Det kändes ruskigt härligt att vakna upp till så goda rester från gårdagen så det blev en fruktcocktail till frukost. Hehe. Men absolut hellre det än tårta. Ska jag vara ärlig så är tårta ändå inte speciellt gott, eller det är klart det är gott men hur ofta vaknar man och tänker "åh vad gott det skulle vara med lite tårta"? Eller hur, det har aldrig hänt! Detta var dock riktigt gott och fräscht till frukost!

Gårdagen var himla bra och jag fick nog mer besök än vad jag väntade mig, jättekul! Turligt nog kom alla under eftermiddagen så vi han städa innan! Puh. Inte min starkaste egenskap om man säger så men vi slapp skämmas igår!

För nästan två månader sedan skickade jag en önskelista till mamma, pappa och syrran sedan dess har dem nog frågat mig tre gånger om jag fortfarande önskade mig samma saker. Vet inte om jag brukar vara duktig på att ändra mig eller? Jag stod i alla fall fast vid det jag tidigare sagt och fick mig en Fitbit klocka! Så perfekt! Jag har tänkt att jag ska börja springa igen efter min tre månaders kontroll och nu är det bara en månad ungefär till den! Tilldess räknar jag steg, kollar pulsen och försöker lära mig hur den fungerar!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag skulle ta bussen in till stan en gång för några år sedan då busschauffören frågar mig hur gammal jag är, "20" säger jag. Varpå han frågar mig om jag ändå inte är nitton och låter mig köpa en billigare bussbiljett. När jag väl satt mig och bussen börjat rulla så inser jag att "Hanna, du är ju 22!". Plötsligt hade man missat två år av sitt liv ungefär och nu ska jag tydligen vara 24 år.

Jag kan som inte förstå vart tiden tar vägen? Vart är pirret i magen kvällen innan när man går och lägger sig? Vart är allt pynt på morgonen när man stiger upp? När slutade jag bry mig om min egen födelsedag? Den skulle lätt kunna gå mig obemärkt förbi men som tur är lyckas jag ändå komma ihåg den och hinner fixa lite fika samma dag.

I år skippade jag tårtan och bjuder istället på krossad digestive, grädde och valfria frukter som topping! Mums!

Roligt med en pappa som sätter byxorna på huvet. Skulle vara så spännande att veta vad dem pysslar med bakom min rygg. Haha.

Likes

Comments

Den här veckan har kroppen verkligen ändrat karaktär. Jag har varit lös i magen hela veckan, jag som tidigare varit väldigt hård. Rörelserna känns längre ner i magen/bäckenet och dessutom är det mer rörelser än tidigare. Mina fötter och ben har även svullit upp markant motför tidigare!

Jag upplever även på bilder att magen ändrat form så hon har säkert sjunkit ner en bit, får se vad barnmorskan säger nästa vecka. Mitt blodtryck som höjts förra veckan har nu sjunkit lite grann vilket är bra.

I övrigt är jag mest nervös inför ovetandes kring när och hur tjejen i magen kommer att välja att komma ut. Tidigare har jag inte varit särskilt rädd inför förlossningen men just att man inte vet hur/när det är dags eller hur/vad man kommer att känna är lite läskig. Det kommer såklart att gå men jag har så himla svårt att föreställa mig att jag faktiskt kommer att genomgå en förlossning trots mina nio månader med bebisen i magen!

Nu är det bara 14 dagar kvar till BF.
Nervöst, spännande och läskigt!

Likes

Comments

Det blev då ingen aprilbebis i alla fall men så var inte heller tanken! Bebisen är dock helt färdig och bestämmer nu själv när den vill titta ut, så trots 20 dagar kvar kan det vara både kortare eller längre tid kvar av väntan.

I tisdags var jag hos barnmorskan, allt såg bra ut förutom att mitt blodtryck hade höjts så imorgon ska jag åka in och dubbelkolla det! Är dock ganska övertygad om att det är på grund utav dålig sömn, oro och stress. Plus en förkylning på det! Sedan blir man inte direkt mindre stressad av att måsta kolla upp det igen men jag är otroligt glad att dem tar det säkra före det osäkra och dubbelkollar!

I övrigt har jag fortfarande ett ligamente som spökar och gör riktigt ont vid för hastiga rörelser men som tur är händer det inte alltför ofta! Utöver det försöker jag mest bara att få tiden att gå.

Likes

Comments

Veckan började med att jag på måndagen blev överraskad med besök från tre gamla klasskamrater! Så himla roligt och oj vad rörd man blev att dem tänkte på lilla mig! Vi ses som inte så ofta så det var verkligen så uppskattat!

Ben, fötter och händer har bara tvär svällt känns det som. Lite tungt men det är så få veckor kvar att härda ut sedan försvinner det förhoppningsvis så man får känna sig mer alert!

Jag upplever också att jag kissar lite oftare än tidigare, att det ens är möjligt, haha. Sedan somnar jag nästan direkt som jag lägger huvudet mot kudden. Dock vaknar jag varannan timme och går upp för att kissa och dricka vatten men sedan somnar jag lika lätt igen! Är även väldigt torr i munnen då jag dreglar mycket när jag sover så läppen spricker. Har aldrig haft problem med sådant förut.

Jag tycker ändå att det mesta fungerar bra i kroppen om man bortser från det onda jag hade igår nertill på höger sida av magen. Mest troligt är det ligamentet som är i kläm eller liknande, är det någon utav er som haft problem med samma sak?

Imorgon är det återigen dags för ett besök hos barnmorskan och då blir nog det efterlängtade förlossningssnacket! Tänkte även passa på att höra med henne om det finns något man kan göra när det drar till i ligamentet! Blir förresten spännande att se om lillan i magen har velat fixera sig och sjunkit som jag tror att hon har!

4 ynkliga veckor kvar till bf, nu kör vi!

Likes

Comments

Det känns verkligen att det börjar närma sig! Bara fem veckor kvar, så härligt! Började veckan med ett besök hos barnmorskan. Lillan låg fortfarande med huvudet neråt men hade inte riktigt fixerat sig än, men tanken på att hon ligger rätt känns skön då jag har svårt att tänka mig att hon kommer att flytta runt sig nu då det känns väldigt trångt! Sedan finns ju såklart den risken ändå men förhoppningsvis stannar hon som hon ligger nu! Enligt barnmorskan har bebisen oftast skaffat sig en favoritposition som dem håller sig till och hon har legat med rumpan uppe till vänster sedan v.31 ungefär, ibland flyttar hon över rumpan till höger sida också!

Påsken var väldigt tung. Vi har varit ute mycket och med en stor mage i vägen så har min sambo fått hjälpt mig på med vinterskorna när täckbyxorna suttit på. Det hade säkert gått ändå (förr eller senare) men det är väldigt obekvämt att böja sig och det skulle ta en enormt lång tid. Börjar närma mig smidighet nivå flodhäst.

Det kommer allt mer foglossning och igår fick jag känningar av den på ett ställe som jag inte haft förut så jag blev lite nojig då det liksom gjorde lite ont men då det var i dem nedre partierna så förstod jag ändå att det måste vara det.

Nu har jag för övrigt jobbat färdigt då jag bara hade en tjänst fram till påsk, så nu kommer jag att gå hemma i fem veckor och vänta! Har redan tvättat alla bebiskläder men jag tänkte sterilisera alla nappar och flaskor i alla fall! Jag har fått hem en maskin som man ska sterilisera med hjälp av ånga så den tänkte jag testa! Spännande! I övrigt blir nog väntan rätt lång men det känns skönt att få vara ledig ett tag!

Likes

Comments

Less less less. Åh vad tiden känns lång nu. Vi bara längtar och längtar! Humöret har verkligen inte varit på topp, väldigt svajande åt alla olika håll och kanter. Det mesta grundar sig nog i att jag börjar känna mig färdig! Speciellt nu när både fötter och ben börjat svälla, som om jag inte redan kände mig som en elefant!

Magen känns väldigt spänd och det trycker på hit och dit! Var som vanligt väldigt kissnödig i början av veckan men inte dem senaste dagarna, kan det ha att göra med att mina ben plötsligt svällt? Att vätskan liksom lägger sig där istället för i blåsan?

I övrigt har jag inga större krämpor mer än att tröttheten börjar komma tillbaka! Jag som haft sådana härliga veckor nu senast där jag cabbar pigg på morgonen! I övrigt sover jag väldigt bra men kroppen kanske behöver en extra vila nu under dagen?

Nästa vecka ser jag framemot en härlig påsk såklart men också ett besök hos barnmorskan! Ska bli spännande att höra om hon fortfarande ligger med huvudet neråt och om hon börjat fixera sig ännu. Jag betar även av sista arbetsveckan vilket ändå känns rätt skönt, speciellt nu då jag varit så trött men också för att det är ett tecken på att mållinjen närmar sig! Wohoo!

Likes

Comments

Så har ännu en vecka gått! Denna gång var det åter igen dags för ett besök hos min barnmorska. Alla värden såg i vanlig ordning bea ut vilket såklart känns jätteskönt, man är alltid lika nervös då man själv inte håller koll på sådant!

Magen hade växt 2-3cm på tre veckor. Jag som legat lite över kurvan är nu påväg in i den så det ska bli spännande att se hur det är nästa besök om två veckor (v.35).

Annars låg lillan med huvudet nedåt, dock inte fixerad men det var lite tidigt för det än. Jag hoppas dock att hon ligger kvar så tills vidare så att jag slipper tänka på det. Jag vill ju helst föda vaginalt och den möjligheten blir större om hon ligger rätt till i magen! :)

Nu har jag bara nio jobbdagar kvar, sedan är det påsk och jag kommer sedan att vara hemma ca.4 veckor för att invänta vår pärla! Hoppas tiden går undan!

Likes

Comments

I boken "virkade vänner" hittade jag mönster till den här söta krabaten. Det var inte alls så svårt och resultatet blev väldigt bra! Nu har lillan en vän att mysa med när hon kommer ut!

Likes

Comments

I samarbete med twist & shake baby har ni 20% rabatt med koden "madebyhanna20". Den gäller på hela deras sortiment! Är du sugen att testa deras produkter eller behöver påfyllning så är det verkligen ett drömläge! De har superfina nappflaskor och numera även sippy cups (de på bilden) som man lägger frukt och vatten i, sedan skakar man och det blir smaskigt smaksatt vatten! Perfekt för sommarens alla dagar!

Likes

Comments