Jag hade en vision om en sjal som spred ut sig som änglavingar så att den kunde falla fint över axlarna och samtidigt så ville jag få till en snurrig spets som detalj på baksidan. Jag testade mig fram och "Curly Dee" föddes. Jag tänkte dela med mig av mönstret till er idag. Mönstret är väldigt enkelt att följa och är ett perfekt projekt att ta fram vart man än befinner sig.

Jag använde 3 nystan av Scheepjes Sunkissed av färg 14 Spearmint Green till sjalen och 1 nystan Scheepjes Catona 192 till kanten.

Men, om jag skulle gjort en likadan idag skulle jag hellre gjort den med fler nystan eftersom den är liiiiiite för liten för en vuxen. Jag skulle därför rekommendera att välja 5 nystan av Sunkissed och 2 nystan av Catona. Om du vill göra den söta blomman till så behöver du oxå en broschnål och lite pärlor (jag har använt en pärla i varje blomblad och en i mitten. Om du gör den enligt mönster behövs det totalt 9 pärlor - mitt garn räckte inte riktigt till det 😊).


Det är tar tid att skriva egna mönster och eftersom jag delar mönstret med dig alldeles gratis uppskattar jag om du berättar att det är jag som har gjort mönstret och använder dig av taggarna @_madebydee_ #curlydee #_madebydee_ och gärna även länkar till mitt mönster.

Jag hoppas att du ska ha roligt med mönstret och hör gärna av dig om du har några frågor.

Ta fram virknål 3,5 så kör vi igång =)

Sjalen

Rad 1 virka i en magisk cirkel 3 lm+2 st, 3 lm, 3 st - slut ringen ordentligt.

Rad 2 Virka 3 lm och vänd på arbetet. Virka st i samma första maskan (dvs där du började virka de 3 lm). Virka därefter st + lm mellan varje st från föregående rad. När du kommer till spetsen virkar du i spetsen 3 st, 3 lm, 3 st (obs, inga lm mellan st). Virka därefter lm + st mellan varje st från föregående rad till du kommer till sista maskan. Där virkar du 2 st.

Rad 3 - precis så långt som du vill och du kommer få en härligt krullig sjal när du är klar som dessutom lägger sig fint runt axlarna.

Rad XX När du känner att din sjal börjar bli lagom lång ska du avsluta med ett varv med bara stolpar. Virka då så här:
Virka stolpar hela vägen. Du virkar då 3 lm + st i första maskan, sedan virkar du st i föregående varvs st, st i lm-bågen från föregående varv, st i nästa st från föregående varv osv ner till spetsen. När du kommer till de tre sista stolparna så virkar du en st mellan varje st från föregående varv och en st i varje st från föregående varv. Virka i spetsen 3 st + 3 lm + 3 st. Virka st i föregående varvs st + st i lm-båge hela varvet upp. Avsluta med 2 st i sista maskan. Fäst garnet.

Bubbelkanten

Kanten består av ett enda varv. Du ska nu ta tag i ditt Catona och så sätter vi igång. Om du vill kan du fortsätta att använda virknål 3,5 eller byta till virknål 4. Har du aldrig virkat en bubbelmaska kan du klicka här . Ungefär 3,5 minut in i videon så visar Bella Coco hur man gör en bubbelmaska.

Rad 1 Virka 3 lm+st i nästa 2 maskor. Virka bubbelmaska i nästa (jag har gjort med 5 st för varje bubbelmaska, men tror det kan bli ännu finare med 6 st). Virka fm i kommande 2 maskor och sedan bubbelmaska i 3e maskan. Virka så till du har 2 maskor kvar. Gör fm i dessa och virka 3 fm i spetsen + 3 lm + 3 fm. Virka fm i kommande 2 maskor och virka bubbelmaska i 3e. Virka så till du kommer till slutet där du avslutar varvet med 3 st.

Du är nu klar med din sjal! Jag hoppas att du ska tycka om den och påminner dig om att visa upp sjalen för mig.

Mönstret på blomman finns i gruppen Mysterievirkning med Diana Ritzén och Camillaslivsstil.se och kommer att publiceras här på bloggen inom kort.

Om du vill ha hjälp att välja färgkombinationer får du gärna kontakta mig. Det är något av det roligaste jag vet!!!

Önskar dig en fantastisk söndag!

Kram,
Diana

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

För något år sedan så sminkade jag mig bara vid högtidligare tillfällen och knappt ens då. Nu kan jag knappt tänka mig att gå utanför dörren utan lite kladd i ansiktet. Eller ja, inte riktigt, men nästan...

Jag är helt förälskad i Bareminerals och har länge använd deras Original Foundation och jag har varit så himla nöjd med den. Jag började leta runt efter läppstift och tänkte att jag skulle ge Bareminerals en chans, trots att jag tycker att de är hutlöst dyra... Jag kollade på massor av swatches på youtube och sedan så valde jag ut ett läppstift, ett läppglans och ett flytande läppstift. Färgerna är fina ihop och går att blanda om man så vill.

Jag har gått från att bara använda Arméns hudsalva på mina läppar, till att helt ha övergett den för Bareminerals...

Jag köpte läppstiftet Gen Nude Radiant Lipstick i färgen Heaven. Nyansen är lite för blek för mig, egentligen. Men om jag smetar på lite och drar ut det med fingret så blir det riktigt bra. Konsistensen är helt otrolig dessutom. Så krämigt läppstift och det återfuktar riktigt bra.

Gen Nude Buttercream Lipgloss i färgen Heartbreaker går att använda helt för sig själv, eller tillsammans med läppstiftet. Färgerna är riktigt fina ihop och glosset är underbart. Läpparna klibbar lite, men det sitter förvånansvärt bra... Färgen är alldeles lagom till vardags och jag kan inte tänka mig en dag på jobbet utan det.

Idag fick jag mitt senaste tillskott och det är det flytande läppstiftet. Gen Nude Matte Liquid Lipcolor i färgen Swank. Ensamt så blir läppstiftet helt matt och sitter riktigt bra. Läpparna känns aldrig torra, utan det återfuktar bra trots mattheten. Jag gillar dock hur färgen blir när jag kombinerar detta tillsammans med mitt gloss...

Jag passade oxå på att köpa två läppennor. En från samma kollektion och en från deras Moxie-kollektion. Jag måste säga att den från Moxie är fantastiskt bra, men jag tror det är för att färgen tilltalar mig bättre samt att det är en läppenna som man skruvar upp. Den som hör till Gen Nude är en "vanlig" penna, vilket blev en besvikelse efter att de haft skruvpennor...

Länkarna leder dig direkt till de färger som jag har köpt och om du nu vill handla hos Lyko får du gärna använda denna rabattkod. Klicka här så får du 100 kr i rabatt om du handlar för 300 kr. Om det inte fungerar kan du maila mig på madebydee@outlook.com så ska jag maila länken till dig istället.

Likes

Comments

​Sedan 1,5 år tillbaka driver jag Facebook gruppen "Mysterievirkning med Diana Ritzén och Camillaslivsstil.se". Just nu kör vi en repris av förra årets midsommar mysterium och nu är det dags för min del. 

Om du är intresserad av att vara med och virka något passande inför midsommar så kan du gå in på http://www.mysterievirkning.se och följa instruktionerna. Allt är ju hemligt, så mer än så här avslöjar jag inte 😉


Likes

Comments

Att få lov att testvirka någon annans mönster är helt underbart. Känslan av att vara bland de första som provar ett mönster är oslagbar för en inbiten virkare som mig...

Jag fick äran att testvirka ett mönster åt @crochetingkay på en jättesöt mandala som hon skapat. Hon har använt ett tunnare garn än mig, men ja... jag har ju så mycket Catania och Catona hemma så det blir mest det som går åt till min virkning 😊 Denna gången blev det Catania i färgen Vanilla. Och ja... Ananasen blev avis och ville vara med på bild 😱

Skulle du vilja göra ett likadant så hittar du mönstret här:

http://www.crochetingkay.com/2017/06/05/the-popcorn-coaster/

Likes

Comments

Detta är Frankensteins monster. Jag kunde bara inte låta bli.... han är ju så vansinnigt söt och när jag hade virkat upp ananasen så kände jag direkt att jag måste göra fler såna här sötnosar... Så, jag tittade på bilderna av monstret som lalylala aka Lydia Tresselt skapat och så satte jag igång. Min är frihandsvirkad, men det finns ett mönster om du vill prova. Och jag kan säga att om du provar att virka en sådan här sötnos, så kommer du inte kunna sluta 😁

Jag har använt garnet Catania och virknål 2,5. Det behövdes oxå markör, sax och nål.

Likes

Comments

En vän på jobbet och jag har ett internt skämt som kretsar kring en ananas. Jag har länge tänkt virka en ananas och ställa på hennes skrivbord en vacker morgon, men jag har dragit mig så för att börja... Min goda vän Camilla hjälpte mig på traven och nu är en liten ananas född.

Jag har blandat garnerna Catona från Scheepjes och Catania från Schachenmayr och resultatet blev himla bra. Jag skriver upp färgerna ifall någon vill göra en likadan/liknande. Originalmönstret är skapat av fantastiska Lydia Tresselt och finns att köpa på bland annat ravelry: http://www.ravelry.com/designers/lydia-tresselt

Jag använde följande garner:
Catona:
Saffron 249
Ginger gold 383

Catania
Cream 130
Flesh 257
Apple green 205
Kiwi 212

Det behövdes oxå 2 stycken säkerhetsögon för att ananasen skulle bli så där riktigt supersöt. Det hade inte blivit detsamma med virkade eller sydda ögon...

Jag använde även virknål 3, en sax och en nål.

Allt material finns att köpa hos http://www.camillaslivsstil.se.


Likes

Comments

Om jag skulle välja ett garn som mitt absoluta förstahandsval så är det Catania. Man kan göra allt med det garnet och resultatet blir alltid bra. Jag testade Catania ganska tidigt i min virkkarriär och sedan blev jag fast där. Jag har haft svårt att testa annat och det är fortfarande så att jag allra helst använder Catania till amigurumis och även till mina egna mönster för både ugglan och korkunderläggen.

Det jag gillar mest med Catania är att det aldrig trådar sig. Det blir alltid ett jämnt och snyggt resultat och så blir det så där lagom härlig lyster. Jag vill gärna visa upp några av mina färdigvirkade saker där jag har använt Catania och jag tänkte ta på mig utmaningen att se till att hänvisa med rätt färgnummer, ifall du blir sugen på att virka en likadan.

Mina egna mönster för ugglan och överdraget till korkunderlägget går att köpa via mig. Skicka då ett meddelande till mig på Instagram eller Facebook. Du hittar knapparna på vänster sida. Passa på att följa mig när du ändå är där =)

Det allra bästa är att det är 20 % på Catania hos http://www.camillaslivsstil.se just nu. Om det av en händelse är slut på en färg i Catania, så är det bara att hoppa över till fliken Catona och leta efter samma färgnummer. Garnerna skiljer inte sig mycket åt och av någon anledning så har de valt samma färgnummer. Superenkelt för oss 😃

Vi börjar med My little Pony.

Kroppen:
Ljus rosa 246

Vingar/håret:
Ljus rosa 246
Lavendel 226
Vanilj 403

Ögonen
Vit 106
Svart 110
Fucshia 128

Detta är i grunden mitt eget virkmönster som finns till salu. Om du köper mönstret så hjälper jag till att förklara modifieringen, om du hellre vill göra denna varianten. Mönstret kostar 35 kr. Till ett korkunderlägg brukar jag välja 3 olika färger och det har jag haft även denna gång. Färgerna gör sig inte rättvisa på bilden dock...

Aprikos 263
Ljus rosa 246
Reseda - 402

Det grå/svarta underlägget är gjort på samma sätt som ovan. Färgerna jag har valt till detta är följande:
Svart 110
Silver 172
Mörkgrå 393

Detta är min stora stolthet... Mönstret på ugglan tog sin lilla tid att få till så som jag ville ha den. Detta mönster finns till försäljning för 50 kr.

Jag har använt följande färger till denna:
Cream 130
Ljusrosa 246
Lavendel 226
Princess 398
Fuchsia 128
Svart 110

Denna ugglan är samma mönster som ovan och här har jag använt följande färger:

Cream 130
Svart 110
Ljusblå 173
Reseda 402
Sky 247
Jeans blå 164

Min fina regnbågsuggla har jag använt följande färger till:

Vinröd 192
Tangerine 281
Gul 280
Mossa 412
Royal 201
Hyacint 240
Lavendel 226
Cream 130
Svart 110

Likes

Comments

Igår hade jag lyxen att komma hem till ett fantastiskt paket från http://www.camillaslivsstil.se  innehållandes det mest underbara garn jag sett. Whirl från Scheepjes... Dessutom har jag nu mina alldeles egna rundstickor och jag längtar efter att sätta nålarna i dessa fantastiska garner, men... det är avsedda att bli mina sommarprojekt, så nu får jag vänta...

Jag har redan ett rosa nystan sedan tidigare och nu har jag två till.... Det rosa håller på att bli en sjal och ironiskt nog så kommer de andra två oxå bli sjalar. Det gröna kommer bli en virkad sjal men det lila ska jag sticka en sjal av.

Har du oxå testat Whirl? Vilken färg har du valt? Vad har du gjort av det?

Om du inte testat garnet så kan jag varmt rekommendera det. Garnet hittar du här:
http://www.camillaslivsstil.se/garn/whirl-scheepjes/​

Likes

Comments

Varmt välkommen till min alldeles nystartade blogg!

Här kommer jag att dela med mig av mina tankar, funderingar och ett och annat virkmönster.

Jag kan presentera mig lite kort om hur jag har kommit dit där jag är idag.

Jag började sy för många herrans år sedan. Eller ja, för ungefär 5 år sedan... 😊 Jag började boa lite när jag var gravid med min minsta. Jag passade då på att sy en liten filt och ett litet skydd som jag la i vagnen så det blev lite mysigare för honom. Jag började sy helt utan mönster och bara lite småsaker och snart så började jag sy både det ena och det tredje. Jag ska se om jag kan publicera lite bilder lite längre fram på lite gammalt som jag sytt.

Jag startade företag medan jag var mammaledig och då sålde jag det jag sydde, mest plagg till bebisar.

En dag fick jag för mig att jag skulle virka lite blommor som jag kunde fästa på mössorna jag sydde. Jag skulle absolut inte virka något mer, förutom några blommor och sedan skulle det vara bra. Jag tyckte det var onödigt att komma igång med ytterligare en hobby när jag ändå hade min älskade sömnad.

Men, snart så hade jag svårt att bestämma mig för om jag skulle sätta mig vid mina symaskiner eller krypa upp i soffan med min virknål och ett härligt garnnystan eller två. Ja, ni kan ju gissa vilket som var mest lockande...

Sedan jag började virka har jag knappt släppt virknålen. Jag har alltid med mig ett projekt, ifall jag har 5 minuter till övers. Jag virkar överallt. Men allra helst vill jag sitta uppkrupen i soffan, tillsammans med en god kopp te och en riktigt bra serie på Netflix eller Viaplay.

På min födelsedag i år (bara några dagar sedan) så fick jag en fix idé om att jag ville testa att sticka. Jag fick låna några stickor och helt plötsligt så hade jag ett projekt igång. Nu har jag repat upp och börjat om säkert 100 gånger och äntligen är jag på rätt väg. Så, helt plötsligt har jag gått från att ha en fantastisk hobby till att ha tre...

Jag måste nämna sminket oxå... på "äldre" dar så har jag blivit fåfäng. Jag älskar smink, det har jag egentligen alltid gjort - men jag har inte orkat hålla på att sminka mig. Numera så kan jag knappt tänka mig att gå utanför dörren osminkad  Jag kommer visa upp lite av mitt smink här oxå, men det kommer mest vara som en liten parentes.

Fokus kommer (i alla fall som det känns just nu) troligt att ligga på virkningen och mina egendesignade mönster. Jag har länge velat hitta en bra plats för att samla allt och nu tror jag mig ha hittat den.

Så, åter igen. Varmt välkommen och glöm inte att följa mig här på bloggen, på Instagram och på Facebook för att få se vad jag har för mig just nu.

Varma kramar,

Diana

Likes

Comments