View tracker

Här har det varit dött ett tag. På grund av förmodligen stress och ändringar i livet har jag helt tappat gnistan angående matlagning. Har inte orkat tänka ut vad man ska äta, inte orkat köpa hem ingredienser eller kolla recept, så har bara gjort snabbt -och lättmiddagar med vad det finns hemma typ.

Men så kom jag på den briljanta idén att låta någon annan göra jobbet. Ikväll fick vi hem vår första "matkasse", laktosfri från citygross med ingredienser och recept för hela veckan! 😄

Så nu behöver man bara gå till affären för att köpa frukost och sånt man tycker är roligt hehe 😁 Var en rolig känsla att öppna lådan med färskt kött, fisk och grönsaker mm. och ser nu fram emot veckan med nya roliga middagar och matlådor! 👌

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag har vi ätit en god fräsch lunch innan Gerardo ska ge sig iväg till jobbet.

En sallad gjord på färsk vitkål, romansallad, ugnsstekt kyckling, knaperstekta baconbitar, riven grana padanoost och ceasardressing! 👌🍴🌿🍗🌞

Likes

Comments

View tracker

Några efterlängtade inköp som äntligen kunde genomföras!! Hejdå torra läppar och torra ansikte! Behövde även en ny mascara och har sett fram emot länge att köpa läppstiftet från MAC i färgen velvet teddy. Nöjd tjej!

Likes

Comments

Idag var jag för lat för att göra en ordentlig frukost så smällde ihop en skön smoothie för första gången på länge! Fick bli lite av vad jag hade hemma som passade bra ☺🍹

- 1 banan 🍌
- 2 kiwi
- ca 2 dl frysta bitar mango och ananas 🍍
- apelsinjuice 🍊
- laktosfri mjölk🐄
- 1 msk chiafrön
- 1 tsk spirulina

Likes

Comments

Idag gjorde jag lasagne för första gången! Får jag säga det själv blev det riktigt gott! Gerardo gjorde sallad till som också blev jättegod ☺ Ser fram emot att äts det imorgon igen eftersom jag gjorde 4 portioner idag 😁

Receptet hittar ni här:

http://app.ica.se/app/go?to=receptdetaljer&in=679675

Likes

Comments

Idag gjorde jag en enkel linsgryta med bara röda linser, krossade tomater och kokosmjölk som bas. Smaksatt med lite buljong, limesaft och socker blev detta en rätt som jag kan tänka mig att göra oftare ☺ Till det gjorde jag naanbröd som jag fått lite kläm på nu!
Recept på det finns lite längre bak i bloggen om någon skulle vilja prova det själv!

Nu ska jag packa min väska och vänta på en signal från Natascha som ska bli fru imorgon!! 😄😄

Likes

Comments

För att starta magen på morgonen och för att slippa kruxa med varm vatten, ingefära, citron och honung på morgonen har jag istället börjat med ingefärashots!

mixade typ 3cm ingefära med lite vatten med en stavmixer först. Sen pressade jag 2 stora citroner och hällde över kokande vatten. Sen fick allt svalna och nu står det en bringare med uppvakningsmedel i kylen! ☺👍

Likes

Comments

Idag har jag varit så djupt inne i mitt uppsatsskrivande så jag kände inte att jag hade varken tid eller lust att stå och laga mat. Därför gjorde jag något som i stort sätt lagar sig själv 😊
Skar upp kyckling och lade i en ugnsform och gjorde en sås på cremé fraiche, mjölk och lite majonnäs och smaksatte den med sambal oelek  (stavning? haha) och mango chutney. Hällde den över kycklingen och smällde in den i ugnen medans jag lät basmatiriset dra en bra stund i kallt vatten innan jag satte igång det för att det ska bli perfekt tillagat ☺

Så nu har jag en liten paus i plugget och kollar på food fighters ✌ Sen måste jag sätta igång igen för att få så mycket som möjligt gjort tills innan helgen, för då är det äntligen dags för Natascha & Claudios bröllop! 😁💍💑👰 och halvtidsinlämning på måndag 😅📚🎓

Likes

Comments

Idag hittade jag en aubergine i affären och tänkte att jag vill prova laga något med den 😁🍆 Så använde den som tillbehör till vanlig ugnsstekt kyckling tillsammans med sallad och bröd🍗🍞🌿 ☺ Godare än förväntat och fick bra betyg från både mig själv och Gerardo 👌

Likes

Comments

Idag gjorde jag pasta med räkor smaksatt med chili och vitlök. Såsen bestod annars av lite cremé fraiche, mjölk och tomatpuré.

Till det gjorde jag en liten blandsallad med både romansallad och spetskål, för att få till lite crisp men mest för att inte salladen ska hinna bli gammal hehe 😉

Likes

Comments