Vackra och varma kvällar med nya vänner

Mera bad!

Och havet! 😍

Bästa restaurangen med bästa utsikten! ett måste om man reser hit. Restaurang Panorama.

Lite mer hav får vi nog plats med. 😉

Sista kvällen. ❤

Bästa barnklubben. Elin ville aldrig gå därifrån. Polly och Mino. 😍

På hemresan spelade jag och Elin 1-2 switch. Bästa köpet på länge det Nintendot.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

På måndagen åkte vi med på Apollos utflykt till ön Brac. 2 timmars båt till staden Bol från Makarska hamn.

På båten serverades otroligt god grillad makrill och vin (och vatten naturligtvis). De två stora barnen var måttligt förtjusta i fisken men Li åt med god aptit.

Vägen från Bol till Zlatni Rat Beach var obeskrivligt vacker. En promenad på ca 25 min i rask takt, men i Li takt ca det dubbla. Det gick också båttaxi från hamnen om man inte ville gå.

Väl där var det kallt i vattnet men otroligt klart och skönt ändå när man är så uppvärmd tycker jag.

Tillbaka i hamnen var det gigantiska Banana Split på supermysigt café i väntan på att båten skulle ta oss tillbaka till Makarska igen.

Staden Bol och små fiskar i vattnet som verkligen var i de här färgerna. ingen redigering på någon bild.

Staden Makarska med de vackra bergen bakom. vårt hotell är den bebyggelse längst till vänster i bild.

Likes

Comments

På flyget ner till Split i Kroatien. Nintendot fick såklart hänga på.

1,5 timmes busstransfer var lite långt men OJ så vacker utsikt. Vi åkte längst med havet hela vägen.

När vi kom fram till vårt hotell, Romana Beach Resort en dryg kilometer utanför staden Makarska på Makarska Rivieran var det om möjligt ännu vackrare. Storslagna berg mötet turkost hav. Ett av de absolut vackraste resmål jag sett.

Vår stora och fina lägenhet och utsikten från vår balkong. vi hade en tvårumslägenhet på femte våningen.

Tre pooler varav en uppvärmd. För mig som badar oavsett temperatur så funkade alla men vissa andra i familjen är badkrukor så vi höll oss mest i den varmaste.

Såhär spenderade vi de flesta av våra dagar. ❤

Likes

Comments

Igår hade Elin avslutning på gymnastiken. Hon gillar det verkligen men vi får se om det blir fler terminer för till hösten blir det förhoppningsvis simskola i kombination med innebandyn.

Idag hade Maja musikal med sin kör. också jätteroligt att se!

Det är så roligt att de har aktiviteter de gillar, men det är också lite skönt när terminerna går mot sitt slut och det blir  lite mindre skjutsande överallt.

Likes

Comments

Långfredag spenderades traditionsenligt på svärfars gård. Vi böjade traditionen förra året, men det är verkligen fantastiskt att vara där nere. En riktig idyll. Vädret var fantastiskt så vi var ute i stort sett hela dagen. Li blev tyvärr vrålförkyld i torsdags, men i övrigt en riktig toppendag.

På påskafton var det äggjakt såklart. I övrigt var det trädgårdsarbete för hela slanten. Vi har köpt tre körsbärsträd och massa bambu som vi planterat. Kommer nog bli riktigt bra när de vuxit upp litegrann. Det stod ett stort körsbärsträd när vi flyttade hit. men det dog till hälften en kall vinter och när vi hade en grävare här för att ta bort den hemska häcken som stod här så fick trädet tyvärr också åka. Men nu är ett nytt planterat där och ytterligare två, fast hängkörsbär på framsidan av huset.

Idag skulle vi egentligen haft två från min mammagrupp med familjer hemma, men eftersom Li är krasslig och en annan av familjerna också var krassliga fick vi skjuta det på framtiden. Trist. Men vi mammor fick oss en promenad i förmiddags iallafall. och sedan har de stora barnen lekt med kompisar och Li har cyklat och cyklat och cyklat. Sen hon lärde sig det så vill hon inte annat. Vi, eller framför allt A, har eldat upp gamla grenar i en tunna. Väldigt skönt att vi fått gjort så mycket.

GLAD PÅSK! 😊

Likes

Comments

Äntligen lite nyheter om SKAM. Redan på måndag drar säsong 4 igång verkar det som. Och Sana är precis som väntat huvudperson.

Tyvärr blir det sista säsongen. bedrövligt tråkigt. Det är en helt fantastisk tv-serie! Men jag är väldigt dålig på att ta att tv-serier slutar överlag. Även när de blir sämre, eller är helt perfekta som de är,  så vill jag alltid gärna ha mer. Och lite mer Evak får vi ju iallafall nu i sista säsongen, även om fokus ligger på Sana. känns kul förresten att hon är huvudperson. grym karaktär!

Likes

Comments

I lördags hade vi som sagt barnkalas för Elin och hon önskade tema Pokemon. jag googlade mycket och hittade tips på lekar och annat pokemonrelaterat. Men shit vad fort ett barnkalas går. 3 lekar hann vi med och det inklusive skattjakten och paketöppningsleken. men nu går jag händelserna i förväg. Vi förberedde för kalaset med ballonger, girlanger och annat pokemonpynt.

alltså heliumballonger, vilken succé! vi köpte ballongerna på www.kalaskungen.com och helium på en butik på Frölunda Torg som heter Party land. På kalaskungen köpte vi även girlanger (som vi satte på ballongerna bland annat, hur bra?!) och konfetti och servetter för dukningen. glasen dekorerade jag själv med Pokemonbollar och skrev även ut några större och lade på bordet som dekoration.

När kalaset sedan började var ju ballongerna en stor succé. De roades länge av att leka med dem. efter maten så lekte dem en Pokemonvariant på hela havet stormar. Vi hade skrivit ut och tejpat fast Pokemons på golvet. sedan satte vi på musik (pokemontemat till serien) och barnen dansade. När musiken stoppades skulle alla ställa sig på en Pokemon. den som inte hann ställa sig på en åkte ut. första gången fanns det till alla, men sen tog vi bort en och en tills det bara fanns en Pokemon kvar. Bilden är tagen innan kalaset när Elin och Li testade lite.

Sedan har jag tyvärr inga mer bilder jag kan visa för där är det ju massor av barn jag inte kan publicera på nätet. Men paketleken, som tyvärr blev lite rörig, fungerade som så att alla barnen satt i en ring och höll i sitt paket. Sedan satte man på musik (pokemonrelaterat) och barnen skickade runt paketen i ringen och när musiken stannade skulle Elin öppna det paket hon just hade i handen. Tyvärr slängdes paketen lite för mycket av några av barnen så det blev lite rörigt, men det var en kul idé.

Sedan var det efterrätt och efter det den stora finalen. Pokemonjakten. Vi hade pärlat Pokemons som var gömda i trädgården. På baksidan av varje Pokemon fanns en bokstav, när de hittat alla skulle de lista ut vilket ord som bildades och det skulle leda till skatten.

Eftersom barnen var 6-7 år så gjorde vi det enkelt med bara fem Pokemons och de bildade ordet gunga. Vid gungan hade det hängts upp en pinjata som såg ut som en skattkista (även den inhandlad på Party land). Sedan fick alla ställa sig i kö, med födelsedagsbarnet först och slå varsin gång för att få sönder skattkistan och få fram skatten. Vi var rädda att alla inte skulle få slå en gång var (15 barn) men alla fick slå tre gånger var innan den gick sönder och godispåsarna trillade ut. En enorm succé! Här var det inte så långt kvar så vi satte på en Pokemonfilm som de tittade på de sista minutrarna innan föräldrarna började dyka upp. Med sig fick alla ett Pokemonkort (låg i godispåsarna) och ett diplom där de fick välja mellan lagen Valor, Mystic och Instinct, och så skrev vi respektive barns namn på rätt diplom.

Vill någon ha mallar för inbjudningskort eller diplom så är det bara att fråga. Ska lägga in bilder på det också när jag har det tillgängligt.

Likes

Comments

Ett av problemen jag har med att blogga är att jag tycker att det är så jobbigt att skriva på touchskärm på mobilen. så nu testar jag ett bluetoothtantgentbord och det funkar riktigt bra. problemet ar ju att det är såpass stort så inget man bär med sig jämt direkt.

vi får se om det gör någon skillnad i bloggfrekvensen.

det är så ljuvligt ute nu när våren kommer. Det är ljust på kvällarna när jag slutar vid sex. fantatiskt skönt. framförallt sådana här dagar när solen strålar från en klarblå himmel.

födelsedagsbarnen. ❤

det har varit helt galet intensivt senaste veckan med två födelsedagar och två kalas. Allt bara superroligt, men det blir ju ändå mycket pä en gång.

Barnkalaset var ett Pokemonkalas och det ska få ett eget inlägg.

Likes

Comments

Det går visst gått en månad sedan sist. jag måste nog inse att jag inte är en bloggare längre. jisses under många perioder har jag skrivit minst ett inlägg om dagen, men det var längesedan nu.

Våren är äntligen här. så fantastiskt väder ute. det är nu man inser varför man bor här och står ut med grått och kallt och regnigt.

I helgen hade vi kalas för Elin och Li. Li fyllde två år i torsdags och Elin fyller sju år imorgon. Stora tjejer. ❤

Likes

Comments

När klockan ringde sex idag var jag så vansinnigt trött. kom i säng lite sent igår och strax efter fem vaknade Li och ropade på mig. Lite välling och gosedjur senare så sov både hon och jag igen.  Så när klockan ringde var jag inte alls redo att gå upp. Men hade tåg att passa så det var inte så mycket att välja på. Nu är jag snart i Göteborg och ska byta tåg. Men har gott om tid på mig. vågade inte chansa på nästa tåg för då var det så kort om tid mellan tågen, så nu blev det väldigt mycket tid istället.

Fick aldrig iväg inlägget förut. nu sitter jag på sj2000 mot Stockholm. lite för kallt, men annars väldigt skönt.

Likes

Comments