Hello!
Är nu i Tyskland och reser runt har varit borta i runt 1 vecka, känns som man varit borta 1 dag... Tyskarnas livsstil är extrem mysig man skulle lungt kunna bo här om man kunde tyska! Är imponerad av alla deras hus och alla detaljer som finns överallt önskar vi hade sånt i Sverige!

Just nu är vi i moseldalen och vi kommer åka längs den ett tag till tror jag! Fast de bästa med semestern är ju shopping inte hittat så himla mycket än... Men är extremt nöjd med de jag hittat tar bild när jag är hemma då de kommer bli mer saker! Nu ska vi luncha och sen drar jag upp på stan! Vi hörs!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ska sätta dit metall på kanterna har bara inte kommit så långt än...

Ny är bordsbenen nymålade och är ganska nöjd nu ska jag bara byta ut en bräda som är lite trasig och sen lacka allt sen är den klar... som ni kanske märker har jag ej bråttom med mina bord känns inte som jag behöver byta på engång då jag redan har ett som är fint men lite för mörkt! om jag kommer behålla alla bord... tror jag tänker att jag kan ju byta ut dom emellan åt när jag tröttnat ;) ska också ta mig i kragen och måla de andra bordet nån dag är just nu ljusbrunt och vill ha de snäppet mörkare och måla benen om jag vill behålla dom vita eller hur jag nu gör... Jag är seriöst sämst på att bestämma en sak för jag vill så mycket och sen ändrar jag mig ändå! men, men that's life! uppdaterar när jag gjort nåt mer i bygg världen eller när jag reser vilket är ett bra tag kvar så...

Likes

Comments

jag och min kille räknade alla soffbord vi haft dom senaste 2 åren och de är 5 st varefter 3 har jag byggt... Har svårt att hitta ett jag älskar med har nog gjort de nu! :) och de gick så himla snabbt att göra! Tog bara 3 gamla pallkragar kapade dom i den längden jag ville ha och byggde sen underredet men 2 reglar som jag klyvde på mitten och sen satte ihop! Haha min kille har tröttnat på mig och mina soffbord att han ber mig att inte bygga mer kan ju ej lovat nåt men... Ska försöka! ;) iallafall underredet ska målas svart och skivorna ska bara lackas! sen är de klart men har ej kommit så långt än... nån dag händer de men har haft så mycket att göra... 24 timmar på dygnet räcker inte just nu! ;)

iallafall extremt nöjd med de... Men nu har jag en fråga till er! Vad ska jag blogga om under sommaren... Jag tar ju studenten så inget mer byggande tills jag hittat en lokal! jag tänkte ifall jag skulle blogga om mitt resande men vad tycker ni vill ni höra om nåt annat?

Likes

Comments

Haha som rubriken lyder ett till soffbord... iallafall detta var inte ett dugg svårt! Fick ett par pålar eller vad de nu heter... som jag kapade i längden jag ville ha, kapade dom i 50 cm! Satte sen en liten bit trä uppe på lagom stor för att kunna skruva fast dom på bordsskivan! Sågade sen ut 2 skivor som jag la på varandra för i olika håll för att skivan skulle bli mer stabil, slipade kanterna lite för att få bort alla stickor satte sedan ihop allt och fäste Sen benen! Betsade den i herdins 607 brun min favorit bets! Ej lackat den ej dock för har ej bestämt om den ska vara just så ljus brun eller om jag ska göra den mörkare och om benen ska vara vita vet jag inte än!

Likes

Comments

nu försätter vi! nu är de dags att slipa allt och välja färgen/betsen du ville ha! jag valde herdins lackbets aqua mörk ek! väljer alltid vatten baserad tycker de är allmänt bättre bara, och lackade sen då tar jag bara de som är billigast tycket inte att de är så noga! jag målade både med svamp och pensel tyckte de var svårt att måla med svampen på skåpet då de är så många höra och sånt!

nu är de bara att sätta dit dina gångjärn och lyfta på fönsterna! och sätta dit dina knoppar/handtag den ordningen skulle jag ha gjort men... men... Man lär sig! Och sätta dit ett magnetlås eller kullås så fönsterna går att stänga utan att åka upp! Nåt sånt här borde de se ut när ni är klara lycka till!

Likes

Comments

hej! nu kör vi!
först valde jag ut vilket material/tjockleken på de och kapade de i den längden jag ville ha(1,25) på ett ungefär! jag utgick ifrån fönsterna jag fick tag på! Jag valde en bräda med spår så de skulle vara lite lättare att få ihop allt!

sen byggande jag ihop själva "lådan" och valde hur allt skulle se ut valde att sätta lister på sidorna samt på och i hyllplanen då tog jag bara en regel och kapade den till 1 cm tjock och delade de om den skulle sitta på hyllplanen! annars om den skulle sitta på sidorna/bakpå så lätt jag den vara! Dom har ingen anledning att vara där förutom att göra snygga till kanterna och göra så den ser mer ordentlig gjord! Sen skulle jag bygga in gångjärnen i en list vilket jag ALDRIG hade gjort men de var kul att lära sig nåt nytt, man hugger ur lite på listen och bygger in gångjärnen! ville ju ha äldre gångjärn men hittade inte så fick nyare ifrån jula! Inte ett dugg fina men plastiska de är lyftgångjärn så jag kan lyfta av fönsterna tex när man flyttar vitrinskåp eller nåt annat!

Gjorde också nån krumelurer imitten på skåpet som ni ser om ni gämför bilderna har hjärnsläpp... Minns ej vad de heter... HahaSen satte jag höj och sänkbara möbeltassar eftersom de är handgjort blir de inte riktigt rakt... Men de är inget som syns, dock om golvet och skåpet är ojämnt då syns de! Men nu är ju skåpet väldigt tungt så borde synas mindre... Eller vad tror ni? Vet ej om jag har bild för bild på hur själva lådan blev till ska kolla de, om de finns sånna bilder flyttar jag bara bilderna som är i detta inlägg till nästa eller lägger dom längre ner i inlägget! Del 2 kommer imorgon eller i övermorgon! Hörs då!

Likes

Comments

hej! tog lite time of av personliga anledningar! men nu ska jag försöka fixa några bra inlägg! på denna "korta" tid har jag hunnit fixat klart vitrinskåpet och gjort 2 soffbord! och börjat att göra marmorbrickor! och allt blev så himla bra! iallafall ska fixa ett inlägg under dagen om vitrinskåpet hur jag gjorde mitt och sånt! Och så hoppas jag att ni kommer kommer gilla de och vilja göra ett för de är själva idèn med bloggen att inspireras att göra mer möbler/inredning själv!
vi hörs!

De var här vi lämnade de... Och snart för ni se skillnaden!

Likes

Comments

hej!
Idag hann jag en hel del trots att jag gick så kort dag! Så nu är alla hyllor klara och jag har limmat dit alla lister utom 2 som är på baksidan som jag ej kommer åt just nu! och knopparna är på plats dom vart otroligt fina samma stil som fönsterna och de var knoppar som jag köpt för några år sen som aldrig användes men as nöjd över att dom fick sin plats! så nu väntar jag på en slipmaskin och efter de är det bara att fästa fönsterna och betsa/lacka kvar! så ungefär 2-3 dagar till kvar! men ni får se en bild på hur de ser ut nu (fönsterna ligger bara på för jag ville se hur de skulle se ut!)

Likes

Comments

Hej på er!
sorry att jag inte uppdaterat men har varit lov och var sjuk... men I`m back!!
Har hänt mycket sen sist, har fixat till fönsterna så att dom går att använda lite(understatement off the year) frustration och en MASSA lim... så allt löste sig och fönsterna var inte ruttna (fett irriterad att ett av lärarna sa de...) men men nu har jag satt ihop dom och dom är så gott som nya! Och byggt ihop själva rammen till skåpet så nu är de bara några hyllor kvar och lite till sen har jag mig ett skåp! ;) Imorgon ska jag börja slipa, om maskinen fungerar om inte sätter jag dit resten av hyllorna och listerna, mycket svårare att slipa om jag sätter dit allt men får få det att fungera.
Nu börjar påsken närma sig så fyndat lite pynt och en monstera idag, monsterian är så himla vackra och passar överallt skulle ha flera hemma om inte fönsterna var fulla med kaktusar och orkidéer... 

Bild ifrån Google Skulle ta bild på min egna men vart för mörkt och är sämst på att ta bilder...

Likes

Comments

Hola!
Jag och min kille sitter just och kollar efter beslag till vitrinskåp men vi kan inte bestämma oss man vill ju att de ska se lite gammalt ut men man vet ju aldrig vad som skulle passa men färgen och allt annat... Rostigt skulle vara as snyggt eller vill man ha borstat stål eller antikmetal allt är ju snyggt.... Men,men vi får se vi kommer nog på nåt! ;) Får hoppas att jag hinner med alla saker jag vill göra innan skolan slutar är ju många lov och är bara ute på bygg 3 dagar i veckan vilket är as tråkigt men måste ju ha andra kurser med! Och just de min kille ÄLSKADE pallen jag brukar göra så att jag visar inget av de jag gör förens det är klart as kul att överaska han, han vet dock vad jag gör men jag berättar inte hur de ser ut eller nåt annat om de as kul tycker jag! ;) Så här ser pallen ut nu när de står på sin plats! Men nu ska jag kolla upp lite saker till nästa projekt så vi hörs!

Likes

Comments