn mot pysslande igen! Ska försöka mig på något nytt tänker jag! Blir nog en ny slags kortvikning. Hej så länge!

Likes

Comments