Nu är julen och nyår över. Kanske har du saffran kvar i skafferiet. Då passar det att göra dessa fantastiska små kakorna. Amaretti.

Saffrans amaretti

1 äggvita

1 1/2 dl strösocker

3 dl mandelmjöl

2-3 droppar bittermandel arom

En påse saffran

Florsocker som du pudrar på

1) sätt ugnen på 200 grader

2) vispa ihop äggvita och strösocker

3) häll ner mandelmjöl, bittermandel, saffran i smeten. Blanda ihop

4) Fukta händerna i kallvatten. Rulla ihop små bollar och placera ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt sedan i ugnen 6-9 minuter. De ska vara mjuka när du tar ut dem då blir det perfekt kladdiga i.

5) Njut 😊

Riktigt himmelskt goda en riktig pärla denna kaka blir.

Trevlig onsdagkväll


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Lördagskvällen blev jag sugen på att baka denna. Hade dock fel form 37x27 istället för 20x25.

Detta hittade ja på en annan blogg men ändrade om lite då jag inte hade en massa farinsocker.

Men gott blev det doften va fantastiskt av jordnöttre i hela lgh.

Blondies med chokladkross och jordnötssmör  

100 g smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl farinsocker
1 1/2 dl jordnötssmör
2 ägg
2 dl vetemjöl
100 g chokladknappar, krossa ngr för lite mindre bitar.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på 20×25 med bakplåtspapper. (I mitt fall 37x27)
2. Smält smöret i en kastrull, ta bort kastrullen från plattan.
3. Vispa ner strösocker, farinsocker, jordnötssmör och till sist ett ägg i taget.
4. Vispa ner vetemjölet och häll i chokladen.
5. Baka mitt i ugnen i cirka 20-22 minuter.
6. Ta ur kakan från formen , låt den svalna.

Fortsatt trevlig lördagkväll 


Likes

Comments

​Nytt år nya möjligheter. Hummer långkok på lamm och cheesecake.  Hade ni alla ett bra nyår. Ett nytt år att se framemot.  Nya matvanor nya träningsmöjligheter nya mål nya resor och nya minnen.  I kväll blir det som många andra pizza och ivanhoe. 

God nytt 2018 

Likes

Comments

I första bilden ser ni två cheesecake.

1 fyra lagers choklad cheesecake

Oreokaker som grund

Sedan ett lager choklad cheesecake

Sedan ett lager vanilj cheesecake

Tillslut krossade oreokaker på toppen


Cheesecake nr 2

Lakrits citron cheesecake

Lakrispepparkakor som grund

Sedan citron cheesecake

Mitten bilden

Blåbär/hallonmousse

Nutellamousse

Två chokladtryfflar

Choklad doppad i kakao o guldflan

Lakrits/choklad. Choklad tryffel doppad i lakrispulver.

Skumtomtepannakotta.


Sist men inte minst

Fikon & päron kokta i glögg

Min jul var fantastisk nästa år 2018 ny möjligheter

Likes

Comments

Jag älskar julen och allt små fixande man går göra. I år la ja extra krut i förrätter och desserter.

Gubbröra
Ansjovis så mkt som man vill ha
Gräslök så mkt som man vill ha.
Rödlök en hel.
Cream fresh 1 burk

Skagencheesecake
Mörkt bröd
Smör

Skagenröra
Räkor
Gräslök
Rödlök
Gelatin

På toppen
Ägg
Löjrom

Mixa mörkt bröd. Smält smör 30-50g och häll i. Tryck ut allt i en springform.
Lägg gelatin i blöt ca 10 min. Krama ut och värm det på svag värme.
Blanda ihop alla ingredienser. Till sist häll ner gelatin. Rör om. Häll överallt i springformen. Och ställ i kylen över natten.

Denna cheesecake är smidig och enkel.

Likes

Comments

Hej nu börjar mitt nya liv blogg och insta konto om min inspiration till mat och min egen bakning.

Jag har alltid älskat mat och inspirerats att lägga upp mat på tallrikar.
Allt började när ja va liten. Mamma, pappa , syster och jag gick igenom en massa kokböcker, där vi satt gemensamt och valde en 3 rätters meny nästan till varje helg. Jag ansvarade mest för förrätterna och efterrätterna. Genom åren lärde ja mig vad som vad gott och inte. Ibland misslyckades jag men man lär sig i det med.
Uppläggning och presentation av maten tycker jag faktiskt är det roligaste.

Så i denna blogg kommer ni få följa mig min värld att inspireras till mat. Bli en bättre hemmakock

Välkomna 😊

Likes

Comments