Boken om Vilja. En enkel anteckningsbok med bevarade minnen, stora som små! Jag har en tanke, en vision om att skriva ner dem finaste, roligaste, knäppaste och största händelserna i hennes liv. Saker hon säger och saker hon tar sig för! Hittills har jag inte kommit längre än att jag har skrivit ner alla hennes första gånger här i livet som tex. Första gången hon vände sig, satte sig, reste sig osv. Min förhoppning är att kunna ge henne den boken sedan när hon blivit vuxen så att hon kan få läsa om vilket litet bustroll hon var! Men jag skriver också för min egen skull, för att kunna blicka tillbaka och minnas dem små men ack så viktiga stunderna!

Det är mitt lilla tisdagstips till er med barn! Notera det som ni vill komma ihåg!

Önskar er en fin dag!
Kram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Så var det dags igen, ännu en månad har gått och den här lilla tjejen blir bara större och större! Det är nu det börjar hända grejer! Under den senaste månaden har hon börjat kräla/krypa. Hon tar sig precis dit hon vill och står gärna upp i soffan mot ryggstödet! Vi väntar med spänning på att tänderna ska börja titta fram och om inte allt för länge sätter hon sig nog upp själv! (Det är väldigt nära)

Några framtida yrken för den lilla damen baserat på hennes nuvarande intressen:

- öronläkare: Hon verkar väldigt fascinerad och tittade och grejade med pappas öra i säkert en kvart! Tur för mig som är hörselskadad och kanske får hjälp utav dottern framöver! 🤔

- Massör: Äter hon från flaska så petar hon alltid med handen, antingen bak i min rygg eller på armen. Sitter hon bredvid så trampar hon på mig med fötterna!

- Besiktningsman: Hon granskar varje vrå i huset. Känner och klämmer.

- Skräddare eller slöjdlärare: Alla sorters tyger verkar vara utav intresse! Hon klöser, river och känner på strukturen mycket noggrant!

Likes

Comments

Jag hade en vision om att hinna göra en dörrkrans innan jul men jag tror att det får bli efter! En stor och fin vinterkrans! Planen är att dekorera den lite med kottar och apelsiner bland annat. Så jag gjorde egna torkade apelsinskivor!

Såhär gör du:
- Skiva upp en apelsin
- Lägg de på en plåt
- In i ugnen några timmar i 75-100 graders värme

Det tar väldigt lång tid innan dem är färdiga men inte så krävande heller! Man bara har de i ugnen medan man får andra saker gjort!

Likes

Comments

Jag har sagt det förr. Julen och bakning är två saker jag verkligen inte är intresserad utav. Men jag tycker däremot om att pyssla så när jag såg det här tipset på Pinterest så var jag tvungen att testa! Degen finns ju färdig att köpa så det var i princip bara att kavla ut, skära strimlor, in i ugnen och sedan dekorera! Det gör man genom att doppa pepparkakorna i smält vitchoklad och sedan i strössel eller krossade polkagrisar!

Supergott och väldigt enkelt! Dessutom tycker jag att dem blev rätt så fina i sin ojämnhet! Kanske ännu finare att slå in i cellofan och ge till värden/värdinnan kring jul! 🎅🏽🎁

Likes

Comments

Förra veckan satt jag inne på Pinterest och scrollade efter inspiration till en del jul- och vinterpyssel. Då snubblade jag över den här idéen och var tvungen att testa med en gång! Det är gratis och du kan göra om det hur många gånger som helst, förutsatt att du har allt hemma!

Fyll en kakform med vatten och låt stå i frysen över natten! När vattnet frusit är lyktan klar! Vänd formen upp och ned så att isen lossnar, ställ ut den i snön eller på bron och lägg i ett ljus! Superfint!

Likes

Comments

Jag har verkligen varit dålig på att uppdatera, jag erkänner det och jag försöker bli bättre! Varje dag skriver jag en lista på saker som ska göras under dagen, det är så lätt att man fastnar i annat annars! En återkommande punkt som jag har varje dag är att tömma och fylla diskmaskinen. Det kanske låter fånigt men tro mig, det blir inte gjort annars! En punkt som jag dock fortfarande jobbar på är mina sociala medier! Vi får helt enkelt se hur det artar sig!

I veckan åkte hela familjen hem till svägerskan och bakade lussebullar! Istället för de hederliga lussekatterna så testade jag att göra några hjärtan istället, tycker de blev väldigt fina! (Och goda)

Likes

Comments

Så blev det ändå lite jul här hemma. Jag är som bekant inte det största fanet utav julen, faktiskt. Skulle inte gärna drömma om att ha tomtar inomhus eller andra dekorationer. På sin höjd brukar jag ta fram adventsljusstakarna i fönstren och tända ljus men där stannar det för mig. Kanske att det blir annorlunda med åren då det finns barn i huset, det får tiden utvisa! Detsamma gäller såklart allt julbak och liknande, jag är inte så intresserad. Men det är klart, vem vill stå och baka pepparkakor själv? Det blir nog också roligare i framtiden.

Jag fick i alla fall ett tips utav en vän som hade dekorerat köpta pepparkakor med kristyr och strössel, så det sysselsatte jag mig med igår kväll. Lyssnade på en riktigt bra bok i två timmar och pillrade med de små snöflingorna och kristyren samtidigt! Resultatet blev väldigt fint!

Likes

Comments

Då var det god tid att berätta lite om namngivelsen. Då vi är en väldigt stor familj, där Jonas har en släkt som står väldigt nära, beslutade vi att ha ett gemensamt kalas med Viljas kusin. Det skiljer ca.2 månader på tjejerna och istället för att ha varsitt kalas med 50 personer på varje så blev det ett istället med ungefär 70 personer. 😅

Vi gjorde oss en egen ceremoni som Jonas yngsta syster så fint hjälpt oss att styra upp och hon fick agera lite talare genom hela ceremonin! 😃

Ungefär såhär såg upplägget ut:
- Hälsa alla välkomna, tända ljus (ett för Vilja och ett för Ester)
- Musik: Välkommen hem
- Dikt
- En rolig anekdot om flickorna
- Fakta om namnens betydelse och stjärntecken
- Föräldralöften
- ”kröning” , barnen fick varsitt halsband som minne utav denna dag
- Musik: handens fem fingrar
- Dikt

Sedan bjöd vi på en massa fika!

Man kan kanske tro att det slutade där men vi hade en liten överraskning planerad. När samtliga gäster fikat färdigt tog vi på oss ytterkläderna och gick ut! Väl ute tände vi en massa ufo-ballonger och skickade iväg mot himlen. Det var så galet fint! Väldigt svårt att få en sådan känsla på bild men det var, wow!

För att sammanfatta hela dagen så finns det bara ett ord och det är kärlek! Vi är otroligt tacksam över alla fina människor som finns runt omkring oss och att våra flickor får växa upp med dem vid sin sida!

Likes

Comments

Förra veckan fotade jag det efterlängtade julkortet på vår lilla tjej! Förstå att jag väntat så många år på att äntligen få skicka iväg ett kort på min egen dotter! Jag fixade i ordning för lite fotografering i vardagsrummet, tog 7 kort och samtliga blev så himla fina att det var svårt att bara välja en som skulle få bli årets julkort!

Hur som helst har jag tänkt vänta lite med att visa dem bilderna så att familjen hinner få hem korten i December först! 😅 Men jag fick mersmak utav att fotografera vår lilla skatt så jag och Vilja hade en liten fotosession idag igen och bilderna kommer här! 🎀

Likes

Comments

Plötsligt blev barnvagnen ens bästa vän! Vilja hade för inte så länge sedan en period där hon inte alls ville ligga i vagnen utan hon skulle bara sitta och titta tills hon slutligen stupade av trötthet. Detta resulterade i att jag fick gå cirka 4 kilometer med en gnällande bebis i vagnen som inte somnade förrän vi åter stod med vagnen utanför dörren. Så jag gav upp mina promenader. Nu under de senaste två veckorna är det helt tvärtom. Jag hinner knappt lägga ned henne i vagnen förrän hon har somnat och sedan sover hon i 1-2 timmar! Så skönt! När hon sover inomhus så vaknar hon efter 30 minuter (dagtid) så jag har börjat ha henne ute i vagnen oftare nu då hon verkar trivas så bra i den! Det är lustigt vilka vändningar det kan bli från en dag till en annan med dem små trollen! 💕🙈🙉

Likes

Comments

INSTAGRAM@madebyhanna